Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vond de Ligue 1 helemaal niks, het was niet motiverend en niet leuk’

Laatste update:

Ezequiel Lavezzi speelde in het verleden de sterren van de hemel in de Serie A, waardoor hij een transfer verdiende naar Paris Saint-Germain. In Parijs heeft hij het nooit echt naar zijn zin gehad, zegt de aanvaller. Lavezzi zwichtte onlangs voor het grote geld en tekende een lucratief contract in China bij Hebei China Fortuna.

/

“Ik vond de Ligue 1 helemaal niks”, blikt Lavezzi in L’Équipe terug op zijn periode in de Franse competitie. “Het is helemaal niet motiverend, dat is gewoon de waarheid. Paris Saint-Germain is veel te sterk voor alle andere ploegen, ik vond de wedstrijden helemaal niet leuk.”

“Italië is anders. Daar heb je ieder seizoen acht grote wedstrijden. In Frankrijk had je er maar twee”, aldus Lavezzi, die vindt dat de Ligue 1 er ook verantwoordelijk voor is dat hij minder goed ging presteren. “Ik verloor mijn motivatie, ik verloor mijn plek. Bij Paris Saint-Germain moet je altijd vooruit kijken, ik deed dat niet. De Champions League vond ik wel fantastisch.”

Ezequiel Lavezzi was goed genoeg voor de wereldtop

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net alsof de Chinese competitie dat wel is. Het geld motiveert zeker?

16 maart 2016 om 13:14

Tuurlijk motiveert geld

16 maart 2016 om 13:42

Dan zou hij bij PSG ook gemotiveerd moeten zijn, die betalen ook veel.

16 maart 2016 om 14:02

Maar PSG wordt vanzelfsprekend kampioen in de Ligue 1. Niet voor niets dat ze van alle competities het snelst ooit kampioen zijn geworden.

Hij speelt nu in een competitie met meer tegenstand/weerstand. Want Guangzhou Evergrande zijn normaal gesproken de big dogs. De club van Lavezzi bestaat pas 5 jaar.

16 maart 2016 om 13:19

China is motiverend

16 maart 2016 om 13:54

@Rochester In China is er geen club die overduidelijk boven alle andere clubs in china staat. PSG daarentegen stijgt met gemak boven alle andere Ligue 1 clubs uit.

En nu speelt hij in China waar helemaal geen tegenstand voor hem is.

16 maart 2016 om 12:58

Maar hij speelt niet in een team dat veel beter is dan de rest. Daar heeft hij het toch over.

Joh! Dat kon ik hem ook wel vertellen voordat hij er heen ging!

Lavezzi is 3 weken vertrokken maar begint nu al trappen na te geven. Als Zlatan zoiets zou zeggen, had ik het kunnen begrijpen. Hij maakt(e) immers zoveel doelpunten en steekt er zo erg boven uit dat je kunt veronderstellen dat Ligue 1 te eenvoudig voor hem is. Lavezzi heeft in 3,5 jaar maximaal 10 fatsoenlijke wedstrijden op de mat gelegd en heeft zijn prijskaartje nooit waargemaakt. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening maar hij mag de club wel enigszins dankbaar zijn.

16 maart 2016 om 13:34

En toch kan ik het mij zo voorstellen. Elke wedstrijd al weten dat je gaat winnen. Dat motiveert niet om jezelf te verbeteren, brengt geen spanning in het leven. Zowel Bundesliga als Ligue 1 zijn natuurlijk bijzonder voorspelbaar. Daar is geen eer te behalen voor de ploegen zonder geld. Jammer dat het voetbal een geldspel is geworden. Helaas blijkbaar niets aan te doen.

16 maart 2016 om 13:57

Precies Frankentime en vandaar dat we ons grote zorgen moeten maken over de toekomst van het voetbal. Het lijkt een kwestie van tijd dat clubs als PSG en Bayern nog meer gesprekken gaan voeren om een nieuwe internationale competitie op te richten (terwijl CL al bestaat,, talk about gierigheid).

16 maart 2016 om 14:23

Daar heb je absoluut gelijk in, echter is dit niet de schuld van PSG. Een club als Marseille heeft ook een zeer kapitaal krachtige eigenaar, die het vertikt om geld te investeren. Volgens de laatste berichten is men op zoek naar een koper die dit wel wilt. Olympique Lyon is ook aan het terugkomen en beschikt sinds de jaarwisseling over een nieuw stadion waardoor het budget en de begroting opgeschroefd kan worden. Ik voorspel dat de Ligue 1 over enkele jaren zomaar 2 tot 3 ploegen kan hebben die het PSG lastig kunnen gaan maken.

Dat voetbal een geldspel is geworden is natuurlijk wel waar. Je moet tegenwoordig investeren om mee te doen.

16 maart 2016 om 16:41

Het hele punt is dat er zogenaamd geïnvesteerd moet worden. Kap er mee en zorg voor een goed beleid, dan komt succes vanzelf.

16 maart 2016 om 19:04

Lavezzi praat slecht over de League 1 niet over PSG. Verder begrijp k je wel.

16 maart 2016 om 16:54

Hij rept geen kwaad woord over psg volgens mij, hij geeft ook toe dat hij minder goed speelde dan hij zou kunnen. Psg was te goed voor die competitie, dan kan ik begrijpen dat de lol er snel vanaf kan zijn. Echt tegenstand was alleen in de CL.

Het is goed dat hij dit aangeeft. Ik kan me voorstellen dat veel supporters er net zo over denken, en in hun buurland zal dat niet anders zijn.

Clubs als PSG en Bayern, genereren zoveel meer inkomen, en exposure, dat het verstandig voor die clubs is om verder te gaan denken. Een europese competitie, of het samenvoegen van competities begint nu wel urgenter te worden. Voor deze ploegen, en dus ook de spelers, telt alleen nog maar de Champions League. Schaalvergoting lijkt onvermijdelijk.

Je kunt denken aan een europese competitie met 22 deelnemers, waarvan er bijvoorbeeld 6 degraderen, met behoud van de nationale competities. De kampioenen kunnen dan een soort play off spelen om te promoveren. Of gewoon een fusie tussen competities. Het gaat mij even niet om de vorm, maar het lijkt me duidelijk dat in bepaalde landen de afstand alleen maar toeneemt. De gevolgen van het spelen van de Champions League zijn daar mede debet aan. Ik ben benieuwd wat er straks gaat gebeuren wanneer PSG en Bayern tien jaar achter elkaar al rond carnaval hun nationale competities gewonnen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren