Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inter boekt dankzij Lautaro en Sommer zege in Florence en grijpt koppositie

Laatste update:

Inter heeft de op papier lastige uitwedstrijd tegen Fiorentina in winst omgezet. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won dankzij een treffer van Lautaro Martínez met 0-1 in Florence. Inter liet de nodige kansen onbenut en kwam goed weg toen Nicolás González na rust een strafschop miste. Dankzij de zege klimt Inter weer over Juventus heen. I Nerazzurri hebben een punt meer dan de ploeg uit Turijn en bovendien een wedstrijd tegoed.

Inzaghi had centraal achterin een basisplaats in huis voor Stefan de Vrij, die de verdediging vormde met Benjamin Pavard en Alessandro Bastoni. Denzel Dumfries startte niet: Matteo Darmian kreeg rechts op het middenveld de voorkeur. Wel zou de voormalig PSV'er na rust invallen. Net als De Vrij speelde hij een puike pot.

Inter was de bovenliggende partij in de openingsfase. De manschappen van Inzaghi trokken naar voren en kregen via Lautaro de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd. De Argentijn snelde uit een counteraanval richting de zestien en besloot vanaf een meter een twintig uit te halen. Zijn snoeiharde poging zeilde over het doel van Fiorentina. Inter bleef gevaarlijk en nadat een nieuwe counter niets opleverde, was het uit de daaropvolgende hoekschop wel raak. Lautaro kopte bij de eerste paal een hoekschop van Kristjan Asllani binnen: 0-1.

Marcus Thuram leek daarna de uitgelezen kans op de 0-2 te krijgen, ware het niet dat hij over de bal struikelde: kans verkeken. Nadat ook Davide Frattesi een kans liet liggen – hij slaagde er niet in vanaf randje zestien een hoek uit te kiezen – kwam Fiorentina beter in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts belandde voor de voeten van Giacomo Bonaventura, die moest toezien hoe Yann Sommer een puike redding in huis had op zijn schot richting de bovenhoek.

Uit de daaropvolgende hoekschop claimde Fiorentina een strafschop, nadat centrale verdediger Luca Ranieri ogenschijnlijk duidelijk werd vastgehouden door Bastoni. Scheidsrechter Gianluca Aureliano en de VAR vonden het echter geen strafschop. Daarmee was het laatste serieuze gevaar van de eerste helft een feit.

Ook na de onderbreking was Inter de bovenliggende partij, al waren enkele kansjes niet aan Lautaro en Henrikh Mkhitaryan besteed. Fiorentina meldde zich steeds nadrukkelijker voor het doel van Sommer en kreeg uit de kluts een enorme mogelijkheid. Het was aan Pavard, die de bal vlak voor zijn doellijn over kopte, te danken dat het niet gelijk werd.

Vlak voordat de Fransman redding bracht raakte Sommer vol het gezicht van M'Bala Nzola. Na enige aarzeling ging Aureliano naar het VAR-scherm en al snel kwam hij tot de conclusie dat de bal op de stip moest. Sommer kreeg geel en redde vervolgens eenvoudig op de erbarmelijke penalty van Nicolás González. Het bleek een zeer dure misser. Inter hield stand en Fiorentina kon geen gevaar meer stichten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede en levensbelangrijke driepunter. Sommer uiteindelijk toch een paar heel belangrijke saves en Lautaro weeral met zijn 19e van het seizoen. Had er wel vroeger afgehaald mogen worden. Thuram mag sowieso langer blijven staan vind ik. Zijn snelheid is zo gevaarlijk.

Vond het trouwens een lastige fase die penalty. Sommer doet niet veel fout. Gaat voor een bal en heeft die als eerste. Wat moet een doelman nog doen?

28 januari 2024 om 22:57

Met alle respect maar dat is gewoon een zuivere pingel dat daar zo lang voor gekeken moet worden.. fiorentina wel echt slecht hoor.. daar moet je gewoon 1-1 maken

28 januari 2024 om 23:00

En waarom? Wat doet Sommer fout? Als dat een kopduel was tussen die spits en bijvoorbeeld Bastoni dan krijgt die spits gewoon een fout tegen en mogelijk zelfs geel. Zou niet weten waarom dat in dit geval dan niet zou moeten gelden.

29 januari 2024 om 00:03

Sommer kreeg geel, dus is het geen penalty. De enige overtreding die ik na 20x herhalen kan verzinnen is namelijk een vuistslag. Dat is rood. Als het geen vuistslag is, is er geen overtreding. En dan zegt deze penalty eigenlijk dat een keeper in de 16 zijn handen niet mag gebruiken...

Mooie zakelijke overwinning, Fiorentina was nergens te bekennen okay een paar X maar kwam vooral doordat Inter vandaag niet voor de volle 100 procent ging leek het.
Overigens vond ik het geen pingel maar gelukkig schoot Gonzalez hem zo zwak in.
Volgende week de klus tegen Juve klaren hopelijk gaan we vol voor de winst want Inter is gewoon sterker dan dit Juventus.

28 januari 2024 om 23:18

Vooral top dat de schorsing van zowel Hakan als Barella zonder kleerscheuren overleefd is. Toch een enorm kwaliteitsverlies.

Zeer belangrijke zege. Zeker omdat Inter zonder Barella en Hakan moest doen. Je merkte dat Inter het lastig had en op het middenvelde niet zo vloeide. Fiorentina was dreigend maar ze konden niet goed afwerken. Verder solliciteerden ze vaak naar een penalty en die kregen ze uiteindelijk. Wel lekker dat ze die nog missen. We hebben afgelopen weken al 3 softe penalties tegen gehad. Mooi dat de tegenstanders die penalties niet benutten. Juve en Milan fans raken gefrustreerd. Optimaal geprofiteerd van de misstappen van de concurrentie. Forza Inter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren