Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joachim Löw dicht Oranje grotere kans toe op glorie dan Duitsland

Laatste update:

Duitsland kan zich, net als het Nederlands elftal, zaterdagavond kwalificeren voor het EK 2020. Als de ploeg van Joachim Löw tegen Wit-Rusland een beter resultaat boekt dan Noord-Ierland tegen Oranje, dan is plaatsing een feit voor die Mannschaft. Löw denkt echter niet dat Duitsland tot de favorieten zal behoren om de Europese titel binnen te slepen.

Qua resultaten is Duitsland bezig aan een goede kwalificatiereeks: van de zes wedstrijden werden er vijf gewonnen. Alleen Oranje was in september te sterk (2-4). Toch zijn er twijfels over de staat van de nationale ploeg. Na de dramatisch verlopen groepsfase van de Nations League, waarin Duitsland slechts twee punten pakte in een poule met Nederland en Frankrijk, stond Löw onder grote druk. Hij bleef desondanks aan als bondscoach.

Het optimisme, dat hoogtij vierde rond het gewonnen WK van 2014, is inmiddels ver te zoeken. "We behoren niet tot de favorieten. Frankrijk en Engeland spelen al jaren met dezelfde ploeg. Dan heb je ook nog Nederland en Spanje", somt Löw op tijdens de persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. "Wij hebben een jonge ploeg en maken een proces van vernieuwing door."

"Misschien zitten we over twee of vier jaar weer tussen de favorieten, als de spelers hun piek hebben bereikt. Met deze ploeg is veel mogelijk en daar werken we hard aan, want er zit veel kwaliteit tussen", weet Löw, die de situatie van zijn ploeg vergelijkt met 2010. Toen moest Duitsland mede door blessureleed op het laatste moment meerdere wijzigingen doorvoeren in de WK-selectie. Met jonge spelers als Mats Hummels, Jérôme Boateng, Mesut Özil en Manuel Neuer reikte Duitsland toen tot de halve finale in Zuid-Afrika.

"Het is een beetje zoals in 2010. Maar het wordt moeilijk om voor de eindzege te spelen. Alles is mogelijk, maar we hebben deze keer geen favorietenrol", stelt Löw, die hoopt dat zijn ploeg verbetering gaat tonen in wedstrijden tegen grootmachten. Oranje en Frankrijk bleken het afgelopen jaar een zware kluif. "We hebben wedstrijden gekend waarin we 45 minuten lang uitstekend speelden, en waarin ik verbaasd was over hoe goed het ging. Maar we hebben dat nog niet negentig minuten kunnen vasthouden tegen sterke ploegen. Dat moeten we zien te bereiken."

Dicht je Oranje een grotere kans toe op de Europese titel dan Duitsland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duitsland heeft nog altijd gewoon een solide elftal en zijn zeker kanshebber op het EK. Ervaring is er en talent ook, eigenlijk in elke linie wel. Als een Sane bij het EK weer fit is hebben ze gewoon een van de beste elftallen van het EK.

15 november 2019 om 18:12

Dit is ook gewoon een gevalletje jezelf in de underdog positie manoeuvreren natuurlijk, een oud trucje dat door veel coaches wordt gebruikt. Duitsland heeft een heel sterk team staan waarmee ze minstens net zoveel kans maken.

15 november 2019 om 18:16

Precies dat, Duitsland is altijd een echte toernooiploeg geweest, net als Italië.

15 november 2019 om 19:04

Ook met een andere bondscoach zou ik Oranje boven Duitsland plaatsten. Duitsers hebben op doel betere opties, de vleugelaanvallers(gnabry en Sane)zijn beter en Werner(al is hij bij Duitsland minder dan bij Leipzig) beter dan de opties bij Oranje, maar verder is het gelijkwaardig of Oranje beter. Als team is Oranje ook verder dan de Duitsers.

15 november 2019 om 19:19

Buiten Frenkie en Van Dijk zal ik er niemand bij Duitsland inzetten.

15 november 2019 om 19:20

En de backs zijn 10 x beter dan die van ons. Klostermann en Schulz zijn vele male beter dan Dumfries en Blind.

15 november 2019 om 19:25

Klostermann en Schulz zijn net als Dumfries en Blind niks bijzonders. Zo niet zeggen dat een van de twee beter is dan de andere.

15 november 2019 om 19:36

Wijnaldum en de vrij/de ligt. Je gaat me niet beweren dat je goretzka beter vind dan gini

15 november 2019 om 20:12

Kimmich moet ook gewoon rechtsback en Halstenberg is als linksback gewoon beter dan Blind.

15 november 2019 om 20:13

Wijnaldum is niet beter dan Kroos en ik heb liever Sule dan een de Ligt.

15 november 2019 om 21:16

Wijnaldum is op dit moment veel beter dan Kroos en dat laat hij wekelijks zien bij de beste ploeg van Engeland. Het blijft bijzonder hoe erg mensen hem blijven onderschatten.

15 november 2019 om 23:36

Mag jij vinden, maar ik vind Kroos en ook Gundogan gewoon betere spelers.

Duitsland is ondanks alles altijd een titelkandidaat. Bezig met verjonging, net zoals wij maar meer dan genoeg talent aanwezig in Duitsland.

15 november 2019 om 18:40

Heel veel talent zelfs. Gnabry, Sane, Werner, Brandt, Havertz, Klostermann allemaal jonge spelers die nu al erg goed zijn. Met ervaren jongens als Ter Stegen, Kroos ,Kimmich en Reus is er ook genoeg balans in het Duitse team.

15 november 2019 om 18:47

Precies Sander, zodoende altijd een tegenstander voor wie dan ook om rekening mee te houden. En voor mij, een grote kanshebber.

Sinds Lahm zijn kicksen aan de wilgen heeft gehangen, is het er bij Duitsland, ondanks de kwaliteit, niet op vooruitgegaan. Zie ze wel weer meedoen en zijn zonder meer een outsider. Echter geldt voor Spanje hetzelfde. Volgens jaar kan zomaar weer eens een prooi voor Spanje worden.

En opnieuw noemt niemand Portugal. Ongelooflijk. Hebben gewoon opnieuw een topteam.

15 november 2019 om 20:13

Het Portugese team is nu zelfs nog beter dan toen ze het vorige EK wonnen. Mochten Ronaldo en Bernardo het op hun heupen hebben tijdens het toernooi is Portugal naar mijn mening een van de favorieten voor de titel.

15 november 2019 om 21:07

België zie ik minder sterk. Ze missen winnaarsmentaliteit ben ik bang.

15 november 2019 om 22:37

Ze missen "winnaarsmentaliteit" ... de Europese ploeg die sinds het vorige EK de meeste competitieve wedstrijden heeft gewonnen ... 26 overwinningen, 1 gelijkspel, 2 nederlagen.

16 november 2019 om 10:22

Ze hebben het in het verleden al vaker laten liggen wanneer het er op aankomt. Een bepaalde persoonlijkheid en geloof in eigen kunnen lijkt dan net te ontbreken. Uitzondering was de winst op Brazilië in 2018.

Hij heeft gelijk. In potentie is Nederland een van de favorieten voor de titel. Zou het dan toch nog een keer.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren