Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had niet verwacht dat hij zich bij Ajax als leider zou manifesteren’

Laatste update:

David Endt houdt vol dat Ajax echt kans heeft om Juventus uit te schakelen in de Champions League. De Amsterdammers speelden vorige week met 1-1 gelijk tegen Juventus, waardoor een goed resultaat in Turijn dinsdag kwalificatie voor de halve finale betekent. De voormalig teammanager van Ajax is blij dat de ploeg van Erik ten Hag het zo goed doet. "Pas als de jaren gaan tellen kom je tot het besef hoe waardevol zo'n kwartfinale is", zegt Endt tegenover ELF Voetbal.

"Na de triomf in de jaren negentig leeft een club als Ajax met het idee: wij horen bij de laatste vier. Maar dat besef lijdt aan erosie. Het team van 2011, 2012 is qua compositie vergelijkbaar met het huidige. Waarom het dan niet lukt, weet ik ook niet", aldus Endt, die constateert dat er spelers in de as spelen die bepalend zijn voor het spel van Ajax.

“Daley Blind wordt altijd verguisd, maar hij is in zijn beslissingen zeer prominent. Van Dusan Tadic had ik niet verwacht dat hij zich in het veld als leider zou manifesteren, dat is een verrassing. En we hebben een goede keeper. En weet je, de sterren moeten ook goed staan, het moet een beetje meezitten. Je kunt bij Bayern München en Benfica ook verliezen, maar het valt net goed.”

Endt weet dat Juventus ook minder wedstrijden speelt en wijst naar de 2-0 nederlaag tegen Atlético Madrid. “Je moet hopen dat Juventus steekjes laat vallen. Er zitten volgens mij wel een paar elementen in die ploeg die je pijn kan doen, als je gedurfd speelt. De halve finale moet geen obsessie zijn, maar een illusie. Een obsessie is verkrampend en een illusie is een droom.”

Wie verwacht jij dat de volgende ronde van de Champions League gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen speld tussen te krijgen

16 april 2019 om 14:51

Jawel hoor... Wie zag er nu niet in dat Tadic een leider zou worden binnen dit Ajax? Zijn mentaliteit is ook deels de reden dat ie gehaald is en het is een jongen die het spelletje snapt. David van Endt had nooit een serieuze rol op voetbaltechnisch gebied bij Ajax en uit interviews blijkt regelmatig waarom...

16 april 2019 om 15:04

Ik had niet verwacht dit zijn impact zo groot zou zijn

16 april 2019 om 15:12

Hoe groot is zijn impact dan? Ik vind dat lastig te meten, want je kunt nu niet stellen dat we dankzij Tadic zo ver komen. De Jong, De Ligt, Blind, Onana, Ziyech.... Neres. Allemaal hebben ze zich aan elkaars niveau opgetrokken en Tadic volgens mij ook. Die had die impuls van die jonge, kwalitatieve spelers om zich heen ook nodig.

16 april 2019 om 15:18

Ik had niet verwacht dat hij zoveel doelpunten en assist op zijn naam zou hebben. Ook is hij constant bezig met andere te sturen en werkt zijn positivisme naar mijn mening aanstekelijk naar de rest. Ik had van te voren wel verwacht dat hij een toegevoegde waarde zou zijn maar zou belangrijk niet.

'De halve finale moet geen obsessie zijn, maar een illusie. Een obsessie is verkrampend en een illusie is een droom.'

Deze mooie uitspraak zou niet misstaan op een 'loesje' steen

On: hij heeft wel gewoon in alles wat hij zegt gelijk vind ik. Met name Tadic vind ik een verademing om te zien. Hij speelt met zoveel trots en passie dat het aanstekelijk is naar zowel de supporters als de spelers. Hij geniet oprecht!

Helaas kan ik vanavond de eerste helft niet zien, omdat ik moet klussen bij een vriend. Ik baal er enorm van, maar ik ben iemand die zijn belofte altijd wil nakomen. Dan maar via de radio volgen, wat ook wel een nostalgisch tintje heeft haha!

16 april 2019 om 14:47

Baal er zelf ook altijd van als ik (een deel van) de wedstrijd moet missen, maar zo’n radio maakt het vaak wel goed! Zie liever de beelden, maar prima alternatief. Vaak nog verrassend spannend via de radio!

16 april 2019 om 14:54

@netalsvroeger

Als ik weet dat ik (een deel) mooi, belangrijke wedstrijd moet missen, baal ik daar al twee dagen van te voren van Ik zie ook inderdaad liever de livebeelden, maar zoals je al aangeeft is de radio spannender. Als er goede commentatoren zitten, is het soms echt genieten. Van Real-Ajax ook stukjes terug gezien en dat heeft wel iets.

16 april 2019 om 14:49

@koeral,

laptop mee, telefoon als "wifihotspot" en "ziggo go" op laptop knallen.
en anders heb je om 20:55 toch gewoon plots een verrekking in de onderrug?

16 april 2019 om 14:55

@ajax_87

Hahaha dat zal ik mijn maat niet aan doen. Eind van deze week moet hij namelijk over! Maar dat eerste is wel een uitstekende optie, bedankt

16 april 2019 om 15:35

Radio uit en niet op telefoon kijken en de wedstrijd gewoon opnieuw aanzetten als je interactieve tv hebt. Zo kijk ik regelmatig F1

16 april 2019 om 16:56

Respect! Ik heb gelukkig niets was bang van wel... we gaan het doen halfe finaleee

16 april 2019 om 14:45

Ik ben ook wel heel benieuwd hoe Juventus gaat spelen. 1-1 is voor hun natuurlijk een geweldig resultaat. Het zou logisch zijn als ze verdedigend spelen en hopen op een snelle counter (scoren zullen ze imo toch wel doen met Ronaldo). Aan de andere kant speelde ze Atletico weer helemaal van de kaart op aanvallende wijze. Ik heb geen idee wat we van ze kunnen verwachten.

16 april 2019 om 14:49

Er is geen ene club die thuis hetzelfde speelt als uit. Daarbij heeft Alegri wel een plan bekokstoofd tegen het jonge frivole Ajax (spel). Voordeel is toch nog steeds dat o.a Cheillini er nog niet bij is maar keerzijde is dat Tagliafico er ook niet bij zal zijn. Ik ben benieuwd en hoop dat Ajax hoe dan ook door zal bekeren.

16 april 2019 om 14:54

Vorige keer hadden ze ook weinig problemen met de inzakkende tadic vergeleken met real. Juventus gaat sws anders spelen dan in Amsterdam en ik reken erop erg aanvallend. Ze willen koste wat het kost de CL dus lijkt het me niet dat ze gokken op een 0-0.

16 april 2019 om 15:07

Met een aanval van CR en de nieuwe revelatie Kean verwacht ik zeker niet dat Juve voor een 0-0 gaat. (van kansloos in Madrid naar een geweldig aanvallend Juve thuis)

16 april 2019 om 15:09

Emre Can en Allegri gaven tijdens de persconferentie aan dat ze erboven op gaan zitten net als tegen Atleti (als dat lukt natuurlijk). Het tactische plan wordt snel genoeg duidelijk vanavond. Ik denk niet dat Juve achterover gaat leunen. Onderschatting doen zij, in tegenstelling tot Real, niet aan ben ik bang. Ajax maakt zeker een goede kans.

Natuurlijk heeft Ajax een kans om te winnen. De kans is niet groot maar hij is er zeker. Het zou prachtig zijn maar ook als we er vanavond uit gaan kijk ik met veel plezier terug op dit jaar.

16 april 2019 om 14:52

De bal is rond en de aftrap is om 21.00

Toch heb ik echt veel respect voor deze man met een groot Ajax hart. Hij komt natuurlijk vaak in het nieuws omtrent Europese duels van Ajax, maar ik ben het zeer vaak met hem eens. We moeten vanavond tuurlijk ook een beetje geluk hebben maar alles kan!!

De halve finale moet ook geen illusie zijn want dat is iets nastreven wat niet realistisch is. En het bereiken van de halve finale is zeker reeel. Ik vrees alleen dat Ajax te weinig rust heeft gehad en ze het fysiek en conditioneel gaan afleggen. Vooral de laatste twintig minuten zullen heel zwaar worden. Ook al omdat de bank van Ajax niet het sterkste deel is van dit team.

Je moet als Ajax denken dat voor de komende jaren de beste kans om bij de laatste vier te komen deze kans is, zelfs als je straks misschien met 2-0 achterstaat. Je moet blijven gaan deze wedstrijd. Alles is mogelijk. Een tegengoal incasseren is niet erg, je moet sowieso scoren.

Het gaat moeilijk worden hoor. Juve heeft afgelopen weekend veel spelers rust gegeven, die beseffen heel goed dat Ajax een gevaarlijke ploeg is. Ik ben benieuwd.

Tja... Zonder de luxe van frenkie en ziyech achter je hadden we dit nooit van tadic gezien.. Maar tzelfde geldt voor die andere heren..
Ajax is momenteel een geoliede machine die heel af en toe hapert..

Maar eens op gang, maakt 't elke ploeg bangggggg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren