Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Icoon met 489 wedstrijden bij AC Milan zet handtekening bij Fiorentina

Laatste update:

Massimo Ambrosini gaat voor het eerst sinds het seizoen 1997/98, toen hij door AC Milan werd verhuurd aan Vicenza, aan de slag bij een andere club dan i Rossoneri. De 36-jarige middenvelder mocht transfervrij vertrekken uit Milaan en hij heeft een eenjarig contract getekend bij Fiorentina.

/

Dat meldt die club via de officiële kanalen. Ambrosini speelde bij AC Milan liefst 489 officiële wedstrijden, met dat aantal staat hij op de zesde plek van de eeuwige ranglijst bij de Italiaanse topclub. Ambrosini stond achttien seizoenen onder contract bij de vereniging. Hij wordt gezien als de ‘laatste der Mohikanen’: hij was de laatste van een zeer bekende generatie voetballers bij AC Milan die in 2003 en 2007 de Champions League wonnen.

Ambrosini weet dat hij bij la Viola mogelijk niet een directe versterking voor de basis is. “Hij is bereid om op de bank te zitten als dat nodig is, maar hij is een vechter. Als je dat niet bent, heb je niet zo’n fantastische carrière”, zei zaakwaarnemer Moreno Roggi onlangs.

AC Milan had Massimo Ambrosini gewoon een contract voor een jaar moeten geven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Psv killer Ambrosini! zonde dat hij niet bij Milan kan stoppen, is de laatste die over is van de oude garde.
Zou grappig zijn als er een Pirlo achtig effect komt bij Fiorentina.

4 juli 2013 om 21:12

Pirlo is net iets genialer vrees ik

6 juli 2013 om 00:09

Ach ja Pirlo werd ook gewoon afgeschreven door Milan. Een ijzersterke Ambrosini kan je ploeg echt beter laten spelen. Fenomenale wedstrijd tegen Barcelona, waar hij Messi geen bal gunde. Opvallend dat hij zoveel wedstrijden heeft, met Seedorf, Gatusso, Pirlo en Kaka op dat middenveld al die jaren.

4 juli 2013 om 21:14

@ Catalonia,

Inderdaad zonder dat hij niet bij AC Milan kon stoppen, maar ik vind dat AC Milan een grotere fout had gemaakt om Andrea Pirlo te laten gaan.

Verder is Fiorentina een mooie club voor Ambrosini. Hij zal qua ervaring een zeer belangrijke rol krijgen bij Fiorentina, maar ik sluit ook niet uit dat hij best vaak zal spelen.

Hij niet gehaald zijn voor het goede voetbal denk ik, eerder voor de ervaring enzo

4 juli 2013 om 21:26

Ambrosini is een hele complete middenvelder, hoor. Een echte allrounder met goed spelinzicht en verdedigend erg sterk. Hij heeft misschien geen fluwelen techniek, maar een goede voetballer is het zeker.

Lekker seizoen gehad dit jaar. 20 wedstrijden 10 x geel en 1 x rood.
Hij heeft blijkbaar geen zin om al te stoppen, dus leuk dat hij nog bij een redelijke club aan de bak kan!

Goeie keus. Hij was bijna bij West Ham maar achteraf misschien maar goed ook. Hij is sowieso oud maar met Noble en Diamé en wellicht Nolan en Collison heb je genoeg spelers voor zijn posities, en die zijn niet slechter dan onze oldie.

En zo eindigen alle sterren van AC Milan op een manier wat niemand ooit had gedacht en had gewild. Ik vind het raar dat Milan onfatsoenlijk met hun Italiaanse supersterren zijn omgegaan, Pirlo naar Juve, Gattuso naar Sion, Inzaghi te lang op de tribune, Maldini mag geen functie bekleden en nu Ambrosini naar Fiorentina. Dood en doodzonde omdat je deze voetballers maar in een shirt vind passen en dat is het zwart rood van Milan.

5 juli 2013 om 00:54

Je vergeet Nesta pik die is ergens in Canada

Dank je voor alles Ambrosini Een echte leider, jammer dat je contract niet is verlengt. Succes Bij je nieuwe club. De laatste de Mohikanen verlaat AC Milan.;;

Geschiedenis:
AC Casena: P(25) G(1)
Vicenza Calcio: P(27) G(1)
AC Milan: P(489) G(28)

4 juli 2013 om 21:22

Abbiati is er nog!

5 juli 2013 om 00:55

klopt maar ik denk dat Dida eerder in dat rijtje hoort dan abbiati

Milan had Ambrosini een langer contract moeten aanbieden. Ook al is hij niet van de beste, hij blijft een clubheld voor Milan en naar mijn mening is hij wel handig, hij moet echt niet onderdoen voor De Jong en Muntari ofzo.. Milan gaat wel vaker zo onrespectvol om met hun legendes.. Denk maar aan Nesta, Pirlo, Gatusso, Inzaghi.. Je kan zeggen van Inter wat je wil, onze legendes staat er allemaal nog Zanetti heeft onlangs nog een contractverlening gekregen van Inter net als Samuel. Zo moete elke club met hun legende's omgaan, dat is mooi. Ik vond het ook heel jammer toen Juve Del Piero aan Sydney FC verkocht.

4 juli 2013 om 21:28

. Milan gaat wel vaker zo onrespectvol om met hun legendes Je kan zeggen van Inter wat je wil, onze legendes staat er allemaal nog???
sneijder, julio cesar zei zijn misschien geen legendes maar wel degelijk belangrijk geweest voor inter en slecht behandeld!

mooi voor deze man dat hij nog naar een Italiaanse subtopper kan gaan als is het maar voor een jaar hij is immers best oud en houd er misschien wel na een jaar ervoor gezien.

4 juli 2013 om 21:32

Ik heb het over legendes, spelers die er al lang staan zoals Zanetti, Cambiasso, Samuel. Maar ik vind het wel onrespectvol van Inter dat ze van Sneijder af wouwden en Julio Cesar verkochte voor besparingen! Julio en Sneijder zijn helden voor ons inter fans maar geen legendes.

Ambrosini is dan wel oud, maar ik vind hem wel een handige speler. Hij is ideaal als een belangrijke middenvelder van je club geblesseerd geraakt, dan kan Ambrosini goed invallen want die man heeft heel veel ervaring. Als hij zijn contract uit dient bij Fiorentina kan hij nog lekker gaan cashen in Amerika of ergens Dubai.

4 juli 2013 om 22:18

Hahahaha kerel waar heb je het nou allemaal over? Milan heeft al die spelers nieuwe contracten aangeboden maar ze wouden allemaal een nieuwe richting in.. Wat moet Milan dan nog doen? Nutteloze reactie probeer je hier neer te zetten en jou clubje in de zonneschijn. Asjeblieft zeg, Inter heeft een paar oude spelers daar staan naast de legende Zanetti omdat er ontbreekt aan beter.

Ik snap niet dat Ambrosini hier zelf nog aan begint, 36 jaar en zo goed als zijn hele carrière bij een geweldige club gespeeld. Bij Fiorentina is de kans groot om op de bank terecht te komen en zou hij misschien alleen belangrijk kunnen zijn in het overbrengen van zijn ervaring aan jonge jongens. Als kind van de club Milan zou hij dat niet moeten willen, lekker zijn schoenen in de wilgen hangen.

4 juli 2013 om 21:28

Hij wil gewoon blijven voetballen, mag dat dan niet? Alessandro Nesta en zelfs Juve-clublegende Alessandro Del Piero gaan ook nog gewoon door. Gattuso deed het ook. Die Italianen kunnen eeuwig mee.

4 juli 2013 om 22:42

Ik zeg ook niet dat hij niet mag hoor, ik zou het zelf alleen niet doen. Als je zo'n staat van dienst bij Milan hebt zou het denk ik prachtig zijn om bij die club af te sluiten. Als hij nog graag wil voetballen oké, maar de kans op de bank is (uit de woorden van zijn zaakwaarnemer op te maken) reëel aanwezig en dat vind ik niet passen bij zo'n icoon als Ambrosini.

Del Piero, Nesta en Gattuso gingen nog voor een buitenlandse club, dat kan ik nog begrijpen. Dat is een avontuur, daar komen ze als grootheden binnen (en terecht trouwens) en daar spelen ze, mits fit, alles. Ambrosini kiest nu voor een subtopper in eigen competitie, vreemde keuze als je het mij vraagt.

4 juli 2013 om 22:00

Hij is gewoon nog een goede voetballer...

Jammer dat hij weg moest bij Milan en niet mocht blijven tot het einde van zijn carriere.ambrosini wat een held is hij bij Milan geweest.heeft geweldige tijden beleeft bij Milan en hij is dan ook spijtig genoeg de laatste bekende speler van de gouden generatie die vooral de CL gedomineerd hebben.2003cl winnen,2005 CL finale die ze al na de 1ste helft in de pocket hadden verliezen ze alsnog door het mirakel van Istanbul.2007 CL winnaar.ze hadden echt een gek goede generatie.jammer dat het allemaal voorbij is.hopelijk komt er voor Milan en het Italiaans voetbal snel terug zo een geweldige generatie aan.

4 juli 2013 om 21:38

Ik denk dat er wel nog zo'n generatie komt als deze in de Serie A. Maldini,ambrosini en Del Piero hebben we jammer genoeg al gehad Totti en Zanetti zijn er nog, maar deze 2 helden gaan geen 5 seizoenen meer spelen. Over de 'nieuwere' generatie. Bij Juve is Marchisio al aardig lang aan het spelen, en hij is pas 27 jaar. Hij is geboren in Turijn en speelt al bij Juve sinds hij klein was. Nog zo een geval is De Rossi. Hopelijk komen er nog meer spelers die een Maldini/del Piero/zanetti/totti als voorbeeld nemen en lang bij de club blijven.

Zijn goal tegen PSV in de halve finale CL zal me altijd bijblijven. Toen al was duidelijk dat van Bommel tekort kwam voor de absolute top.

4 juli 2013 om 22:37

Iemand die bij barcelona, bayern munchen, ac milan en psv heeft gespeeld, bij al die clubs een onbetwiste basisspeler was behalve bij barcelona, met elke club waar hij gespeeld heeft landskampioen is geworden die de champions league heeft gewonnen een wk finale heeft gespeeld is duidelijk een speler die te kort kwam voor de top

Dit is te gek voor woorden... ik hoop dat hij volgende seizoen persoonlijk 6 punten van milan afpakt!!@

Bedankt voor alles capitanoo

Jammer dat het op deze manier gegaan is, het wordt heel raar om Ambro in een ander shirt te zien.. Ik wens je alle geluk Capitano..

@daan88

Niet goed genoeg voor de absolute top?
Heb jij al die tijd het voetbal niet gevolgd of zo. Hij heeft bij 3 grote topclubs
jarenlang een behoorlijke rol van betekenis gehad en laten zien dat
het een geweldige middenvelder was. Je uitspraak zal dus gebaseerd zijn op
het afgelopen seizoen bij Psv, dat was wel een teleurstellend jaar.

De titel van vz klinkt wel heel gay...

Maar eerlijk als robben zijn vorm houdt kan het niet anders als dat ie gewoon speelt

Wel grappig dat veel mensen hier jaren aan het schreeuwen waren dat Milan moest verjongen.

Dan doen ze het eindelijk, en dan wordt er weer geroepen dat we niet goed omgaan met onze 'veteranen'.

Alle spelers hebben in mijn optiek een prima afscheid gehad. Waarvan die van Pippo met zijn winnende goal in mijn ogen nog de mooiste was.

Het enige waar ik niet over te spreken ben is waarom Milan niet beter heeft geprobeerd om Maldini een prominente rol te geven.. Die man straalt gewoon AC uit...

Inzaghi daarentegen heeft in mijn ogen de smaak goed te pakken en zal hopelijk nog ver komen bij zijn coaching.

Ontopic Ambrosini:

Deze man was als ervaring nog wel handig, maar je zag gewoon dat zijn handelingssnelheid, en het inzetten van tackles steeds trager werd. Iets waar hij het nou net van moest hebben..

Meestal een onzichtbare speler (op de wedstrijd tegen PSV na) die voor Milan 'handige' overtredingen maakte.

Gelukkig hebben we altijd nog 'king Kong' de Jong in huis, hopen dat hij deze rol goed kan invullen.

Daarnaast zie ik in Montolivo een prima captain, ook al speelt hij pas een jaar bij Milan, hij kan het in mijn optiek prima neerzetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren