Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Italië komt vijf keer tot scoren en scherpt wereldrecord verder aan

Laatste update:

Italië heeft woensdagavond een klinkende zege geboekt in de WK-kwalificatiereeks. In eigen huis genoot de regerend Europees kampioen bij rust al een 4-0 voorsprong op Litouwen, dat uiteindelijk met een 5-0 nederlaag van het veld stapte. Het was de 37ste wedstrijd op rij dat Italië ongeslagen bleef en daarmee laat het Brazilië (35 duels ongeslagen tussen 1993 en 1996 en Spanje (35 duels ongeslagen tussen 2006 en 2009) verder achter zich. De laatste nederlaag van Italië dateert van september 2018, toen Portugal met 0-1 te sterk bleek. Het record kwam in handen van La Squadra Azzurra door het 0-0 gelijkspel tegen Zwitserland van zondag.

Sommige Brazilianen claimen dat de ongeslagen reeks van de nationale ploeg 36 wedstrijden besloeg, maar de FIFA telt een 2-2 gelijkspel uit september 1995 tegen de beloftenploeg van Roemenië niet mee als officieel resultaat. Deze discussie is nu ook niet meer relevant, daar Italië inmiddels 37 wedstrijden op rij zonder nederlaag heeft afgesloten.

De ploeg van bondscoach Roberto Mancini was vastbesloten zich te herstellen van de tot dusver teleurstellend verlopen WK-kwalificatiecampagne. De aanval werd direct gezocht en nog voor het verstrijken van de elfde speelminuut vond Italië de openingstreffer. Arvydas Novikovas verspeelde de bal onder druk, waardoor Moise Kean kon overnemen. De spits twijfelde geen moment en zorgde op fraaie wijze voor de 1-0. Nog geen drie minuten later werd de score verdubbeld.

Eerst dacht Giacomo Raspadori zijn debuutgoal te maken met een schot van afstand. Zijn poging werd echter dusdanig van richting veranderd dat verdediger Edgaras Utkus een eigen doelpunt achter zijn naam kreeg: 2-0. Halverwege de eerste helft kreeg de aanvaller van Sassuolo zijn treffer alsnog. In een poging een gevaarlijke pass van Kean te onderscheppen bezorgde Justas Lasickas de bal bij Raspadori, die van dichtbij het leer in het dak van het doel schoot.

Ook de 4-0 liet niet lang op zich wachten. In de 29ste speelminuut bediende Federico Bernardeschi met een fraaie dieptebal Kean, die de bal van binnen de zestien ineens volleerde en snoeihard doel trof. In de tweede helft zat het Raspadori opnieuw niet mee. De spits scoorde uit de rebound na een afgeketst schot van invaller Davide Calabria, maar de vermeende doelpuntenmaker stond buitenspel: treffer afgekeurd.

Het was uiteindelijk Giovanni Di Lorenzo die in de 55ste minuut het slotakkoord speelde. Of hij het zo bedoeld had is niet duidelijk, maar een schot dat als voorzet leek bedoeld belandde in de bovenhoek. Litouwen kwam niet meer in de gelegenheid een eretreffer aan te tekenen. Het was de eerste overwinning in de huidige interlandperiode, nadat gli Azzurri eerder de punten deelden met Bulgarije (1-1) en Zwitserland (2-2). In Groep C gaan de Italianen aan de leiding met veertien punten uit zes duels; Litouwen is na vijf duels nog altijd de puntloze hekkensluiter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke wedstrijd van Kean en Raspadori! Beiden beter dan Immobile ook al was het maar tegen Litouwen.

9 september 2021 om 01:18

Immobile lijkt ook echt alleen goed bij lazio en nergens anders, ja torino en daarna flop en bij lazio draaiende. Maar bij Italië is hij echt een flop en heeft ie geluk dat er gebrek is aan beter. Moise functioneert trouwens het beste via de zijkant, rechts buiten, kiet hij goed zien bij psg. Raspadori ken ik niet. Hoe staat het met esp nog wat van inter, mega talent!

9 september 2021 om 08:53

Esposito is verhuurd naar Basel, doet het heel goed daar!

Genoten van de wedstrijd zeg. Wat was Kean goed zeg en Raspadori ook natuurlijk. Hoop dat Italie een goed en verassend WK gaat spelen.
Fijne nacht allemaal Groet messi_123

9 september 2021 om 00:12

Het is bijna kunstzinnig hoe jij altijd net genoeg weet te zeggen zodat je reacties niet worden verwijdert, maar toch inhoudelijks niets toevoegt.

9 september 2021 om 00:57

Mooi ook hoe hij alles kopieert.

9 september 2021 om 09:16

Hij heeft me nu maar op de negeerlijst gezet 😂 vroeg me vorige week nog of ik vriendjes wilde worden met hem. Wat een man.

Lekker gespeeld, Leuk dat Kean er weer bij is en 2 goals maakt. Ben blij dat die weer terug is bij Juventus. Leuk ook dat Raspadori heeft gescoord. Immobile speelt de laatste tijd niet goed als die met Italië speelt. Dit laat zien dat die scherp moet zijn

Hopelijk neemt kean zijn goede vorm mee. Morata is dit jaar nog niet goed genoeg. En kean zou naast Dybala nog wel eens los kunnen gaan. Dit is echter wel Litouwen. Dus hoeven op deze goals niet teveel te wegen. Maar hij komt wel in goede vorm terug bij juve.

Immobile, Raspadori en Kean zijn geschikte spitsen voor counter voetbal of tegenstanders niveau Litouwen. Ik denk dat Scamacca ivm fysiek en techniek beter geschikt is voor het spel dat Mancini Italië laat spelen en ik zou hem wel graag zien.

Afgezien van die idiote titel van het verslag is het wel een mooie prestatie van Italië en ook op klinkende wijze uitgevoerd.

Wat een reeks zeg van Italië! Weer helemaal terug aan de top. Hebben ze echte wereldspelers? Nee, maar ze functioneren echt als een team. Daar kom je heel ver mee. Zie van Gaal in 2014. En als Nederland zich plaatst en als iedereen fit is, dan hebben wij echt een kans op de wereldtitel. Geen grote, wel een kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren