Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In Turkije ben ik een van de beste opbouwende verdedigers genoemd’

Laatste update:

Aykut Demir maakte op de Nederlandse velden nooit écht naam, maar in Turkije timmert hij behoorlijk aan de weg. Deze zomer stapte de 24-jarige verdediger over van Gençlerbirligi naar Trabzonspor, dat de laatste vier seizoenen twee keer in de top drie eindigde. Zijn opleiding bij NAC Breda en Excelsior werpt nu zijn vruchten af voor de verdediger uit Bergen op Zoom.

/

Aykut kwam bij NAC niet verder dan negen duels in de Eredivisie. Bij Excelsior werd hij wel een vaste waarde, maar na anderhalf seizoen als huurling ging hij weer weg uit Rotterdam. Hij vond onderdak in zijn vaderland Turkije en bouwde daar gestaag aan zijn opmars. In een interview met Voetbal International geeft Aykut zelf ook aan dat het raar kan lopen in de voetballerij.

In 2009 wilde niemand in Nederland hem aantrekken, maar inmiddels heeft hij een vijfjarig contract in de Turkse top op zak. “Mijn Nederlandse opleiding is me in Turkije goed van pas gekomen. In Turkije ben ik zelfs een van de beste opbouwende verdedigers genoemd. Daarvoor mag ik mijn trainers bij NAC en Excelsior dankbaar zijn. Trabzon is de beste stap, hier ga ik wekelijks voetballen. Met Besiktas was ik ook dichtbij een akkoord, maar vervolgens deed Trabzon nog meer zijn best om mij vast te leggen”, aldus Aykut.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aykut Demir, sympathieke kerel is dat. Mooi om te zien dat het deze Bergenaar gelukt is om het zo ver te schoppen! Trabzonspor is een grote club en kan een goede, sterke verdediger zoals hem prima gebruiken. Hopelijk lukt het hem om daar een vaste plek te bemachtigen en horen we nog veel van hem!

20 juli 2013 om 02:01

Het doet me deugd om te zien dat we in Europa ook als 'grote club' worden bestempeld (en dan snap ik dat het alleen om de Turkse competitie gaat).
Ik kan je verzekeren dat hij een plaatsje gaat bemachtigen, want we zitten erg dun centraal achterin. Tevens komt Aykut oorspronkelijk uit Trabzon en wordt hij dus beschouwd als kind van de club.

Dat klinkt misschien raar, maar in Trabzon is er een enorme hechte verbintenis voor Trabzonspor. Je zult daar op straat in ieder geval geen fans aantreffen van Gala, Fener of Besiktas. Je kunt je voorstellen dat in zo'n fanatieke stad, iemand met roots uit de stad als kind van de club wordt gezien.

Hij heeft zich ook bewezen in Turkije en ik ben erg blij met zijn transfer. Hij zal zo snel mogelijk in het team gemonteerd worden!

Ik ben niet zo bekend met het Turkse voetbal, maar hebben ze daar überhaupt wel de traditie om goed op te bouwen van achteruit? Wellicht bouwt deze jongen wel heel goed op, maar het kan natuurlijk ook aan de verdedigers in Turkije liggen dat dit wordt gezegd.

Ik dacht altijd dat het Turkse voetbal vooral heel technisch en opportunistisch is, met overigens veel leuke voetballers, maar dan vooral op het middenveld en voorin.

19 juli 2013 om 10:36

Inderdaad, de beste Turkse spelers zijn altijd op het middenveld of voorin te vinden. Turkije heeft qua verdediging bijna nooit echt goede spelers gehad.

Ik denk dat bijna niemand 5 kwalitatief zeer goede Turkse verdedigers van de afgelopen 10 jaar kan opnoemen.

Ikzelf kom in ieder geval niet verder dan Bulent Korkmaz, Hakan Unsal en Gokhan Gonul...

Ook qua keepers kan ik er niet eens 5 opnoemen; Rustu Recber, Volkan Demirel, Tolga zengin en Onur Kivrak...
De laatste twee daarvan hebben nooit een fatsoenlijke verdediging voor ze gehad dus daar valt nog over te discussieren...

19 juli 2013 om 10:41

Sabri?

19 juli 2013 om 11:01

Ik weet dat Turkije inderdaad niet veel goede verdedigers heeft gehad maar je kan ook
overdrijven door te zeggen dat we niet eens 5 goede verdedigers hebben gehad in de afgelopen 10 jaar. Je vergeet zomaar spelers als Alpay en Recep. Het enige probleem is dat de verdedigers in Turkije problemen hebben met opbouwen en daardoor vallen ze vaak door de mand met makkelijke fouten die ze maken. Dan is het inderdaad zo dat middelmatige verdedigers in NL sterren in het opbouwen kunnen zijn in Turkije. Aykut Demir is daar dus een grote voorbeeld van....

19 juli 2013 om 11:29

Nja, Alpay Özalan was wel een soort verdediger waar ik van hield. Bikkelhard en echte mannetjesputter. Misschien niet zo tactisch sterk als Korkmaz maar zeker wel 1 van de betere verdedigers die Turkije had. Qua keepers is het inderdaad ook minder maar wij hadden daar ook heel lang een exceptioneel iemand met grote klasse (rüstü) staan en daarachter een opkomend topkeeper (volkan). Volkan is niet meer wat hij is geweest, dat is duidelijk zichtbaar en de aangewezen opvolgers zijn nu idd Kivrak of Zengin. Ik vrees dat Sinan Bolat het niet waar gaat maken.

19 juli 2013 om 11:57

@ h4k4n . ja idd zomaarr heeft gelijk , je vergeet sabri

19 juli 2013 om 12:27

Mischien sabri sarioglu

19 juli 2013 om 13:44

Sabri is inderdaad een geweldige verdediger die je niet had moeten vergeten samen met Baki Mercimek (ex-ajax)! Maar inderdaad laatste jaren heb je geen goede Turkse centrale verdedigers meer. Maar Alpay, Bulent Korkmaz, Hakan Unsal, Fatih Akyel waren 1 voor 1 toppers.

Ik was heel hoopvol over Ersan Gulum, hij kon echt een topverdediger worden, maar na 2 zware blessures is het voorbij met hem!

Aykut zal wel slagen bij Trabzonspor, want beter hebben ze daar ook niet lopen en zijn ouders komen ook uit Trabzon.

19 juli 2013 om 14:11

Fatih Akyel was behoorlijk slecht, ik vind Bekir Irtegun wel goed, maar hij is wisselvallig, maar hij kan wel heel goed opbouwen achterin.

19 juli 2013 om 15:58

Jij ken Fatih Akyel zeker alleen uit zijn laatste jaren, het was zeker een topper in zijn tijd bij Galatasaray?

20 juli 2013 om 00:19

Sabri, Alpay en Recep heb ik voorbij zien komen;

Sabri is niet eens een echte verdediger, hij is begonnen als middenvelder en is op rechtsback gezet omdat GS er toen geen had. Sabri heeft longen waar je U tegen zegt, hij kan zelfs in 90plus4 sprinten van de ene naar de andere kant van het veld. Maar als verdediger is Sabri waardeloos, totaal geen tactisch inzicht! en zijn lengte heeft 'ie ook niet mee :P Ik zeg zelf altijd dat Sabri eigenlijk atletiek had moeten beoefenen, daar zou hij een echte topper geweest zijn.

Alpay; Hij is lang en beresterk en daar moest hij het van hebben ( Net zoals Servet Cetin). Hij was wel goed maar om hem een topper te noemen vind ik een beetje te ver gaan.

Met Recep ga ik ervan uit dat je Recep van BJK bedoel? die kan ik wel aan het rijtje toevoegen ja, dat was een geweldige speler zowel bij BJK als in Milli Takim. Maar dan kom ik nog niet aan 5 spelers toe

Begrijp me niet verkeerd maar dit is mijn kijk op deze spelers, ik weet dat sommigen er anders tegenaan kijken!

Zijn fysiek en kopkracht komt zeer goed van pas in competities zoals Turkse liga, en dankzij zijn opleiding in Nederland rost hij niet meteen alle ballen naar voren. Goed seizoen bij Genclerbirligi, maar nu moet hij het laten zien bij een grotere club met veel meer druk op je schouders. Al helemaal na het slechte seizoen afgelopen jaar. Dit jaar verwachten de supporters dit jaar op zijn minst de 4de plek.

Interessant hoe dingen kunnen verlopen.

Ik heb met hem en tegen hem gevoetbald(rbc-nac). Hij heeft een goede mentaliteit. Zijn broer was beter, maar die had niet de juiste mentaliteit.

19 juli 2013 om 14:35

Dat is zeer zeker interessant! Zo sta je met hem samen op één veld, en zo zie je hem schitteren op tv. Ik heb datzelfde gehad met Hursut Meric. Ook een prima gozer en heel sympathiek. Meric is dicht bij een akkoord met Bursaspor. Het is hem gegund!

Aykut Demir is een goede versterking voor Trabzonspor. Een stap naar Besiktas was misschien net te groot geweest, vooral met de nieuwe concurrentiestrijd onder Bilic en de torenhoge druk daar in Istanbul.

19 juli 2013 om 14:45

Hahaha, je hebt gelijk. Ik heb tegen Castaignos gespeeld en hield hem redelijk in bedwang, maar nu heeft hij al bij Feyenoord, Inter en Twente gespeeld, en zit ik hier achter mijn computer reacties te typen.

Gangstarrr bij welke club speel je nu

19 juli 2013 om 13:12

Ik speel niet meer op niveau.

Hopen maar dat hij zich verder ontwikkelt en zijn trainingen uit Nederland goed laat zien want we hebben nu hele goede verdedigers nodig voor het Turkse voetbalelftal.

Deze jongen ken ik via Voetbalzone. Het is een sympathieke kerel , met een goede mentaliteit. Maar heb hem persoonlijk nooit zien voetballen , daarom bestaat er ook voetbalzone.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren