Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik hoefde Van Nistelrooij maar A te zeggen en dan deed hij het'

Laatste update:
/

Foppe de Haan zet zijn vraagtekens bij de wijze waarop jonge spelers in Nederland worden klaargestoomd voor het grote werk. Hij twijfelt niet zozeer over de arbeidsethos van de voetballers, maar zoekt het meer bij hun mentoren. Met name in de leeftijdscategorie tussen de 18 en de 22 jaar moet het anders en beter, betoogt de interim-coach van sc Heerenveen in gesprek met Helden.

De sleutel is volgens De Haan individuele training. “De ene speler heeft meer techniek, de andere meer tactiek en de andere weer meer fysiek. Spelers moeten niet over één kam geschoren worden, ze zijn niet allemaal hetzelfde.” De ervaren oefenmeester is van mening dat er in Nederland te weinig wordt gekeken naar zaken als beleving en teambuilding. “We zijn niet totaal genoeg.”

Dat is ook generatiegebonden, stelt De Haan. “Vroeger hoefde ik tegen Ruud van Nistelrooij maar A te zeggen en dan deed hij het. Nu moet je meer overtuigen, uitleggen waarom iets nodig is, spelers achter de broek zitten. Dan moet je dat maar doen. Dit is een tijdelijk probleem.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het ook niet goed dat men wil weten waarom we dingen doen. Geldt niet alleen voor voetballers maar de hele maatschappij. De waarom vraag is zeker belangrijk, daardoor ga je de reden begrijpen. Daarentegen moet je ook weer niet altijd willen weten waarom, maar soms ook blind doen. Hangt van het moment en de persoon af lijkt me.

13 november 2015 om 11:32

Misschien is extra toelichting relevant, maar wanneer ik iemand vertrouw en er is geen tijd voor uitleg doe ik wat me opgedragen wordt.

Maar wanneer er tijd is, wil ik graag weten wat de reden is.

13 november 2015 om 12:11

Ik zou als ik in NL elftal speelde echt wel naar Robben of Sneijder luisteren. Weet zeker dat ze het beste voor me hebben.

13 november 2015 om 12:34

@ krentenbollen

Een beetje apart wat je hier zegt, maar ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt.

Persoonlijk wil ik altijd weten waarom ik iets doe, simpelweg omdat ik dan ook beter begrijp wat ik doe, en kan ik inschatten wanneer ik het wellicht opnieuw kan/moet doen.

13 november 2015 om 12:40

@ Lemessias

Persoonlijk ga ik er even vanuit dat je een baan hebt en een werkgever en een leidinggevende o.i.d. Wanneer jou leiding gevende zegt dat jij papieren vliegtuigjes moet gaan vouwen dan behoor je dat te doen. Om uitleg vragen mag vaak, maar ook vaak genoeg moet je gewoon doen wat je gevraagd word. Kwestie van status, ervaring en rang.

Natuurlijk mag je jezelf af en toe afvragen of het nut heeft wat je aan het doen bent. Maar je moet ook kunnen accepteren dat sommige onderdeel zullen zijn van een groter plan/gedachtegoed waar in je niet van in kennis gesteld zal worden.

Hetzelfde geld met spelers, wanneer een trainer vraagt of je 3 rondjes extra loopt om het veld zal hij er zijn redenen voor hebben. Daar kan je om vragen waardoor hij waarschijnlijk een uitleg zal geven. Maar soms zal hij ook gewoonz eggen: doe gewoon wat ik zeg.

13 november 2015 om 12:41

Je verwoord het inderdaad beter, het is meer om het op dat moment goed te doen of om te begrijpen waarom het nodig is. Zodat je het nu als in de toekonst goed kunt doen.

13 november 2015 om 12:50

@ D-Bergkamp

Klopt wat je zegt, en daar ben ik het ook zeker mee eens. Maar in het geval van het spelletje voetbal, vind ik het voor mijn eigen ontwikkeling beter om te weten waarom ik het doe. Puur zodat ik de volgende keer weet wat goed voor me is om vooruit te komen/beter te worden. Want uiteindelijk sta je daarvoor op het trainingsveld.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat je gewoon moet doen wat je opgedragen wordt, maar ik vind dat je best de kennis mag hebben waarom dat nodig is.

Niet op een kinderachtige manier van: hoezo moet ik dat doen, daar heb ik geen zin in.

13 november 2015 om 11:33

De vraag "maar hoezo dan?", kan inderdaad mensen demotiveren. In die gevallen is gewoon blind vertrouwen beter.

13 november 2015 om 11:52

Tenzij je het over het nederlands elftal hebt... dan zou ik Blind niet vertrouwen.

OT: De Jeugd is verpest en in de opvoeding is respect en luisteren naar de 'ouderen / mensen met kennis' tegenwoordig geen prioriteit meer.

Wordt tijd om de oude manier van opvoeden weer terug te brengen.

13 november 2015 om 12:17

Bedankt voor het melden dat ik verpest ben. Ik ben voor het onvoorwaardelijk respecteren van de ander, ongeacht zijn leeftijd of staat van dienst. Dit verwacht ik dan ook terug. Een oudere hoort mij net zo goed te respecteren als jeugd de oudere, hypocriet gedoe.

13 november 2015 om 12:58

Krentebollen: dit is nu precies het hele probleem in een notedop. Grappig dat je dat zelf niet ziet.

13 november 2015 om 15:06

Dus als een man van 60 tegen mij zou zeggen dat ik een verwend jongetje ben dan mag ik niet vragen waarom diegene dat vind? Wat een gezijk hier zeg!

13 november 2015 om 15:35

Frenzic leg het probleem uit dan. Ik behandel een ander met respect, dan verwacht ik dat terug ongeacht de leeftijd of status. Die dingen horen niets te maken te hebben met respect. Dat je een andere manier van omgang verkiest bij een bepaalde groep is een keuze.

Snap De Haan wel. Tegenwoordig wil iedereen 'respect' hebben en moet iedereen 'gelijk' behandeld worden. Bij mij vroeger luisterde je naar je lerares, trainer of mentor... tegenwoordig heeft iedereen een weerwoord. Daar zit het probleem.

13 november 2015 om 14:04

Dat is het eindresultaatbban de verlichting, mensen laten zich geen dingen meer wijsmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren