Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

In de wandelgangen: Ajax moet eerst verkopen om beoogde rechtsback te halen

Laatste update:
/
Liverpool heeft een nieuw bod ingediend op Roméo Lavia. The Reds hebben 49 miljoen euro over voor de diensten van de middenvelder, terwijl Southampton minimaal 58 miljoen euro verlangt. (Fabrizio Romano)
/
Konstantinos Mavropanos lijkt de belangrijkste kandidaat om Kim Min-jae op te volgen bij Napoli. De centrale verdediger heeft tien dagen voor de start van het nieuwe seizoen zijn vertrekwens ingediend bij VfB Stuttgart. (BILD)
/
De interesse van Ajax in Anton Gaaei is nog niet bekoeld. De rechtsback van Viborg FF staat al een tijdje in de belangstelling van de Amsterdammers, maar kan pas worden ingelijfd als er spelers verkocht worden. (Ekstrabladet)
/
Gianluca Scamacca moet de voorhoede van Atalanta completeren. De Italianen hebben een transfersom plus Merih Demiral over voor de diensten van de spits van West Ham United. (GOAL)
/
Deniz Undav staat op het punt om de overstap te maken naar VfB Stuttgart. De aanvaller van Brighton & Hove Albion is woensdag in Zuid-Duitsland om zijn medische keuring af te ronden. (Philipp Maisel)
/
Robin Gosens prijkt nog steeds bovenaan het wensenlijstje van VfL Wolfsburg. De linkervleugelverdediger mag vertrekken bij Internazionale en kan bij die Wölfe terugkeren in zijn geboorteland. (Fabrizio Romano)
Zie jij in Anton Gaaei een geduchte concurrent voor Devyne Rensch?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat jullie Lavia bedoelen..

Uiteraard moet er eerst een rechtsback weg voordat je een nieuwe haalt. Sanchez staat op de nominatie maar of dat concreet wordt, dan is afwachten.

2 augustus 2023 om 15:48

Ze halen ook een linksbuiten terwijl ze er al 3 hebben. Waarbij Daramy niet goed genoeg is.

2 augustus 2023 om 15:53

Had Ajax al drie linksbuitens? Godts kan ook op rechtsbuiten. Wellicht kan deze aankoop ook rechtsbuiten, hij is tenslotte linksbenig en jong genoeg om nog andere posities aan te lerren.

Ajax heeft een poule van buitenspelers waarvan de meeste erg jong zijn en echt niet alles gaan spelen. Genoeg roulatie mogelijkheden.

2 augustus 2023 om 22:18

Er is ook een linksbuiten vertrokken

3 augustus 2023 om 13:09

Klopt. Maar zijn 4 linksbuitens in een selectie niet heel veel ? Zeker als je ziet dat je maar heel weinig centrale verdedigers hebt.

3 augustus 2023 om 13:10

Je kunt Pasveer ook op rechtsbuiten zetten, maar dat is niet zijn eigenlijke positie.

Dat is pas slecht beleid als je met zo'n bankrekening op zo'n moment zo'n eis stelt. Amateurs

2 augustus 2023 om 14:08

Ik heb wel een idee wie hier de amateur is, maar dat is naar mijn idee niet Ajax. Spelers moeten verkopen draait niet per se altijd om de financiën, ik hoop dat je dat snapt? Wat heb je aan 3 rechtsbacks? Ik vermoed dat deze jongen gewoon ‘paraat staat’ voor wanneer Sanchez daadwerkelijk vertrekt.

2 augustus 2023 om 14:19

Heeft inderdaad niks te maken met de bankrekening. Anders kunnen ze ook geen 20 voor Borges en 20 voor Sutalo en nog eens een som voor die keeper betalen. Je hebt gewoon niks aan 3 rechtsbacks, en dus moet er 1 weg voordat je een nieuwe haalt.

2 augustus 2023 om 14:34

En waarom haal je dan wel een 3e linksbuiten?

2 augustus 2023 om 14:39

Misschien dat ze dan eigenlijk meteen daramy verkopen daar hebben ze wel een bod van 10 miljoen voor liggen van kopehagen.

2 augustus 2023 om 16:27

@mv010, hij is nog niet binnen hè? Daarnaast ga ik er eigenlijk vanuit dat hij als optie voor op rechts gehaald wordt, ondanks dat hij vrijwel altijd op links gespeeld heeft. Kudus wil nog altijd erg graag weg en ik denk dat Daramy ook verkocht wordt. Daarnaast stond Godts afgelopen oefenwedstrijd ook op rechts dus wellicht dat dat ook een mogelijkheid is.

2 augustus 2023 om 14:37

vtotheb

Bankrekening? Die van Ajax? Mag ik raden? Jij behoort tot die categorie die denkt dat Ajax een bedrag van ruim 200 miljoen op de bank heeft staan??? Welnu, om je even terug naar de realiteit te brengen, onderdeel van het 'eigen Vermogen' van Ajax is een banksaldo van liquide middelen dat twee maanden geleden 40 miljoen betrof. De rest van dat Eigen vermogen is geen vrij opneembaar geldbedrag dat ze eventjes kunnen aanspreken om wie dan ook te kopen.

Los hiervan, een banksaldo van 40 miljoen betekent ook absoluut niet dat je dus 40 miljoen per direct aan spelers uit zou kunnen geven. Want zoals jij wel weet moet Ajax ook salarissen betalen. Heel veel salaris trouwens. Afgelopen boekjaar waren de totale kosten van Ajax meer dan 90 miljoen. Per seizoen.

Dus ik vrees dat Bbl98 hier ene punt heeft. Ajax is geen setje amateurs, jij bent er eentje als je denkt dat Ajax zwemt in geld dat ze zomaar uit kunnen geven. Ook Ajax moet dus gewoon eerst verkopen en kan dan inkopen. Alternatief is financieren. Maar daarvan kan ik me voorstellen dat de RvC daarover dwars ligt. En voor je informatie, die RvC leden hebben veel meer verstand van het runnen van clubs en financiën dan jij.

2 augustus 2023 om 15:02

40 miljoen op de bank en ruim 20 miljoen in effecten (korte termijn). Dat komt wel uit de halfjaarcijfers 22/23, de jaarcijfers 22/23 zullen een dezer weken worden gepubliceerd en dan hebben we een actueler beeld. Transfers worden (althans de grotere) bijna nooit in 1x afgetikt door de kopende club. Dat gaat bijna altijd in termijnen. Een club wil zoals je stelt uiteraard niet naar de 0-grens gaan als het om je saldo gaat. Die willen natuurlijk een forse buffer aanhouden (en terecht).

De reden dat hier nog geen rechtsback wordt gekocht en eerst moet worden verkocht heeft in de basis alleen niet te maken met financien. Dat heeft te maken dat je nu 2 rechtsbacks in de selectie hebt met Rensch en Sanchez en Ajax niet een nieuwe rechtsback wil aantrekken voordat er een nieuwe komt.

2 augustus 2023 om 16:45

"transfers worden (althans de grotere) bijna nooit in 1x afgetikt door de kopende club. Dat gaat bijna altijd in termijnen."

Dat klopt inderdaad. Daarom snappen mensen ook niet dat PSV nog spelers kan halen omdat ze om wat voor reden ook denken dat een club bij een transfer dat gehele bedrag meteen in één keer op tafel moet leggen. Dat is inderdaad zelden zo.
Maar dat doet er niet aan af dat uit de stelling van vtotheb valt af te leiden dat hij denkt dat het 'eigen Vermogen' gelijk is aan een geldbedrag op de bank. Maar Ajax heeft dus geen 200 miljoen op de bank. Dát was vooral het punt.

"dat heeft te maken dat je nu 2 rechtsbacks in de selectie hebt met Rensch en Sanchez en Ajax niet een nieuwe rechtsback wil aantrekken voordat er een nieuwe komt."

Ook dat klopt.
En wat mij betreft is dat verstandig en goed beleid. Wat heb je eraan om straks weer 70 plus spelers onder contract te hebben voor twee teams? En laten we wel zijn, het is niet zo dat Ajax met een Rensch als back om plek 6-9 zou gaan strijden of zoiets debiels. Ook met Sanchez en Rensch is Ajax titel kandidaat.

2 augustus 2023 om 18:31

Wat je stelt klopt niet. Er komt bij verkopen niet direct veel cash geld binnen, alleen een eerste betalingstermijn.

Hetzelfde geld voor aankopen, alleen de eerste betaaltermijn en bijkomende kosten gaan ten laste van de huidige liquide middelen. De rest wordt in de toekomst betaald.

40 miljoen euro is voor een Nederlandse voetbalclub echt een hele grote buffer. Dus als die halveert, geen enkel probleem. Trekt zo weer bij als de termijnfacturen van de debiteuren betaald worden.

Kosten per seizoen doen er niet toe, je hebt ook inkomsten gedurende het hele seizoen. Je hoeft daar nu dus geen geld voor het hele jaar op de bank hebben staan.

3 augustus 2023 om 03:08

@speedyafc Je hoeft geen geld voor het hele jaar op de bank te hebben staan, maar ze hebben wel een buffer nodig.
De reguliere omzet van Ajax (zonder de spelers verkopen) is verre van gelijkmatig verdeeld over het jaar en ook het moment waarop ze het meeste geld binnen krijgen is niet gelijkmatig verdeeld.

Een heel groot deel krijgt Ajax binnen tussen juni en december. Bijvoorbeeld alle seizoenkaarten en business seats worden verkocht tussen eind mei en eind juni. Dat bedrag samen ruim 20 miljoen, hebben ze op 30 juni (einde van het boekjaar) in principe binnen (het moet nog wel verdient worden maar een groot deel van het geld is al ontvangen en staat dus op de balans). De Europese inkomsten vallen voor het grootste deel in het eerste half jaar, tenzij Ajax weer een halve finale in de CL haalt, en ook de merchandising inkomsten zullen vooral in het eerste halfjaar vallen (er zullen vast fans ook in de 2e seizoenshelft een shirtje kopen maar toch lang niet zo veel).
De operationele winst loopt in het 2e half jaar altijd terug (vorig jaar met 25 miljoen bijvoorbeeld), ze hebben dus best een buffer nodig eind december, alleen uiteraard geen buffer van een jaar.

Wat dat betreft zou het interessanter zijn om te zien hoe de balans er eind mei uit ziet.

Ik neem aan dat het de RVC gaat om het lozen van een rechtsback voordat je er straks drie hebt, en dat het niet zozeer om het geld gaat. Anders zou Ajax ook niet voor Borges, Ito en Satulo kunnen gaan.

Anton Gaaei, ik heb hem niet zien spelen, maar gezien zijn statistieken wint hij meer dan de helft van alle duels die hij aangaat zowel in de lucht als op de grond. Gaat veelal mee naar voren en levert voor een back regelmatig een assist af.

Ik durf niet te beoordelen of zeggen dat dit beter is dan wat wij nu hebben, maar dat er potentie in die jongen zit is 1 ding dat duidelijk is. 20 jaartjes jong

Ik zie hem wel graag komen, want Sanchez en Rensch zijn het ook niet.

2 augustus 2023 om 14:12

Is op zich ook een redelijk technische jongen. Stond in de jeugd altijd op aanvallende posities op de flanken, en wat ik heb kunnen beoordelen (beperkte beoordelingen) gaat hij graag de combinatie aan met zijn medespelers. Dat zou wel mooi passen met Borges, die graag zijn tegenstander opzoekt maar ook wel graag combineert.
Daarbij ook fysiek echt wel aanwezig. Positioneel leek het af en toe wat beter te kunnen, maar met een meer ervaren jongen (ondanks leeftijd) als Sutalo zou dat best goed moeten kunnen komen.

2 augustus 2023 om 14:19

@ Bbl98 Bedankt voor je toevoeging! Dit zou dan zeker wel een goede toevoeging zijn. Een type Mazraoui zou weer fantastich zijn voor Ajax.

Ik ben benieuwd wat hij moet kosten, volgens tranfermarkt en Sofascore vertegenwoordigd hij een kleine 2 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren