Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Internazionale toont veerkracht na horrorstart en doet nog mee om landstitel

Laatste update:

Internazionale heeft vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Empoli. De regerend kampioen van de Serie A kwam op een 0-2 achterstand, maar wist de wedstrijd te kantelen: 4-2. Dankzij de wederopstanding neemt Inter de koppositie in ieder geval tijdelijk over van AC Milan. De stadsgenoot heeft een punt minder, maar gaat zondag nog op bezoek bij Hellas Verona. Bij Inter hadden Stefan de Vrij en Denzel Dumfries allebei een basisplaats.

Het leek er aanvankelijk op dat Inter een enorme dreun zou oplopen in de titelstrijd. In het eerste halfuur maakte Empoli liefst drie doelpunten, waarvan twee werden toegekend door de arbitrage. In de vijfde minuut opende uitgerekend Andrea Pinamonti de score. De aanvaller wordt gehuurd van Inter en deed zijn eigenlijke werkgever pijn door na een scherpe voorzet van Szymon Zurkowski vanaf de rechterflank eerder bij de bal te komen dan Milan Skriniar en met succes zijn voet tegen de bal te zetten. Pinamonti vierde zijn treffer zeer ingetogen.

Ook bij het tweede doelpunt speelde Pinamonti een belangrijke rol. De huurling gaf vanaf de linkerflank een voorzet die op waarde werd geschat door Zurkowski. In de aanloop naar de treffer bleek Pinamonti echter buitenspel te hebben gestaan, waardoor de arbitrage er een streep door zette. Niet veel later vertolkte arbiter Gianluca Manganiello opnieuw een hoofdrol. Hij kende Inter een strafschop toe na een duel tussen Fabiano Parisi en Nicolò Barella, maar concludeerde na het zien van de beelden dat de linksback van Empoli de bal speelde en trok zijn besluit in.

Kort daarop kwam Empoli op 0-2. Rechtsback Riccardo Fiamozzi verstuurde vanaf de zijlijn op de eigen helft een lange bal, waarmee hij Kristjan Asllani lanceerde. De middenvelder van Empoli ontsnapte aan de aandacht van De Vrij en werkte af door de benen van Samir Handanovic. Inter verkeerde dus in grote problemen, maar rechtte de rug in de slotfase van de eerste helft. De 1-2 viel op gelukkige wijze: de onbedreigde verdediger Simone Romagnoli kopte de bal in eigen doel na een voorzet van Federico Dimarco. In de slotminuut behield Hakan Calhanoglu aan de linkerkant het overzicht en legde hij de bal terug op Lautaro Martínez, wiens inzet met de buitenkant van de voet doelman Guglielmo Vicario te machtig was.

Empoli beklaagde zich over een ogenschijnlijke overtreding van Barella op Asllani in de aanloop naar het doelpunt, maar vond geen gehoor. Ivan Perisic was in de laatste seconde nog heel dicht bij de 3-2. Zijn inzet werd gekeerd door Vicario. De doelman onderscheidde zich vervolgens ook met reddingen op een schot van Calhanoglu, een kopbal van Dumfries en een lage inzet van Martínez. In minuut 64 was het alsnog raak voor Inter. Fiamozzi kopte een voorzet van Barella niet goed weg, waardoor Martínez kon toeslaan. Vervolgens zocht Inter naar de 4-2. Joaquín Correa, Edin Dzeko en Alexis Sánchez lieten goede kansen onbenut, alvorens laatstgenoemde in de laatste minuut van de blessuretijd raak schoot na voorbereidend werk van mede-invaller Dzeko.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu hopen dat milan verliest.
Zie het niet gebeuren maar hopen mag.

6 mei 2022 om 21:09

"nu hopen dat milan verliest.
Zie het niet gebeuren maar hopen mag."

ik weet hoe jij je voelt, dit heb ik ook elk weekend...

6 mei 2022 om 21:14

Maar dan bij inter mag ik hopen of doel je op Ajax gezien je avatar

6 mei 2022 om 22:20

Met Ajax idd Maurotje haha.

Man in mijn 12 jaar ofzo dat ik op VZ zit, heb ik nog Nooit gehoopt dat het seizoen zou stoppen want ik wil in het weekend gewoon 2/3 wedstrijdjes kunnen zien, maar nu verlang ik naar het einde. Ben er wel beetje klaar mee. Veel en veel te spannend; elke misstap is nu fataal. Ik ga in iedergeval genieten van een voetbal loze zomer en weer opladen naar het nieuwe seizoen. Maar wel het liefst met een absolute hoofdprijs… als Inter had verloren, had Milan aan een gelijkspel en 1 overwinning genoeg in de laatste 3 wedstrijden. Nu moeten we minimaal 2x winnen en 1x gelijk komende wedstrijden dus vol aan de bak tegen Hellas. Dat gelijkspel wil ik bewaren tegen Atalanta

6 mei 2022 om 21:16

Wie zegt dat Inter de laatste 2 wedstrijden ook even gaat winnen? Het ging vandaag in ieder geval uiterst moeizaam

6 mei 2022 om 21:23

En Milan dan? Die scoren met alle moeite 1 goal en ze spelen echt slaapverwekkend de laatste maand

6 mei 2022 om 21:27

Klopt Milan is echt verschrikkelijk om naar te kijken. Wat een anti voetbal. Toch gun ik het ze meer dan Inter

Wat een comeback, de jongens hebben hun best gedaan. Hopelijk voelt Milan meer druk nu en laten zij punten liggen. Het wordt heel spannend. Lautaro absoluut niet verkopen volgens seizoen, wordt steeds beter en beter!

Wat zag het er slecht uit na de 0-2 van Empoli maar de jongens hebben veerkracht getoond. We leven nog. Ik weet niet of Milan punten gaat verspelen maar dit soort overwinningen kunnen wel eens demoraliserend werken.

Mijn hoop gaat echt naar Hellas en Atalanta, wint Milan die 2 dan is het denk ik wel gedaan.

6 mei 2022 om 21:37

Oneens. Eindigen uit bij Sassuolo is heel gevaarlijk. Ze hebben dit jaar al genoeg topclubs verslaan. Als ze gemotiveerd spelen kunnen ze het Milan heel moeilijk maken.

Eerst onze eigen wedstrijden nog winnen. Forza Inter! Ik geloof er nog in.

Het blijft spannend. Had voor mij niet gehoeven als AC Milan fan.

Milan heeft alles in eigen hand.

Kijk even tussenstandje bij 0-2 en dacht wat is dit man, tis klaar bovenin.
Blijft spannend, heel vet.
Ben bovenin inter minded maar zou milan kampioen zien worden niet erg vinden, wat een karakterploeg

Mooie strijd daar net zoals in Engeland. Nu het bijna overal al beslist is is wat spanning hier en daar tot het einde iig heel leuk.

Ik zie inter gewoon kampioen worden,heb het gevoel dat ac nog wel punten gaat verspelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren