Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inter kan borst natmaken na voetbalshow van Shakhtar Donetsk

Laatste update:

Shakhtar Donetsk heeft dinsdagavond zijn favorietenrol in de kwartfinale van de Europa League waargemaakt. Het team van trainer Luis Castro maakte een sterke indruk en zegevierde in de Veltins Arena in Gelsenkirchen met 4-1 over FC Basel. De Oekraïense club speelt volgende week maandag in de halve finale tegen Internazionale, dat maandagavond met 2-1 te sterk was voor het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Shakhtar besliste het duel al in de eerste twintig minuten. Na twee minuten ging het team van Castro aan de leiding: Dorde Milic beoordeelde een corner van Marlos vanaf rechts verkeerd, waarna Junior Moraes de bal via de grond in het doel kopte. Shakhtar controleerde het duel en sloeg na 22 minuten opnieuw toe. FC Basel kreeg de bal niet goed weg en dat had fatale gevolgen: Marlos koos niet voor een schot maar een pass en na een heerlijk overstapje van Alan Patrick schoot Taison de bal via Fabian Frei binnen.

Een hard gelag voor FC Basel, dat echter Nikolic en het aluminium mocht danken dat het in de rust niet tegen een nog ruimere achterstand aankeek. Zes minuten voor rust eindigde een fraaie inzet van Marcos Antonio tegen de kruising. FC Basel probeerde na rust de 2-1 te forceren, maar de inspanningen van met name Arthur Cabral leverden niets op en Shakhtar bleef bij vlagen oogstrelend voetbal spelen. Een kwartier voor tijd viel het duel definitief in het slot en was de halve finale een officieus feit.

Twee minuten na de entree van Ricky van Wolfswinkel, als vervanger van Valentin Stocker, en de wissel van Jasper van der Werff, ten faveure van Eric Ramires, ging de bal op de stip. Een onhandige charge van Yannick Marchand op Taison leverde een strafschop op en het was Alan Patrick die voor de 3-0 zorgde. Twee minuten voor het einde zette Dodo met een diagonaal schot de 4-0 op het scorebord en in de extra tijd was het Van Wolfswinkel die de eindstand in Gelsenkirchen bepaalde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele sterke wedstrijd van Shakthar. Het doet mij erg denken aan het Shakthar in 2009 met opnieuw swingende Brazilianen voorin. Opvallend was vooral opnieuw Marlos. Ik dacht vorig jar dat hij op zijn retour was, maar speelt 1 van zijn sterkste seizoenen dit jaar. Ook Bondar bewijst maar weer dat hij in de basis hoort te staan.benieuwd hoe de wedstrijd tegen Inter Milan gaat verlopen en vooral hoe ze Lukaku gaan afstoppen. Een echte krachtpatser ontbreekt namelijk. Voorin ontbreekt de kwaliteit niet, dus daar moeten we op vertrouwen.

11 augustus 2020 om 23:02

Taison blijft toch ook een geweldige speler. Basel was echt kansloos deze wedstrijd.

11 augustus 2020 om 23:04

Klopt, ongelofelijk dat hij nog steeds bij Shakthar speelt. Geniet er nog maar even van, kans is groot dat hij terug naar Braziliaanse competitie gaat komend seizoen. Naar het schijnt wilt hij graag terugkeren.

11 augustus 2020 om 23:16

Absurd inderdaad dat Taison zo lang in Oekraïne is blijven hangen. Had al veeeel eerder naar een topcompetitie gekund. Jammer dat dat er schijnbaar niet meer van zal komen.

12 augustus 2020 om 02:50

Shakthar hield het volgens mij tegen. Is hij ook niet die speler die in dienst van Dnipro of Metalist een van Bastiaanse goal maakte?

12 augustus 2020 om 03:09

Ja dat was hij inderdaad!

12 augustus 2020 om 09:23

En inmiddels is Taison alweer 32 dus denk ik niet dat we hem ooit nog in een grote Europese competitie zullen zien.

11 augustus 2020 om 23:58

Ja merkte ook al op dat Marlon goed speelt dit seizoen, dus ik dacht;"tijd voor hem voor een leuke subtoppertje als een Leicester of Arsenal, maar toen zag ik dat die man al 30 jaar is😅 daar zal geen interesse meer voor zijn

11 augustus 2020 om 23:08

Allemaal ook aanvallende ploegen, ik verwacht spektakel de komende 2 weken.

11 augustus 2020 om 23:09

United en Inter zijn echt toch geen aanvallende ploegen? Inter al zeker niet. Loeren toch vaak op de counter. Mooie wedstrijden wel!

11 augustus 2020 om 23:29

Inter bouwt van achter op door uit de druk te voetballen. Dan lijkt het al gauw dat ze counteren. Tevens zet Inter ook vroeg veel druk, in tegenstelling tot verdedigende ploegen die met veel man op hun eigen helft staan. Persoonlijk vind ik dat mensen Inter te gauw labelen als verdedigende ploeg vanwege het verleden. In werkelijkheid speelt Inter leuk voetbal dit jaar met Conte. Ik raad je aan om eens een wedstrijd van Inter te kijken, dan snap je wat ik bedoel!

11 augustus 2020 om 23:38

United is absoluut een aanvallende ploeg, Mourinho zit er niet meer he?

Prachtig affiche hierna. Wordt een erg interessante wedstrijd. Shaktar heeft vaak de schijn tegen maar leggen toch vaak goed voetbal op de mat, vandaag ook weer! Benieuwd wat inter hier van gaat maken.

12 augustus 2020 om 00:11

Wat mij altijd opvalt in Nederland is het geleuter over de relatief zwakke competitie als excuus voor Europees falen. Maar dan moet dat toch ook voor Shakhtar gelden? Net als voor teams uit Oostenrijk, Zwitserland en wellicht zelfs Portugal?

12 augustus 2020 om 09:12

Wellicht praten ze ook zo over Shaktar in Oekraã¯ne. Feit is dat we het land nu op de hielen liggen op de coã«fficiã«ntenlijst dankzij de fantastische prestaties van Ajax de afgelopen jaren. Als de andere ploegen ook eens gaan meewerken kunnen we ze met gemak inhalen. Shaktar heeft een decennium geleden structureel op hoog Europees niveau meegedaan en hebben nu ook nog eens hun uitschieters, maar de tijden dat Shaktar voor Ajax een maatje te groot was zijn denk ik wel voorbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren