Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ik had alles al ingepakt, was helemaal klaar om te vertrekken bij Ajax’

Laatste update:

Jay Gorter is een van de verrassende nieuwe gezichten in het basiselftal van Ajax. De doelman leek dit seizoen tweede viool te moeten spelen, maar is door een blessure bij Gerónimo Rulli plots verzekerd van zijn plek in het elftal. Gorter was helemaal klaar om na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op huurbasis te vertrekken, maar werd dus gesommeerd om toch te blijven.

Het had niet veel gescheeld of Gorter had niet meer bij Ajax gespeeld. "In de voorbereiding was het vrij duidelijk dat ik op huurbasis zou vertrekken", vertelt Gorter bij het clubkanaal van Ajax. "Ik had alles al ingepakt en was bijna rond om te vertrekken. En toen moest ik invallen door een blessure en is ervoor gekozen om mij te houden. Het kan heel gek lopen. Ik heb het nog geen plek kunnen geven, het is zo snel gegaan. De voetbalwereld is zo hectisch."

Voor Gorter, geboren en getogen in Amsterdam, zijn het mooie weken. "Al mijn vrienden zitten achter de goal. Mijn hele familie zit in het stadion. Zelfs toen ik bij Go Ahead speelde ging iedereen naar Ajax. Ik speelde toen op vrijdagavond, zij gingen dan in het weekend naar Ajax. Zelf pakte ik ook weleens een Europese wedstrijd mee. Het supporter-zijn is er nooit uitgegaan bij mij. Ik zal altijd Ajax-supporter blijven."

Toch beseft de sluitpost ook dat er gepresteerd moet worden. Te beginnen met de wedstrijd tegen Olympique Marseille donderdagavond. "Ajax en Marseille zijn twee goede ploegen", blikt Gorter vooruit. "Ik denk dat we kunnen verwachten dat beide ploegen iets op dit toneel willen laten zien. Ik heb daar zoveel zin in, dat is onbeschrijfelijk. Als je zo fan en invested bent in Ajax, zijn dit dromen die uitkomen."

Klassieker
De wedstrijd van komende zondag roept bijzondere herinneringen op bij Gorter. "Mijn opa nam mij altijd mee naar Ajax - Feyenoord. Dat was onze wedstrijd. Dat was ook mijn eerste wedstrijd die ik ooit heb bezocht. Dat soort herinneringen komen wel naar boven. Maar ook de grotere herinneringen. De derde ster bijvoorbeeld, toen was ik ook nog heel jong. Hoe je dan staat te juichen bij die stift van Siem de Jong. Dat blijft goud."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft toch een raar verhaal dat de keeper die eerst overbodig werd geacht, nu de voorkeur krijgt boven een aankoop die voor een mooi bedrag werd gehaald als beoogde nummer 2 achter Rulli.

20 september 2023 om 13:17

Dat die overbodig is zuig je zo uit je dikke duim. Het is gewoon bekend dat ze Gorter wilde verhuren zodat die wekelijks zou keepen. Daarom is een 2e keeper gehaald. Niet zo moeilijk te begrijpen toch?

20 september 2023 om 13:20

Iedereen praat lekker mee met de media. Ik denk dat we nog wel een keer of 10 kunnen uitleggen waarom Almada niet gehaald is, en dat er ook geen 4 linksbacks zijn.

20 september 2023 om 13:24

Als je verhuurd wordt ben je op dat moment toch onnodig? Anders houden ze je er wel bij. Daarom werd er veel geld uit gegeven aan een andere keeper, die nu dus onderaan de pik orde staat.

Niets aan jouw comment maakt deze beslissing ook maar enigzins begrijpelijker.

20 september 2023 om 13:36

bizzlad, voor de mensen die het nieuws goed lezen wel. Die wisten namelijk dat het voor de ontwikkeling van Gorter belangrijk is om veel te spelen in de Eredivisie of anderzijds een competitie op niveau. Dat kon door de aanwezigheid van Rulli bij Ajax op dit moment niet, het toekomstplan was er wel. Dat jij die informatie niet mee hebt gekregen kleurt bij jou het beeld misschien anders in, maar is voor mij en vele andere supporters wel een plausibele verklaring voor het gegeven dat Gorter er nu als eerste keeper staat.

20 september 2023 om 13:51

@kaal of kammen,
Behalve dat hij niet in de buurt komt van het niveau van Rulli en dat Ajacieden afgelopen jaar twijfels hadden over de kwaliteiten van Rulli. Zo plausibel is je verklaring dus niet

20 september 2023 om 14:26

@piejuh6
Wat ik dan wel heel vreemd vind is dat je zo'n jonge 2de keeper haalt. Waar het voor Gorter belangrijk is om te spelen geldt dat ook voor deze keeper. als bijvoorbeeld een Olij of Vaessen een reserve rol hadden geaccepteerd was die keuze voor logischer geweest.

20 september 2023 om 13:21

Hij is nooit overbodig geweest. Rulli was 1e keeper en men wilde dat hij minuten zou maken. Op de bank zitten zorgt namelijk niet voor ontwikkeling.

20 september 2023 om 13:33

Als je hem wil verhuren is hij op dat moment niet nodig, toch? Dat is vrijwel hetzelfde als overbodig. Daarbij heeft hij nog geen moment de potentie getoond die je van een keeper van Ajax mag verwachten, bizar dat hij nu eerste keeper is

20 september 2023 om 13:53

Doe nou niet zo onnozel, ze wilde Gorter minuten laten maken ergens anders omdat Rulli beter was. Rulli raakt geblesseerd, dus mocht Gorter het laten zien. Zo moeilijk is het niet.

20 september 2023 om 13:59

En een dure keeper van 4 miljoen ontwikkeld zich wel op de bank? Wat een onzin zeg.

20 september 2023 om 15:14

Die potentie heeft hij duidelijk getoond tegen Ludogorets uit. Heb je die wedstrijd niet gezien?

20 september 2023 om 17:11

@Ajax12321 hahaha schitterend. Tot een jaar geleden werden spelers volgens Ajacieden pas echt getest in de CL en jij komt met Ludogorets aanzetten.

21 september 2023 om 10:45

Je kan dus alleen potentie laten zien in de CL? Wat een logica zeg.

20 september 2023 om 13:22

Resultaat van een TD die niet naar z'n trainer luistert.

20 september 2023 om 13:30

Gelukkig maar, anders stond Olij op het doel.

20 september 2023 om 14:05

@David, geen Ajacied? Olij is degelijker dan Gorter

20 september 2023 om 14:28

@david,

Zou Olij het slechter doen dan Gorter ? Ik heb Gorter in een Ajaxshirt toch veel fouten zien maken.

20 september 2023 om 14:17

De beoogde nummer 2 is een reserve Bundesliga keeper die 1,5 miljoen waard is maar 6 miljoen koste. Laat Pasveer maar starten, ben ervan overtuigd dat hij n ieder geval zijn verdediging kan neerzetten en coachen. Ja het wordt wat oud maar je hebt geen andere keuze op het moment

Als je het niveau van GA Eagles goed aankunt dan kun je het huidige niveau van Ajax zeker aan...

20 september 2023 om 13:15

Ja dat hebben we gezien inderdaad tegen Twente. Zag er 2x niet sterk uit.

20 september 2023 om 13:17

Het was toch open huis bij Ajax, heb genoeg reddingen gezien die er goed uitzagen

20 september 2023 om 13:31

Mitchajax020. Wat heb je aan goede reddingen als je daarna 2x de fout ingaat? Drommel vind je dus ook wel een doelman die het niveau van Ajax aankan? Overigens viel het aantal goede reddingen ook wel mee.

20 september 2023 om 13:42

@Ducktaildo ieder zijn eigen mening.
Hij stond gewoon vaak goed, 2x in de fout vindt ik wat zwaar, de andere 10 spelers maakten tig fouten meer.

20 september 2023 om 13:50

Mitchajax020. 2x verwerkt hij de bal gewoon niet goed? Oogt allemaal heel onzeker en dat zag je ook hoe hij buitenom deze (naar mijn mening) foutjes aan het presteren was.

20 september 2023 om 13:58

@Ducktaildo vindt je het gek dat hij zo onzeker is, wat een lekker veilige achterhoede heeft hij voor zich, maken fout na fout.
Geef hem gewoon een kans ipv de zoveelste nutteloze aankoop van Sven

20 september 2023 om 14:02

De keeper en verdediging maken elkaar beiden onzeker, het zit momenteel gewoon niet lekker achterin. Desondanks mag Gorter die bal niet zo slapjes wegwerken bij deze schoten en is het hem zeker aan te rekenen dat je zo vroeg de wedstrijd al verspeeld.

20 september 2023 om 14:24

Mitchajax020. Maar op basis van wat moet je hem de kans geven? Zijn geweldige verhuurperiode aan Aberdeen? Zijn aardige prestaties in Jong Ajax? Zijn geweldige indruk toen die al eens de kans kreeg? Ajax is toch een topclub? Of is het nu een tobclub? Kansen moet je pakken en Groter pakt ze weer niet. Gewoon gewogen en te licht bevonden. Bezwijkt onder de druk en dat zal die blijven doen. Gewoon een 2e Van Leer.

20 september 2023 om 15:16

Tegen Ludogorets was het allemaal nog positief. Nu kan die er ineens niks meer van. Hou toch op joh. Mindere wedstrijd kan gebeuren en moet zich nu weer herpakken, niveau tegen Ludogorets weer halen en stabiel worden. Tegen Ludogorets stond toch ook aardige druk op? Van Leer was veel minder.

En toch heb ik nog steeds het gevoel dat het goed kan komen met Gorter, krijg een beetje Onanavibes bij hem. Zeer snelle reflexen maar rommelig/onzeker. Precies zoals Onana begon. Zou toch mooi zijn, een goede Nederlandse keeper..

Onnavolgbaar beleid wat mij betreft. Het is in de afgelopen 2 jaar duidelijk geworden dat deze jongen niet het gewenste niveau heeft. Hij is talentvol, heeft mooie reflexen en kan leuk mee voetballen, maar de misschien wel belangrijkste eigenschap voor een doelman mist hij, namelijk rust. Verder een jongen die na tegenslagen zijn kop laat hangen, zijn zelfvertrouwen wordt te snel aangetast, en als doelman is dat alles behalve handig. Een beetje een verhaal a la Drommel. Je kunt als topclub dan kiezen om zo'n jongen de kans te blijven geven, maar net als bij bijvoorbeeld Rensch hoor je mijn inziens gewoon in te grijpen zodra je punten blijft morsen. Ik zie het niet goedkomen met hem, nu niet en ook niet in de nabije toekomst.

Hoop dat hij blijft en gewoon 1ste keeper wordt, is gewoon te snel afgeschreven na de 2 blunders om de JC schaal.
Was afgelopen zondag tegen Twente in mijn ogen goed bezig, het was gatenkaas en stond er toch maar met een paar reddingen.
Due aankoop van Sven snap ik niets van, te duur en onnodig maar dat heb ik ook met die aankopen zoals een Forbes, als het volgens City echt een talent is dan laten zij hem echt niet gaan en stallen zij hem wel bij een betere club dan Ajax wat bv wel CL speelt, ook die Kroaat snap ik niet, houten klaas eerste klas.

20 september 2023 om 13:22

Eerste twee doelpunten tegen FC Twente nog terug gekeken?? Bij een goede keeper waren dat geen twee doelpunten geworden. Deze jongen is volledig ongeschikt voor een club als Ajax. Gewogen en te licht bevonden.

20 september 2023 om 14:19

Meerdere malen gewogen en meerdere malen te licht. Hij trsaalt totaal geen zelfvertrouwen uit, altijd dat koppie omlaag, het is gewoon zielig. Zielig voor hem, nog zieliger voor ons.

20 september 2023 om 15:03

Ajacieden hebben vaak net iets te lang geduld met jonge (jeugd)spelers. Taylor en Rensch is ook jarenlang de hand boven het.hoofd gehouden terwijl Sanchez, Forbs, Mikautadze en Mannsverk na een paar potjes al afgeserveerd werden.

20 september 2023 om 15:20

Taylor speelt net een jaar structureel in Ajax 1. Onzin dus. Daarbij wordt hij veel harder aangepakt door de “supporters” dan aankopen.

Sanchez kan er gewoon niet veel van, dat is duidelijk. Zit nu bij Porto ook weer op de bank zoals verwacht.

Gorter heeft laten zien tegen Ludogorets het wel te kunnen, na 1 mindere pot toch maar weer gelijk afserveren. Als je dat bij Mannsverk niet doet, doe het dan bij hem ook niet. Mannsverk komt nog wel goed denk ik. Forbs zie ik niks in. Mikautadze alleen als spits.

20 september 2023 om 13:28

Goed bezig? Die kerel zag er dramatisch uit bij die 2 tegentreffers. Dan geef je al 90% weg in de eerste 12 minuten. Dat is gewoon slecht. Gorter is altijd al net niet geweest. Hij heeft gewoon het niveau niet om een Ajax keeper te zijn.

Hij is en blijft een bron van onrust op het doel. Ik ben geen fan en zal het ook niet worden. Had gewoon weer verhuurd moeten worden.

Helaas staat hij nu op doel bij Ajax. Wordt nooit, maar dan ook nooit een betrouwbare keeper. Maar hij staat symbool voor wat er allemaal verkeerd gaat bij Ajax. Waaronder het armoedig acterende eerste elftal.

20 september 2023 om 14:32

Dit is nog een erfenis van Overmars. Die heeft zn oude clubje een mooie transfersom gegeven voor een compleet overbodige keeper voor een club als Ajax. Een goed elftal begint bij de keeper en dat is sinds Onana al een zwakke plek.

Gorter gaat het gewoon niet worden. Alleen tegen Ludogorets uit een goeie pot maar dat is het ook wel. Hij is gewoon geen geweldige keeper voor Ajax. Is erg wisselvallig en zijn duiken is ook niet optimaal. Zou die Ramaj gewoon proberen. Want waarom heb je hem anders voor 5 miljoen gehaald.

20 september 2023 om 13:48

8m dacht ik zelfs

20 september 2023 om 13:54

4 mil wat met bonus kan oplopen tot 6. Die 8 miljoen was iets wat de media, Telegraaf volgens mij, van maakte

20 september 2023 om 13:55

Dat hebben ze al ontkend. Er waren verhalen dat die 10 miljoen kostte maar uiteindelijk is het de helft geworden.

20 september 2023 om 14:04

Aah dan heb ik dat gemist.

20 september 2023 om 14:13

2 miljoen in de zakken van Sven ?

Speelt PSV toevallig vandaag tegen Arsenal?

20 september 2023 om 14:37

Ik heb geen idee. Weet jij zo waar ik dit kan vinden ?

Wel mooi dat hij die keeper van 8 miljoen uit de basis houdt. Als je als club 8 miljoen kan spenderen aan een derde keeper moet je wel een titelkandidaat zijn

En tot nu maakt hij helaas geen onuitwisbare indruk. Dat is jammer, want hij heeft wel talent. Maar hij zal toch echt wat meer vlieguren elders, op een iets lager niveau, moeten maken.

Had toch maar beter vertrokken, helaas....

Moest je die reacties na Ludogorets uit eens lezen en nu. Lachwekkend hoe snel mensen van mening veranderen.

Ja, hij speelde een mindere wedstrijd maar hem nu alweer slachtofferen zou volstrekt belachelijk zijn. Komende wedstrijden moet hij presteren, dan kunnen we meer zeggen.

Aan het begin was ik sceptisch over Gorter. Ondanks zijn wisselende optredens zie ik wel een bepaald talent en uitstraling. Gezien zijn leeftijd, hoe hij overkomt en groei heb ik toch vertrouwen in Gorter gekregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren