Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jonathan Okita de grote man bij overtuigende zege NEC in Sittard

Laatste update:

NEC heeft zaterdagavond een comfortabele 1-3 uitzege geboekt op Fortuna Sittard. Jonathan Okita was de gevierde man bij de Nijmegenaren. De aanvaller was goed voor de openingstreffer en verzorgde vervolgens de assist bij goals van Elayis Tavsan en Jordy Bruijn; Mats Seuntjens maakte namens de thuisploeg de eretreffer. Door de zege stijgt NEC naar de negende plaats op de ranglijst, terwijl Fortuna met een zeventiende plaats niet uit de onderste regionen wegkomt.

Sjors Ultee had de hoop dat hij tegen NEC weer kon beschikken over Zian Flemming, maar dit bleek uiteindelijk niet haalbaar. Ook Mickaël Tirpan moest het duel met de Nijmegenaren aan zich voorbij laten gaan. Bij de bezoekers kon trainer Rogier Meijer geen beroep doen op de talentvolle Dirk Proper. De eerste kans was na een kwartier spelen voor de bezoekers. Bruijn kreeg een vrije schietkans, maar een prima redding van doelman Yanick van Osch hield de thuisploeg hier nog op de been. Vijf minuten later was het echter alsnog raak. Bart van Rooij zette voor, waarna Okita ongedekt van een meter of acht kon binnenschuiven: 0-1.

NEC wilde na de openingstreffer meteen doordrukken. Tavsan vond Souffian El Karouani, die van dichtbij rakelings naast schoot. Halverwege de eerste helft wisten de Nijmegenaren de marge alsnog te verdubbelen. Bruijn gaf de bal mee aan Okita, die in één keer doorspeelde op Tavsan. De spits stond oog in oog met Van Osch en schoot beheerst binnen: 0-2. Met een half uur op de klok kwam Fortuna via Seuntjens terug in de wedstrijd. De spits schoot de bal van dichtbij via een bovenbeen op de arm van Iván Márquez. Scheidsrechter Jeroen Manschot wees vervolgens naar de stip. Seuntjens ging zelf achter de bal staan en bleef koelbloedig vanaf elf meter: 1-2.

Fortuna dacht direct na rust opnieuw aan een strafschop, maar Manschot wilde ditmaal van niets weten. Een kwartier later was het aan de andere kant wel raak. Magnus Mattsson gaf mee aan uitblinker Okita, die na een individuele actie Bruijn op maat bediende. De middenvelder kwam goed voor zijn man en kopte van dichtbij binnen: 1-3. De Limburgers zagen de wedstrijd na de derde tegentreffer langzaam maar zeker uit hun handen glippen. Ultee probeerde het spelbeeld nog te veranderen met enkele wissels, maar slaagde hier niet in. NEC aasde op een volgende treffer en zette na zeventig minuten opnieuw een fraaie aanval op. Okita gaf mee op Tavsan, die vervolgens Mattsson bediende. Laatstgenoemde maaide echter over de bal.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-4617

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinisch uitgespeeld, niks te klagen. 3 mooie goals gezien. Fortuna werd op die eerste kans na en de penalty niet echt gevaarlijk.

Fijn dat het goede spel eindelijk 3 punten oplevert. Hopelijk houd Okita deze vorm vast!

Drie ontzettend belangrijke punten die stiekem toch meer waard zijn dan een stunt in De Kuip. Okita laat absoluut zien wat ‘ie kan, de grote smaakmaker (zo lang ‘ie niet meeverdedigd). Verder een opmerkelijke penalty waarbij je toch neigt naar dat Marquez hier niks aan kan doen. Gelukkig heeft het geen consequenties. Verder ook weer een top uitvak. Respect hoor! De late zaterdagavond met de bus naar Sittard.

NEC speelt best leuk voetbal. Tegen Feyenoord vond ik ze ook goed spelen. Tot dusver een aanwinst voor de Eredivisie

3 oktober 2021 om 06:41

Ik moet altijd weer lachen als ik die profielfoto met die naam voorbij zie komen 😂

3 oktober 2021 om 08:08

Dan moet jij wel heel erg vaak lachen aangezien hij overal op reageert. Wat ik overigens wel mooi vindt Japie krijgt veel onterechte haat. Ga zo door krekel tjabo.

3 oktober 2021 om 10:04

Tot dusver is Japie een aanwinst voor Voetbalzone

3 oktober 2021 om 14:09

Thanks guys

3 oktober 2021 om 10:53

Ja ik vermaak me wel met onze wedstrijden, maar in het eerste seizoen is dat sowieso wat makkelijker. Mochten we erin blijven wil ik het volgend seizoen nog wel zien

Stiekem toch wel een heel fijne overwinning, moet er niet aan denken dat je bijna een spaak in het wiel van Feyenoord bent om vervolgens tegen een directe concurrent niet thuis te geven. Met de 5-3-2 is het qua dominantie misschien een tikkie minder verzorgd/dominant dan met 4-3-3, maar er werd vandaag praktisch niks weggegeven (een kans en een pingel waarvan ik me afvraag of hij hem moet geven, maarja) en dat is heel veel waard. Voorin heb je vervolgens, om met de woorden van Erik Ten Hag te spreken, drie cowboys die als ze hun niveau halen in dit systeem het iedere verdediging buiten die van Ajax heel lastig kunnen maken. Tweede helft geen moment meer in de problemen geweest, enige wat je nog zou kunnen zeggen is dat NEC had door moeten drukken richting 1-4/1-5 want Fortuna was er rijp voor. Nu lekker twee weekjes rust en dan de derby, heerlijk weer na 5 jaar. Zin in.

Een hard werkend NEC gezien wat bij vlagen echt heel goed combineerd en zeer gevaarlijk en effectief is.

En nu lekker met een goed gevoel naar de derby toe leven.

Jeetje ik ben wel geschrokken van het niveau vanavond. Het was echt bar en bar slecht zeg. Dan kun je wel drie basisspelers missen in de vorm van Flemming, Tirpan en Semedo, er staan gewoon te weinig doelpunten op het veld en dat is echt een probleem aan het worden. Komt er geen (scorende) spits bij in de winter gaan we minstens nacompetitie spelen. Flemming en Semedo moeten echt zsm fit de basis in. Dat zijn minstens 20 doelpunten die je nu mist. NEC op alle fronten beter vandaag overigens... Machteloze wedstrijd, één hele kans gecreëerd. Echt treurig.

3 oktober 2021 om 00:17

ik zie het somber in dit seizoen.. dit was een wedstrijd waar je moet vlammen, aan werklust geen gebrek maar totaal geen perspectief of creativiteit.. bah bah zure avond dit;

Leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, niet voor de Fortuna fans. Wat was het spel ook vreselijk. Er zit gewoon niks in die ploeg op Seuntjens na. NEC daarentegen heeft laten zien te willen en kunnen voetballen, hebben geen tijdgerekt en waren gewoon beter. Vanwaar ik zat waren Manschot en de grensrechters het slechtste van de avond, maar het punt blijft dat Fortuna moet verbeteren willen ze niet degraderen en NEC, mits ze zo door blijven spelen, zie ik echt wel voor play-offs gaan

Wat een vreemde pingel, Manschot altijd slechte scheids gevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren