Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik had mijn rugzak al ingepakt voor een nachtje cel, dus dit valt niet tegen'

Laatste update:

Dwight Lodeweges zal niet extra gestraft worden voor zijn uitlatingen na de verloren wedstrijd tegen Ajax. De coach van sc Heerenveen was na de 4-1 nederlaag in Amsterdam erg boos op Kevin Blom, die volgens Lodeweges in het voordeel van Ajax had gefloten en de oefenmeester ook naar de tribune had gestuurd. De aanklager betaald voetbal was een onderzoek gestart.

/

Lodeweges krijgt echter geen extra straf: de aanklager houdt het bij een waarschuwing. "Ik had mijn rugzak al ingepakt voor een nachtje gevangenis, dus dit valt niet tegen", knipoogde de oefenmeester in gesprek met Omrop Fryslan. De coach mag aankomende zondag tegen FC Groningen dus gewoon weer in de dug-out plaatsnemen.

De aanklager was een onderzoek gestart omdat de uitspraken van Lodeweges mogelijk in strijd waren met de Gedragscode Officials Betaald Voetbal. Deze gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal, tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV), door het bestuur betaald voetbal vastgesteld.

Het is terecht dat Dwight Lodeweges geen extra straf krijgt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 december 2014 om 13:26

In 2009 was hij interim trainer van psv.

5 december 2014 om 13:32

Ik denk zeker dat ie dat kan. Zijn keuzes voor spelers en opstelling vind ik over het algemeen niet slecht en het materiaal dat Heereveen dit seizoen heeft is niet het beste van de afgelopen jaren en naar mijn mening staan ze iets te laag. Vergelijk ik zijn keuzes met die van de trainers bij topclubs in Nederland (o.a. de Boer, Cocu, Rutten) dan moet hij daar makkelijk een plek kunnen krijgen. Zeker zijn prestatie met cambuur was bijzonder knap en iets vergelijkbaars hebben de trainers van onze topclubs nog niet gepresteerd.

5 december 2014 om 17:44

Uhm... de Boer niet? Ook niet 4x kampioen? Ohja...

5 december 2014 om 19:30

4x kampioen, ja. Met Ajax... zeker de eerste twee jaar met ook het nodige falen na de winterstop van de concurrenten. Ook werd de omslag vaak voorafgegaan aan blessure leed bij de vaste spelers van de Boer waardoor hij noodgedwongen moest wisselen....
Dus is de Boer een goede trainer, ja. Maar je kan een trainer niet alleen beoordelen op wat hij bij één club heeft gedaan. De weg die PEC heeft afgelegd is bijvoorbeeld lastiger dan 4x kampioen worden met Ajax.
En ik baseer mijn mening op keuzes van een trainer, dat is waar uiteindelijk een trainer het verschil in kan bepalen. In dat geval zie ik Lodeweges geen andere dingen doen dan de Boer en misschien zelfs wel slimmere zetten.

Soms vraag ik me wel eens af wat voor watjes die scheidsrechters zijn? Als je al niet tegen wat commentaar van een coach kan..... Dan zit je echt in het verkeerde beroep!

Scheidsrechters moeten op het veld de orde bewaren en de regels handhaven en dat gaat ze al heel moeilijk af. Om dan een coach weg te sturen die je dat dan even fijntjes verteld is gewoon flauw en niets minder dan op je strepen gaan staan.

5 december 2014 om 13:29

Zal wel ergens in Duitsland zijn. Zou zo gauw geen club voor hem weten in Nederland na Heerenveen....... Het zal toch een stap omhoog moeten zijn lijkt me en dat zal in Nederland moeilijk worden.

5 december 2014 om 13:34

Peter 112,

Hun beroep is niet bakken stront over zich heen krijgen, hun beroep is wedstrijden leiden.
En het is inherent dat daar fouten in gebeuren. De menselijke cognitie is nu eenmaal niet perfect.

En dan gaat zo'n kansloze trainer die even wat schofferen? Neen, geen goed idee.

Die trainer ondermijnt daar de autoriteit van de scheidsrechter mee. Zelfs als de scheidsrechter een fout maakt, dan zwijg je nog.

Bestuursleden, spelers en trainers moeten gewoon hun muil over scheidsrechters houden.

Mijn kind ziet zo'n kansloze trainer OOK uitvliegen tegen de scheidsrechter en denkt daarna 'als die dat mag, ik ook'. Waarna die onbegrijpend met een rode kaart van het veld vliegt op zondagmorgen ergens op een veldje.

Als u door de politie wordt aangehouden, zelfs als het onterecht is, dan moet u die ook niet uitschelden voor het rot van de straat, toch?

5 december 2014 om 13:45

Heel goed kanjer. Goed geprobeerd om met dure woorden te praten.

De strekking van je verhaal snap ik wel, maar de laatste vergelijking slaat natuurlijk nergens op. Alsof jij wanneer je door rood fietst zoveel emotie in je hebt als tijdens een voetbalwedstrijd. Ik weet niet wat hij heeft geroepen, maar als hij niet wordt geschorst heeft hij dus blijkbaar de gedragscode niet overtreden. In dat geval heeft Blom inderdaad wellicht wat soft gereageerd. Scheidsrechters moeten verbaal gezien simpelweg meer kunnen incasseren dan agenten.

5 december 2014 om 13:56

Leukspelertje,

U kan ook rustig een agent op een fout wijzen. Werkt veel beter dan die uitschelden voor 't vuil van de straat.

Meer technologie? Neen. Voetbal zou te steriel worden, volgens mij. Je haalt de ziel uit de fles dan. Voetbal is ten dele zo plezant omdat we dagen en weken zeuren over een scheidsrechterlijke beslissing. Die ergernis-fun haal je dan weg en dan knaag je aan het succes dat voetbal is.

Bovendien is die technologie zeer duur. Hawk-Eye kost zo'n 250.000 a 300.000 euro per club. En het onderhoud is ook nog eens 5000 a 10.000 euro per jaar per club.

Voor Ajax geen probleem. Voor Dordrecht wel.

En de baten? Een paar bal-niet-wel-over-de-lijn situaties worden vermeden. En dit voor de kleine som van zo'n 4.500.000 a 5.400.000 euro. De waanzin nabij is dit.

Beetje veel geld, voor zo weinig voordeel.

Wel zou men de scheidsrechters beter kunnen betalen, zorgen dat het full prof's kunnen worden en geen bijbaantje meer hebben.

Collina en Webb waren zo'n goedbetaalde full prof's en waren maniakaal met de voorbereiding bezig. Alles bestudeerden die: tactische patronen van de ploegen - zodat ie wist waar hij het beste kon staan, tonnen video's van de spelers van de volgende wedstrijd - zodat ie wist wie de duikende 'robben' van de groep was, etc...

5 december 2014 om 13:58

Sambrotta,

Ik bewaar mijn emoties voor in de slaapkamer.

Misschien heeft deze kansloze trainer nog geen goed gevuld strafblad, misschien dat ze hem daarom voor één keer berispen met een waarschuwing....

5 december 2014 om 14:04

@iedereen komt:

Nou nou, bakken stront? Dat viel in dit geval wel mee....... Blom floot slecht, heel slecht, en Lodeweges zei daar terecht iets van.
Voetbal is emotie en daar horen ook trainers bij met al hun emoties. Daar moet je als scheidsrechter tegen kunnen, kun je dat niet? Dan heb je niets op het veld te zoeken.

Ik heb zelf ook genoeg wedstrijden gefloten en gevlagd (als vader van een jeugdspeler) en me nooit iets aangetrokken van wat er vanaf de kant geroepen werd, of dat nou door trainers of ouders werd geroepen.
Het hoort erbij en eerlijk gezegd hebben trainers, zeker in het betaalde voetbal, vaak een andere kijk op het spel dan de scheidsrechter. Deal with it!

Wat jouw zoon betreft, dat is een kwestie van opvoeden. En dat doe jij, niet de scheidsrechter. Dus als jouw kind er op een zondagochtend een potje van maakt, verbaal of anders, ligt dat toch echt aan jou.......

5 december 2014 om 14:16

Peter 112,

U heeft misschien een olifantenhuid, maar niet iedereen dus.

Bovendien, zal ook u het wel prettiger fluiten gevonden hebben, wanneer alles in sereniteit verliep.

Een scheidsrechter kan er niets aan doen, wanneer ie 'fout' fluit. Tenzij hij is omgekocht natuurlijk. Menselijke aandacht is nu eenmaal niet onbeperkt en absoluut. Zelfs als u met uw neus erop staat, dan ziet u nog dingen niet en ziet u dingen die er niet zijn.

Maar dat besef, hebben de meeste mensen niet. Die denken bijna allemaal " Ik zie het wél, dus hij moet het ook zien". Zo werkt het dus niet.

Hey, vraag zo'n kansloze trainer eens om een wedstrijdje te fluiten. Een journalist heeft het onlangs geprobeerd, na een kwartiertje had ie 30 fouten gemaakt. lol

Ik heb als ouder het meeste invloed op mijn kind, maar een kind heeft niet alleen zijn ouders als rolmodel.

Als een scheids een trainer weggestuurd is echt een teken van zwakte. Als iemand mij staat uit te schreeuwen en ik weet dat ik het goed doe, dan lach ik. Dan weet ik dat ik zeker dat goed gehandeld heb.

Conclusie: Scheidsrechters zeggen wel dat ze het zien, maar twijfelen dus altijd.

5 december 2014 om 13:46

Als zo een trainer een scheidsrechter met veel volume zit uit te kafferen, dan is dat weer een blijk van goede manieren en een puike zelfcontrole zeker?

Moet u nu eens doen op uw werk of op school. De leidinggevende uitschelden. Keihard. Ook als die een foutje heeft gemaakt.

Veel kans dat u ook zal weggestuurd worden dan. Met wat pech, definitief zelfs.

Zal dan wel zwak zijn, zeker? Echt wel niet. U heeft erom gesmeekt bijna.

5 december 2014 om 14:31

Als iemand mij uitkaffert en heeft daar geen reden voor, lach ik.

5 december 2014 om 14:48

Een beetje zoals Jérôme Efong Nzolo dus?

Die deelt ook met een tandpasta-smile rood uit.

Snap de ophef niet. Emotie, is de verklaring lijkt mij. Ik denk ook dat Lodeweges zijn volgende cluppie ergens in Duitsland is. Een Hertha Bsc, HSV of Augsburg lijkt mij wel een club voor hem.

Scheidsrechters moeten niet zo piepen.
Dwight is niet de man om een scheidsrechter de ergste vrwensingen naar de kop te slingeren maar is wel een emotievol trainer.

Dat "gespeelde machtsvertoon" om een trainer naar de tribune te wijzen als hij eens een keer ergens te fel op reageerd slaat werkelijk nergens op.

Ondertussen marchanderen ze er lustig op los , maar o wee als er iemand vanuit zijn emotie er iets van zegt .
Dan zijn ze op hun pikkie getrapt en willen ze laten zien dat ze de baas zijn.
Een jol Keizer v swieten die vind je tegenwoordig niet meer. Allemaal gehypte typetjes die o zo nodig in bescherming genomen moeten worden.

Dit soort type mensen hebben thuis helemaal niets te zeggen dus doen ze dat op tv maar wat graag.

Hahaha, de meeste mensen roepen hier maar wat zonder dat ze zelf ooit een wedstrijd gefloten hebben.

Ik fluit zelf al jaren behoorlijk wat wedstrijden en ik kan je zeggen dat het behoorlijk uit de hand kan lopen als je alles toestaat. Dus terecht dat scheidsrechters hard ingrijpen. Aan de andere kant moet je wel het één en ander kunnen accepteren als scheidsrechter aangezien er veel emotie bij komt kijken waar je af en toe begrip voor moet opbrengen.

Ikzelf vind het zelfs leuk als mensen beginnen te praten/zeuren, aangezien dat de wedstrijd ook wel een beetje opleukt! Alles mag, zolang het maar geen schelden of extreem overdreven geschreeuw wordt.

Dit is echter ook per scheidsrechter weer afhankelijk. De één kan er beter tegen als de ander, en ja ook dat is verwarrend voor coaches en spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren