Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik hoorde dat hij liever op kunstgras speelt, maar dat is een vergissing’

Laatste update:

Dogucan Haspolat werd afgelopen weekend de eerste voetballer in de Eredivisie die dit millennium werd geboren. De zestienjarige aanvaller van Excelsior werd op 11 februari 2000 geboren, terwijl alle andere spelers op het veld van De Kuip het levenslicht zagen in een jaar dat met ‘19’ begint. Vooral voor Dirk Kuyt was het enorme leeftijdsverschil confronterend.

/

De aanvoerder van Feyenoord is 36 jaar oud en had er al twee seizoenen in het profvoetbal op zitten toen Haspolat nog geboren moest worden. “Het is extreem, maar ik voel me daardoor nu niet oud hoor”, lacht Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik hoorde dat hij liever op kunstgras speelt. Die generatie wil vast niets anders meer, maar daar maakt hij toch een vergissing.”

“Kunstgras is verschrikkelijk”, benadrukt Kuyt. “Als hij ooit de top in Europa wil halen, zal hij veel op echt gras moeten gaan spelen. Dat is de achterstand die onze jeugd oploopt, die gasten hebben alleen maar op kunstgras gespeeld. Maar het is leuk dat hij al heeft gedebuteerd.” Haspolat mocht zeven minuten meedoen bij Excelsior, dat met 4-1 verloor van Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich logisch dat hij meer gewend is aan kunstgras. Jeugd speelt voornamelijk op kunstgras.

Maar die 'overstap' van kunstgras van normaal gras went meteen. Niets groots van maken.

29 augustus 2016 om 10:47

Toch zit er een groot verschil in en ik denk de enige speler die je daar meer over kan vertellen.
Juist een keeper want als je zie bij kunst gras hoe vaak hij net voor een keeper stuiterd en door een rare effect het doel in gaat.
Vooral op amateur velden is dat veel te zien.

29 augustus 2016 om 11:52

dordt078,

Ben het met je eens dat kunstgras vreemde effecten kan hebben. Weet niet of ze op topniveau hetzelfde soort kunstgras gebruiken, maar als het veld goed nat is stuitert/glijdt de bal bijv. veel onvoorspeelbaar door.

Maar aan de andere kant kan normaal gras, voor bij amateurvelden, ook voor rare effecten zorgen doordat het bijv. niet egaal of slecht verzorgd is.

29 augustus 2016 om 10:50

Dat is bullshit. Elke wedstrijd weer ziebik jeugdspelers op gras fout inpassen eetc. Puur omdat ze kunstgras gewend zijn. Ik heb ploegen zien spelen die op kunstgras iedereen compleet wegspelen, maar op gras gewoon klop krijgen...

29 augustus 2016 om 11:58

afcasander,

De meeste clubs met kunstgras hebben ook normale velden waar op getraind kan worden als de komende tegenstander op normaal gras speelt. Zodoende wen je er wel aan, één training kan genoeg zijn. Aangezien jij je eigen ervaring als geldig argument ziet zal ik dat ook doen: bij mijn vorige club speelde ik zowel altijd op kunstgras, maar wanneer er een tegenstander met normaal gras aan zat te komen werd er op natuurgras getraind. Het wende vrij snel en leverde geen problemen op.

Verder heeft iedereen natuurlijk zijn voorkeur waar hij liever op speelt

29 augustus 2016 om 14:20

Ik heb 2 ernstige blessures gehad op kunstgras. Een keer mn meniscus ingescheurd en de andere keer mijn kruisband afgescheurd. Daardoor ben ik uiteindelijk van voetbal gegaan, dus ik ben een fel tegenstander van kunstgras!

Vroeger gingen teams nog wel eens trainen in de zaal, om te sleutelen aan hun technische vaardigheden. Daarvoor heb je nu het kunstgras, waarop de bal sneller rolt en je techniek de doorslag geeft.kunstgras zit ook dichter tegen natuurgras aan dan de zaalondergrond. Van een gewenningsperiode is daarom ook nauwelijks sprake. De insinuatie van Kuyt vind ik een non-argument. Om de top te halen moet je goed spelen, dan val je op. Gezien onze competitie voor een groot gedeelte wordt gespeeld op kunstgras, moet je ook op die ondergrond je kwaliteiten laten zien.

29 augustus 2016 om 11:11

wat een kul. voetballen op kunstgras of gewoon gras is een wereld van verschil. Een goede grasmat die een beetje nat is voetbalt compleet anders dan een natte kunstmat. En wie zegt dat het niet zo is heeft er geen verstand van.

29 augustus 2016 om 12:50

Net of er geen verschil in grasvelden is. Gras wordt heilig verklaard, maar ik zie in de eredivisie soms velden voorbij komen die totaal niet eredivisie waardig zijn

30 augustus 2016 om 12:07

Je loopt internationaal ook achter de feiten aan. Elk gerespecteerd voetbal land word kunstgras op het hoogste niveau verboden, maar nee in Nederland denken we kunstgras is de toekomst. Ongelooflijk.

Tegen de tijd dat deze generatie de top haalt, speelt iedereen op kunstgras. De conservatieven zullen niet al te lang de betere ondergrond tegen kunnen houden. Bij hockey lachen ze zich gek dat voetbal nog zeer ouderwets op gras wordt gespeeld.

29 augustus 2016 om 11:02

Denk niet dat voetballers zich druk maken over wat een kleine sport als hockey denkt over wat voor gras beter is.

29 augustus 2016 om 11:14

Iedereen op kunstgras? Madrid Barcelona de top van Engeland speelt op normaal of hybride velden. In de toekomst zal het plastic in de eredivisie ook weer vervangen gaan worden door echt gras, iets wat het voetbal alleen maar ten goede zal komen.

30 augustus 2016 om 11:19

Hockey is dan ook een totaal andere sport wat dat betreft t.o.v. voetbal.

Voor iemand als Dirk maakt het natuurlijk een verschil dat er kunstgras is. De demping is anders en dat voelt zo'n lichaam direct. Voor jongere spelers is het om het even, zeker met de nieuwere kunstgras matten zoals bijvoorbeeld bij Roda. Denk ook dat het de toekomst heeft. Meer en meer jeugdspelers krijgen er mee te maken.

29 augustus 2016 om 13:11

Kunstgras heeft geen toekomst. In Duitsland en Engeland is het bijvoorbeeld verboden om op kunstgras te spelen op professioneel niveau. Daar is het klimaat echt niet beter dan in Nederland en toch zien de velden er prima. Op de Scandinavische landen na zie je bijna nergens kunstgras. Onze jeugd loopt een gigantische achterstand op hun leeftijdsgenoten in andere landen op omdat ze steeds minder op echte voetbalvelden spelen.

29 augustus 2016 om 14:10

Op de eerste plaats begrijp ik niet waarom voetballen op kunstgras een achterstand zou opleveren. Het spel op kunstgras is technischer en sneller dus in het meest extreme geval zouden ze er beter van worden.
Daarbij dat ze ergens iets niet gebruiken of het verboden is zegt natuurlijk helemaal niks over de toekomst. Hoewel voetbal er natuurlijk om bekendstaat vooruitgang tegen te werken.

29 augustus 2016 om 14:51

Spelen op kunstgras is totaal anders dan op echt gras. Op echt gras heb je meer weerstand, al helemaal wanneer de weersomstandigheden minder gunstig zijn. Ook kun je feller duelleren op echt gras. Laat het nou net het fysieke aspect zijn waar Nederland al jaren gigantisch op achterloopt vergeleken met andere landen.

Dat men in andere landen hun neus voor kunstgras ophalen of zelfs helemaal verbieden zegt juist erg veel over de toekomst van kunstgras. Hoe kun je beweren dat dat niet zo is? Zolang de toonaangevende landen er geen heil in zien zal het nooit de boventoon gaan voeren. Het hele kunstgras gebeuren is een hype die over een jaar of tien weer voorbij is.

Daarnaast merk ik uit jouw reactie dat je het vindt dat het tegenwerken van kunstgras vooruitgang tegenwerkt. Hoezo is kunstgras vooruitgang? In Engeland, Duitsland en vele andere landen hebben ze prima velden erbij liggen. Daarnaast is het erg vermakelijk om af en toe een potje in een modderpoel te zien. Dat het goedkoper is dan echt gras vind ik onzin. Clubs hebben meer inkomsten dan twintig jaar geleden maar kunnen plotseling geen grasveld meer onderhouden? Dan ben je BVO onwaardig.

Kunstgras is de doodsteek voor het voetbal in nederland. De manier van spelen is en zal altijd anders zijn. Op een echte (goede) grasmat spelen is altijd anders dan op zo'n snijplank.
Het argument dat de velden niet goed zijn in nederland wegens het klimaat is ook nergens op gebaseerd.
In de UK is het vele malen slechter weer dan in nederland en daar liggen elke week weer mooie matten op het veld. Reden..omdat ze onderhoud van het veld niet als ondergeschoven kindje behandelen maar zich realiseren dat je een grasmat goed moet onderhouden.
Eigenlijk is het schandalig dat je als BVO niet in staat bent om een goede grasmat in je stadion te hebben waar misschien 1 x per week op gespeeld wordt.
Het is ook schrijnend te zien dat alleen in nederland op kunstgras wordt gespeeld. Zelfs in Belgie moeten ze er niet aan denken om hieraan te beginnen laat staan de rest van de voetballanden in Europa.

Ik was op vakantie in Duitsland met mijn dochter. Ook daar spelen ze veel op kunstgras(jeugd). Volgens mij is het niet de enige of grootste reden voor het verschil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren