Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Jan van Halst verschijnt voor camera: ‘Dit komt heel hard aan’

Laatste update:

Jan van Halst is zondagmiddag voor de camera bij ESPN verschenen. De interim-algemeen directeur van Ajax keurt het gedrag van de supporters tijdens de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord (0-3 stand) ten stelligste af. Van Halst wilde geen woord kwijt over de sportieve crisis bij Ajax en over de mogelijke gevolgen voor directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Supporters van Ajax konden hun frustraties niet beheersen en gooiden eerst een plastic beker het veld op en daarna tot tweemaal toe vuurwerk. De wedstrijd werd vervolgens definitief gecanceld. "Een van de belangrijkste wedstrijden in het Nederlands voetbal is gestaakt", zegt Van Halst. "Dat is ernstig en daar is iedereen boos en teleurgesteld over. Ik loop net weg bij het crisisteam. Het belangrijkste is dat gasten, dat supporters op een veilige manier naar huis kunnen. Het leek nu redelijk te gaan, maar we zijn nog bezig om het te managen."

Van Halst begrijpt de fluitconcerten van de Ajax-fans. "Wij begrijpen de teleurstelling bij supporters enorm. Dit is een heel slechte start van het seizoen, er is een hoop gedoe rondom de club. Om dan dit gedrag te laten zien, dat keuren wij - natuurlijk - ten stelligste af. Blijkbaar werken de maatregelen die we in Nederland nemen, nog niet goed genoeg. Wij moeten er weer over gaan praten."

Hans Kraay junior probeert Van Halst een uitspraak over Mislintat te ontlokken. "Mijn hoofd staat er niet echt naar. Als je het niet erg vindt: ik moet zo terug naar het crisisteam. Ik begrijp je vraag heel goed. Hans, ik zie je zuchten en dat begrijp ik heel goed. Maar ik wil me beperken tot deze wedstrijd. Deze wedstrijd komt heel hard aan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een zwak interview van van Halst zeg ongekend.
Wist echt niets uit te kramen behalve 'crisis team'.

En dat is dan één van de topmannen bij je club haha.

24 september 2023 om 18:54

Inderdaad. Van Halst praatte wel, maar zie niets

24 september 2023 om 19:02

Wat had hij dan moeten zeggen ? Van de Sar was waarschijnlijk niet eens voor de camera verschenen en had het weer aan ten Hag over gelaten.

24 september 2023 om 19:36

Bij hem zijn al veel problemen ontstaan die nu nog spelen. Dus dan verwijs je naar een bestuurder die er ook niets van bakte.

24 september 2023 om 20:50

@Janssen, klopt. Van der Sar was het veld op gegaan om te zeggen dat die supporters moesten kappen.

24 september 2023 om 19:05

Nou, Kraaij is ook wel een afschuwelijke interviewer. Stelt 4x dezelfde vraag.Van Halst zei ook niet meer dan Te Kloese vorig jaar deed na het aansteker incident. Ze worden geforceerd hun gezicht te laten ziet en politieke uitspraken te doen.

24 september 2023 om 19:12

Ga je nou echt het gooien van aanstekers, wat tot voor kort overal op de velden gebeurde, vergelijken met het gooien van vuurwerkbommen op je eigen grasmat? Beetje vreemd...

24 september 2023 om 19:36

Bij het aansteker incident raakte anders wel een speler gewond.

24 september 2023 om 19:39

Nee, hij vergelijkt het optreden van de Ad's na de belachelijke daden die verricht zijn in de stations van hun club.

24 september 2023 om 20:03

@Dekaaar - zoals hierboven aangegeven vergelijk ik het optreden van de directeuren in kwestie. Na het aansteker incident is een verwijzing naar het moment. Ik had het ook de bekerwedstrijd kunnen noemen.

Als je begrijpend lezen niet onder knie hebt, dan zal het vast niet goed gaan op de vertaalacademie.

24 september 2023 om 19:35

Schandalige interview. Meneer van Halst wees nou een man en sta zelf op. Je hebt de club samen met een paar verrotte appels te schande gemaakt. Niks klopt meer, je hebt samen met je RvC en de welbekende barkeeper het naam Ajax door een slijk gehaald. Effe serieus wat valt er nu nog te winnen dan de eer aan jezelf houden

24 september 2023 om 19:37

Van Halst kon hier ook niet zo veel meer vertellen. De fout lag veel meer bij de interviewer, Hans Kraay probeerde 4 of 5 keer het zelfde te vragen over Mislintat, wat moet van Halst daar dan op zeggen, dat ze die morgen ontslaan? Iedereen kan bedenken dat je op die vraag geen antwoord gaat krijgen.

Als Ajax zijnde moet je reageren en je afkeuring uistpreken. Dat heeft van Halst gedaan.

Maar veel relevante vragen waar hij wel antwoord op had kunnen - moeten geven werden niet gesteld. Bijvoorbeeld, welke maatregelen had Ajax vooraf genomen, waarom waren er geen netten, in de huidige situatie was dit immers een heel reeel scenario. Wat heeft Ajax gedaan nadat de wedstrijd voor de eerste keer werd gestaakt, is er overwogen om de wedstrijd wel uit te spelen, hoe ver zijn mensen de Arena binnen gedrongen, zijn er mensen opgepakt, wat gaat Ajax doen om dit te voorkomen, enz....

Na het staken van de wedstrijd had hij een half uur om, eventueel met de redactie, een paar goede vragen te stellen, en hij kwam niet verder dan viet zuig vragen over Mislintat. Dan moet je ook geen goede antwoorden verwachten.

24 september 2023 om 19:43

Maar het is toch logisch dat Kraay deze vragen stelt!!

24 september 2023 om 19:48

Maar het is net zo logisch dat hij daar geen antwoord op krijgt. Natuurlijk kan of moet hij die vraag ook stellen, maar niet 4 of 5 keer.

Op dat moment hadden de vragen moeten gaan over het stil leggen en staken van de wedstrijd en over de veiligheid. Niet over een onderwerp waarvan je weet dat je toch geen antwoord gaat krijgen, en dat had al helemaal niet de hoofd insteek van het interview moeten zijn.

Dit was een heel slecht interview, Hans stelde hem telkens een vraag... wat hij terechte vraag vond, maar geeft er geen antwoord op

24 september 2023 om 19:44

Het waren en zijn misschien wel terechte vragen. Maar niet op dat moment. Er is net een wedstrijd gestaakt, ook nog eens de grootste wedstrijd in het Nederlandse club voetbal. En bijna alle vragen gingen over Mislintat en niet over het staken van de wedstrijd.
Als je dan 4 of 5 keer dezelfde vraag gaat stellen over een onderwerp waarvan iedereen kan bedenken dat hij daar niet direct voor de camera iets over kan of gaat zeggen dan ga je inderdaad een niets zeggend inverview krijgen. Maar de vragen die er op dat moment wel toe deden, en die over het staken van de wedstrijd zouden gaan, werden niet gesteld.

Kom dan niet voor de camera als Van Halst zijnde als je niks te zeggen hebt

Ja of je had alvast preventief wat netten opgehangen bijvoorbeeld. Mis coördinatie en enige vorm van zelfreflectie. Dit kon je van mijlenver zien aankomen. Tegenhouden van dit gedrag is moeilijk. Van te voren maatregelen nemen kun je wel. Is ook niet zo dat het om 1 Romeinse kaars en een paar astronauten gaat.

24 september 2023 om 18:56

Het probleem is hier denk ik niet eens zo zeer de klassieker en de rivaliteit, dit had meer te maken met ontevredenheid richting het bestuur. En het is klote dat de wedstrijd gestaakt wordt maar als dat niet het geval was waren ze ook achteraf de Arena binnen gedrongen daar durf ik gif op in te nemen.

24 september 2023 om 19:38

Hoezo er staan camera’s overal in de arena. Als je ervoor zorgt dat elke vak ze eigen camera heeft kan je alle tuig opruimen.

Wat een ongelooflijk slappe vent is dit zeg... neem verdorie je verantwoordelijjkheid en geef gewoon antwoord op de vragen. Je hoeft echt niet het achterste van je tong te laten zien, maar dit is het andere uiterste

24 september 2023 om 19:02

Er loopt een onderzoek. Hij kan niets zeggen dan. Dat snap je toch wel

24 september 2023 om 19:04

Ik vind het ook vreemd dat je verwacht dat hij nu, zo vlak na de wedstrijd iets over Sven zou zeggen. Zeker gezien de situatie van een gestaakte wedstrijd en de rellende supporters.

24 september 2023 om 19:58

Maar wat had hij op de vragen moeten antwoorden dan?

Ja we gaan Mislintat morgen ontslaan? Want dat is eigenlijk wat iedereen wil horen, maar zelfs als ze dat gaan doen kun je ook bedenken dat hij dat niet daar zo voor de camera gaat zeggen.

24 september 2023 om 20:14

Dat zou wel een prima antwoord zijn.

24 september 2023 om 20:20

Het is vooral het antwoord wat iedereen wil horen.
Maar er is toch geen bestuurder, binnen of buiten het voetbal die dat op zo'n moment voor de camera gaat zeggen.

Daarnaast gaat van Halst daar niet over, dus al zou hij het willen zeggen dan kan hij dat niet eens. Alleen de AVA of de RVC kan Mislintat ontslaan, en van Halst zit op dit moment (tijdelijk) niet meer in de RVC.

Hans kan wel van alles over Mislintat gaan vragen maar hij weet toch dat niemand daar een antwoord op mag geven. Zeker niet als er een onderzoek loopt.

24 september 2023 om 19:05

Tsja, wat moet ie dan vragen, of Jan liever mosterd of mayonaise op z'n kroket doet?

24 september 2023 om 19:05

Het is logisch dat Hans de vragen stelt en het is ook logisch dat van Halst het alleen over andere dingen wil hebben.

24 september 2023 om 19:08

Ben jij niet een keertje klaar met die maffe Duitse skileraar in bescherming nemen?
Open je ogen en wees een vent om toe te geven dat die man onze club kapot maakt.
Ik heb soms echt het gevoel dat Mislintat zelf een account heeft aangemaakt!

24 september 2023 om 19:19

Kan hij niet. Lijkt zijn pratende pop wel. Die Sven kan de arena afbreken, en dan nog verdedigt hij hem. Blinde loyaliteit ofzo.

24 september 2023 om 19:45

Ik zie hem hier niet Sven in bescherming nemen. Ik ben het zelden met soccerfan eens, maar hier zegt hij geen gekke dingen.

Verschijn dan gewoon niet voor de camera als je nergens antwoord op wil geven…

Werken de maatregelen in Nederland niet? Het is nu ook niet bepaald zo dat supporters die een hoofdgebouw bestormen schering en inslag zijn door heel Nederland. Dit is een Ajax-probleem en één die ze heel serieus moeten nemen zonder zich te verschuilen achter de rest van Nederland.

24 september 2023 om 19:29

misseva88 ik vermoed dat hij doelde op het feit dat staken van wedstrijden voor dingen op het veld gooien niet werkt. Iets dat de meeste mensen natuurlijk van tevoren al wisten.

24 september 2023 om 20:27

Dat gooien van een lullig bekertje staat niet in verhouding tot het gooien van brandende fakkels; exact daarom heeft de KNVB de clubs ook een uitweg geboden voor dat eerste.

Ook zonder de vernieuwde regels had deze wedstrijd gestaakt geweest hoor.

Nietszeggend interview, staat symbool voor het bestuur van deze club.

En weer doorrrrr….ajax is ‘out’ dus door met de rest. Puinhoop lossen ze zelf wel op

Wat een ongekend zwak optreden van die kale knuppel.
Na alle ophef rondom Mislintat is van Halst misschien wel degene die het snelst nog eruit moet daar.

Steijn, Mislintat, van Halst, Hendrix, de complete RvC (eringa in het bijzonder), dat is een flinke bezem die ze daar nodig hebben.

Maar gezien de reacties van de Ajax fans hier zal het allemaal wel meevallen en is het vooral een hetze van de media, de Telegraaf voorop.
Want het gaat allemaal zo goed en Mislintat & Co doen het geweldig.

24 september 2023 om 20:14

@raubaht ik weet niet welke reacties jij gezien hebt, Het merendeel van de Ajacieden is niet heel positief over de staat van de club op dit moment. En of dat nu aan de spelers, trainer, TD, directie, de RVC of aan een paar of al die elementen ligt, daar kunnen ze nog over twisten. Maar Ajacieden die roepen dat het allemaal wel mee valt zie ik niet veel.

Neemt niet weg dat de media het ook leuk vinden om zaken enorm op te blazen, met de telegraaf voorop. Al doen andere media daar vrolijk aan mee. Om een voorbeeld te noemen, toen de mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat naar buiten kwam was de kop op voetbalzone initieel "mislintat verdiende prive geld aan transfer Ajax". Het kan nog steeds dat dat straks uit het lopende onderzoek naar voren komt. Maar voorlopig is er alleen sprake van mogelijke belangernverstrengeling, niet eens van belangenverstrengeling. Toch heel iets anders dan dat hij geld heeft verdiend aan transfers. Dit hebben ze overigens daarna netjes aangepast, maar het geeft wle een beeld van hoe de media er op dit moment boven op springen.
De vraagstellling van Hans Kraaij vond ik in deze ook wel tekenend. De grootste wedstrijd in het nederlandse club voetbal is gestaak door supporters incidenten, buiten het stadion vind een kleine veldslag plaats en de deur van de Arena wordt open gebroken waarna hooligans het stadion binnen dringen en in plaats van dat het daar over gaat werden er alleen maar suggestieve vragen over de positie van Mislintat gesteld. Ik denk ook dat Mislintat fouten heeft gemaakt in het samenstellen van de selectie, en ik zie hem ook niet lang meer bij Ajax blijven, maar dat was niet het moment om de nadruk te leggen op die vragen, dat was zoeken naar nog meer sensatie

Van Halst kwam niet sterk over, maar Kraaij jr was wederom weer zeer zwak. Het scheelde naar mijn gevoel weinig of Jan barste in huilen uit

Er moet een hele hoop veranderen bij Ajax, maar het ontslag van deze dorps idioot zou wat mij betreft op plaats 1 staan. Samen met die andere geldwolven in de raad van bestuur. Op plek 2 komt Mislintat eruit kegelen, en ten derde moet Steijn gewoon z'n spullen pakken. Als je wedstrijd instelling goed is, is de tactiek ook goed. Dat is oprecht het domste wat ik ooit van een betaald voetbal coach heb gehoord.

Binnen 1,5 jaar is de club terug bij af, hoe is dit toch mogelijk! 100 miljoen+ uitgegeven waarmee je makkelijk top 3 eredivisie moet worden.
Bizar gewoon en erg pijnlijk om te zien hoe dit bepaalde mensen binnen Ajax niet eerder hebben ingegrepen.
Snel beginnen met schoonmaken en de poppetjes op de juiste plek zetten en het beleid dat in 2015/2016 werd ingezet weer invoeren.
Geld zat gelukkig, maar Ajax zal zeker een groot deel van de aankopen met verlies moeten verkopen.
Volgend jaar geen CL en dat jaar dan maar gebruiken om te zorgen dat Ajax weer een wereldteam heeft voor de CL het jaar daarop!
Ajax zal ook ervoor moeten zorgen dat het wordt vastgelegd dat niemand meer zoveel macht krijgt binnen Ajax.
Ongelooflijk en zo onnodig dat Ajax dit zichzelf heeft aangedaan.

24 september 2023 om 19:49

Dat roep ik, dat roept iedereen met een beetje voetbalverstand, dat roepen alle Ajax coryfeëen, maar reken maar niet op het snel vertrekken van de architecten van dit verval. De aanstichter, van der Sar, is al vertrokken. Maar zijn opvolgers in het kwadraat, hebben nog geen enkele intentie afgegeven dat het voor hen twee voor twaalf is. Want de een kan naar de ander wijzen, en omgekeerd. Ze zijn namelijk allemaal schuldig, de een wat meer, de ander wat minder.

Sommigen vonden van Halst een goede zet, want wat kan hij nou fout doen als interim? Wat een grap. de Telegraaf en co en de vele voetbal analisten hebben gewoon gelijk gehad in hun analyses deze zomer. Ik zei in juli al tegen degene die nog in sprookjes geloofden, wacht tot eind september en kijken hoe de vlag er dan bijhangt. Helaas gelijk gekregen. Ajax moet gewoon weer terug naar de basis, qua speelstijl, jeugd inpassen en deze aanvullen met een paar ervaren jongens, bij voorkeur met Ajax verleden of dna zoals een Tadic en Blind in der tijd. Eerst de bezem er doorheen in hele club, van boven naar beneden en de overbodige selectie spelers verkopen..

Iedereen van Ajax die voor de camera komt laat geen vertrouwen zien of blijken. Het is het allemaal NIET.

Waar zijn de echte ajaxieden!

Dit zal wel weer verwijderd worden want niks toevoegen etc, en ook weer punten kosten(zucht) maar niks is harder aangekomen dan Van Halst als directeur, zelf waarnemend! Wat een ongemeen zwak interview zeg, Van Halst OUT!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren