Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat de angst geen volledige controle te hebben bij Ajax hem hier houdt’

Laatste update:

Donderdag speelt Ajax de return van het tweeluik met het Noorse FK Bodø/Glimt. In Noorwegen móét er gewonnen worden om de enige hoop op een prijs in leven te houden. Voormalig Ajacied André Bergdølmo blikt vooruit op de terugwedstrijd in gesprek met De Telegraaf.

In Amsterdam werd vorige week met de hakken over de sloot een gelijkspel behaald. De Ajacieden konden zich daarmee in de handen knijpen, want in de 90ste minuut was de stand nog 0-2 voor de tot dan toe oppermachtige Noren. Nadat Brian Brobbey ten val werd gebracht door Odin Bjørtuft kreeg Ajax dé mogelijkheid om via een strafschop de spanning terug te brengen. De net van een blessure herstelde Branco van den Boomen faalde niet van elf meter en zo gloorde er weer hoop in de Johan Cruijff ArenA. Nadat Bodø met de rug tegen de muur werd gezet moest het nogmaals capituleren. Berghuis lobde de bal met veel gevoel de bal over de doelman van Bodø en zo reist Ajax dus toch met een punt op zak naar Noorwegen.

Ajax zal in Noorwegen van goeden huize moeten komen om de ploeg van trainer Kjetil Knutsen te verrassen. De Noorse trainer werd de afgelopen zomer hevig gelinkt aan een overstap naar Ajax, maar uiteindelijk viel de keuze van de Amsterdammers op Maurice Steijn. Knutsen heeft nationaal en internationaal hoge ogen gegooid met zijn manier van spelen.

Knutsen promoveerde in 2017 met Bodø naar de Eliteserien, de hoogste profcompetitie van Noorwegen. In zijn eerste seizoen hielp hij de club naar handhaving met een elfde plek. Hierna eindigde hij twee keer tweede en drie keer eerste, waaronder vorig seizoen. Bij het internationale publiek vergaarde Knutsen voor het eerst interesse nadat hij met zijn ploeg AS Roma met 6-1 versloeg in de Conference League. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties bij de Noorse ploeg is Bergdølmo allerminst zeker of een stap naar Amsterdam tot een succes zou uitlopen.

“Vooropgesteld is Knutsen een fantastische trainer, maar ik denk dat hij het moeilijk zou vinden om te aarden in Amsterdam. Bodø is Knutsen en vice versa. Hij heeft een heel duidelijke methodiek en systeem.” De verdediger twijfelt onder meer of de oefenmeester zijn systeem erin zou krijgen in de Johan Cruijff ArenA.

Bodø beseft dat het met Knutsen een absolute goudmijn in handen heeft, weet Bergdølmo. “Ik denk dat Knutsen de angst heeft dat hij bij Ajax niet 100 procent de controle heeft. Bij Bodø verdient hij één miljoen euro en voelt zich daar thuis. Hij heeft een heel begeleidingsteam tot zijn beschikking”, refereert Bergdølmo aan het feit dat de trainer een mental coach en yoga-instructeur in zijn staf heeft. “Maar wat bij zijn huidige club werkt, is geen garantie voor succes in Nederland.”

Bergdølmo kwam tussen 2000 en 2003 uit voor Ajax. In Noorwegen had hij zich na dienstverbanden bij Lillestrøm en Rosenborg tot een betrouwbare defensieve kracht ontpopt. Bij laatstgenoemde club wist hij tevens vier keer kampioen te worden. Voor Ajax kwam de verdediger negentig keer uit en wist daarin acht keer te scoren. In 2002 werd Bergdølmo met Ajax kampioen onder leiding van trainer Ronald Koeman. Na zijn periode bij Ajax maakte hij de overstap naar Borussia Dortmund, waar hij twee seizoenen onder contract stond. Via FC Kopenhagen streek de 63-voudig international neer bij Strømsgodset, waar hij in 2008 zijn carrière beëindigde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe bewonderingswaardig de prstaties van Knutsen bij Bodo ook zijn denk ik niet dat het verstandig is om hem ook bij Ajax de 100% controle te geven die hij nodig heeft om tot dit soort prestaties te komen.

Je moet terug naar de wisselwerking van Ten Hag en Overmars. Een goede coach en een goede technisch directeur die beide gehoord worden maar ook beide niet de volledige controle hebben.

22 februari 2024 om 12:26

Dat had je afgelopen zomer kunnen krijgen met Mislintat en Knutsen. Ieder verantwoordelijk voor zijn eigen gedeelte en dat ook willen zijn. Ik zeg niet dat het goed uitgepakt had, maar in principe heeft Ajax natuurlijk wel halverwege de stekker uit een project getrokken waar het ook Steijn had kunnen ontslaan wat drie wedstrijden later alsnog gebeurde. Ik snapte toen al niet waarom Mislintat eerder ontslagen werd dan Steijn, dat is denk ik nog bijna nooit voorgekomen in de voetballerij; dat de technisch directeur ontslagen wordt voor de coach. Dat Steijn eruit ging zag iedereen aankomen, waarom dan eerst Mislintat en dan Steijn?

Echter is Ajax ook geen doorsnee voetbalclub, het feit dat heel Nederland een mening heeft over de technisch directeur van Ajax zou voor praktisch elke andere club uniek zijn.

22 februari 2024 om 13:58

Ik ken Knutsen alleen van de verhalen maar ik denk dat hij net als Mislintat de volledige controle had gewild. Dat kan bij een relatief kleine club maar niet bij Ajax. Dus die twee samen zou denk ik volledig gebotst zijn.

Dat de TD eerder ontslagen werd is zelden vertoond maar ook wel heel begrijpelijk. Het was na een paar wedstrijden al duidelijk dat de selectie volledig uit balans was. Zowel kwalitatief als gewoon iets simpels als posities dubbel bezetten.

Ik heb Mislintat in het begin nog wel eens verdedigd omdat hij mooie praatjes had over spelers dat hij met ze in gesprek ging en ze ook op persoonlijkheid selecteerde. Ik dacht dat is goed want Ajax heeft leiders nodig. Toen iedereen zag dat er voor zowel de 10 als de rechtsbuiten positie alleen Berghuis beschikbaar was legde ik nog uit dat Mikautadze zowel spits, rechtsbuiten en op 10 kon. Akpom op 10 en in de spits, Forbs op links- en rechtsbuiten.

Alleen na 4 wedstrijden zag iedereen dat het een luchtbubbel was en dat de spelers zowel de kwaliteit, persoonlijkheid en multi functionaliteit misten. Dan kun je het nog een jaar aan laten kabbelen maar dan moet je zo snel mogelijk van zo’n incapabel iemand af.

22 februari 2024 om 16:18

Ja ik snapte wel dat Mislintat ontslagen werd uiteindelijk hoor; het kopen van twee spitsen terwijl de beste speler en de speler met de meeste restwaarde op die positie speelde was bij voorbaat al onzin. Zeker als je dan ook nog eens geen enkele rechtsbuiten hebt behalve Berghuis die eigenlijk ook liever op 10 speelde was dat niet uit te leggen.

Ik denk overigens dat Mislintat Forbs als eerste keus op rechtsbuiten zag aangezien hij een linksbenige linksbuiten is en dat is vrij uniek. Linksbenige rechtsbuitens worden schaarser en schaarser omdat de linkspoten allemaal op linksback komen te voetballen. Als je er dan één hebt die voorin kan spelen verwacht je ook wel dat hij naar rechtsbuiten verhuist. Daarmee probeer ik echter niks goed te praten hoor, maar ik kan me geen enkele andere reden bedenken waarom hij geen één echte rechtsbuiten kocht terwijl dat al een jaar lang een van de belangrijkste zorgenkindjes van het elftal was.

Dan blijft er misschien niet zo veel grond over om hem aan te houden, maar ik ben ervan overtuigd dat zelfs deze selectie een stuk beter had gepresteerd als er vanaf het begin af aan een goede coach voor de groep stond. Van 't Schip doet het aanvallend best redelijk en is verdedigend misschien ook geen topcoach, maar een belangrijke reden voor het onderpresteren is denk ik ook wel het gigantisch broze zelfvertrouwen bij alle Ajaxspelers. Eén knakje en ze liggen weer. Dat is deels aan Mislintat te wijten die geen leiders kocht, maar ook aan Steijn die een persoonlijke vete uitvocht over de rug van Mislintat en spelers zonder tactische boodschap het veld in stuurde en ze dan publiekelijk namede en shamede als ze niet wonnen.

Die Knutsen had best kunnen werken bij Ajax denk ik. Elke trainer neemt zijn eigen assistenten mee en als de staf van Knutsen dan wat groter is dan die van een gemiddelde trainer, so be it. Mislintat stond heel sterk op zijn strepen als het ging om de transfers, dus daar had Knutsen geen vinger tussen gekregen en voor de rest kun je Knutsen redelijk veel vrijheid geven wat betreft het eerste elftal toch? Op het eerste elftal na zit de organisatie bij Ajax namelijk best strak in elkaar, daar komt zo'n Knutsen echt niet tussen en zich bezighouden met de scouting of jeugd kan hij ook niet.

Volgens mij is het vooral gewoon stukgelopen op het stukje 'meedelen in transfers'. Dat had je Knutsen natuurlijk nooit moeten toestaan bij Ajax, maar een wat hoger vast basissalaris dan gemiddeld zou niet heel vreemd zijn denk ik. Feyenoord betaalt Arne Slot schijnbaar al zo'n vier miljoen per jaar en dat is een armere club dan Ajax. Knutsen krijgt bij Bodo/glimt een miljoen vast, je maakt mij niet wijs dat hij jaarlijks nog meer dan drie miljoen extra opstrijkt van de uitgaande transfers.

22 februari 2024 om 12:38

eens met jou...ik hoorde dat Knudsen zelfs wilde delen in transferinkomnsten..dat gaat never mooit gebeuren bij Ajax, gelukkig.

Bij goedpresterende topclubs heb je altijd 2 gasten die alles bepalen, 1 trainer op het veld met de ploeg en een TD of AD die het lange termijn beleid en aankopen strak regelen. Tis ook geen democratie maar die twee bepalen vaak alles. Dat hoeft niet perse de TD te zijn overigens, Bij het grote Milan waren dat Capello en Galianni die algemeen directeur was. Ik denk dat bij Ajax het ook de trainer en Alex Kroes gaan zijn. Wrsl gaan ze Kelvin de Lang promoten tot TD maar beslist Alex Kroes boven hem alles. En dan hebben ze alleen nog een uitzonderlijke trainer nodig. Dat wordt de grote uitdaging.

99% is ook te weinig daar.
Geef ze 1 vinger en je bent het sjakie.
100% of niet lijkt me.

Hoe komen de media erbij dat Bødø (heb mijn best gedaan op die letters) zo oppermachtig was? Het was gewoon een slechte wedstrijd waarin ze een paar goede counters hadden en beide teams verder vooral veel ballen naar de verkeerde kleur schoten. Kan me voorstellen dat ze daar op hun eigen veld beter voor de dag komen, maar los van dat Ajax heel laat pas scoorde was het nou ook weer niet zo ontzettend onverdiend op basis van het spelbeeld.

22 februari 2024 om 14:08

Dat beeld is ontstaan na de 2-0 toen Ajax ook stopte met proberen druk te zetten. Sommige spelers van Ajax gingen wandelen en Bodo ging ineens van een handbalteam met twee/drie aardige counters naar een ploeg die met twee vingers in de neus de bal kon rondspelen. Toen leken ze heel goed maar dat kwam omdat Ajax het op had gegeven.

22 februari 2024 om 14:31

Ik vond het zelfs toen eigenlijk wel meevallen. Al klopt het wel dat het bepaald geen stormloop van Ajax was. Een beetje gelaten idd.

22 februari 2024 om 16:22

Het voelde vernederend in ieder geval dat rondtikken. Denk dat ze zelf niet eens het besef hadden hoeveel ruimte er lag en dat ze het daar al af hadden kunnen maken.

Maar heb eigenlijk ook niet echt iets gezien waarik heel erg van onder de indruk was aan de kant van Bodo. Zag de volgende dag op ESPN dat ze lyrisch waren over de counter van dat eerste doelpunt. Maar zelfs dat ging in een tempo dat Ajax ook gewoon de tijd had om 6 mensen terug rond de 16 te krijgen. Dat er dan toch iemand de bal in het strafschopgebied kan aannemen en schieten dat is gewoon pure armoede aan de kant van Ajax.

22 februari 2024 om 17:28

Zo je best gedaan en dan nog verkeerd geschreven Migi Vind het wel knap dat je het voor elkaar krijgt overigens, bij mij veranderen alle klinkers met accenten standaard in een rits met vage onleesbare tekens hier op de site..

Als de verhalen kloppen dat hij bij Bodo werkelijk (bijna) overal een vinger in de pap te hebben dan kun je je afragen of hij ooit vertrekt. Je kunt je namelijk afvragen hoe gezond dat voor een club is en hoeveel clubs dit ook zo voor een trainer willen regelen.

22 februari 2024 om 13:18

Bij Bodo klagen ze niet, ten Hag wilde het ook en Ferguson is er legendarisch mee geworden

Of zijn dat slechte voorbeelden?

22 februari 2024 om 13:54

Ten Hag wilde het, maar heeft hij het gekregen ? Maar deelde Ferguson ook mee in de verkopen ?

22 februari 2024 om 19:18

Ik weet niet of ten Hag het heeft gekregen, t loopt niet zo best bij united, dus vast niet 😉

Ik weet niet of Ferguson meedeelde idd, maar bepaalde wel mee

Twee keer tweede en drie keer derde VZ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren