Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb als doel om ooit in de staf van Feyenoord terecht te komen’

Laatste update:

Pascal Bosschaart kreeg drie maanden geleden tot zijn eigen verdriet te horen dat hij noodgedwongen moest vertrekken bij SC Cambuur. Wegbezuinigd. Een mededeling die hem zwaar viel. Heel lang werkloos bleef hij echter niet, daar Feyenoord zijn kans greep en de oud-verdediger een tweejarig contract aanbood. De club uit Rotterdam-Zuid stalt hem dit seizoen bij Dordrecht, waar hij aan de slag gaat als assistent-trainer. Voetbalzone zocht Bosschaart op.

Door Mart Oude Nijeweeme

Pascal, hoe heb je de afgelopen maanden beleefd?
"De degradatie met Cambuur was natuurlijk niet leuk. Verder is het redelijk rustig gebleven, tot een week voor de vakantie. Toen heb ik meerdere belletjes gehad, waaronder een van Feyenoord om bij Dordrecht aan de slag te gaan. Dat voelde dusdanig goed dat ik die gesprekken heb voortgezet. Het plan wat Feyenoord heeft met Dordrecht sprak mij aan. Dit is een hele mooie uitdaging om te zorgen dat we de club omhoog kunnen krijgen."

Wat is Feyenoord precies van plan met je?
"Ik heb een contract getekend voor twee jaar. Het plan is nog niet helemaal bekend. Eerst gaan we kijken of we de jongens van Feyenoord die hier (bij FC Dordrecht, red.) gestald zijn naar een hoger niveau kunnen tillen en klaar kunnen stomen voor de overstap naar Feyenoord. Of ik als doel heb om ooit in de technische staf van Feyenoord te komen? Ik kom uit Rotterdam en heb er heel lang gevoetbald. Ik denk dat heel veel trainers die ambitie hebben."

Heb je niet overwogen om een pauze in te lassen?
"Nee, dat was absoluut geen optie. Een week vrij is al dramatisch. Ik ben een bezige bij. Een week vrij is lekker, maar dan is het ook mooi geweest."

Hoe is het contact met Feyenoord tot stand gekomen?
"Het is een tijd lang stil geweest. Ik had de vakantie om de examens van de kinderen heen gepland. De vrije tijd die ik had heb ik optimaal benut. Ik heb een aantal trainers gesproken om als assistent aan de slag te gaan en vervolgens belde Feyenoord met de vraag of ik wilde praten. Dat was een dusdanig fijn gesprek dat er een tweede gesprek volgde. Er waren meerdere kandidaten, maar het oog viel op mij. Ook met Michele (Santoni, hoofdtrainer, red.) klikte het meteen. Ik heb toen een aanbieding gehad en binnen een paar dagen was het geregeld."

Kon je ook ergens aan de slag als hoofdtrainer?
"Ik heb een UEFA A-diploma, dus hoofdtrainer in het betaald voetbal kan ik nog niet worden. Wel in de Tweede Divisie. Er zijn clubs waar ik mee heb gesproken, maar dat is voor mij nu niet de juiste stap. Ik wilde hetzelfde doen als wat ik bij Cambuur heb gedaan met Henk de Jong en die mogelijkheid kreeg ik hier bij Dordrecht."

Na de laatste competitiewedstrijd van Cambuur zagen we veel emoties bij je. Waar kwamen die precies vandaan?
"Als je vier jaar bij een club hebt gewerkt en successen hebt beleefd, doet het pijn als je wordt wegbezuinigd. Ik had zelf wel willen blijven. Dan is dat een emotioneel afscheid. Ik heb daar vier fantastische jaren meegemaakt. We zijn twee keer kampioen geworden en historisch hoog geëindigd in de Eredivisie (negende, red.). Op dat moment overheerst het gevoel dat je weg moet. Maar het gevoel wat je daar hebt neergezet krijgt daarna wel de overhand."

Een zeer geëmotioneerde Bosschaart na de laatste competitiewedstrijd van SC Cambuur tegen RKC afgelopen mei.

Hoe belangrijk is Henk voor jou geweest?
"Met Henk heb ik een hele goede band. We hebben nog steeds contact. Henk heeft mij naar Cambuur gehaald. Ik beschouw hem als een soort mentor/adviseur. Ik heb heel veel goede dingen van hem geleerd en hoop ook van Sjors de goede dingen mee te nemen waarvan ik denk dat ik het goed kan gebruiken. Sjors heeft zijn eigen stempel willen drukken. De 3,5 jaar daarvoor hebben we op een andere manier gewerkt. Wij hadden verder een prima band samen. Ik denk dat hij een prima trainer kan worden."

De gezondheidssituatie van Henk maakte veel indruk in de voetbalwereld. Wat deed dat met jou persoonlijk?
"Dat raakte mij ook enorm. Ik werkte dagelijks met hem. Het was een shock. Het ging al langer niet zo goed met hem, dan probeer je heel veel dingen voor hem weg te nemen, maar dat het een shock was voor ons allemaal is wel duidelijk.

"De mooiste les die ik van Henk heb geleerd is dat je altijd duidelijk moet zijn naar je spelers. Als iets niet goed gaat, moet je het meteen aanpakken. Niet uit de weg gaan. Eerlijk blijven en jezelf blijven. Je moet geen verhalen gaan verzinnen, dat werkt vroeg of laat tegen je."

In hoeverre kun je Cambuur en Dordrecht met elkaar vergelijken?
"Het zijn allebei volksclubs, zoals Feyenoord ook een volksclub is. De eerste indruk is goed, misschien wel beter dan verwacht. Dordrecht is de laatste jaren een club geweest die altijd onderin de Keuken Kampioen Divisie heeft gebungeld. Maar met de input van Feyenoord en de kwaliteit die er al was hopen we positief te verrassen. De kwaliteit op het veld heeft me echt verbaasd. We hoeven niet als zeventiende, achttiende of negentiende te eindigen dit seizoen."

En dan als kers op de taart een aantal jongens afleveren aan Feyenoord.
"Dat zou heel mooi zijn. Ik denk dat er zeker jongens bij zitten die uiteindelijk het eerste van Feyenoord kunnen halen, maar die hebben nog wel wat stappen nodig. Daar ga ik verder geen uitspraken over doen. Maar er zijn jongens die zeker de potentie hebben om hogerop te komen."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een stapje terug geldt in dit geval een stap vooruit. Ik heb veel vertrouwen in Pascal, hij gaat er iig 100 procent voor!

Ik durf wel met 100 procent zekerheid te zeggen. Dat word een hele grote trainer ben echt fan van zijn stijl. Hij was tijdje hoofdtrainer bij Cambuur, hij liet ze echt mooi voetballen. Het viel me echt op dat hij tactisch echt ijzersterk is. Ik hoop echt dat hij Arne Slot kan opvolgen, ik heb zn naam paar keer geroepen maar mensen zijn eenmaal onwetend. Zonde van al die potentie dat hij loopt te rotten als assistent ergens bij een tweede divionist.

12 juli 2023 om 08:14

Rambo, hij mag nog geen eredivisieclub coachen omdat hij niet de juiste papieren heeft. Vooralsnog dus een prima stap om bij Dord aan de gang te gaan. Komt wel over als een oprechte vent die recht voor z'n raap is. Houd ik persoonlijk ook wel van.

Leuke gozer, hopelijk heeft ie het naar zin in Dordrecht dit seizoen en voor ons als Feyenoorders, leuk als er spelers de stap naar de Kuip kunnen maken! Feyenoord is goed bezig door spelers goedkoop te halen en ze bij Dord te stallen. Lukt het niet om de Kuip te halen, dan kan er altijd winst gemaakt worden op spelers.... The future is bright!

Leuk voor hem dat hij weer snel aan de bak is. Er is echter iets anders wat ik mij afvraag. Is Dordrecht echt een volksclub. In mijn beeld is het een van de grijze muizen uit het betaalde voetbal met een slechte accommodatie, weinig toeschouwers en weinig sponsoren. Mocht het negatief overkomen dan is dat niet mijn bedoeling. Ben gewoon echt benieuwd. Wie kan er iets meer over vertellen.

11 juli 2023 om 17:55

Dordt heeft veel supporters hoor! Maar omdat iedereen elke thuiswedstrijd in De Kuip zit. Hopende gaan er zodra het weer beter gaat meer Feyenoord supporters uit Dordt hun stad aanmoedigen

12 juli 2023 om 13:17

Dordt speelt meestal op vrijdag en feyenoord vrijwel nooit. Dit is dus echt een drog reden.

Toen Henk de Jong terug moest treden had ik oprecht vanwacht dat ze Bosschaart via een stromanconstructie zouden aanstellen als hoofdtrainer tot hij zijn diploma zou hebben. Echt een talent binnen de trainersfilde. Helaas voor hem had Cambuur andere ideeën.

Het is echt eeuwig zonde dat Cambuur hem heeft laten gaan. Pascal had een goede visie en was een prima aanvulling van de technische staf. Hij was bovendien zeer populair onder de supporters van Cambuur. Mooi voor hem dat hij weer een job heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren