Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik hoop dat we een oplossing vinden, het lijkt nu wel een veenbrand'

Laatste update:
/

Foppe de Haan en en Johan Hansma gaan volgende week met elkaar om tafel. De 69-jarige ex-trainer zal met de technisch directeur van sc Heerenveen praten over de onrust rondom de Friese club. Het rommelt al maanden bij de noorderlingen, mede vanwege de teleurstellende prestaties van het eerste elftal van Marco van Basten. Onlangs werd Riemer van der Velde aan de kant gezet en daardoor nam de onrust alleen maar toe.

Van der Velde was van 1983 tot 2006 voorzitter van Heerenveen en zat daarna enkele jaren in de Raad van Commissarissen. De erevoorzitter was de laatste tijd nog als scout en klankbord voor de directie actief voor Heerenveen, maar zijn negatieve uitlatingen noopten het bestuur om de wegen te laten scheiden. "Ik hoop dat we een oplossing vinden. Het lijkt nu wel een veenbrand", vindt De Haan, die door de buitenwacht automatisch tot het kamp Van der Velde wordt gerekend.

Voorzitter Robert Veenstra en Wino de Jong van de RvC gaven eerder aan dat ze bezig zijn met een project om Heerenveen duurzaam gezond te maken. "Ze spreken nu van een stammenstrijd. Het kamp Van der Velde tegen het blok Veenstra. Maar daar zou het helemaal niet over moeten gaan. Er is maar een belang dat hoort te tellen en dat is het belang van de club Heerenveen", citeert het Friesch Dagblad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Juist op het moment dat de resultaten wat beter zijn en er dus iets meer rust is komt zoiets weer...
Niet de 1e keer dat Foppe op een ietwat vreemd moment in de media treedt, dat daar iets moet veranderen weten we allemaal maar hou dat nu lekker even stil joh, het lijkt nu net een beetje goed te gaan...

9 maart 2013 om 10:14

Afgelopen week werd in de omgeving van Heerenveen een clubkrantje verspreid, genaamd Corner. Dit krantje wordt een paar keer per jaar verspreid en is officieel van de club. Hierin werd op de voorpagina opgeroepen tot rust. Keurig zou je zeggen.

Tot je de krant openslaat en een pagina groot relaas tegen Riemer voor je neus krijgt. Hierin werd zoveel mogelijk onzin aangehaald om hem maar te beschadigen. Er werd zelfs melding gemaakt van hoe lang zijn vrouw, Annie, al niet meer bij de club was. Beschamend gewoon.

In het slot meldde de schrijver, een journalist wiens vrouw directiesecretaresse is, nog even geheel onafhankelijk te zijn. Klinkt niet heel geloofwaardig, in een officiële uitgave van de club. Ik durf te wedden dat een kritisch stuk over Veenstra en co de krant nooit gehaald had.

Het is dus niet dat Foppe het vuurtje nu weer aanwakkert, daar heeft de huidige directie veel meer schuld aan. Die lijken niet door te hebben hoe doorzichtig veel van hun acties zijn. Zo'n houding komt de club niet ten goede. Vandaar dat ik dit initiatief van Foppe wel kan begrijpe

9 maart 2013 om 10:56

Dat het voor jou schijnbaar iets rustiger lijkt, betekent nog niet dat de lucht geklaard is en het maar moet laten doorsudderen. Dan moet je het nu doorpakken om te zorgen dat dit volgend seizoen zich niet weer herhaalt. Ik ben in ieder geval blij dat Foppe zich aanbiedt om de lucht te klaren, echter hoop ik dat het aan de club zijde niet alleen bij een gesprek met Hansma blijft.
Maar ik krijg steeds meer het idee dat Hansma af en toe door Veenstra gebruikt wordt om zelf uit de wind te blijven.

Dat de resultaten niet zo goed zijn is niet zo gek, ze hebben 2 toppers (Djuricic en Finbogason) en dat is het dan ook. Er is niet zoveel mis in Heerenveen maar het herkenbare beleid moet weer opgepakt worden en ze moeten balans in het eerste elftal krijgen. Ik denk dat het wel goed komt, maar er moet dan dus wel wat gebeuren.

Dit is een zaak waar Van Basten meer last van heeft dan baat.
Bestuurlijk moet men het maar met elkaar uitvechten, de herkenbaarheid van de filosofie van de club versus het gezond houden van haar bedrijfsvoering.

Riemer en De Haan zijn door en door voetbalmensen, dat kan je van het huidige directieteam in ieder geval niet zeggen, al helemaal van Feenstra niet. Die geeft de indruk een botte bijl type te zijn, stug en autoritair, beperkt sociaal vermogen en erger nog, onberekenbaar.
Het type sanering interim-manager van 10-15 jaar geleden, onverstoord en zonder oog voor details doorhalen. Met onthutsend elleboogwerk zich omhoog weten te klauteren, je wordt er tegelijk verstomd en bang van.

Levensgevaarlijk voor een voetbalclub in nood, wat Heerenveen feitelijk is.

Ook al krijgen Van Basten c.s. het team toch steeds beter aan het voetballen en mogen ze tegen PSV absoluut niet kansloos genoemd worden.
Maar hoe moet het straks zonder Djuricic ??
Ook voor Finbogason zal in de zomer veel belangstelling zijn.....

Doet me een beetje aan Ajax van 2 jaar geleden denken, velen achter de schermen ongemeen actief om staande te blijven. Wat een slangenkuil was dat zeg......het ene groepje nog erger dan het andere.

Maar als het in Amsterdam goed heeft kunnen komen, dan zal dat in Heerenveen toch ook moeten lukken.
Veel succes Foppe, het is de ware voetbalmensen en de club zeer gegund !!

Vanavond winnen en het staat er ineens weer heel anders voor. Kansloos is Heerenveen natuurlijk niet. Maar het wordt wel moeilijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren