Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jan Vertonghen kan na achttien jaar afwezigheid terugkeren in België’

Laatste update:

De kans bestaat dat Jan Vertonghen na een absentie van achttien jaar terugkeert op de Belgische voetbalvelden. De Portugese sportkrant Record brengt vrijdag namelijk naar buiten dat de centrumverdediger van Benfica kan rekenen op belangstelling van zowel Racing Genk als Royal Antwerp. Vertonghen beschikt in Portugal over een contract tot 30 juni 2023, maar de Belgische clubs hopen desondanks op een transfervrije deal.

Genk, waar John van den Brom sinds vorig jaar hoofdtrainer is, heeft net als Antwerp een afvaardiging van Antwerp al gesproken met Benfica en het management van Vertonghen, zo klinkt het vanuit Portugal. De clubs uit de Jupiler Pro League hopen volgens bovengenoemd medium dat de doorlopende verbintenis van Vertonghen in de Portugese hoofdstad wordt ontbonden, zodat hij gratis aan de selectie kan worden toegevoegd.

Vertonghen koos er vorig jaar zomer voor om Tottenham Hotspur na acht seizoenen transfervrij in te ruilen voor Benfica. In zijn eerste seizoen aldaar kwam de voormalig Ajacied tot 42 wedstrijden in alle competities. Hij had in de meeste gevallen een basisplek bij de nummer drie van de Portugese competitie. Het is nog niet duidelijk of Vertonghen Benfica daadwerkelijk wil verlaten en welke Belgische club zijn voorkeur geniet.

De inmiddels 34-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van Germinal Beerschot, voordat hij in 2003 werd weggeplukt door Ajax. Vertonghen speelt met de Belgische nationale ploeg momenteel op het EK. In de groepswedstrijden tot dusver tegen Rusland (3-0) en Denemarken (1-2) had de ervaren mandekker een basisplaats aan de linkerkant van een driemansverdediging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet Vertonghen weg bij Benfica? Waarom zouden ze zijn contract willen ontbinden?

18 juni 2021 om 12:02

Te oud, niet goed genoeg meer voor het niveau dat clubs als Benfica nastreven. Daarnaast zal ie best wat verdienen bij Benfica.

18 juni 2021 om 12:09

Hielden ze die 42 wedstrijden die Vertonghen speelde dan bewust een betere speler op de bank?

18 juni 2021 om 12:13

Dat niet per se denk ik, maar Vertonghen was transfervrij en heeft een bepaalde status opgebouwd door de jaren heen. Die zal wel een flink contract hebben gekregen. Voor de helft van dat salaris kan je misschien een momenteel gelijkwaardige speler vastleggen die niet zo'n naam heeft.

18 juni 2021 om 12:11

Waarschijnlijk een flink salaris door zijn geschiedenis waar ze momenteel 2 spelers van dezelfde kwaliteit voor kunnen vastleggen. Zeker in een corona jaar kun je dan besluiten om hem gratis te laten gaan. Meer dan een paar miljoen ga je toch niet krijgen voor een verdediger van 35.

18 juni 2021 om 12:50

Mag echt wel weg, was/is niet het niveau wat we nastreven. Helaas was er niemand beter, maar wil dan niet zeggen dat je hem moet houden. Grootverdiener die niet veel toevoegt, netals Otamendi iom.
Gewoon weer een pareltje uit Brazilie scouten en doorselecteren.

Verthongen vormt met Alderweireld toch wel de achilleshiel van de Belgische ploeg. Ik kan mij haast niet voorstellen dat je met zo een centrum kampioen word, 2 klasse minder als wat wij hebben staan.

18 juni 2021 om 12:14

Als ik me puur en alleen baseer op de wedstrijd tegen Denemarken vond ik die twee backs een groter probleem. Maar dat is dus alleen die ene wedstrijd, ik kijk te weinig Belgie om te weten of dat altijd zo is.

18 juni 2021 om 12:26

Ik weet vanuit Dortmund dat die Meunier erg beperkt is, normaal zal Castagne daar denk ik ook wel staan maar die was vgm geblesseerd gister. Het andere probleem is die Denayer, vond Boyata tegen Rusland sterk spelen maar toch werd er gister ineens met Denayer gespeeld wie echt als een natte krant stond te verdedigen, weet niet helemaal waarom. baradona heeft wel gewoon gelijk vind ik, de Ligt en de Vrij zijn op dit moment gewoon beter / fitter dan Alderwereld en Vertonghen. Als de Belgen onze verdediging hadden dan had ik ze wel als favoriet gezien.

18 juni 2021 om 12:34

Ja Castagne had een gevaarlijke breuk in zijn oogkas opgelopem de eerste groepswedstrijd tegen Rusland. Dacht ik dan. Inmiddels succes geopereerd maar die zien we dit toernooi niet meer terug.

18 juni 2021 om 13:18

Toont nog maar eens dat Martinez een zeer matige coach is. Hij heeft gewoon het enorme geluk dat er zo een kern is. Boyata is zeker niet goed genoeg, maar nog altijd beter dan Denayer, die hadden ze thuis moeten laten, dan kun je zelfs niet overwegen hem nog op te stellen. Boyata speelde degelijk tegen Rusland, laat hem dan staan. Wat automatismen erin krijgen is altijd welkom. En spaart hij Vermaelen dan voor later?

Vertonghen was een zeer goede verdediger, maar op zijn 35 is het minder, compleet normaal. Maar voor de nationale ploeg nog steeds van goudwaarde.

18 juni 2021 om 15:03

Beetje makkelijk om op Martinez te schieten voor zijn keuze voor Denayer, die speelt een degelijk seizoen bij Lyon en is op het top van zijn kunnen. Puur op basis van prestaties op clubniveau afgelopen seizoen zou Denayer onze beste centrale verdediger moeten zijn, dan is het toch normaal dat hij de kans krijgt? Boyata verdedigde goed op Dzyuba maar was voetballend toch ook heel onzeker tegen Rusland. Denayer is wel (alweer) keihard door de mand gevallen voor Belgiã«, ik hoop nu ook wel dat we hem niet meer zien. Gelukkig spelen Alderweireld, Meunier en Vertonghen nog altijd wel net iets beter voor Belgiã« dan bij hun clubs tot nu toe (al waren ze gisteren ook niet indrukwekkend). Ik vermoed dat Vermaelen inderdaad wordt gespaard voor de latere fases van dit toernooi.

Vond het destijds überhaupt al een aparte move van Benfica. Heb hem de laatste tijd niet zien spelen maar ik neem aan dat die best nog van toevoeging kan zijn in België.

18 juni 2021 om 13:01

Hoezo apart? Is gewoon een mooie club dat (normaliter) net een niveautje onder Tottenham zit, zoals bv Ajax. Prima toch op zijn leeftijd?

18 juni 2021 om 13:06

De combinatie Benfica Vertonghen vond ik gewoon raar. En ze halen niet vaak spelers van die leeftijd. Otamendi dan wel maar die heeft eerder in Portugal gespeeld en is een Zuid Amerikaan

Vertonghen doorliep vooral de alom geprijsde jeugdopleiding van VK Tielrode, Vz. Had je moeten weten!

Haha nee naar Genk komt die niet. We zitten goed met onze (Zuid-)Amerikaanse talentjes.

Chapeau ... Tot nu toe nog GEEN enkele post: misschien iets voor ....? Zie je dat we het wel kunnen relevant tot het topic blijven posten :P . On topic: leuk en aardig dat de Belgische clubs polsen maar Vertonghen hoeft niet weg van Benfica dus transfervrij gaat m sowieso niet worden. Hij deed het behoorlijk goed daar, als ik Vertonghen was nog een jaartje Portugal en daarna terug naar België of Nederland.

Een prachtige en stijlvolle verdediger die het na een geweldige, internationale, voetballoopbaan tijd vindt worden weer naar het rustgevende Vlaamse land terug te keren. Onder het motto: Oost West, Thuis Best! Hopenlijk laat Benfica hem transfervrij vertrekken. Portugese clubs kennende is dat geen vanzelfsprekendheid.

vertonghen is van een goed niveau had oogblesuren en niet genoeg laten genezen en is weer topfit ijzersterk tegen rusland heeft 42 wedstrijden gespeeld dus zal wel van waarde zijn bij benfica nog te goed om terug te keren naar belgie

Nog voor ik het artikel gelezen had wist ik al welke Belgische club interesse zou hebben: Antwerpen. Ik weet niet of je hier nog aan moet willen beginnen… het beste is er echt wel af bij Vertonghen hoor. En goedkoop zal hij zeker niet zijn!

Een van de beste verdedigers van de afgelopen 20 jaar die Ajax gehad heeft. Ik zal dan ook nooit zijn prachtig doelpunt vergeten tegen Rkc. Hoewel, nu ik erover nadenk ik Moisander misschien wel beter vond. Heitinga was zeker ook niet verkeerd, dan vergeet ik er misschien nog wel een paar. Oké, Vertonghen is niet wereldtop, maar staat zijn mannetje. Tenzij hij zijn mannetje laat lopen. Ach jullie snappen het wel.

18 juni 2021 om 14:02

Chivu, Sanchez, de Ligt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren