Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik kijk met trots terug en vind ook niet dat ik mislukt ben bij Feyenoord'

Laatste update:

Vrijdagavond kwam er een einde aan de loopbaan van Anthony Lurling, die eigenlijk nog te geblesseerd was om te kunnen spelen, maar toch kort mocht invallen bij FC Den Bosch. De aanvaller kijkt terug op een prachtige carrière en weet dat hij altijd herinnerd zal blijven worden aan zijn periode bij Feyenoord, wat geen onverdeeld succes was.

/

Lurling ging in de zomer van 2002 van sc Heerenveen naar Feyenoord, waar hij de opvolger moest worden van Jon Dahl Tomasson. Bij zijn eerste training werd hij uitgefloten door tienduizend supporters. “Een rode kaart van Bonaventure Kalou en de ruzietjes met Ullrich van Gobbel werden mij nagedragen”, herinnert Lurling in een terugblik met het Algemeen Dagblad.

Met zijn zaakwaarnemer had Lurling dezelfde route als Ruud van Nistelrooij uitgestippeld, maar de top van Lurling bleek de Nederlandse top te zijn: “Ik kon de knop niet omzetten. Ging voetballen met de gedachte: ik mag niet slecht spelen. Maar nu ik klaar ben, kijk ik met trots terug op mijn tijd bij Feyenoord. Ik vind ook niet dat ik mislukt ben.”

Anthony Lurling was helemaal geen gekke speler voor Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lurling was een prima speler. Ik hoor officieel een hekel aan hem te hebben, maar heb eigenlijk wel van hem genoten als speler. Jammer dat ie af en toe wat gekke dingen deed, maar verder draag ik t m niet na.

26 april 2016 om 09:19

Waarom heeft elke Feyenoord-supporter een hekel aan hem? Wat voor incidenten hebben zich in de loop der jaren afgespeeld?

26 april 2016 om 09:32

Matennaaier.

26 april 2016 om 10:51

Geen matennaaier, eerder echte winnaarsmentaliteit. Het gif in zijn spel, dat zou de huidige generatie in de eredivisie moeten hebben.

Nee hij zag er niet uit , als voetballer moe je toch knap zijn .

26 april 2016 om 10:28

het scheelt dat messi zo knap is alleen een beetje jammer dat zijn vriendin zon lelijk monster is

26 april 2016 om 12:04

Ach, waarschijnlijk heeft zij geld.....

Het allermooiste moment van Lurling is toch echt tijdens Feyenoord-NAC. Waarbij een aantal trieste supporters shit naar hem gooide toen hij een corner wilde nemen en hij met zijn gezicht naar ze toe ging staan om ze vervolgens uit te lachen.
Een heerlijke trap in de testikels van een stel opleiding- en werkloze kneuzen.

Geweldige kerel. Ik zal de wedstrijd tegen Roda nooit vergeten, waar hij op 36-jarige leeftijd in zijn eentje een 1-3 achterstand omboog in een 5-3 winst en NAC veilig speelde.

Overigens snap ik nooit zo goed dat mensen hem matennaaier noemen. Hij is (vooral buiten het veld) een geweldige kerel. Op het veld kon hij inderdaad af en toe vervelend zijn, maar het ging hem puur alleen om de winst, ik noem het eerder winnaarsmentaliteit, en het klopt dat hij af en toe net te ver gaat.
Maar maatennaaier vind ik onterecht. Kan me nog herinneren dat een NEC spelers hem een overduidelijke elleboog had gegeven, maar toen de Knvb bij Lurling kwam om de spelers eventueel te schorsen zei Lurling resoluut dat er helemaal niks aan de hand was geweest. Als hij echt een matennaaier was had hij simpel de waarheid vertelt.

Lurling was met zijn gif een beetje een type Mark van Bommel / Stijn Vreven: fijn om in je eigen ploeg te hebben, rete-irritant als hij bij de tegenstander meedoet.
De overstap naar Feyenoord is gewoon niet handig getimed door Lurling. De rode-kaart affaire met Kalou was nog te vers en daardoor begon hij met een achterstand bij het Legioen, die hij nooit meer heeft kunnen goed maken. En voor NAC maar goed ook, anders was hij nooit de 'messi van Breda' geworden!

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren