Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Idrissi dompelt Sparta Rotterdam en Advocaat in rouw

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft niet voor het eerst dit seizoen een of meerdere punten laten liggen in de slotfase van een wedstrijd. De hekkensluiter van Dick Advocaat leek zaterdag met 1-1 te remiseren tegen AZ, maar vier minuten voor tijd werd het via Oussama Idrissi toch nog 2-1. Sparta blijft hierdoor twee punten onder Roda JC Kerkrade en FC Twente staan, terwijl AZ met 53 punten derde staat.

AZ verloor de laatste 22 wedstrijden tegen Sparta in de Eredivisie niet; de langste reeks ooit van de Alkmaarders tegen één specifieke club. Toch leek het zaterdag even mis te gaan, want de bezoekers kwamen na negentien minuten tegen de verhouding in op 0-1. Julian Chabot kopte uit een hoekschop van Ryan Sanusi raak. Sparta was later dicht bij de 0-2 toen Marco Bizot redde op een inzet van Michiel Kramer uit een moeilijke hoek. AZ ontsnapte, maar had gezien het spel misschien wel zelf op 1-0 moeten staan.

In de eerste tien minuten kregen de Alkmaarders al de nodige mogelijkheden: Jannik Huth redde op pogingen van Oussama Idrissi en Thomas Ouwejan en Alireza Jahanbakhsh trof de paal. Ook na de 0-1 bleef AZ kansen creëren, maar Huth gaf zich niet gewonnen. Zo had hij een antwoord in huis op inzetten van Jahanbakhsh en Guus Til. Sparta kwam dit seizoen onder Advocaat in meer wedstrijden op voorsprong dan onder Alex Pastoor, maar in de wetenschap dat men in die vijf duels maar vier punten pakte, was men er niet gerust op.

Die ongerustheid bleek terecht, want nog voor de pauze sloeg AZ toe: Wout Weghorst kon op aangeven van Idrissi simpel afronden. AZ hoopte er in de tweede helft eentje bij te prikken en kreeg verschillende mogelijkheden: Til schoot over, Weghorst kon een voorzet van Ouwejan niet benutten, Jonas Svensson stuitte op de voet van Huth en een inzet van Weghorst werd op de doellijn gered. Toch werd het nog 2-1 in het AFAS Stadion: Idrissi schoot, een minuut nadat hij een goede kans had gemist, de verdiende treffer binnen voor AZ.

Denk jij dat Sparta Rotterdam zich gaat handhaven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een heerlijk verdiende overwinning. Dramatisch qua efficiëntie vandaag maar wel weer prima gespeeld. Ontzettend veel gecreëerd weer. Idrissi man of the match. Man man, wat is een verademing om aan beide kanten nu een buitenspeler te hebben die zn man kan passeren. En dat deed hij alsof het niks was vandaag. Prachtig om te zien. Ook nog even een compliment voor die huth, die volgens mij van het 2de van mainz of iets dergelijks kwam. Die heeft Sparta tot de laatste minuten in de wedstrijd gehouden. Nu doorpakken zodat we een buffer hebben voor de lastige wedstrijden die nog komen. COYBIR!

Nou ja, zeer moeizaam, maar wel drie punten. Voetbal van AZ was echt niet zo slecht, als Leo Driessen wil doen geloven, het is vooral de afwerking of de eindpass waar het ontbeert. En Alireza zit duidelijk in een dipje, qua vorm. Gelukkig is Idrissi deze wedstrijd belangrijk, want zowel de assist (die zelfs Weghorst niet kon missen), als de goal komen van zijn voet.

24 februari 2018 om 20:51

Ik word zo moe van Leo Driessen. Zijn telstar hart slaat zo overduidelijk in haat voor AZ. Laat hem maar lekker zwetsen

24 februari 2018 om 21:51

Rond de 80ste minuut, als ik mij niet vergis, begon hij dat AZ geen uitgespeelde kansen had. Een minuut later kwamen de stats in beeld; AZ 33 schoten waarvan 16 op doel. Vreselijke commentator inderdaad.

24 februari 2018 om 22:10

Sinds wanneer staat een schot, al dan niet op doel, gelijk aan een uitgespeelde kans? Prima verslaggever. En 2-1 thuis tegen de degradatiekandidaat nummer 1 is natuurlijk ondanks het wedstrijdbeeld erg pover.

24 februari 2018 om 22:18

Tuurlijk had AZ niet 33 uitgespeelde kansen, en het ging te moeizaam allemaal. Maar om te zeggen dat er geen uitgespeelde kansen waren tot dat punt is gewoon niet waar. Zoals elke wedstrijd mist Weghorst kansen die elke andere spits zou scoren, ook Til en Idrissi hadden gewoon goede kansen.

24 februari 2018 om 22:46

AZ heeft goede kansen gehad. Hands in de 16 door Sparta niet bestraft. Niets weggegeven en blijven voetballen. Winst is dan belangrijk tegen een ploeg die zich ingraaft.

Sparta speelt echt ontzettend negatief voetbal. Gelukkig wint AZ nog in de slotfase, ondanks dat zij ook niet de topvorm lijken te hebben.

24 februari 2018 om 20:36

Denk dat wij als Twente supporters niet mogen klagen over negatief voetbal van andere ploegen. Wij kunnen er ook wat van, helaas.

24 februari 2018 om 20:55

Onzin. Het is kwalitatief niet best, nee.. maar Twente heeft in ieder geval wel de intentie om te voetballen. Vorige week Twente - Sparta was daar het bewijs van.

24 februari 2018 om 20:58

Van Sparta kan ik me het heel goed voorstellen. Ze hebben Brogno, Ahannach (mits in vorm) en Friday maar 3 gevaarlijke spelers. Ze kunnen dus geen enkel risico nemen en zullen op de omschakeling moeten spelen.

FC Twente daarentegen heeft aan de bal meer kwaliteit dan een gemiddelde Eredivisie ploeg en het is eigenlijk een schande dat je nog steeds tegen degradatie moet knokken. Ik ben ook helemaal klaar met Verbeek die zich schuilt achter termen als 'gebrek aan kwaliteit' en 'beperkte middelen'.

Als we degraderen, mogen ze Verbeek en Van Halst wat mij betreft aan de schandpaal nagelen. Beiden 'presteren' echt ver beneden peil en het is onvoorstelbaar dat je dat de supporters aandoet. Heel erg jammer dat dit gebeurt bij twee clubmannen, maar ook zij moeten gewoon capabel hun werk uitvoeren.

24 februari 2018 om 21:01

Tegen Sparta ja ! Één wedstrijd tegen een team dat 0 potentie in zijn groep heeft. Twente met dit materiaal moet veel aanvallender kunnen spelen tegen elke club buiten de top 5. Het is verschrikkelijk afbraakvoetbal. Tegen Sparta was het inderdaad één richtings verkeer. Maar kom op, tegen Sparta !

24 februari 2018 om 21:06

@92643

Dat was de eerste wedstrijd onder Verbeek waarin ze intentie toonden om de bal te willen. Overigens ook de eerste wedstrijd in tijden waarin je ook overduidelijk de betere ploeg was.

24 februari 2018 om 22:27

Het probleem met Verbeek is wel dat hij eigenlijk nog niet met zo'n middelmaat (t.o.v. zijn andere clubs) in korte tijd moet knokken tegen degradatie. Twente heeft prima spelers rondlopen met Jensen, Maher en Assaidi maar daar heb je wel het uiterste omheen staan. Ook de keeperssituatie is natuurlijk niet perfect voor een club in die positie. Twente komt wel weg, makkelijk zal het niet gaan tenzij Verbeek een collectief er weet van te maken!

24 februari 2018 om 21:01

Ach, Sparta kan je weinig verwijten. Ze spelen gewoon naar hun kunnen. Dickie speelt hier duidelijk op een gelijkspel, en dat lukte bijna.

Dank je wel Idrissi, dank je wel! Wat een rotwedstrijd was dit zeg! Echt lastig hoe Sparta staat te verdedigen. Desondanks natuurlijk zeer verdiend, deze potjes moet je winnen als je 3e wil worden. Nou lekker achterover leunen dit weekend. Benieuwd naar feyenoord-psv.

24 februari 2018 om 20:30

Ik hoop dat Sparta gewoon lekker degradeerd ze hebben niks te zoeken in de eredivisie. Wat een ploeg is dat zeg.

Haha wat waren die spartanen in de laatste minuten aan het doen. Nog 5 minuten te spelen en 2-1 achter en toch gewoon met 10 man achter de bal blijven. Alsof ze niet wisten dat Az zojuist de winnende maakte. Ik zie het heel somber in voor Advocaat en Sparta. Er zit zo weinig in deze ploeg. Ik hoop voor hun dat ze nog wat potjes kunnen winnen, maar zelfs dat denk ik niet dat erin zit.

Hilarisch dat Sparta. Heb je nog 5 minuten om gelijk te maken, staan er gewoon 11 stil terwijl AZ mag rondtikken

Heerlijke goal zeg van Idrissi, wat een baas. De actie ervoor verdiende al een goal maar die 2-1 was ook heerlijk zeg.

Dit moest gewonnen worden en gelukkig viel hij ook. Weghorst kon em al maken maar die save was machtig hoor. Netjes gedaan, 3 punten binnen en wie weet puntjes weglopen van Feye.

24 februari 2018 om 21:07

Als de rest uit vorm is (alireza, Weghorst al weken, Til niet goed) dan is het wel heel prettig dat Idrissi er staat! Top aankoop! Groningen zal zich nog wel eens achter de oren krabben neem ik aan.

Wat een anti voetbal van Sparta... verdiende helemaal niets en hebben daarmee ook helemaal niets. De hand van Advocaat is duidelijk te zien...slecht voetbal!

24 februari 2018 om 21:04

Wat moeten ze dan doen? Volle bak aanvallen? Dan weet je zeker dat je er tegen dit AZ met 4-0 vanaf gaat. Nee. dit is gewoon het enige trucje dat deze ploeg kan. Hopen op een punt, en misschien zelfs meer. Lukte ze toch 87 minuten lang verdomd goed!

24 februari 2018 om 21:51

Wat hebben ze gecreëerd? Al lange ballen ze konden geen bal vasthouden. Met alle versterkingen doet Advocaat het niet beter dan Pastoor. De clubs onderin voetballen tenminste nog. Sparta laat echt niets zien.

24 februari 2018 om 22:06

Je kan het Sparta moeilijk kwalijk nemen. Het was inderdaad alles behalve voetbal, maar je verwacht toch niet dat Dick met dit elftal alles opengooit om het in een enorme afstraffing te laten eindigen? De aanvoerder van Sparta zei het zelf, elk punt is een bonuspunt die ze in Alkmaar pakken.

Huth Mom.

Wat is die Weghorst toch een drama speler en dan nog aanvoerder ook. Wat een afgang.

VZ kunnen jullie dat stemgedeelte er alsjeblieft uithalen?
Een Huth die uitblinker was van de wedstrijd (en dat vind ik als AZ supporter) heeft een lager cijfer dan alle AZ spelers ? Zonder die Huth was het wel 10-1 geworden. Verder speelde AZ een degelijke wedstrijd waarbij Sparta niets in te brengen had. Alleen het afmaken bleek een probleem (mede dankzij Huth uiteraard).

Oh ja ik zie nog een grappig feitje: op dit moment heeft Huth een 6,4 wat dus 0,1 hoger is dan Friday die dus een 6,3 had. Dit terwijl Friday de zwakste speler van het veld was. Het viel mij bij bijna elk balcontact op dat hij de bal direct inleverde bij een AZ speler.... Ik hoop echt dat Friday nog gaat schitteren (gun het hem van harte), maar deze wedstrijd was ver beneden peil.

Nog een laatste voorbeeld dat die cijfers nergens op slaan: Marco Bizot (prima keeper verder) heeft hier dus 1,3 punten boven Huth gekregen, terwijl Sparta 1 kans op het doel van AZ heeft gehad wat meteen een doelpunt was (kortom Bizot had deze wedstrijd 0 reddingen uit 1 kans). Dit terwijl Huth misschien wel 38 reddingen had uit 40 kansen.

MAN OF THE Match: Huth !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren