Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

In de wandelgangen: TSG Hoffenheim haalt talent weg bij Feyenoord

Laatste update:
/
Giovanni Di Lorenzo verkast deze zomer naar de Italiaanse top. Napoli en Empoli hebben een deal van tien miljoen euro bewerkstelligd aangaande de vleugelverdediger. (Diverse Italiaanse media)
/
Besiktas gaat Adem Ljajic definitief overnemen van Torino. De Turkse topclub licht de optie en betaalt ruim zes miljoen euro aan de Italiaanse club voor de aanvaller. (Diverse Italiaanse media)
/
Lamare Bogarde gaat de jeugdopleiding van Feyenoord waarschijnlijk verlaten voor TSG Hoffenheim. Zijn broer Melayro Bogarde staat ook al onder contract bij de Duitse club. (KuipTalk)
/
Bayern München heeft interesse in Paulo Dybala en heeft tachtig miljoen euro voor de aanvaller over. Juventus hoopt op meer en wil honderd miljoen euro ontvangen. (Tuttosport)
/
Edinson Cavani staat voor een overstap naar Atlético Madrid. De Spaanse topclub trekt de Uruguayaan aan zodra Diego Costa vertrekt uit het Wanda Metropolitano. (El Mundo Deportivo)
/
Gennaro Gattuso is dinsdag opgestapt als trainer van AC Milan. Simone Inzaghi, Marco Giampaolo en Leonardo Jardim zijn de belangrijkste kandidaten om hem op te volgen in het San Siro. (Diverse Italiaanse media)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geluid ging helaas al langer rond (al sinds Melayro ging) en lijkt zodoende ook vrijwel zeker richting zijn 16e verjaardag. Minder getalenteerd dan Melayro, maar alsnog wel erg jammer dat hij vertrekt.

Ik vond Melayro indrukwekkend tijdens het gewonnen EK van onder 17. Je kunt een boom opzetten dat hij de beste speler was van Oranje en dus wellicht het hele toernooi. Ik hoop dat Schreuder het goed gaat doen bij Hoffenheim en hem als rechtsback gaat gebruiken initieel. Bogarde had in het centrum veel drang naar voren en we zitten bij het grote Oranje goed met de centralen (de Ligt, de Vrij, Dijk, Ake etc). Wat we nodig hebben is kwaliteit op de backposities en als Melayro niet verder groeit, dan zou dat qua lengte ook prima uitkomen (al zijn er hele goede centralen geweest met zijn lengte).

Ik wens zijn broertje veel succes in Duitsland en ik hoop dat Feyenoord zijn opleiding zo maakt dat dit soort talenten in de toekomst blijven.

28 mei 2019 om 12:52

''ik hoop dat Feyenoord zijn opleiding zo maakt dat dit soort talenten in de toekomst blijven.''

Dit is onmogelijk. Van iedere opleiding vertrekken er spelers. Of het nou Ajax is of Barcelona of Manchester City.

28 mei 2019 om 13:33

Yup, maar je kan er niet ontkennen dat Feyenoord alles behalve een ideale opleiding heeft. Als je hoort dat mensen van de technische staf mee moeten doen met het partijspel en ook dat ze niet in de voetbalpyramide zitten. Ik zou als talent ook wel gaan twijfelen om bij zo'n amateuristische bedoeling te blijven.

28 mei 2019 om 13:35

@primatime

"dit is onmogelijk."

Nee hoor, want als je naar Ajax kijkt dan weten die een Unuvar te behouden (heeft net nog getekent), of een de Ligt. Je kunt terugkomen door te wijzen op een Hoogewerf of een TFM die ook bij Ajax zijn weggegaan, maar dan hebben we het over een anders geformuleerde wens. Dan gaat het over dat Feyenoord geen enkel talent zou verliezen in de toekomst. Pareltje Unuvar blijft bij Ajax, pareltje Ihattaren blijft bij Psv, maar pareltje Bogarde gaat weg bij Feyenoord. Ik vind dat jammer voor de Rotterdammers en ik hoop dat ze in een positie komen in de toekomst dat de volgende Bogarde wel bij hun blijft.

28 mei 2019 om 13:47

Wat houdt een anders geformuleerde wens in? Kan toch ook zijn dat Bogarde een anders geformuleerde wens had?

Pareltje Daishawn Redan is toch ook vertrokken.

28 mei 2019 om 13:57

@kleinegeneraa7

Goede punten en ik zou eigenlijk in dit dossier moeten duiken, want de keuze van Bogarde voor Hoffenheim of all places is ook een rare (of dus niet als we ons realiseren dat ze wellicht een hele goede opleiding hebben). Volgens mij had hij ook aanbiedingen uit Engeland (het zal ook niet), maar hij ging dus voor Duitsland.

In het scenario dat de Engelse clubs hem meer geld hebben geboden, maar hij naar Duitsland ging voor een betere opleiding en meer kans om het eerste team te halen, is het des te meer iets dat Feyenoord te verwijten valt, want dan is Bogarde niet een speler die acuut voor financiele stabiliteit ging (al zal hij daar ook prima betaald krijgen), maar echt iemand die bezig is met een optimaal ontwikkelingspad (nogmaals, als dit het scenario is, dat weet ik dus niet zeker). Een topklimaat om je te ontwikkelen en volop kansen om het eerste team te halen moet Feyenoord ook kunnen bieden. Juist Feyenoord zou ik zeggen. Ik heb ook een stuk in het NRC gelezen over de jeugdopleiding van Feyenoord en de conflicten tussen de oude en de nieuwe garde en als ik dan Bogarde zie op het EK, dan is het eeuwig zonde dat ze zo iemand verliezen (wellicht ook door de onrust in de jeugdopleiding). Als het niet raar loopt is die binnen 2 tot 3 jaar beter dan wat ze er nu hebben staan.

28 mei 2019 om 16:26

@primetime

Nouri en Unuvar waren de pareltjes van Ajax, beide werden behouden. Jij komt binnen met dat iets onmogelijk zou zijn, dus al wat ik hoef te doen is namen noemen die het tegendeel van je claim bewijzen. Het opnoemen van Redan (die qua meevoetballen helemaal niet zo indrukwekkend is en het juist meer van zijn snelheid en scoren moet hebben) of de andere namen die ik al noemde, als Hoogewerf en TFM bewijzen geen tegendeel van een claim die ik zou hebben uitgetyped. Ik stel namelijk niet dat Nederlandse clubs geen enkel talent zouden mogen verliezen, of dat je een Bogarde vast en zeker zou behouden als je x of y net beter voor elkaar zou hebben in de opleiding. Ik denk echter wel dat je met verbeteringen aan de jeugdopleiding de kans groter maakt dat je een volgende Bogarde kunt behouden. Ik spreek dus louter de wens uit dat met verbetering van de jeugdopleiding bij een Feyenoord de volgende Bogarde bij de club blijft. Feyenoord heeft net een nieuw trainingscentrum voor het eerste team gebouwd. Nu komt er een nieuw centrum aan voor de jeugd die over een paar maand opgeleverd zou moeten worden. Ik heb het artikel in NRC gelezen over de conflicten onder de trainers van Feyenoord en hoe talenten er vertrekken, ook binnenlands naar Ajax. Ze moeten er nu dus ook voor zorgen dat er rust in de tent is en dat er een uitstekend modern ontwikkelprogramma klaarligt. Dit alles is is de context van waaruit ik spreek.

Dan nog iets. Bogarde had aanbiedingen uit Engeland, maar hij ging naar Hoffenheim of all places. Dan gaan bij mij de alarmbellen af. Ik heb een vermoeden dat die Engelse clubs ook wel wat meer geld boden dan dat Duitse clubje uit de middenmoot (zoniet, dan gaat dit punt minder op), maar dat ze daar gewoon een hele goede opleiding hebben neergezet. Wellicht hebben ze hem ook een beter plan voorgeschoteld met een duidelijk pad naar het eerste team en dat zou iets moeten zijn wat ook haalbaar is voor Feyenoord.

28 mei 2019 om 16:45

Deze post klinkt toch al een stuk anders als de eerste. Iedere club kan wel toptalenten behouden. Met onmogelijk bedoelde ik inderdaad dat het onmogelijk was om ieder toptalent te behouden. Er zullen altijd wel spelers zijn die om de een of andere reden weg willen. Maar met puur de opleiding beter maken kom je er in mijn ogen niet. De salarissen die een Ajax geeft aan (jeugd)spelers, daar kan Feyenoord echt niet aan tippen.

28 mei 2019 om 17:59

Okay, dan zijn we het nu eens dat toptalenten wel te behouden zijn, los van de gevallen waarbij spelers echt weg willen om bijvoorbeeld voor directe financiele stabiliteit te gaan (engelse clubs). Het gaat mij om kansvergroting van behoud van talenten als gevolg van het optimaliseren van de jeugdopleiding en met name bij Feyenoord valt daar nog veel te halen. Dat een talent altijd weg kan gaan door de welbekende realiteiten in de voetbalwereld, dat is bekend.

Als we dan naar dit concrete geval kijken (melayro), dan ging hij dus uitgerekend niet naar een Engelse club waar ze met heel veel geld wapperen, maar Hoffenheim (als zij Bogarde wel veel hebben betaald en dit de belangrijkste reden voor de speler was om te gaan, dan gaat het principe waarover ik spreek nog steeds op, maar niet voor dit concrete geval). Dat zou motiverend moeten werken voor Feyenoord naar mijn mening. Misschien betalen ze wel of niet leuk, maar Hoffenheim is juist echt een club die de opleiding gewoon goed voor elkaar heeft. Dat moet Feyenoord ook kunnen. Niet dat het alles zegt (want we moeten kijken naar de uiteindelijke spelers die de top of op z’n minst het eerste team halen), maar wel een kleine indicatie: de onder 19 van Hoffenheim stond nota bene in de halve finale van de youth league en verloren slechts van de uiteindelijke winnaar Porto die in de finale van Chelsea wonnen. Weer zo’n Engelse club waar Nederlandse talenten nooit echt doorgebroken zijn als vaste waarde in het eerste team. Zelfs een Ake niet. Bij Hoffenheim denk ik dat een talent als Bogarde meer perspectief geschetst kreeg en dat hij het ook als reeel perspectief heeft ervaren. Dat kan Feyenoord ook. Door het lezen van een lang NRC artikel werd me duidelijk dat er veel aan de hand is intern bij de Feyenoord opleiding (lees anders het artikel: De machtige mannen van Feyenoords koffietafel). Het artikel suggereert dat als gevolg van de strijd en wat al niet meer, er best wat talenten vertrokken, ook naar Ajax. Er is dus nog enorm veel te verbeteren bij Feyenoord. Infrastructuur gaat dit jaar nog de lift in, daarnaast moet er rust in de tent komen, er moet een modern ontwikkelplan komen met helder perspectief op het eerste team. Overigens wil ik nog iets vragen. Je zegt:

“de salarissen die een Ajax geeft aan jeugdspelers, daar kan Feyenoord echt niet aan tippen.”

Wat voor informatie heb jij tot je beschikking waaruit die verschillen blijken?

28 mei 2019 om 18:30

Het contract van bv Nouri kwam op straat te liggen. 250000 voor iemand die zijn debuut nog geen eens heeft gemaakt. Dat krijgen ze bij Feyenoord echt niet. Daar hadden 21 jarige talenten zoals kongolo en vilhena moeite om een contract van 7 ton te krijgen per jaar. Dat verschil is wss alleen maar groter geworden bij 18/19 jarige jongens. Het klopt wel dat bij Chelsea miss wel niemand doorbreekt in het eerste maar dat hoeft in mijn ogen ook niet het doel te zijn. Al die jongens uit de youth league zijn prima terechtgekomen in grote competities en slechts een enkeling bij Chelsea

28 mei 2019 om 19:32

Ben het eens met je Chelsea punt, al maakt dat voor mij de keuze van Bogarde voor Hoffenheim juist nog interessanter en dat zou het voor Feyenoord ook moeten zijn.

Beetje off topic maar waar is die sinnistera gebleven? Die heeft 1 wedstrijd gespeeld daarna nooit meer wat van gehoord. Geblesseerd of afgeschreven?

28 mei 2019 om 12:55

Nja het zegt misschien iets over zijn onopvallende aanwezigheid maar hij heeft meerdere wedstrijden in mogen vallen

28 mei 2019 om 13:10

Was/is eigenlijk nog verre van goed genoeg om serieuze minuten te maken. Zoals Primetime ook zegt diverse keren ingevallen, om met z'n snelheid eventueel wat te forceren. Maar verder is het nog vrij pover.

gaat hard laatste dagen met jeugdspelers van feijenoord die weggaan!, meerdere naar Ajax, psv en ook buitenland. terwijl er weinig tot geen geld is en ze juist in willen zetten op de jeugd. ben zelf voor Ajax, maar vind dit wel jammer, hoop dat feijenoord snel opkrabbelt en sterker word. zie liever feijenoord met Ajax in de top 2 als PSV

28 mei 2019 om 17:11

Voorlopig eigenlijk (behoorlijk) meer die wel verlengen/tekenen dan er weggaan, dus het is meer wat je wil lezen of de nadruk op legt. Van der Sloot is een behoorlijk groot verlies, maar verder is er nog weinig vertrokken wat echt heel jammer is. Speksnijder begon heel goed, maar werd verdreven naar de zijkanten door een uitstekende Milambo op 10. En Berete (die er maar een jaar was) stak er totaal niet bovenuit en vertrekt nu dus naar Psv.

Maar goed, het blijft uiteindelijk jammer dat (grote) talenten vertrekken. Helaas heeft iedere club er mee te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren