Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik wilde niet te lang bij FC Groningen blijven, daar kwamen we niet uit'

Laatste update:

Net als enkele van zijn collega's gaat Petter Andersson deze zomer weg bij FC Groningen. De 27-jarige Zweed werd halverwege het seizoen 2008/09 overgenomen van Hammarby en groeide uit tot een gewaardeerde speler, die wel met zware blessures kreeg te maken. Andersson knokte zich echter terug en afgelopen seizoen was hij zelfs aanvoerder. Een andere blik op de toekomst dan zijn club drijft beide partijen nu echter uiteen.

/

FC Groningen wilde Andersson, wiens contract eind volgende maand afloopt, graag een paar jaar langer aan zich binden. De middenvelder zelf vond dat te fors. “Ik wilde niet te lang bij Groningen blijven, daar kwamen we niet uit. Of ik überhaupt was gebleven weet ik niet. Het doel is om nu hoger te gaan voetballen”, zegt hij tegen Voetbal International.

Blij met hoe het gegaan is, is Andersson niet. “Maar het ging gewoon niet meer bij Groningen”, zegt de Scandinaviër. Na zes jaar bij Hammarby en drieënhalf seizoen in de Eredivisie breekt nu dus de tijd aan voor een derde avontuur bij een andere club. Welke dat wordt, weet Andersson nog niet. “Eerst op vakantie naar Zweden, daarna zien we wel”, zegt de man die in totaal 65 competitieduels voor FC Groningen speelde. Meer dan de helft daarvan (33) speelde hij in het voorbije seizoen.

Wie wel aan FC Groningen blijft verbonden, is Luis Pedro. De negentienjarige verdediger uit Angola debuteerde in maart in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Vitesse; later liet Pieter Huistra hem ook nog meedoen tegen Excelsior, sc Heerenveen en ADO Den Haag. Het aflopende contract van Luis Pedro, die zowel centraal kan spelen als rechtsback, is met een jaar verlengd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat Groningen hem niet meer heeft gegeven want dit is gewoon een dramatische speler die het niveau van Groningen niet hoger brengt en nog eens meer geld wilt ontvangen. Ik hoop dat Groningen in de JP goeie spelers kunnen halen die zeker van waarde kunnen zijn voor de club.

19 mei 2012 om 18:58

Vond wel dat hij de enige speler was die nog wou en wat liet zien de afgelopen maanden.

19 mei 2012 om 18:58

je leest niet wat er staat.groningen wilde hem juist wel langer houden.dus van niet geven van groningen is geen sprake,de speler zelf wilde niet.dus groningen vond wel dat hij het juiste nivo had.

Beste optie dit voor beide partijen. Zo'n belangrijke en goede speler wat het nou ook weer niet. Dat hij uberhaubt ook aanvoerder was, is net zo onbegrijpelijk als Toivonen bij Psv.

Misschien is Propper/vd heijden wat voor de FC?

Groningen kan aan een heel nieuw elftal bouwen.
Enevoldsen,andersson,tadic,holla, mss van Dijk.van Loo.
ben wel benieuwd wat er allemaal voor terugkomt

19 mei 2012 om 19:04

Je bedoelt waarschijnlijk Pedersen ipv Enevoldsen..

19 mei 2012 om 19:10

ja sorry die bedoeld ik

19 mei 2012 om 20:38

Van Loos is ook zeker weg contract wordt niet verlengd geen gemis btw

Ik vond het altijd wel een aardige speler, maar blijkbaar valt dat dus wel mee. Wie heeft Groningen tot nu toe allemaal gehaald? Kostic, van Moorsel, en wie nog meer? Dan gaan ze ongeveer zo spelen? Luciano; Kappelhof, van Dijk, Ivens, Johansson/burnet; Kieftenbeld, van Moorsel, Sparv; ?, Texeira, Kostic

19 mei 2012 om 19:44

Ze zijn momenteel bezig met Schet en Veldmate. Verder hebben ze interesse getoond in Edison Flores, Joey Suk, Ghoochannejhad en El Hassnaoui.

Vooral Edison Flores lijkt me een zeer goede speler, behendig, goede techniek en inzicht (gebaseerd op youtube filmpjes). Ik hoop dat ze hem kunnen kopen.

20 mei 2012 om 11:19

ik denk in elk geval dat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen er een totaal ander elftal staat met jonge getalenteerde gasten. Andersson was wel oké, maar Pedersen en Enevoldsen en consjorten lopen al zo lang in groningen en nog niks gepresteerd, bovendien hebben ze een leeftijd waarop ze toch niet meer beter gaan worden, gewoon jonge en getalenteerde gasten erbij halen. Ik vind trouwens El Hasnaoui wel een leuke speler, die zou ik wel graag in groningen zien

20 mei 2012 om 15:54

Klinkt allemaal leuk die namen, maar juist bij FCG hebben ze behoefte aan ervaring. Een jongen als Schilder zou misschien een goede zijn. Ook achterin zou een ervaren speler niet misstaan, jammer dat Augsurg of Wigan niet gedegradeerd zijn. Anders had een Stam of Verhaegh misschien haalbaar geweest. Ben trouwens ook wel benieuwd wie de keeper wordt, is die Nienhuis misschien een potentiele eerste doelman?

20 mei 2012 om 17:12

Nienhuis heeft aangegeven dat hij graag wilt spelen, en komt bij FCG in aanmerking voor 2e doelman (wat hij dus niet wilt). Hij wordt wss weer een jaar verhuurd.

Veldmate heeft aangegeven dat FCG nog idd zoekt naar een ervaren kracht op het middenveld of in verdediging.

@supersub, nou ik hoop het niet, sowiezo luciano ,ivens en sparv eruit. Andersson is altijd gesteund maar nooit echt dit uitbetaald in waarde voor de club... Beetje stank voor dank na 2 jaar blessureleed, en gewoon fors doorbetaald krijgen

20 mei 2012 om 15:58

Tsja, als je spelers als Luciano Ivens en Sparv eruit zet speel je met een veredeld belofte elftal. Ik denk dat een aantal van die spelers wel nuttig zouden kunnen zijn. Die Sparv vind ik bijvoorbeeld een prima speler. Ivens was in zijn tijd bij Mechelen ook een goede verdediger. Dat de supporters van FCG teleurgesteld zijn in Andersson en Pedersen kan ik me wel voorstellen, die hebben weinig respect voor de club. Die vertrekken gelukkig ook (mag aannemen dat Pedersen wordt verkocht).

Zeer ondankbaar van Petter. Na twee zware knie blessures heeft de FC hem gesteund. En nu op deze manier weg gaan,vind ik niet netjes.maar vond Petter zeker niet de Petter voor zijn blessures. Denk dat hij ver beneden zijn kunnen speelt en toch bang is,wat begrijpelijk is.

gauw een nieuw elftal. De spitsen van de FC scoren niet, nauwelijks. Verdediging bestaat uit kwakman... nou niet echt een hele goeie verdediger, sterker nog volgens mij was hij zelfs middenvelder eerst. Middenveld is redelijk maar mag ook wel beter. Alleen Luciano vind ik nog wel redelijk presteren.

waarschijnlijk hebben we schet binnengehengeld.dus v moorsel,schet,kostic.albinnen. en drie weg nu bouwen aan wat betere spelers voor de selectie.

ik denk dat groningen maar een een paar nieuwe spelers moet gaan halen...
wat te denken van : propper : vitesse ( huren
svec : heerenveen ( huren
poepon : de graafschap
tim vincken: excelsior
badibanga : de graafschap
michael de leeuw : de graafschap

19 mei 2012 om 21:40

Als ik me niet vergis is Badibanga gehuurt van Anderlecht. Svec heeft een aflopend contract als ik me niet vergis.

Tjah... Andersson kan wel zelf een stap hogerop willen maar ik vraag mij af wat hij dan in gedachten heeft. Hij kan echt niet mee in de top van Nederland en als alles goed verloopt is Groningen volgend jaar weer gewoon subtop. Hij zal wel verdwijnen naar een club in de Championship of een Duitse laagvlieger.

Negative reacties op lusiano vind ik onterecht het is een reflex ceeper balvast mag hij op oevenen maar ik vind hem geen slechte keeper je kun ook zeggen slechte acht roede

mooi laten gaan....erg ondankbaar dat ie weg wil....groningen heeft hem gesteund toen hij zware blessure had......dat is tie blijkbaar al weer vergeten.....nee laat maar gaan ze kunnen er vast een betere voor halen

naja ik vind toch dat ze svec moeten halen...... i.p.v van sparv

Haha wat een grapjas. Hoger niveau? Hij mag dankbaar zijn dat Groningen hem blijft steunen, want zo heel veel brengt hij ook weer niet bij. Laat staan dat hij de club naar een veel hoger niveau tilt.

Nu er zoveel spelers vertrekken en ze goed geld hebben gekregen voor Tadic. Moeten ze zeker voor Wildschut gaan. Dit is voor Groningen een goede versterking, die uiteindelijk kan uitgroeien tot publiekslieveling en belangrijk kan worden voor het nieuwe Groningen. Want dat daar een andere wind zal gaan waaien dat zal wel duidelijk zijn, na dit teleurstellende half jaar onder Pietertje.

En als Robert Maaskant(je) het overneemt daar, dan komen ze er wel weer bovenop en kunnen ze over enkele jaren weer cashen voor Wildschut.

Ja Andersson ik vind het alleen maar jammer dat het zo heeft moeten lopen!
Sowieso je blessure leed gunt niemand je en is zwaar klote geweest voor alle partijen..je was eerder altijd een speler naar de harten van de fans lekker fel,jagen en je goals mee pikken.
Helaas na je zware blessures nooit meer de oude geworden Groningen heeft altijd in je gelooft en gesteund zelfs benoemd tot aanvoerder en ondanks dat je niet fit was steeds zo veel mogelijk minuten gekregen.
Jammer dat je blijkbaar weinig waardering en zelfreflectie hebt want als je werkelijk denkt dat je een stap hoger op aan kan of verdiend zegt dat wel genoeg.

Eerder riep je dat je wilde wachten met tekenen omdat je zeker wou zijn dat je op je oude niveau kwam zodat je wel een meerwaarde voor de FC kon zijn maar nu blijkt dat een dikke leugen en denk je puur om jezelf en is het dus gelul! Als je nu een stapje terug deed en terug naar Zweden ging had ik er nog begrip/respect voor nu helaas totaal niet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren