Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is Palermo klaar voor Europees voetbal volgend seizoen?

Laatste update:

De club met de opvallende roze shirts; U.S. Città di Palermo. In het seizoen 2003/2004 promoveerde de Siciliaanse club sinds 1973 weer eens naar het hoogste niveau in Italië: de Serie A. Het seizoen daarvoor leek Palermo ook al te promoveren, maar wist het in de allerlaatste speelronde een promotieplaats mis te lopen door te verliezen. In het seizoen 2005/2006 wisten de eilandbewoners zich voor het eerste sinds 1969 weer eens te plaatsen voor een Europees toernooi. Schalke 04 was destijds in de achtste finale het eindstation en zodoende mocht Palermo terugkijken op een geslaagd toernooi. Ook het seizoen daarna bereikte Palermo Europees voetbal, maar kwam het niet verder dan de groepsfase, met daarin ploegen als Newcastle United en Fenerbahçe. In het seizoen 2007/2008 was Mladá Boleslav al in de eerste ronde te sterk na strafschoppen.

Met een huidige vierde plaats zijn de manschappen van trainer Walter Zenga hard op weg naar Europees voetbal. Met bekende namen als Fabrizio Miccoli, Edison Cavani, Mark Bresciano en Fabio Liverani is de club terug te vinden op de ranglijst boven noemenswaardige ploegen als AC Milan, Fiorentina en AS Roma. Maar is de huidige selectie op dit moment wel klaar voor Europees voetbal? Dat is de grote vraag rondom de selectie van Zenga, de oud-trainer van Catania, de aartsrivaal van de Rosanero.

Begin juni schudde Zenga het Italiaanse eiland Sicilië op. De Italiaanse succescoach tekende tot ieders verbazing een contract bij Palermo. Eind mei diende hij zijn ontslag in bij Catania en zette zijn handtekening binnen een mum van tijd onder een contract bij de aartsrivaal. De fans van beide ploegen kunnen elkanders bloed wel drinken. “Ik ben zeer blij met zijn komst”, vertelde Palermo-president Maurizio Zamparini geheel luchtig alsof er niks aan de hand was. “Zenga is een geweldige kerel en een goede trainer. Zijn doorzettingsvermogen is ongelofelijk.” Voor mij, als supporter van Palermo, kwam dit nieuws verbazingwekkend over. Davide Ballardini deed het naar behoren met onze ploeg en werd prompt vervangen door een oefenmeester die notabene van de eeuwige rivaal komt. Een valse start dus, zoals je dat kan noemen.

Palermo heeft zich afgelopen zomer op de transfermarkt niet met opvallende namen weten te versterken. Dorin Goian, de ex-plaaggeest van Oranje, kwam over van Steaua Boekarest en daarnaast kwamen Javier Pastore en Nicholás Bertolo over van respectievelijk de Argentijnse clubs Talleres en Banfield. Dat zijn de aankopen die het meest opvallend te nomen zijn. Op het eerste oog dus geen (inter)nationale toppers, maar volgens Zamparini wel degelijk spelers die een toegevoegde waarde hebben. Marco Amelia, de jeugdinternational van Italië, verkast na één seizoen richting Genoa en Bosko Jankovic, die nog redelijk veel aan spelen toe kwam, zocht zijn heil eveneens bij Genoa. Bij de laatstgenoemde speler heeft Palermo echter nog wel 50% procent in bezit. Daarnaast zijn er een x-aantal jeugdspelers verhuurd en hebben nietstoevoegende spelers elders een contract getekend. Met de huidige selectie moet het naar mijn mening goed gaan komen dit seizoen.

In het hart van de defensie staat een stevig blok met Deens jeugdinternational Simon Kjær en Cesare Bovo. Op de plaats van Bovo was eerst altijd Moris Carrozzieri te vinden, maar die werd betrapt op het gebruik van cocaïne en zit een schorsing van twee jaar uit. Kjær is nog een zeer jeugdige speler en dat is ook nog regelmatig terug te vinden in zijn spel. Je ziet hem echter wel groeien, is in de lucht een onneembare vesting en weet zijn man uit te schakelen. Opbouwend kan het allemaal nog een stuk beter. Je ziet nog te vaak dat passjes niet aankomen en dat hoort niet. Bovo vult de weggevallen rol van Carrozzieri naar behoren in en daar valt niet over te klagen. Aan de zijkanten heeft Palermo betrouwbare spelers zoals Mattia Cassani en Frederico Balzaretti rondlopen, die ook nog eens een aanvallende actie in huis hebben. Naar mijn mening kan de defensie van de Sicilianen wel degelijk mee op Europees niveau. Het viertal dat benoemd is voldoet aan de eisen en ook in de breedte heeft Zenga genoeg keuze. Goian is een ervaren Roemeense verdediger met de nodige interlands achter zijn naam en kan de taken van Kjær of Bovo overnemen. De laatste wedstrijden is ook Giulio Migliaccio terug te vinden in de verdediging. De Italiaan is van oorsprong een middenvelder, maar vervult zijn taken als verdedigend ingestelde speler goed in.

Spijtig voor Zenga en de supporters was het wegvallen van Fabio Liverani. De oud-speler van Fiorentina is een geboren leider en werd bij Palermo ook verkozen tot aanvoerder. De middenvelder is nog een aantal weken uitgeschakeld, waardoor Miccoli zijn taken als aanvoerder waarneemt. Als hij terug is op het veld, valt meteen te merken hoeveel rustiger de ploeg gaat voetballen. Dat was een van de kenmerken van Palermo voordat hij uitviel. Het is dan ook te hopen dat Liverani tijdig herstelt van zijn blessure. Op het middenveld lijken Migliaccio en Fabio Simplicío verzekerd te zijn van een basisplaats. Beide zijn creatieve spelers die iets te zoeken hebben op de helft van de tegenstander. Pastore moet nog altijd wennen aan het niveau in de Serie A, maar wordt door Zenga regelmatig gepositioneerd als meest aanvallend ingestelde middenvelder. De Argentijn beschikt over een actie, maar kan daarnaast ook overzicht bewaren. Daar kan in de toekomst nog veel plezier aan worden beleefd. Antonio Nocerino is een ander talent van de Sicliaanse ploeg. De middenvelder kwam over van Juventus en wekte positieve gevoelens op bij de fans, zo ook bij mij. Ik was al onder de indruk geraakt van hem bij Juventus, maar dat hij nu onder contract staat bij Palermo is geweldig. Bertolo wordt net als Pastore rustig gebracht door Zenga. De Argentijn moet nog wennen aan zijn nieuwe geving, maar is ook een aangetrokken speler voor het middellange termijn: een subtopper worden in de Serie A. Ook het middenveld zal naar mijn mening niet veel onderdoen voor clubs als Galatasaray, Lille en Austria Wien.

Palermo beschikt over een aanval waar menigeen jaloers op is. Namens zoals Miccoli en Cavani doemen wekelijks op. Beide spelers hebben na negen wedstrijden de teller op drie doelpunten staan. Dat lijkt in eerste instantie niet veel, maar beide spelers zijn zo belangrijk voor de ploeg. Miccoli en Cavani spelen beiden al wat jaren voor de club en worden ondertussen gezien als boegbeelden en sterkhouders van dit team. Meerdere clubs hebben hun interesse al getoond in Cavani, maar de jeugdige Uruguayaan blijft voorlopig nog op Sicilië. Dit tweetal kan zeker weten mee op internationaal niveau. Voor de verdediging van de tegenstander een zeer lastig te bespelen duo. Daarnaast beschikt Zenga nog over een aantal talentvolle spitsen, zoals Levan Mchedlidze en Davide Succi. Beide spelers worden rustig gebracht, doen ritme op in het tweede elftal en pakken af en toe minuten mee in de hoofdmacht. Een prima vervanger voor Miccoli en/of Cavani is Igor Budan. De geboren Kroaat heeft al eerder onder contract gestaan bij de nummer acht van afgelopen seizoen en wordt meestal gebruikt als invaller. Hij heeft tot nu toe al twee doelpunten achter zijn naam staan en blijkt dus een goede back-up te zijn. Ook qua breedte is de aanval van Palermo klaar voor internationaal voetbal.

Als conclusie kan ik stellen dat Palermo wel degelijk een internationaal waardig team bezit. De kwaliteiten zijn er zeer zeker in elke linie: Sirigu als doelman en Rubinho als goede tweede, Kjær als jeugdig talent in de defensie naast de ervaren Bovo, Liverani als leider van het team en Miccoli en Cavani als afmakers. Daarnaast beschikt de selectie over (internationale) ervaring en is het klaar voor het veroveren van de rest van Europa. Met Zenga is Palermo aan een redelijk seizoen bezig en naar mijns inziens zal dit avontuur voortbestaan. Het spel is nog niet op zijn top, maar het komt eraan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meesterlijk. Beste stuk tot nu toe. Blijf zo doorgaan, Palermo is een leuke club.

28 oktober 2009 om 19:59

Hartstikke bedankt voor de complimenten. Ik zal in de toekomst zeker nog wat artikelen over Palermo publiceren.

Ik let bij Palermo als ik ze zie voornamelijk op Pastore. Vind dat hij erg veel potentie in huis heeft.
morgen het duel tegen Inter uit, hopelijk net als vorig seizoen een goede prestatie? Heb je er een goed gevoel over?

28 oktober 2009 om 20:07

Een uitwedstrijd tegen Internazionale is uiteraard geen gemakkelijke wedstrijd. Daarnaast missen wij ook nog twee belangrijke spelers: Bovo en Balzaretti. Bovo pakte tegen Udinese (1-0 winst) een gele kaart waardoor hij geschorst is en Balzaretti is enkele wedstrijden uit de roulatie vanwege een blessure. Waarschijnlijk dus met Goian, Kjaer en Migliaccio als verdedigers en Cassani en Bresciano als lopende mannen aan de zijkanten. Daarmee moeten de aanvallers van Inter worden afgestopt.

goed nieuws voor ons is dat Sneijder is uitgeschakeld. Hij is toch wel het creatieve brein achter de aanvallen van de Nerazzurri. Met Pastore, Cavani en Miccoli hebben wij voldoende aanvallende capaciteiten in huis om het de defensie van Inter moeilijk te maken. Ik kijk in ieder geval erg uit naar dit duel. Na negentig minuten kunnen we meteen zien hoe Palermo er voor staat.

Ik denk dat Palermo dit seizoen zeker in de top 6 eindigt en dat ze volgend seizoen zeker Europees spelen. Het enige probleem is dat door de goede prestaties Palermo een aantal schitterende spelers naar een topclub zien vertrekken. Ik heb het hier over Cavani, Kjaer en misschien een Pastore.

cavani en Kjaer staat in de belangstelling van Juventus en ik geloof toch dat beide spelers zeide dat het een club is waarvoor ze zouden willen spelen. Pastore en Nocerino zijn echt twee sterke spelers die toekomst gericht veel kunnen betekenen voor Palermo en misschien zelfs voor de Italiaanse nationale ploeg.

mooi geschreven stuk en ik ben het eens met de tekst die je hebt neergeschreven. Hopelijk presteert Palermo morgen ook zo goed als jij vandaag hebt gedaan met je schitterend stukje

28 oktober 2009 om 23:04

Cavani en Kjaer staan inderdaad (nadrukkelijk) in de belangstelling van Juventus. Beide spelers maken een goed seizoen door en de kans bestaat dus dat zij wellicht vertrekken in de winterstop of aan het einde van het seizoen. Zamparini doet er echter alles aan om het tweetal te behouden, maar weet ook dat als er een (internationale) topclub komt dat beide spelers naar alle waarschijnlijkheid verkassen.

nocerino zag ik altijd als gelijke met Giovinco. Beide waren zeer grote toptalenten van Juventus, maar hebben het (nog) niet weten te maken bij die ploeg. In de toekomst zal Nocerino zeker weten een rol van betekenis kunnen spelen voor de Italiaanse ploeg. Pastore wordt inderdaad gezien als een aardige speler, maar dat moet er allemaal nog uit komen; ik ben benieuwd.

bedankt voor de complimenten!

Palermo is zeker een dark horse in de Serie A, kan van iedereen winnen. Vind ze zeker in het rijtje Lazio, Sampdoria, Fiorentina, Napoli en Genoa thuishoren. En volgens mij kan het daar op Sicilië behoorlijk spoken tijdens thuiswedstrijden van Palermo. Mooie club, met hun roze tenues.

Palermo is echt zo'n club die door iedereen onderschat wordt. Maar de club stáát er wel degelijk. Leuk dat je een aantal spelers uitlicht. Palermo is zo'n club waarvan ik niet zo heel veel van weet, behalve dan dat Edison Cavani en Fabio Simplicio er spelen. Weer wat geleerd vandaag!

Beetje late reactie maar ik zie het al 3 jaar zitten in Palermo, maar of ze echt kunnen aanhaken bij de Top 5, het hangt erom. Maar zeker een middemoter in de Serie A

29 oktober 2009 om 12:25

Beter laat dan nooit, zeg ik altijd maar. Het is al een feit dat Palermo een middenmoter is in de Serie A, maar nu is het de vraag of de club definitief kan aanhaken bij de subtop van de Serie A. AC Milan, Internazionale en Juventus kunnen worden gezien als de topclubs, maar bij het rijtje clubs dat daarna komt wil Palermo zich aansluiten. Denk daarbij aan clubs als Fiorentina en AS Roma, bijvoorbeeld. Top vijf dit seizoen zal lastig worden, maar wel een prachtig doel. Laten we eerst maar eens gaan strijden voor Europees voetbal.

Mooie artikel. Interessant om ook eens iets te lezen van een niet-topclub.

succes morgen!

29 oktober 2009 om 12:19

Bedankt voor de complimenten, dat waardeer ik.

vanavond zal in ieder geval een zeer spannende pot worden! Ik ben benieuwd.

Ik waardeer Palermo, omdat ze als een van de weinige serie A ploegen veelal jeugdige spelers in de selectie herbergen en daardoor in de toekomst kunnen uitgroeien tot een eventuele landskampioen. In je stuk lees ik alleen de naam niet van Abel Hernandez. Volgens mij is dit een van de grootste talenten uit Uruguay en daar kan Palermo nog veel moois aan gaan beleven.

29 oktober 2009 om 12:17

De genoemde spelers in het artikel gebruikte ik als voorbeeld. Kijk eens rond in de Primavera van Palermo, daar spelen genoeg jeugdinternationals én dus talenten. Palermo weet telkens weer een paar interessante spelers aan te trekken uit Zuid-amerika. Prachtig om te zien dat de club op het gebied van scouting goed bezig is.

Ja, Tuurlijk gaat Palermo naar europa. Ze hebben dit jaar een prima selectie. Die Kjear gaat alleen waarschijnlijk wel snel weg, en dat is wel een aderlating voor het Roze legioen. Cavani en Miccoli werken heel erg goed samen, en die Argentijnse AMC "de nieuwe Kaka" is ook een erg goede speler. Als dit allemaal gaat werken, dan Moet palermo wel europees gaan voetballen. Om de simpele reden dat de selectie goed genoeg is.

leuk stuk, keep up the good stuff!

29 oktober 2009 om 12:22

Kjaer staat inderdaad nadrukkelijk in de belangstelling van binnen- en buitenlandse topclubs. Hopelijk weten Zenga, Zamparini en zijn ploeggenoten hem te overtuigen van het feit dat hij bij Palermo nog veel meer kan leren. Met het behalen van Europees voetbal kan Kjaer ook ervaring opdoen en is hij zeker van een basisplaats. Dat blijft bij Juventus, of een andere topclub, altijd maar de vraag.

de nieuwe Kakà, inderdaad een mooie benaming. Voorlopig komt het er nog niet helemaal uit, maar ik weet zeker dat Pastore gaat slagen op Sicilië. Geef deze jongen rustig de tijd om te wennen aan de Serie A en een nieuwe omgeving en hij zal uitgroeien tot een steunpilaar van het team.

bedankt voor de complimenten!

Uiteindelijk met 5 - 3 verloren van Internazionale, jammer.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren