Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zong voor al die fans: ‘wie niet springt, die is een Jood’, niet zo slim’

Laatste update:
/

Ulrich van Gobbel raakte na zijn succesvolle loopbaan als voetballer in de vergetelheid. De oud-verdediger pakte de draad echter weer op en is alweer geruime tijd specialistentrainer bij ‘zijn’ Feyenoord, de club waarmee hij twee landstitels en vier bekers veroverde. Vandaag wordt de biografie over de loopbaan van de 45-jarige Uli gepresenteerd.

In de biografie vertelt Van Gobbel onder meer over zijn populariteit als speler van Feyenoord. “Als ik twee uur voor de thuiswedstrijd naar De Kuip reed, een beetje haast had en wat auto’s probeerde te passeren, kreeg ik allemaal middelvingers en scheldkannonades naar mijn hoofd geslingerd”, zo citeert het Algemeen Dagblad. “Als ik dan mijn raampje opendeed en zij zagen dat ik het was, hoorde ik: ‘Uli, Uli, Uli’. Dat werkte bijna verslavend, zo mooi was dat.”

Na de verovering van de landstitel in 1998/99 kwam Van Gobbel dat seizoen niet meer in actie. Dat had alles te maken met zijn gedrag op het bordes, zo legde trainer Leo Beenhakker aan hem uit. “Tijdens de huldiging op de Coolsingel had ik voor al die duizenden fans gezongen: ‘wie niet springt, die is een Jood’. Niet slim en niet sympathiek, eerder een beetje dom. Ik had het gewoon niet moeten doen.” Van Gobbel werd vervolgens door derden beschuldigd van het aanstichten van rellen, maar het liep met een sisser af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kwam ook ooit in aanraking met justitie vanwege een paspoort fraude actie ofzo.

Verder pijlsnelle en bikkelharde rechtsback.

25 mei 2016 om 08:37

Was dat niet omdat hij een huurauto probeerde te verkopen?

25 mei 2016 om 08:40

Ik weet het niet.
Zal vast in zijn biografie staan, die overigens wel erg laat uit komt.
Hij is al 17 jaar gestopt.

25 mei 2016 om 09:05

Klopt. Hij huurde auto's die hij vervolgens wilde doorverkopen.

25 mei 2016 om 09:11

Was inderdaad in de problemen gekomen nadat hij huur auto's doorverkocht.

Hoor je toch veel over voetballers wel, dat ze na het voetbal in de problemen komen/financien. zijn gewendgeraak aan een bepaald leventje en een salaris. En zeker de genedie niet goed hebben gespaard komendan daarna in de problemen.

Wel mooi dat hij nu weerop het rechte pad is en doet het erg goed als jeugd trainer bij Feyenoord nu ook nog eens.

Is en blijft mijn favoriete RB van Nederland en Feyenoord. (vast niet de beste)
Beer van een vent en belachelijk snel, je moest hem minstens 2x voorbij en dan ook nog een fysiek waar je bang van word!

25 mei 2016 om 12:06

Vind het juist mooi dat iemand eerst heeft geleefd voordat er een biografie komt. Je ziet tegenwoordig zoveel biografieën langskomen, zelfs van Kevin de Bruyne.

25 mei 2016 om 20:37

Ja precies, dat is een beetje onzin. Ik ben zelf 24, op die leeftijd heb je nog niet zoveel te vertellen. Je bent net volwassen

Een van mn favoriete spelers ooit. Ik kan mij nog een doelpunt herinneren waarbij hij een rush maakte vanaf zijn eigen helft.

Tijdens en na zijn loopbaan heeft hij genoeg rare en domme dingen gedaan, dus ik ben best benieuwd naar zijn biografie.

25 mei 2016 om 09:56

Helemaal mee eens, sterk en supersnel, weet nog europacup wedstrijden tegen Porto en Monaco, waar hij (omdat Feyenoord moest scoren) 2 tegen 1 stond, tegen o.a. Kostadinov en Weah

Toch heeft hij nog wel haat tegen Ajax, hij was een paar jaar geleden bij onze club op de sportdag en wilde toen niet met kinderen op de foto, die een Ajax tenue/ shirt aanhadden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren