Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is Mourinho nog Roma-coach bij EL-ontmoeting met Feyenoord? ‘Ontslag dreigt’

Laatste update:

Roma verkeert in een diepe crisis. De Romeinen verloren zondagavond ook van AC Milan (3-1) en kennen tot dusverre hun slechtste seizoen in ruim twintig (!) jaar. Inmiddels begint de media in Italië ook vraagtekens te zetten bij de positie van de tegen Milan nog geschorste José Mourinho. "De collectieve hypnose is voorbij", kopt La Repubblica.

De Romeinse krant is stellig in de bewoording. "De collectieve hypnose is voorbij: de periode van Mourinho is ten einde", stelt de krant. "Hoe vaak hebben de Roma-fans het nou gehad over 'hoe goed we speelden' onder The Special One'?", vraagt het zich retorisch af.

Mourinho moet serieus rekening houden met een ontslag, onderstreept ook Tuttomercatoweb. "Een ontslag dreigt", kopt het medium.

"De volgende wedstrijden met Hellas Verona en Salernitana zijn beslissend. Het is goed mogelijk dat zijn avontuur voortijdig eindigt, indien Roma niet zes punten uit het vuur haalt in de komende twee wedstrijden."

Met 29 verzamelde punten na 20 duels is dit voor het als negende geklasseerde Roma de slechtste jaargang sinds 2002/03, toen het na 20 duels op 27 punten stond. "Mourinho doet steeds afstandelijker richting Roma en loopt gevaar", schrijft La Gazzetta dello Sport.

Volgens Corriere della Serra zou het aanstaande duel met Hellas Verona zelfs wel eens de 'laatste strohalm' kunnen zijn voor de Portugese coach.

Feyenoord
Voor Feyenoord zou een ontslag van Mourinho niet ongunstig uitkomen. In de vorige twee Europese ontmoetingen was de Portugese oefenmeester Arne Slot de baas. Maar het is dus nog maar zeer de vraag of Slot een kans gaat krijgen om wraak te nemen op zijn collega-trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is dat er met Mourinho altijd wel een kans is dat ze de EL winnen of in ieder geval ver komen. In de competitie zijn de prestaties echt ondermaats, en niet alleen dit seizoen. Mourinho is langzaam passee aan het raken.

15 januari 2024 om 10:00

En niet eens langzaam aan, al bijna een decennia zijn de prestaties in de competitie gewoon slecht. Voor toernooien is het een fantastische coach omdat hij geweldig een voorsprong of gelijkspel kan vasthouden als dat nodig is, maar in de competitie is het mijlenver verwijderd van de wereldcoach die Mourinho is geweest in zijn jaren bij Porto t/m Chelsea.

15 januari 2024 om 11:07

Eigenlijk zou mourinho dus bondscoach moeten worden. Die zorgt ervoor dat je ver in een toernooi kunt komen

15 januari 2024 om 11:29

Opvolger van Koeman na het EK dan maar?

15 januari 2024 om 11:34

Als we ooit wat willen bereiken is een cupfighter als mourinho geen slecht idee. Ook met koeman gaan we weer kansloos naar huis.

15 januari 2024 om 10:18

Mourinho is echt al een tijdje passé. Bij Roma, Spurs en united was het niks.

15 januari 2024 om 10:34

Toch bizar. Eigenlijk kun je dit bericht over Mourinho plakken op zijn carrière van de afgelopen 10 jaar. De eens zo goede, charismatische, coach is de afgelopen 10 jaar niets anders dan een man die veel te veel in zichzelf is gaan geloven. Eerst benadrukte hij altijd het belang van het team en ging hij echt voor zijn spelers staan om ze in bescherming te nemen, maar na 2014 is het meer en meer de Mourinho-show geworden en draait het alleen om hem.

15 januari 2024 om 11:38

Het voetbal is ook wel veranderd. Mourinho is inmiddels alweer van de oude stempel. Dat reactie voetbal levert tegenwoordig niet zo veel prijzen meer op. De laatste CL winnaars speelden allemaal vrij offensief. En ook in de Serie A was Napoli toch een flink offensieve ploeg en dat vind ik ook van Inter nu.

En spelers willen misschien niet echt meer voor hem door het vuur. Destijds had hij van die lopers als Lampard aan zijn zijde, en van die vechters als Terry en Drogba.

15 januari 2024 om 12:26

Dat wordt veel vaker gezegd, maar Mourinho is toch bij elke club hetzelfde verhaal?

Hij wordt nagenoeg altijd in zijn derde jaar ontslagen of gaat in in ieder geval na dat seizoen weg. Bij Porto en Internazionale vertrok hij voor zijn downfall omdat hij toen na de successen inging op aanbiedingen van Chelsea en Real Madrid, maar bij zijn andere clubs gaat het allemaal zo.

In zijn eerste jaar bouwt hij en haalt hij spelers voor zijn spelletje, wordt het voetbal beter en wint hij soms al wat, zijn tweede jaar is zijn succesjaar waarin hij nagenoeg altijd wat wint (en dat had vorig seizoen de Europa League moeten zijn, maar die liep hij dus net mis). Vervolgens krijgt hij na zo'n jaar een dikke opwaardering van zijn contract en halverwege het derde seizoen krijgt hij ruzie met alles en iedereen binnen een club of worden de resultaten een stuk minder (of allebei) en vertrekt hij met een hele dikke oprotpremie. Zo ging dat bij Chelsea (2 keer zelfs), bij Real, bij United en nu bij Roma hetzelfde. Enkel bij Tottenham werd hij nog sneller ontslagen, maar die club was ook instabiel op dat moment.

Ik denk dat hij misschien nog steeds wel een CL met PSG zou kunnen winnen bijvoorbeeld, maar je moet hem na twee jaar gewoon ontslaan, Mourinho is zo intensief als coach dat het na twee jaar gewoon klaar is met de chemie; en als je hoort van spelers die onder hem gespeeld hebben hoe hij zo'n team opfokt is dat ook niet meer dan logisch, zowel de kortetermijnresultaten als de beperkte houdbaarheidsdatum van die strategie.

Ik hoop dat hij nog even blijft totdat Feyenoord het Roma van Mourinho uit Europa heeft gekegeld

15 januari 2024 om 10:22

Dit dus. Ik mag toch hopen dat we eindelijk wraak kunnen nemen op die kwal.

15 januari 2024 om 10:27

In deze vorm gaan we gewoon weer onderuit hoor.

15 januari 2024 om 10:38

Dan moeten we zorgen dat we in de eerste helft al onze kansen wel een keer afmaken. Het verval in de tweede helft is de laatste tijd zo ontzettend groot, dat ik het op dit moment heel somber inzie. Ook al is Roma ook totaal niet in vorm, het blijft toch een ploeg met veel kwaliteit. Als zelfs NEC nog kan terugkomen van een 2-0 achterstand in de Kuip...

15 januari 2024 om 10:58

Roma speelt ook echt verschrikkelijk zielig, tegen een Feyenoord lukt het misschien weer om met geluk de 0 te houden en met de genialiteit van Paulo de wedstrijd ye winnen. Maar Roma speelt echt zielig en zwak, vroeger was het leuk om naar mijn club te kijken en genoot ik van hoe Mou een wedstrijd kon controleren, maar bij deze selectie in de SA kan dat niet. EL gaat redelijk, maar SA is echt ondermaats. Als Roma deze vorm doortrekt, maakt Feyenoord echt wel een goede kans, zeker thuis.

15 januari 2024 om 11:00

Het is gewoon een strategie pompen of verzuipen van Slot, laatste minuten.

Het is ook echt ongelofelijk, 25 keer geschoten op doel en 2 gescoord. Nec 2 geschoten en 2 gescoord. Dit zegt ook genoeg over de verdediging. Laatste goal was ook wel blunder van Bijlow.

Wij maken kansen niet af, en bij ons is het gelijk raak.

15 januari 2024 om 11:58

Jeetje ik kon die statistiek bijna niet geloven even gecheckt en het voelde zo en vaker en het is echt waar. NEC heeft 2 keer op doel geschoten en wij 25 keer. Bizar! On: De kans dat elke kans van AS Roma erin vliegt is ook best groot. Nog steeds de grote favoriet in dit tweeluik

15 januari 2024 om 12:20

Mr_knowledge. Nou ben je een beetje statistieken aan t verdraaien Feyenoord heeft 25 keer geschoten, waarvan 5 op doel, niet gaan overdrijven haha

15 januari 2024 om 10:28

Of hij kegelt Feyenoord weer op de typische Mourinho wijze uit het toernooi 😅

15 januari 2024 om 11:45

En dan daarna Mourinho ontslagen worden en Joep een doos Feyenoord tissues bij m brengt

15 januari 2024 om 16:49

Alsof Feyenoord nu zo geweldig is.

15 januari 2024 om 19:48

Dat zegt toch niemand?

Nou ja zeg, dit had niemand aan zien komen.. hij gaat z'n wereld record oprot premies verder aanscherpen

15 januari 2024 om 10:09

Het is dat Aad afkoopsom niet zoveel geld meekreeg in die tijd dat hij trainer/coach was. Anders stond hij nog emt stip op 1.

15 januari 2024 om 11:32

Contract loopt maar tot deze zomer dus de premie zal niet bijster hoog zijn.

Als ik AS Roma was zou ik Mourinho er pas uitgooien na de ontmoeting met Feyenoord. je kan zeggen wat je wilt maar hij weet Nederlandse ploegen altijd te ontregelen. verder zou het logisch zijn dat hij eruit gegooid zal worden. er is totaal geen structuur in het spel van AS roma terug te vinden terwijl ze wel het materiaal tot iets beters hebben.

15 januari 2024 om 13:22

Dat weet ie denk ik ook goed te doen, omdat ie standaard een betere selectie heeft dan de Nederlandse ploeg waartegen hij speelt.

Dat zat er dik aan te komen natuurlijk, gisteravond was echt een bijzonder matige wedstrijd van Roma's kant en de schwung is er eigenlijk al sinds het begin van het seizoen wel echt uit. Zolang de fans zich niet tegen Mourinho keren zal hij in ieder geval deze maand nog wel afmaken maar daarna is het afwachten wat er gaat gebeuren.

Ik wil wel de kanttekening plaatsen dat ik niet noodzakelijk geloof dat het zonder Mourinho opeens een ploeg wordt die zich lachend voor de Champions League plaatst. Op Lukaku en Dybala na is het team van Roma bijzonder pover.

Mocht hij wel ontslagen worden dan hoop ik dat hij tot het einde van het seizoen weer lekker voor de Engelse tv, of voor Bein, gaat werken. Mourinho op SKY was een feestje!

15 januari 2024 om 10:36

Ik durf te wedden dat een andere coach het beter laat draaien. Roma speelt dit hele jaar al zowat met 3 controleurs op het middenveld. Dat is toch echt aan Mourinho te danken.

Verder heeft hij alleen pech gehad met de defensie. Dat er veel spelers hier missen is defensief natuurlijk niet fijn.

Roma heeft een prima selectie die niet automatisch zich zou plaatsen voor de cl. Maar wel mee moet strijden ervoor.

15 januari 2024 om 10:52

Ik denk dat ze een selectie hebben die rond de 6e plaats zou moeten staan, ze komen zwaar kwaliteit te kort voor de eerste 4 plekken en kampen ook nog eens met flinke problemen in de defensie. Ik denk dat de positie in de competitie niet goed genoeg is, maar we mogen best hier en daar de naar de omstandigheden kijken.

Ik betwijfel of het met een andere coach veel beter zou gaan, maar we zullen het binnenkort gaan zien. Ik verwacht eigenlijk niet dat Mourinho het seizoen af zal maken.

15 januari 2024 om 11:09

Zoals ik zeg. Als je met 3 controleurs speelt. Dan kan je voorin ook weinig aanvoer verwachten. De flankspelers zijn daarbij ook nog eens van slecht niveau. Waarbij het misschien beter is om met een andere formatie te spelen. Als er een trainer komt die dat meer ziet dan zie ik Roma veel beter draaien.

15 januari 2024 om 11:17

Die controleurs spelen natuurlijk om de gaten te proberen te dichten in je defensie. De flankenspelers komen inderdaad veel te kort, zo erg dat er zelfs eigenlijk maar 1 fatsoenlijke (en vind ik al dat we vrij netjes zijn met dat woord) buitenspeler in de selectie rondloopt en dat is El Sharaawy.

Dan kun je proberen om toch met een andere formatie te spelen, maar ik zie dat niet snel goed gaan. De geruchten zijn in Italië dat er gekeken wordt naar De Rossi als opvolger van Mourinho, dan schiet je weinig op met een eventueel ontslag.

15 januari 2024 om 12:23

Ja maar als je defensie zo slecht is kun je beter gaan focussen op je aanval. 3 controleurs werkt nooit. Dat is teveel van hetzelfde.

Verder wel met je eens dat de Rossi niet de oplossing is. Daar schiet je niks mee op.

15 januari 2024 om 12:32

Misschien moet Roma maar eens beginnen met het salarishuis op orde krijgen.. Met Paulo, Lukaku o.a. is Roma de nummer 3 van italie qua salarishuis. Gelukkig heeft Mou de afgelopen 2 seizoenen Europees er het maximale uit weten te halen, 2 Europese finales waarvan 1 gewonnen.

Presteert toch al bijna 10 jaar lang niks meer. Zijn tijd is geweest.

15 januari 2024 om 12:15

Voor zijn komst en na zijn vertrek ging het veel beter?
Niet iedereen kan elk jaar met willekeurig materiaal kampioen worden. Soms is de concurrentie gewoon te sterk en moet je terugvallen op het parkeren van de bus.

Mourinho zijn befaamde slechte 3e seizoen. En ook bij Roma is dit het geval. Roma presteert dramatisch inderdaad. Zeker voor de kwaliteit die ze hebben. Dan zou je zeggen dat ze minstens in de top 6 moeten zitten. Met een Lukaku en Dybala heb je toch gewoon enorme kwaliteit voorin. Mourinho gaat het niet lang volhouden. Sowieso niet zoveel gepresteerd de afgelopen decennia. Zeker niet vergeleken met zijn eerdere successen. Zijn tijd zit er denk ik wel bijna op. Kan beter nog een leuke nationale ploeg gaan coachen.

15 januari 2024 om 10:30

Mourinho's afgelopen eerste en tweede seizoen zijn ook meestal ruk geweest hoor.

Sinds zijn laatste seizoen bij Chelsea waar hij na 16 speelronde 16de stond, is hij bij Man U 6de, 2de en 6de geworden. Bij Spurs 6de en 7de. En nu bij Roma twee keer 6de en momenteel dus 9de.

15 januari 2024 om 11:26

Klopt maar zijn 3e seizoen is meestal altijd het dieptepunt. Heb al eerder gezegd dat Mourinho sowieso de laatste 10 jaar geen schim meer is van de coach die hij daarvoor was. Logisch dat hij ook steeds lagere teams aan het coachen was...

Ik zou het humor vinden als hij na Feyenoord ontslagen wordt.

Geweldige trainer nog steeds. Na zo een mooie periode bij Inter voor Roma kiezen verdient sowieso al ellende.

Daarnaast zeer matige selectie, op een handvol na redelijk middelmaat tot zeer matig.
Ik weet niet wat Mourinho van plan was bij Roma, maar op het eerste oog was die al vrij kansloos.

Zeer jammer vind het nog steeds van zijn keuze voor Man U destijds, na een mooie periode bij Chelsea.
Man U zelfde verhaal als bij Roma op voorhand al vrij kansloos.

Zonde dat die zo een groot deel van zijn carriere heeft besmet.

Is qua gedrag de Zlatan onder de trainers, maar qua resultaten de laatste jaren niet meer dan een subtop trainer.
Doet het nog steeds verdienstelijk in Europese competities, maar heeft bij elke club een relatief korte houdbaarheidsdatum gehad als het om de nationale competities gaat.

Nee de houdbaarheid van Mourinho zit er wel op. Je merkt het al aan zijn reacties de laatste tijd. Hij stuurt alweer aan op een lucratief vertrek door de achterdeur.

Je ziet bij hem ook een trend. Hij ging van Tottenham naar Roma. Het is niet meer in de absolute top waar hij werkt. Hij heeft soort van geluk gehad dat UEFA een 3e niveau uit de grond heeft gestampt en wint de 1e editie, maar ik vind Roma wel iets te groot voor conference league.

Ik denk dat de zogenaamde interesse van PSG, Real enzo vooral vanuit zijn management komt. Ik vraag me af of de absolute topclubs nog op hem zitten te wachten. Premier League zal voor hem ook moeilijk worden. Geen idee waar hij gaat belanden. Weer een stapje omlaag? Misschien Eredivisie, haha.

Roma speelt verschrikkelijk voetbal en bakt er niet veel van, maar in principe is de achterstand op plek 4 'maar' 5 punten. Zo extreem slecht is dat nog niet eens. Voor Feyenoord te hopen dat de crisis nog ff aan houdt, maar ben echt totaal niet onder de indruk van hoe Roma speelt.

Feyenoord kan weleens het juiste medicijn zijn voor Mourinho en hem lucht verschaffen.

Ik zou hier echt niet rouwig om zijn. Het spel is dramatisch, geen lijn in te vinden. Ook zijn aanwezigheid langs de lijn begint steeds heftiger te worden en begin me zelfs hieraan te irriteren.

Denk dat er met deze spelersgroep echt wel meer te halen valt. Zijn populariteit onder de supporters neemt ook af. Hij kan niet blijven teren op het Conference League succes.

Gisteren was echt pijnlijk zichtbaar hoe zwak we zijn en we speelden op een manier die van oudsher niet bij Roma past.

Mourinho wordt altijd in het derde seizoen ontslagen.

Ik vraag mij, zeker als het om gasten als Mourinho en bijvoorbeeld ook Tuchel gaat, vaak af wat hen het predicaat "toptrainer" verschaft. Ik kijk naar het materiaal dat ze ter beschikking hebben en concludeer vervolgens dat daarmee ook veel andere trainers vergelijkbaar zouden presteren. Dus wat zou Feyyenoord winnen met een eventueel ontslag van Mourinho ? Ik denk niets. Ik denk hooguit dat je bent verlost van een vervelende narcist langs de lijn. Maar of dat dan ook het verschil in de wedstrijd zelf gaat maken waag ik te betwijfelen.

Tja het begint inmiddels wel duidelijk te worden dat het klaar is met mourinho. De laatste jaren lijkt aanvallend voetbal toch weer meer succes op te leveren en ik ben daar zeker niet rouwig om. Mourinho is ook steeds meer een karikatuur van zichzelf geworden. Alles draait om hem, iedereen is tegen hem en de spelers kunnen er allemaal jiks meer van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren