Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mijn vriendschappelijke relatie met Stefan de Vrij is kapotgemaakt’

Laatste update:

SEG-directeur Kees Vos baalt dat zijn relatie met Stefan de Vrij op de klippen is gelopen, zo stelt hij in een interview in Het Parool. De centrale verdediger van Internazionale is al tijden in een juridisch proces verwikkeld geraakt tegen zijn voormalige zaakwaarnemer, die in zijn ogen niet transparant is geweest bij zijn overgang naar Internazionale.

De Vrij eist een commissie terug die SEG ontving bij zijn transfer van Lazio naar Internazionale in 2018, plus een salarisverhoging met terugwerkende kracht. SEG ontkent de beschuldigingen van de Oranje-international en vindt de claim ongefundeerd.

“Ik heb er moeite mee dat de vriendschappelijke relatie tussen Stefan de Vrij en mij kapot is gemaakt,” zegt Vos in gesprek met Het Parool. "Het is pijnlijk dat er vele onwaarheden zijn gebruikt in de rechtszaak vorig jaar. Ondanks herhaalde pogingen heb ik nooit meer de kans gekregen om een normaal gesprek met De Vrij te voeren en dat vind ik jammer."

De Vrij dacht dat SEG voor hem optrad, maar SEG stelde vorig jaar al dat de verdediger zelf onderhandelde met Lazio en ‘diverse andere clubs’, zonder een akkoord te bereiken. Nadat een vertrek bij Lazio onvermijdelijk werd, dirigeerden zijn zaakwaarnemers De Vrij langzaamaan richting Inter.

"De rechtbank gaat voorbij aan het feit dat De Vrij nota bene heeft getekend dat SEG voor Inter optrad", stelt Vos. "Het is in Italië gebruikelijk dat agenten de aankopende club vertegenwoordigen. Dat gebeurt daar bij zeker negentig procent van de transfers."

De schimmige reden voor het plotselinge vertrek van De Vrij naar Mino Raiola

Follow the Money dook vorig jaar in de zaak rond Stefan de Vrij.Lees artikel

De Vrij zei dat hij niet wist dat SEG niet namens hem optrad. "Hij wist alles: de hoogte van de commissie en dat we namens Inter optraden. Ook van die twee miljoen. Hij heeft de rechtbank voorgelogen toen hij zei dat hij dat niet wist", is Vos snoeihard.

"Dat is nogal een uitspraak die ik voor mijn rekening neem, ja, dat weet ik. Ik werk met grote clubs, trainers en spelers. Real Madrid, Manchester United, Erik ten Hag, Josep Guardiola, Daley Blind, Robin van Persie. Die vertrouwen mij. Dus ik spreek niet lichtzinnig, maar ik spreek de waarheid."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neem aan dat Vos die bewijslast aan de rechtbank heeft gegeven om zijn onschuld te bewijzen.

Anders is dit een zielige poging om SEG te beschermen, want volgens mij hebben ze nu meerdere rechtszaken met spelers.

Iemand meer context van dit interview, ik verwacht namelijk wel een betere hoor en wederhoor en heb geen Parool.

30 november 2023 om 16:11

Je haalt hier bewijs en bewijslast door elkaar. Volgens mij is het De Vrij die SEG aanklaagt in dit geval. Dus de bewijslast ligt bij De Vrij. De beschuldiging de Vos uitspreekt, zal hij alleen moeten bewijzen als De Vrij hem ook voor laster of smaad voor de rechter sleept.

30 november 2023 om 18:01

Ze gaan in beroep tegen de uitspraak. Vos doet nogal harde uitspraken en beticht De Vrij van meineed, en zegt in het interview dit te kunnen bewijzen.

Het lijkt mij dat je dit soort zaken heel makkelijk uit kunt spreken met elkaar en de rechtbank door gewoon de e-mailtjes en de notulen van al je vergaderingen erbij te pakken.. Van beide kanten lijkt het me logisch dat je dit soort zaken, wat wel en niet besproken is, wel even op papier zet?

Ik ken niet alle details in deze zaak, maar het lijkt er op dat De Vrij blind vertrouwen heeft gehad in SEG en zij hier gebruik/ misbruik van gemaakt hebben. De Vrij was in de veronderstelling dat SEG namens hem aan het onderhandelen was, SEG geeft aan bij de vrij dat het een goede deal is, daar en daar moet tekeken en het dan dan rond is, De Vrij vertrouwt blind op zijn zaakwaarnemer en tekent.Vervolgens geeft SEG in de rechtbank aan dat de Vrij zelf getekend heeft en er dus vanaf wist. Heel naïef van de Vrij, maar ik hoop dat ze in de rechtbank dit soort praktijken met de grond gelijk kunnen maken.

30 november 2023 om 16:05

Ja, van wat ik van transfervrije transfers weet, is dat dat aantrekkelijk voor spelers zou zijn omdat je dan als speler een flinke tekenbonus kan opstrijken omdat clubs immers geen transfersom hoeven te betalen. Ook weet ik dat de relatie zaakwaarnemer / speler vaak op vertrouwensbasis gaan, spelers nemen juist een zaakwaarnemer om zich te ontzorgen en ook omdat ze veel expertise missen. Daarnaast heb ik ook wel eens gehoord dat er nog wel eens contractueel wel eens eea anders wordt opgesteld op papier om fiscale redenen.

In de zaak van De Vrij heb ik begrepen:
- dat hij geen tekenbonus heeft gehad maar SEG wel een hele dikke miljoenen bonus.
- dat de SEG zou hebben verklaard dat de belangenbehartiging van club om fiscale redenen zo op papier is gezet, maar nu op eens zou dat anders zijn.

Conclusie, SEG zou dus rechtstreeks tegen de belangen van De Vrij in gehandeld hebben terwijl de baas bevriend is met De Vrij. Dat is niet logisch, tenzij het om veel centjes gaat.
Want al het tekengeld van miljoenen naar SEG en De Vrij een puntje appeltaart tijdens het tekenen is niet de normale gang van zaken.

Al met al licht de logica in deze zaak bij De Vrij, alles klinkt als of hij enorm hard is genaaid door hen.

Zat die nieuwe directeur van Ajax ook niet hoog in de boom bij SEG? Moeilijk om hier een oordeel over te vellen maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de gewiekste zakenmannen van SEG er iets te makkelijk van uitgaan dat een handtekening impliceert dat zijn client ook alles begrijpt

30 november 2023 om 16:12

@wondersloff, die heeft zijn aandelen in 2018 verkocht, dus die zat er tijdens deze zaak nog denk ik ja. Denk dat hij paar maandjes later weg was.

Maar die Kees Vos is zijn vriend / partner bij SEG, het is vrij gebruikelijk dat de verschillende partners allemaal hun eigen klanten / relaties beheren.

Stefan de Vrij zat duidelijk bij Kees Vos, denk niet dat Alex Kroes hier echt nauw bij betrokken was, maar dat is maar een persoonlijke inschatting. Verder denk ik dat SEG in de zaak De Vrij erg fout was, en ze zijn bij meer rechtstzaken betrokken. Maar ook wel stabiele relaties zoals Guardiola, Ten Hag, Hojlund, Gakpo, Malen, De Roon, etc. waar het wel prima gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren