Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Iedereen die hem wil contracteren, moet die 120 miljoen euro betalen’

Laatste update:

Valencia lijkt niet van plan te zijn om mee te werken aan een transfer van Rodrigo Moreno Machado, kortweg Rodrigo. De aanvaller maakte op het WK enige indruk en wordt in verband gebracht met onder meer Real Madrid. Trainer Marcelino wil de international van Spanje evenwel niet laten gaan.

“Het plan is om het seizoen te beginnen met Rodrigo”, vertelt Marcelino aan het Spaanse journaille. “De club heeft benadrukt dat er een gelimiteerde transfersom is en iedereen die hem wil contracteren, moet dat bedrag betalen. Als een club dat doet en de speler wil weg, dan is er niet veel meer wat we kunnen doen.”

Rodrigo heeft in Mestalla nog een contract tot medio 2022 en daarin is zoals gezegd een afkoopsom opgenomen, ter waarde van 120 miljoen euro. Tot dusverre kwam de linkspoot in 135 officiële wedstrijden tot 37 doelpunten en 20 assists voor Valencia. Eerder voetbalde hij voor Benfica, Bolton Wanderers en het nu geïnteresseerde Real Madrid.

“Ik denk er niet aan (aan een vertrek, red.) en ik ga mezelf er niet te veel mee verontrusten, want als het gebeurt, dan kunnen we niets aan de situatie veranderen”, besluit Marcelino. Rodrigo kwam op het WK in Rusland drie keer in actie, maar kon niet voorkomen dat La Furia Roja na strafschoppen werd uitgeschakeld door het gastland.

Zou Rodrigo een geschikte aanwinst zijn voor Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rodrigo is bijlange na geen €120 miljoen waard, ook in deze gekke markt niet. Een prima spits hoor maar dit bedrag gaat wel heel ver en denk dat Real, wanneer ze echt interesse hebben, ook voor dit zelfde geld wel een betere optie kunnen vinden.

6 augustus 2018 om 09:50

Het draait allang niet meer om wat een speler waard is, meer wat een club bereid is te betalen. Eigenlijk zou je zelfs kunnen stellen, een speler is waard wat een club bereid is te betalen. Immers zijn er ook geen duidelijke en concrete criteria om een waarde van een speler vast te stellen.

6 augustus 2018 om 09:57

Alsnog zal Real dan gek zijn voor deze speler €120 miljoen neer te tellen. Daar kan je veel betere spelers voor halen, Icardi, Cavani. Vond deze jongen ook niet echt opvallen in de oefenpot (ja, ik weet dat het oefen is) tegen Psv.

6 augustus 2018 om 10:00

@dejan

Dat is ook het grootste probleem. De kopende clubs, of beter gezegd; de miljardairs achter de kopende clubs bepalen tegenwoordig de waarde van een speler en het moge duidelijk zijn dat men de realiteit volledig uit het oog verloren is. De voetbalwereld is tegenwoordig niet meer dan een speeltje van de rijke oliebaronnen, sjeiks of uiterst succesvolle zakenmannen.

6 augustus 2018 om 15:10

Vooropgesteld; ik baal ook van de geld-gedreven manier waarop het voetbal in mijn ogen verpest wordt. De charme is er al lang vanaf, en het is nog wel leuk om te volgen, maar dan ondanks het grote geld, en niet dankzij het grote geld.

Toch ben ik het er niet mee eens dat die gasten de realiteit uit het oog hebben verloren. Dit is gewoon de nieuwe realiteit: er is teveel geld in omloop rond het voetbal, het voetbal genereert ook veel geld, en al dat geld moet ergens heen. Dus dan krijg je dit soort taferelen. Net zoals er mensen zijn die 100.000 euro voor een goede fles wijn betalen, of 100 miljoen voor een schilderij. De "waarde" van die dingen is wat rijke mensen ervoor willen betalen. In het voetbal heb je dan nog enigszins objectieve maatstaven, zoals de hoogte van het prijzengeld en sponsorgeld wat je kan aftikken als je een topclub bent. Om dat vast te houden, heb je ook topspelers nodig, en dan kan je uitrekenen wat je kan investeren in je club. Er is natuurlijk meer dan dat, zoals inderdaad de externe oliemiljardairs voor wie het niet uit maakt hoeveel verlies ze lijden. Dat is niet goed voor het voetbal, maar zoals gezegd: dat is hun realiteit.

Een paar jaar geleden vonden we het ook absurd, maar de spelers die toen voor veel geld verkocht werden, hebben in sommige gevallen zelfs nog winst opgeleverd ook.

Mooi is het dus niet, maar wel de realiteit. Met de groeimarkten die er nog over zijn verwacht ik ook niet dat het snel voorbij zal zijn met deze praktijken.

6 augustus 2018 om 09:52

120 is nog erg veel maar als hij zo presteert als vorig seizoen dan vind ik wel dat het bedrag in de buurt moet komen, hij kan namelijk het verschil maken mits hij op de juiste positie wordt neergezet.

6 augustus 2018 om 10:00

Het is zoals Dejan stelt, als een club niet wilt verkopen maar een club wil toch perse die speler hebben, dan moet je behoorlijk over betalen. De waarde wordt niet bepaald door de kwaliteit van de speler maar veel meer of zijn contract doorloopt en zijn club hem wil houden.

Door het PL geld en het geld uit Rusland en de Arabische wereld hebben veel clubs geld om spelers te kopen. De goede spelers worden steeds schaarser. Veel clubs willen dan ook niet meer verkopen want ze kunnen geen vervangers van hetzelfde niveau krijgen. Dus zal er steeds meer betaald moeten worden. Of clubs moeten beter en vroeger gaan scouten.

6 augustus 2018 om 15:21

Daar ben ik het volledig mee eens: dit is wat er gaande is. Meer clubs met grote budgetten, dus meer clubs met grote ambities, en dus een grotere run op de echte topspelers. Verkopen hoeft niet meer.

Een volgende stap, die ook al hier en daar zichtbaar is, is dat de rijkste clubs satellietclubs in gaan lijven of zelf op gaan richten. Dan heb je 1 club voor de topspelers, en 1 of 2 clubs waar je de talenten speeltijd kan geven op hoog niveau (zoals in de Nederlandse of pakweg Zwitserse of Oostenrijkse competitie). Dan raak je die talenten niet kwijt wegens gebrek aan perspectief, maar kweek je ze in een redelijk goede competitie, tot ze klaar zijn voor je hoofdmacht, of geld opleveren in een goede transfer.

Wordt dus een interessante vraag voor clubs uit dat soort landen: wil je zelfstandig blijven, alles alleen moeten rooien, met slechts een zeer kleine kans op internationaal succes? Of sluit je je aan bij een topclub, maak je gebruik van de voordelen, maar lever je daarmee voor altijd je zelfstandigheid in en de kans op het maken van uitgaande toptransfers?

55M tot 60M waard en geen cent meer! Hij heeft het afgelopen seizoen goed gedaan, maar exceptioneel wil ik ook nou weer niet zeggen. Het probleem is dat er simpelweg heel weinig topspitsen zijn die beschikbaar zijn. En zeker geen met een haalbare leeftijd, die nog jaren mee kunnen.
Categorie spitsen die in aanmerking horen te komen voor Real zijn Mbappe, Kane, Icardi, Dybala. Twijfelgeval met super veel potentie maar op het zijspoor bij zijn club Anthony Martial. Met de juiste begeleiding kan hij nog steeds zijn potentieel waarmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren