Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik kon Van Gaal niets tegenwerpen, want ik wist: hij weet het beter’

Laatste update:

Holger Badstuber sloot zich op zijn dertiende aan bij Bayern München en maakte onder Louis van Gaal zijn debuut in het eerste elftal. De verdediger was toen twintig jaar en kwam in actie tegen TSG Hoffenheim. Hij kwam in dat seizoen, 2009/10, 33 keer in actie in de Bundesliga en scoorde daarin één keer.

Badstuber kwam in de jaren erna steeds minder aan spelen toe, voornamelijk door blessureleed. Hij liet zich verhuren aan Schalke 04 en vertrok vorig jaar zomer definitief uit Beieren, toen hij een contract tekende bij VfB Stuttgart. De nu 29-jarige linkspoot is Van Gaal echter nog altijd dankbaar, zo vertelt hij in een interview met Kicker.

“Ik kon Van Gaal nooit iets tegenwerpen, want ik wist: hij weet het beter dan ik, hoewel ik zelf ook niet op mijn achterhoofd was gevallen, natuurlijk”, aldus Badstuber, die benadrukt dat hij van de Nederlander veel heeft geleerd. Wel kon Van Gaal soms luidruchtig en enorm kritisch zijn, herinnert de 31-voudig international van Duitsland zich.

“Hoewel Van Gaal later luider werd, ben ik hem dankbaar. Het werd af en toe heel fel en dan moest je even slikken. Daardoor ben ik harder geworden. Je moest gewoon zwijgen en door. Dat was waarschijnlijk de beste methode, omdat Van Gaal zeker achteraf gezien een groot voorstander van mij was.” Ook Jupp Heycnkes en Josep Guardiola waren volgens Badstuber ‘buitengewone coaches’. Bij Stuttgart werkt hij nu samen met Tayfun Korkut.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb gisteren bijna de hele afleveribg bekeken,m van Zomergasten. Intrigerende man, ik hoop dat Ajax hem weer in dearmen sluit.

6 augustus 2018 om 12:11

Zou eerlijk gezegd niet weten wat Ajax op dit moment aan LvG zou hebben. In principe gaat het beleid nu prima en heb niet het idee dat een Overmars of Van der Sar op een Van Gaal zitten te wachten zodat hij gaat vertellen hoe het moet. En voor de positie coach hebben we net een nieuwe lopen dus laat hem eerst maar eens wat laten zien.

Je kunt vinden LvG wat wilt maar hij is gewoon een van de beste coaches die Nederland heeft (gehad).
Ik kan me wel voorstellen dat sommigen moeite hebben met de manier waarop hij zich profileert met name de pers. Zolang je geen kritiek hebt op hem gaat het goed maar met kritiek kan hij niet of moeilijk omgaan wat er toch bijhoort in deze functie.
Maar nogmaals als coach behoort hij bij de wereldtop.

6 augustus 2018 om 10:47

Volgens mij ook de reden waarom het er bij United niet uitkwam. Daar is de pers moordend en wordt elke scheet breed uitgemeten. Je merkte daar ook aan hem dat hij er niet lekker door in zijn vel zat en dat dan een beetje ging verbloemen met flauwe humor. Zou ook best kunnen dat hij mede daardoor ook sindsdien geen klus meer heeft aangenomen (en waarschijnlijk ook niet meer doet).

6 augustus 2018 om 16:48

Ik denk dat je best kritisch mag zijn op Van Gaal alleen de kritiek rust vaak op een onderbouwing waarbij het onderbuikgevoel leidend was en niet de feiten. Van Gaal heeft vaak de feiten en sloeg de pers er mee om de oren. De manier waarop hij dat deed tsjah. Maar ik snap hem wel. Hij was gewoon de beste trainer. Samen met Cruijff het beste dat we ooit hebben gehad.

6 augustus 2018 om 17:45

@vivabarsa LvG heeft iets laten zien wat weinig andere coaches tegenop kunnen. De CL pakken met Ajax een groep tieners. Zonder zomers met 150 miljoen investeringen etc. Ik denk dat een coach als LvG weinig grenzen heeft en dat je hem gewoon volledige controlle moet geven als je een groep hebt met slechte mentaliteit. LvG is genadeloos maar wel recht in je face, je hoort niet van spelers dat LvG hun totaal negeerde ofz. Zoals je dat soms over andere coaches hoort.

van Gaal is een top coach je hoeft alleen maar te kijken naar zijn CV daar komen weinig coaches in de buurt , Ajax heeft niet voor niets zijn meest succesvolle periode geboekt onder deze toptrainer ,
ik snap dat hij veel weerstand opwekt bij een hoop mensen maar dat doet niets af aan zijn kwaliteiten als coach hij weet als geen ander de kwaliteiten van de spelers optimaal te gebruiken , je hoef alleen maar te kijken naar de WK in 2014 derde worden met een eigenlijk matige selectie ,en Hiddink dacht dat ook even te doen nou toen hebben we echt het verschil kunnen zien tussen een Coach en een top coach .
En als je dan soms ziet hoe hij beschimpt wordt met name door VI dan denk ik jullie hebben nooit iets gepresteerd maar het is lekker makkelijk scoren als die lachzak weer eens een grap maakt en die snor er weer een belediging uitgooit waar iedereen om moet lachen .

6 augustus 2018 om 11:24

Meest succesvolle periode was 25 jaar daarvoor, maar snap wat je bedoelt.

6 augustus 2018 om 12:21

@sleop01

maar wat dat betreft liggen Van Gaal en de mannen van VI qua gedrag aardig dicht bij elkaar, ik kan me nog de belediging van Van Gaal bv herinneren met de opmerking "ben ik nou zo slim, of ben jij nou zo dom?" en dat soort dingen zijn wel vaker gebeurd en gezegd door Louis. soms best vermakelijk dat moet ik toegeven maar niet altijd heel netjes en dat is dus precies ook het geval bij de mannen van Vi

Van Gaal is een geweldige coach, een van de betere in zijn vak dus alle credits naar de trainer Louis Van Gaal. als mens vind ik het alleen best vaak een vervelende, arrogante kwal die zich misdraagt als een totale malloot. dan mag er ook heus wel een keer wat kritiek terug zijn kant op komen want dat is niet meer dan terecht naar mijn mening. zeker als je jezelf bestempeld als "de Totaalmens".

Heel vaak zie je dat een trainer tactisch heel sterk is, of heel goed is als people-manager, maar ik vind dat Van Gaal in beiden uitblinkt. Hij weet niet alleen tactisch (WK2014 bv) een team helemaal perfect neer te zetten, maar er ook voor te zorgen dat elke speler op (of zelfs boven) zijn kunnen presteert. Oké, misschien niet op de Hiddink manier, door handjes te klappen en schouderklopjes uit te delen, maar blijkbaar werkt zijn aanpak daarin toch fantastisch!

6 augustus 2018 om 15:48

@keffie270

in dat peoples manager aspect vind ik hem juist minder sterk. hij kan goed werken met jonge talenten die tegen hem opkijken en volgzaam zijn maar met vedettes heeft hij vaak erg veel problemen waar peoples managers als bv een Hiddink of Beenhakker dat soort jongens juist wel voor zich wisten te winnen

het beste voorbeeld daarvan was toen hij zijn oud Ajax talenten terug kreeg als geariveerde vedettes in Oranje die zijn aanpak niet meer pruimden nu ze zelf ook een grote status hadden en waardoor we uiteindelijk het WK misliepen. verdere voorbeelden zijn spelers als Van Bommel, Rivaldo, Luca Toni en Ribery die Van Gaal zijn aanpak echt niet trokken

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit zo'n hoge pet op had van van Gaal. Maar, na gisteren de volledige aflevering van Zomergasten te hebben gekeken, stel ik mijn beeld 180 graden bij. Hij heeft mijn sympathie gewonnen door zijn eerlijkheid, zijn liefde voor zijn overleden vrouw en huidige vrouw, kinderen en kleinkinderen. Ik zag een warme persoonlijkheid, die ik niet kende. In interviews voor of na wedstrijden kwam hij bij mij altijd over als een kille betweter. Door zijn uitleg over zijn manier vaan trainen en coachen is mij veel duidelijker geworden. Alleen jammer dat Janine Abbring er niet veel ban begreep en Louis vaak irritant onderbrak. Van mij mag van Gaal nog vaak uitleg over voetbal geven en daarnaast veel genieten van zijn vrijheid die hij nu met zijn gezin geniet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren