Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië komt met de schrik vrij na late penaltyclaim van Oekraïne en gaat naar EK

Laatste update:

Italië heeft zich maandagavond definitief geplaatst voor het EK van 2024. Een bloedeloos gelijkspel tegen Oekraïne bleek genoeg voor kwalificatie voor het eindtoernooi: 0-0. Door de derde plek in de poule moeten de Oekraïners zich richten op de play-offs voor het EK.

Vanzelfsprekend trad Italië in het cruciale duel aan met de nodige bekende namen. Ten opzichte van het duel met Noord-Macedonië (5-2 winst) waren er enkele wijzigingen. Giovanni Di Lorenzo, Alessandro Buongiorno, Davide Frattesi en Federico Chiesa begonnen allen in de basis, waar zij tijdens de vorige wedstrijd nog op de bank plaats namen.

Ook Oekraïne begon op met een sterk elftal aan de wedstrijd. Zo waren er onder meer basisplekken voor Arsenal-verdediger Oleksandr Zinchenko, die tegen Italië op het middenveld speelde, en Chelsea-buitenspeler Mykhaylo Mudryk.

In de eerste helft had Italië een duidelijk veldoverwicht en dat leidde al snel tot een levensgrote kans. Uit een hoekschop wist Nicolò Zaniolo bij de tweede paal de bal terug te koppen in de richting van de penaltystip. Daar stond Chiesa klaar om binnen te schieten, maar zijn volley ging over het doel.

De Italiaanse hoekschoppen vormden sowieso een groot probleem voor Oekraïne. Zo kreeg ook Di Lorenzo tot twee keer toe een kopkans uit een corner. Beide keren belandde zijn inzet echter niet in het doel. Oekraïne werd in de eerste 45 minuten alleen gevaarlijk uit schoten van buiten de zestien, die iedere keer een prooi bleken voor Gianluigi Donnarumma.

In de tweede helft leek het spelbeeld lange tijd veel op dat uit het eerste bedrijf. Italië had het meeste van de bal en kwam redelijk vaak tot schietkansen, maar vaak gingen deze niet in de richting van het doel. Richting het einde van de wedstrijd werd Oekraïne sterker.

Het leidde nog altijd niet tot grote kansen, maar dreigend waren de Oekraïners wel degelijk. In de blessuretijd dachten ze ook nog recht te hebben op een penalty na een overtreding op Mudryk, maar de arbiter en VAR van dienst keken daar anders naar.

Uiteindelijk kwamen beide formaties niet tot scoren, waardoor Italië zich heeft geplaatst voor het EK. Zowel Italië als Oekraïne eindigt door het gelijkspel op veertien punten in Groep C van de EK-kwalificatie, maar de Zuid-Europeanen hebben het betere onderling resultaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, zou jammer zijn als Italië er niet bij was. Heb er al zin in

21 november 2023 om 04:30

Nou dat. Als Oekraïne naar het EK was gegaan had je de winnaar al kunnen voorspellen dit EK.

21 november 2023 om 06:43

Haha is dit weer zo'n wappie theorie? Want Oekraine moet winnen ofzo?

Hoe is dat geen penalty in de 92e minuut? Vermoeden van matchfixing, een vermoeden dan hè. Ongelofelijk wat komt Italië hier goed weg.

20 november 2023 om 22:44

10000% pingel

21 november 2023 om 08:01

Het was echt wel een pingel! Ongelofelijk dat de VAR hier niet eens naar keek! Italië kwam echt heel goed weg.

Je maakt het jezelf bijna nog erg lastig, ook gewoon door het overwicht in het veld niet op het scorebord uit te drukken, maar gelukkig is het resultaat daar: directe plaatsing voor het EK!

Italie had hier gewoon moeten winnen met al die kansen.. volgens mij goed gezien van de scheids dat dit geen penalty was.. de bal was al gespeeld.. forza italie

20 november 2023 om 22:48

Tweede helft geen kans gehad en totaal niet meer in de wds geweest. Leek ook duidelijke pingel. Italiaan speelt de bal zeker niet. Al met al goed weggekomen.

21 november 2023 om 08:13

Wat heeft het er precies mee te maken dat de bal al gespeeld is? Dit was gewoon een overtreding en dus een penalty.

lol, je kon hier je klok op gelijk zetten dat het een gelijkspelletje zou zou worden,ondanks Oekraïne moest winnen, zij hebben geen scorendvermogen, enfin, niet mooi, maar wel de juiste resultaat; deelname EK!

Ik wil de scheids en VAR oprecht bedanken voor die penalty NIET te fluiten. Ze zijn gelukkig ook deze wedstrijd consistent door overduidelijke overtredingen niet te fluiten. Danku danku danku. We verdienden niet te verliezen maar enkel dankzij deze boys is dat ook niet gebeurd. Wauw ik ben nog nooit zo blij geweest met een blunder van VAR.
Voor de rest,we kunnen alleen maar groeien.
Forza Italia!
Voor de Oranjesupporters onder ons: Wisselen we Scamacca voor Weghorst?

Heel verdacht dat de VAR hier niet naar keek of toch niet lang genoeg. Henry met zijn hands vibes pre VAR tijd.

20 november 2023 om 23:22

Het was verdachter geweest als hij gefloten had vind ik want dan was er helemaal niks op de leiding aan te merken geweest zijn of ben ik(nu nog)iets te subjectief?

21 november 2023 om 08:07

Ik denk dat de VAR een flinke premie kan bijschrijven… als de scheids hem had gegeven hadden ze hem waarschijnlijk naar het scherm laten lopen om hem alsnog af te keuren.

@VZ, misschien laat ik mij meeslepen in de linkse cultuur van tegenwoordig, maar “Oekraïne begon op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd”…

20 november 2023 om 23:08

Dat is een normale uitdrukking dus geen idee waarom dit raar zou zijn. Heeft niks met de oorlog daar te maken.

20 november 2023 om 23:16

Dat jij beweert dat het niets met de oorlog te maken heeft terwijl je wel die link legt, geeft toch al aan dat dit niet heel tactisch gekozen is? Zal degene die dit bericht gemaakt heeft geen seconde hierover hebben nagedacht?

20 november 2023 om 23:41

Sowieso klopt de opmerking inhoudelijk niet. Het is “op volle sterkte” of “op oorlogssterkte”. Nu is het dubbelop..

20 november 2023 om 23:45

Ze hebben het aangepast, alleen het woordje "op" zijn ze vergeten weg te halen.

20 november 2023 om 23:57

Wat een onzin dit man......is gewoon een normale uitdrukking. Volgende woord wat afgeschaft moet worden dus.....

21 november 2023 om 04:33

Wat een klinkklare onzin. Pas als Italië een volledig slotoffensief had ingezet en er ij de tekst stond dat Oekraïne zich heeft verweerd als tegen Rusland zou je hier over mogen klagen. Dit is gewoon een normale uitdrukking. Niet alles is kwetsend, komop zeg

21 november 2023 om 06:43

Als je dit nog aan de 'linkse cultuur' weet te koppelen dan weet je waarom we op de rand staan van een extreem rechtse coalitie. Mensen geloven dit dusserieus, zorgwekkend.

Vz miszegt niet, gewoon een normale uitdrukking. Kom eens uit je fuik joh

21 november 2023 om 14:22

Speculeren over wat er gaat gebeuren heeft ook geen zin. Gezien dat formeren altijd meer dan een jaar doet. Waar bijna de hele kamer aan bod komt.
En wie zijn er precies 'extreem rechts' volgens jouw?

Want in mijn optiek hebben wij hier in Nederland daar geen last van. Het meest extreme van PVV zijn de punten over de Islam. Voor de rest kan ik me niks bedenken.
FVD gaat niemand mee regeren. En voor de rest hebben wij geen extreem rechtse partijen.

Bijna heel Europa "kwalificeert" zich dus zou schande zijn als het Italië niet gelukt zou zijn. Zelfde geldt voor Nederland. Als je ziet welke landen zich niet hebben weten te kwalificeren, allemaal kleintjes.
Dus zo bijzonder is plaatsing nou ook weer niet

20 november 2023 om 23:23

Ik had dit Duitsland wel eens in een kwalificatieronde willen zien...

21 november 2023 om 01:34

Ook die hadden zich wel "gewoon" geplaatst met deze opzet.

Dit was duidelijk een penalty! Ik heb sterk het vermoeden dat die VAR het niet durfde toe te geven en snel door liet spelen. Echt een schande dit! Lekker hypocriet allemaal dat Italië, en straks tijdens het EK weer juichen om Tonali en co. Bah! Kreeg gewoon een flashback van Henry tegen Ierland!

20 november 2023 om 23:43

Hoe bedoel je hypocriet van Italië? Hadden ze zelf de bal op de stip moeten leggen voor Oekraine?
Ik ben ook niet akkoord met het uitfluiten van Donnarumma en Zaniolo maar zij zullen terug in de armen gesloten worden.
Zaniolo vond ik vandaag een goede pot spelen,ook meegerekend met de gebeurtenissen.
Italië heeft zich zeker niet ingegraven,tot op het einde toen hadden we het verschrikkelijk moeilijk.
Het was penalty heel zeker,maar als we de wedstrijd beoordelen vond ik een gelijkspel terecht.

Hier heeft de scheidsrechter Oekraïne wel echt echt benadeeld en gewoon van het ek gehouden. Man man man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren