Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was teleurgesteld dat Ajax me wilde verkopen en voelde me handelswaar’

Laatste update:

Jesper Grönkjaer beleefde zijn grote doorbraak tussen 1998 en 2000 in het shirt van Ajax, maar negentien jaar geleden kwam er opeens abrupt een einde aan zijn periode in Amsterdam. De club besloot hem aan Chelsea te verkopen, waar hij vervolgens vier jaar actief zou zijn voordat een overstap naar Birmingham City volgde. Zijn twee oude werkgevers Ajax en Chelsea staan woensdagavond tegenover elkaar in de Champions League en Grönkjaer kijkt uit naar het treffen.

“Een favoriet heb ik niet. Ik ben voor de ploeg die het meest attractief speelt”, vertelt hij in gesprek met Ajax Life. De aanvaller hield in 2000 wel een ‘vreemd gevoel’ over aan de manier waarop zijn vertrek uit Amsterdam tot stand kwam, maar heeft zich hier inmiddels overheen gezet: “Ik wilde niet weg, maar Ajax kon - als ik het mij goed herinner - wel wat transferinkomsten gebruiken.”

Lampard: 'Geen angst maar juist heel veel respect voor Ajax'

“Er waren destijds twee spelers die in aanmerking kwamen voor een transfer: Christian Chivu en ik”, blikt hij terug. “Ik was teleurgesteld dat de club me wilde verkopen en voelde me handelswaar. Naarmate je ouder wordt, leer je dat de voetballerij zo werkt. Ik had natuurlijk ‘nee’ kunnen zeggen. Dat deed ik niet, maar ik had wel een week nodig om te beslissen.”

Grönkjaer denkt dat Ajax het dit jaar moeilijker gaat krijgen in de Champions League dan vorig seizoen, aangezien de Amsterdammers toen nog relatief onbekend waren. Toch geeft hij Ajax een goede kans tegen the Blues: “Ze drukken tegenstanders meestal terug op de eigen helft en creëren kansen vanuit een hoog percentage balbezit. Chelsea krijgt het lastig. Ze gaan er een fysieke strijd van maken, maar parkeren daarbij niet de bus. Daarvoor heeft het elftal te veel kwaliteit.”

Zie jij Ajax als de favoriet voor de wedstrijd tegen Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gronkjaer dat vond ik nou altijd een leuke speler. Die man had zo'n snelheid. Ik vond het ook jammer dat hij verkocht werd bij Ajax. Door zijn prestaties in zijn Ajax tijd dacht ik dat hij een grotere speler zou worden dan hij uiteindelijk geworden is. Het is geen nieuwe Laudrup gebleken. Hij werd ook echt een suk minder naar mate zijn snelheid ook minder werd.

Dat waren ook de jaren dat het drastisch achteruit ging bij Ajax. Van meedoen om de CL afdwalen naar een Europese subtopper.

23 oktober 2019 om 13:47

Ik denk dat er weinig Nederlandse clubs zijn die zo spectaculaire niveau daling hebben meegemaakt als Ajax destijds. Ajax was namelijk 1996 nog de absolute wereldtop op het gebied van clubvoetbal en was afgezakt tot het niveau subtop in eigen land in 1999 en 2000. We konden werkelijk van iedereen verliezen om over het spel nog maar te zwijgen.

23 oktober 2019 om 14:15

Niveau van de overige teams was hoger, waardoor je zomaar twee plekjes lager kon staan. Bijvoorbeeld, Roda heeft nog een seizoen leuk gebald in de EL tegen AC Milan. Vroeger vertrokken er minder spelers van de mindere clubs naar het buitenland. Spelers gingen eerst naar de Nederlandse subtop, dan naar de Nederlandse top en daarna pas naar het buitenland.ergens na 2000 is er ook een omslag gekomen dat spelers rechtstreeks bij mindere teams weggekocht gingen worden, en dat zorgde voor een dramatische daling in niveau van de Eredivisie. Na 2008 is het dubbel zo hard gegaan. Waar salarissen wereldwijd stegen, werd er in Nederland een ton gemiddeld per jaar per speler minder betaald.zonder Ajax en PSV mee te rekenen zou het gemiddelde Eredivisie salaris nog altijd lager liggen dan 2008.

23 oktober 2019 om 14:01

Dat had natuurlijk ook te maken met de commercialisering van het voetbal dat zo rond het nieuwe millennium z'n opwachting begon te maken. Bovendien raak je uiteindelijk geleidelijk de beste spelers kwijt. Ajax is geen eindstation en dat was het toen ook niet. Ze deden mee omdat ze een getalenteerde selectie hadden met 1 of 2 uitzonderingen, niet omdat ze de Europese top al op hun best hadden. Dat is nu min of meer ook het geval. Ook deze selectie zal uiteindelijk z'n heil ergens anders gaan zoeken en dan moet je weer opnieuw beginnen met bouwen. De twee grootste talenten zijn ze al kwijt en de rest volgt uiteindelijk ook als ze goed genoeg blijken voor de grootste clubs in Europa.

23 oktober 2019 om 14:09

Ajax zal in de toekomst wel een eindstation worden. Ze zijn druk bezig om overal ter wereld een enorme fanbase op te zetten. Financieel gezien hebben ze natuurlijk minder tv inkomsten maar daarin tegen hebben ze ook een minder brede selectie nodig. Dat heft elkaar dus weer op. Als ze de transferinkomsten en de CL inkomsten blijven genereren dan komen ze op een gelijkwaardig bank saldo als de echte grote clubs. Dan kunnen ze ook gelijkwaardige salarissen bieden. Voor een speler is het dan ook aantrekkelijk om naar Ajax te komen omdat ze een reële ka s hebben om de CL te winnen en ze niet elke wedstrijd op hun tenen hoeven te lopen maar in het weekend lekker rustig aan en door de weeks knallen in de CL. Het enige nadeel is dat ze geen grote competitie prijs op hun palmares kunnen krijgen maar dat kan altijd dan op hun 28e nog wel.

23 oktober 2019 om 14:51

Dat is allemaal koffiedik kijken. Jouw betoog is gebaseerd op het best mogelijke scenario waardoor ik er vanuit ga dat je ook supporter bent. Objectief gezien komen de inkomsten van Ajax niet eens in de buurt van die van de Europese topclubs en je moet maar afwachten hoe je jongens als Ziyech en Tadic gaat vervangen. Neres ben je sowieso kwijt als Promes hem voor blijft. Verder is het maar afwachten hoelang Overmars nog blijft zitten en wat je daar voor terugkrijgt. Er zijn zo ontzettend veel factoren die meespelen dat je zo'n uitspraak als de jouwe onmogelijk kan doen.

23 oktober 2019 om 15:15

Sterker. Als ajax de gehele selectie verkoopt heeft het nog niet de omzet gedraaid van de grote der aarde. Ajax wordt geen eindstation, engeland en spanje zullen altijd groter zijn door de commercie. Helaas maar waar.

Erg snelle buitenspeler, zo'n klassieke die de achterlijn haalt. Was zeker wel een goede voetballer, is alleen wel achteruit gegaan sinds zijn explosiviteit verminder werd. Wat hebben er toch mooie en grote Scandinavische spelers bij Ajax gespeeld zeg. Top dat we nu zoveel doen in Zuid Amerika qua scouting, maar zeker die regio ook niet vergeten. Zo'n Sander Berge hadden wij ook best kunnen scouten

23 oktober 2019 om 14:59

Zijn ook meer dan genoeg flopjes voorbij gekomen helaas en ik was wel klaar met die lieve jongetjes uit Denemarken. Als je dan het gif en de onverzettelijkheid ziet van Nico, Martinez en Alvarez dan ben ik blij dat we de switch hebben gemaakt. Lasse was de laatste jaren een fijne uitzondering.

23 oktober 2019 om 15:52

Oh 100% begrijp me niet verkeerd, ik scout liever in Zuid Amerika want er zijn daar veel meer talenten en dat is tot nu toe buiten een paar jongens een schot in de roos gebleken. Alleen vraag ik me af wat wij daar nu doen want het fijne aan die spelers is dat ze als ze goed zijn vaak minder moeite hebben met aanpassen.

Jesper was ongelooflijk goed, beetje vergelijkbaar met Robben. Die was ongrijpbaar toen, hij was het enige lichtpunt in de twee slechtste Ajax-selecties allertijden (1999-2001) wat mij betreft

Gronkjaer was mijn favoriete speler. Echt heel erg goed, vond het heel jammer dat ze hem verkochten. Tranen in de ogen in die tijd, vond hem een echte Ajax-speler. Maar goed, volgens mij was hij zelf in die tijd (wat ik mij er van herinner) ook niet super happig om te moeten blijven. Maar vond het uberhaupt achterlijk dat ze hem lieten gaan.

Mijn inziens is het vrij makkelijk, beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Chelsea heeft een hogere weerstand in de competitie dan Ajax. Ajax speelt thuis, dat is een voordeel. Beide spelen goede wedstrijden en minder goede wedstrijden met vele kansen tegen. Ik verwacht een mooie pot vanavond met mogelijk veel doelpunten (3-2 of 2-3 kan zomaar). Met hopelijk Ajax als winnaar!!

Ajax presteert het laatste jaar in de CL uit beter dan thuis. (real Madrid, Spurs). Dus dat vaak aangehaalde thuisvoordeel lijkt me niet van toepassing. Er zijn in de CL in het algemeen vrij weinig teams die in de dubbel halverwege de poule zes punten halen. Als Ajax, nu of volgende week, drie punten uit beide wedstrijden haalt zou het geweldig zijn. Dat zal een zware opgave worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren