Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jan van Halst voorspelt: ‘Hij zet zijn telefoon tot dinsdag op vliegtuigmodus’

Laatste update:

Jan van Halst twijfelt er niet aan dat Mark Diemers de overstap maakt naar Feyenoord. De 26-jarige middenvelder van Fortuna Sittard gaf aanvankelijk zijn jawoord aan FC Groningen, maar maakte later kenbaar dat hij naar De Kuip wil. FC Groningen heeft van Fortuna Sittard tot en met maandag de tijd gekregen om de transfer af te ronden; als dat niet lukt, zijn de Limburgers bereid om de gesprekken te openen met Feyenoord.

Bij praatprogramma Paniekvoetbal op Ziggo Sport voorspelt Van Halst maandagavond dat de transfer 'honderd procent' doorgang vindt. "Hij heeft hier natuurlijk op gewacht en dat is logisch. Als zo'n grote club zich meldt, dan ga je allerlei wegen zoeken om toch nog naar Feyenoord te kunnen", legt de analist uit. "Het is misschien niet chique, maar er is weinig chique meer in de voetballerij. Zowel Diemers als zijn zaakwaarnemer zet gewoon de telefoon op vliegtuigmodus tot maandag, en dinsdag rijden ze rechtstreeks naar Rotterdam."

Feyenoord zal nog wel een akkoord met Fortuna moeten bereiken, maar de voorkeur van Diemers lijkt duidelijk. Evenwel betwijfelt Jack van Gelder of de middenvelder veel zal toevoegen aan de ploeg van Dick Advocaat. Diemers was afgelopen seizoen met 7 doelpunten en 6 assists in 26 duels een belangrijke speler voor Fortuna, de nummer zestien van de Eredivisie. "Ik zou er geen seizoenkaart voor kopen en ik heb ook niet het idee dat hij de ploeg op sleeptouw zal nemen", reageert Van Gelder.

Met het opstellen van spelers als Tyrell Malacia en Orkun Kökcü heeft Advocaat volgens Van Gelder aangetoond de jeugd een kans te willen geven. Hij vraagt zich dan ook af of Feyenoord niet beter een kans kan geven aan Wouter Burger, de negentienjarige jeugdexponent die in de tweede seizoenshelft werd verhuurd aan Excelsior. "Is dat een mindere speler dan Diemers als hij vaker de kans krijgt en vertrouwen voelt?", aldus Van Gelder. Van Halst kan zich daarin vinden. "Wat dat betreft kunnen ze beter de centen op zak houden, al hoeft er maar één middenvelder weg te vallen voordat je iemand nodig hebt."

Heeft Feyenoord behoefte aan de komst van Mark Diemers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
13 juni 2020 om 01:03

Ja ik vind die Wouter Burger geen verkeerde speler. Heb hem in onder 19 tegen Ajax gezien en hij maakte daar op mij een erg goede indruk. Misschien geen toptalent maar Diemers is ook niet top, was me zelfs nooit opgevallen en al 26 jaar. Daarbij is Burger een kind van de club. Soms begrijp ik de aankopen niet. Vooral in deze tijd lekker je eigen jongens een kans geven. Laat Diemers lekker naar Groningen gaan. Is dit een grap ofzo.

13 juni 2020 om 14:38

Feyenoord heeft inclusief Burger maar 3 middenvelders onder contract die eredivisie minuten gemaakt hebben (burger, Köckü en Toornstra). El Bouchataoui en Wehrmann kun je daarbij optellen als je het hebt over spelers die hun profdebuut gemaakt hebben. En Nieuwkoop en Geertruida hebben er ook op een blauwe maandag gespeeld maar dat zijn je enige opties op rechtsback. Zelfs als Fer bijtekent moet er nog minimaal 1 bij. Zeker omdat de -21 ook wekelijks gaat spelen en er echt een matige generatie middenvelders in de -19 zat dit jaar. Mocht Köckü onverhoopt snel verkocht worden, ja dan zou ik liever achter Veerman aangaan. Maar zolang dit niet gebeurd is het wenselijk om zo'n volwaardige eredivisiespeler te kopen. Voor Diemers zelf is dit ook een kans, want als hij bij Groningen een topjaar heeft, zullen die 6 miljoen vragen. Wat dan? Geen eredivisieclub die dat neer gaat leggen voor een dan 28 jarige. Hij moet nu voor zijn kans gaan.

Ik heb ergens het gevoel dat dit een ware transfersoap gaat worden. Straks zul je namelijk zien dat Feye hier gebruik van gaat maken door zo'n laag mogelijk openingsbod te doen. Dan zullen er weer geluiden van Fortuna komen etc etc. En ja ik heb mijn glazen bol uit de kast gehaald en het winnende lot in de staatsloterij is Wk23729.

13 juni 2020 om 08:04

Precies dit! Feyenoord gaat de prijs die fc Groningen geboden heeft niet willen matchen. Ben heel benieuwd wat Fortuna dan gaat doen!

Technisch wel een leuke speler om naar te kijken ben benieuwd of de stap naar Feyenoord niet te groot is. Voor fc Groningen in ieder geval een goede versterking

13 juni 2020 om 12:57

Het zou wel grappig zijn als Feyenoord afhaakt nadat Groningen er niet uitkomt met Diemers. Dan schiet die jongen zichzelf in de voet. Ik vind het vrij ernstig dat je nu geld uit gaat geven voor een speler als Diemers (in het geval van Feyenoord), terwijl de gemiddelde jeugdspeler bij Feyenoord waarschijnlijk na een seizoen speeltijd minstens gelijkwaardig is.

13 juni 2020 om 13:26

Dat vind ik ook. Vooral als je let op de financiele positie van Feye. Als je nu geld uit gaat geven, geef het uit aan iemand die je voor de basiself wilt of waardeer de contracten van Fer, Kocku etc. op. Voor Diemers kun je echt gerust wel een talent gebruiken.

13 juni 2020 om 13:43

Klopt. Bij Feyenoord houden ze krampachtig vast aan de situatie en ze willen niet een jaar pas op de plaats maken om weer wat ademruimte te creeeren. In plaats daarvan gaat al het geld direct weer naar dit soort spelers waardoor er nauwelijks sprake is van ontwikkeling. Als je telkens maar weer geen geld beschikbaar hebt, betekent het dat je te veel kosten en te weinig omzet hebt. Dan is het misschien slimmer om een beetje te snijden zodat je weer ademruimte creeert.

Als Feyenoord hem nog niet van plan was te halen, wordt hij middels deze transfersoap wel door hun strot gedouwd. Ik hoop dat het snel officieel wordt, of gewoon afketst. Persoonlijk denk ik niet dat hij het niveau van Feyenoord heeft en daar hoge ogen gaat gooien, maar ik hoop natuurlijk dat ik het mis heb.

Ik zou als Groningen zijnde niet eens meer aan de onderhandelingstafel gaan zitten met een speler die niet eens meer bereid is om voor de club te gaan. Lekker naar Feijenoord laten gaan.

Die Wout Burger heeft toch best veel kansen gehad. Die gaat het niet halen. Balletje breed of balletje terug kunnen we allemaal.
Heeft Feyenoord heeft altijd gescoord met aankopen zoals Diemers in het verleden. Spelers als van Wonderen,Gastel, Rasza, de Wolf, Fraser, Gobbel en mijn favoriete Feyenoord speler van de laatste 25 jaar Paul Bosvelt.

13 juni 2020 om 09:10

Burger kon het team aan het begin vh seizoen niet op sleeptouw nemen in de periode dat iedereen slecht speelde. Lijkt me niet terecht hem daar volledig op af te rekenen.
Overigens is het ‘Rzasa’ en niet Rasza of Raza, toch gek als hij een van je favoriete spelers is.
Ben het wel met je eens dat er een prachtige lijst samen te stellen is met spelers die vanuit de middenmoot/subtop de stap succesvol naar feyenoord maakten. Zeker de spelers voor wie feyenoord een som neerlegde. De transfervrije spelers waren vaak ‘opvulling’

13 juni 2020 om 12:58

Dat is lekker makkelijk. Kijk hoeveel spelers daar tegenover staan die vanuit de middenmoot kwamen en werkelijk niets gepresteerd hebben bij Feyenoord? De namen die jij noemt speelden decennia geleden. In de afgelopen pakweg 10-20 jaar zijn ze bijna allemaal door het ijs gezakt of hebben een redelijk onopvallende rol gespeeld.

Snap het wel van Advocaat/arnesen: Toornstra is de jongste niet meer, zijn een hoop geruchten rond Kokcu, Fer vertrekt wellicht, Ozyakup vertrekt, Tapia vertrekt. Dan kan je niet alleen je hoop op Burger richten. Speler erbij die zijn sporen heeft verdiend in de Eredivisie in de vorm van Diemers.

13 juni 2020 om 09:36

Hij mag best komen, maar niet als basisspeler lijkt me. Ik gok dat hij als basisspeler het niveau van Feyenoord niet omhoog gaat halen. Burger (of een andere jeugdspeler) een kans geven om die rol te vervullen vind ik eigenlijk nog een beter idee.

13 juni 2020 om 09:39

Maar je kan toch niet je complete middenveld overlaten aan jeugd + Toornstra? Fer heeft nog niet bijgetekend, dus als Diemers er dan bij is heb je IIG iemand die weet wat het inhoud in om de Eredivisie te spelen. Als Feyenoord een team in de KKD had gehad, was die stap (veel) kleiner geweest. In dit geval is de stap te groot en is het goed om er spelers erbij te hebben die de ervaring wel hebben. Als hij beter is dan de rest in de basis, is hij minder dan niet.

13 juni 2020 om 13:06

Maar je mag wel wat hoger mikken dan Diemers. Die aankoop word nu goedgepraat met aannames en vergelijkingen die van toepassing zijn op uitzonderingen in plaats van het gemiddelde. Op die manier kun je letterlijk iedere speler naar Feyenoord praten. Verder kun je nauwelijks stellen dat Diemers zijn sporen al heeft verdiend in de Eredivisie. Hij heeft alleen iets laten zien bij een degradatiekandidaat in de Eredivisie waar je erg snel een bepalende speler bent als je ook maar een beetje wat kan. Bij Feyenoord begin je helemaal opnieuw en ben je niet zo snel belangrijk.

Het is misschien niet de grote naam die je het liefst zou horen als Feyenoord-fan maar ik vind Diemers echt een leuke en goede speler. Heb er een beetje hetzelfde gevoel bij als Schone, gehaald als 12e man maar kan zomaar ineens verbazen.

13 juni 2020 om 13:01

Schone was wel beduidend beter dan Diemers nu is. Ik vind die vergelijking daardoor ook behoorlijk scheef. Ook de situaties zijn niet te vergelijken, want Schone was transfervrij en iedere club wou 'm hebben. Die had op dat moment een betere reputatie dan Diemers heeft.

Pffff ff we hebben weer ergens wat centen gevonden en die moeten zo snel mogelijk uit gegeven worden. Wordt er soms moedeloos van. Uitgaven patroon is nog erger dan een vrouw met een gat in de hand. Die ers naar Groningen en burger erbij. Scheelt je geld en je levert echt niet in op kwaliteit lijkt me

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren