Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ibrahim Afellay ziet ‘bron van onrust’ in de selectie van Ajax

Zondag, 1 oktober 2023 om 23:25Mart van Mourik

Ibrahim Afellay is niet tevreden over de prestaties van Josip Sutalo tegen RKC Waalwijk. De centrumverdediger van Ajax ging zeker in het eerste bedrijf van het gestaakte duel enkele keren opzichtig de fout in en Afellay vraagt zich in de uitzending van Studio Voetbal af of er nog wel rek zit in de kwaliteiten van Sutalo.

“Het is niet aan de laatste wedstrijden te zien dat Sutalo een speler is om blij mee te zijn, zoals Maurice Steijn dat zei. Tegen RKC Waalwijk was hij echt een bron van onrust achterin”, zo zegt Afellay, die beelden laat zien waarin de centrumverdediger in het eerste halfuur minimaal vier keer op zeer gevaarlijke plekken de bal inleverde. “Of hij beter kan dat dit? Nou, je zou het niet zeggen.”

Pierre van Hooijdonk vermoedt dat het gebrek aan vastigheid in de opstelling een negatieve impact heeft op het veldspel van Sutalo. “Wat je wel ziet is dat hij weer met iemand anders naast zich speelde. Ik denk dat dat uiteindelijk ook een groot verschil maakt.” Steijn koos er namelijk voor om Jorrel Hato naar de linksbackpositie te schuiven en Gastón Ávila in het hart van de verdediging te posteren. Die wijziging kan Afellay overigens wel enigzins begrijpen.

“Ik snap wel dat Steijn nog niet de ideale samenstelling heeft gevonden, dat is wel duidelijk. Hij is nog niet tevreden over de linksbackpositie. Onder John Heitinga heeft Hato veel wedstrijden als linksback gespeeld, dus ik begrijp wel dat Steijn hem daar wil proberen. Maar tegen RKC vond ik niet dat zijn fouten iets te maken hadden met degene die naast hem speelt. Dit zijn gewoon hele simpele ballen die hij inlevert”, besluit de analyticus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door lionaldinho84)

Ja valt me tot nu toe zwaar tegen, makkelijk om Mislintat hiervoor de schuld te geven maar ik zag zelf de komst van deze gozer ook wel zitten, prijskaartje was aan de hoge kant maar niet heel gek voor deze tijd. Hopelijk zit er nog wel rek in en gaat deze jongen nog laten zien wat hij kan.

2 oktober 2023 om 07:14

Zag je hem zitten obv eigen observaties of vanwege het hele circus wat rond zijn komst werd opgetuigd?

2 oktober 2023 om 07:41

Tja een basisspeler van een halve finalist op een wk is wel een heel circus ja.

2 oktober 2023 om 08:15

Een teamprestatie zegt niet per definitie iets over de kwaliteiten van individuen binnen een team. Haal modric weg en ze komen wellicht net door de poule fase.

Daarmee bevestig je precies het punt wat ik heb willen maken. Hoeveel mensen hebben hem nu werkelijk zien spelen en kunnen zelf op voorhand een oordeel geven over zijn kwaliteiten. Ik verwacht dat dat er niet zo heel veel zijn op VZ

2 oktober 2023 om 08:21

Sutalo was op het WK geen basisspeler, sterker nog heeft alleen maar mee gedaan in de troostfinale en heeft nog maar 8 interlands gespeeld. Lijkt me dus nog niet echt onbetwist.

Nederland heeft een De Roon en Weghorst die wel meededen op het WK. Dat zijn toch ook niet echt toppers of wel.

2 oktober 2023 om 08:32

@NJfromVOL Viel mij positief op op het wk, verder geen wedstrijden van Zagreb gezien. Dus het zal een beetje van beide zijn.. 😂

2 oktober 2023 om 09:14

De kerel heeft een wedstrijd gespeeld op het WK. En daar is je gevoel gebaseerd op? Volgens mij ben je gewoon meegegaan in het mediaspel rondom hem.

2 oktober 2023 om 10:53

Is het zo gek dat ik vertrouwen had in een jongen die op z’n 22e op een wk debuteert voor een toch wel goed voetballand als Kroatië?

Voor jou lekker makkelijk natuurlijk om nu achteraf te roepen dat hij er geen kloten van kan. Of wist je dat vantevoren ook al?

2 oktober 2023 om 11:15

@modricmagic

Ik kende hem niet goed, daar ben ik eerlijk in. Ik zeg ook niet dat het een geweldenaar is, maar als je op je 22e in de halve finale van een WK speelt, mag je er toch vanuit gaan dat hij wat kan?

Mijn probleem is, dat spelers zo vreselijk snel worden opgehemeld of afgeschreven. Opeens is het de nieuwe Ramos en na een paar wedstrijden in een van los zand aan elkaar hangend team zonder duidelijke tactiek en (bege)leiding is het opeens de nieuwe Beugelsdijk.....

Ik denk/hoop dat het aan vertrouwen ligt. Tegen Fortuna zagen we dat hij echt een prima pass in huis heeft. Daar gaf hij zo drie, vier ballen op Brobbey die hij inmiddels al een tijdje niet heeft gegeven. Misschien dat de interlandperiode hem goed doet, want bij Kroatië laat hij zien juist een hele betrouwbare kracht te zijn.

2 oktober 2023 om 08:54

Heb ook het idee dat hij als een soort reddende engel wordt gezien die dat met z’n “Kroatisch bloed” laat zien. Dit bewijst maar weer dat spelers om je heen je beter doet renderen zoals bij Kroatië. Wellicht een open deur, al vind ik Affelay dat vaak doen, maar wel tekenend voor z’n huidige vorm. Heb het idee dat hij ook meer een speler is die op z’n best is als er een leider naast hem staat of vastigheid wat nu niet ‘t geval is.Overigens van mij mag de vergrootglas boven Ajax wel weggehaald worden, we weten allemaal dat het nu los zand is (nog).

2 oktober 2023 om 09:43

Ja, misschien is dat ook wel zo. Daar ging ik ook in mee hoor. De eerste wedstrijd liep hij met die aanvoerdersband het veld op en legde hij echt een goede pot op de mat. Toen dacht ik echt dat we onze leider binnen hadden. Ik heb natuurlijk nog steeds alle geloof in hem, maar had toch gehoopt dat hij zich makkelijker aan kon passen.

2 oktober 2023 om 10:25

Snap ik, werd ook door de media flink bewierookt. Door z’n goede spel bij Zagred en Kroatië natuurlijk. Overigens zijn maar weinig spelers die ergens nieuw komen en dan in zo’n organisatie terecht komen, gelijk top presteren. Als die er zijn zullen die met alle respect niet naar NL komen.
Snap dat de nieuwe spelers onder een vergrootglas liggen, alleen ik zou kritischer als buitenwereld zijn op Rensch, Taylor, Bergwijn, Berghuis en Brobbey (al maakt die z’n goals nu). Spelers die nu echt moeten opstaan, gaan al tijdje mee bij Ajax of hoog niveau. Ach vermoedelijk komen er de komende weken genoeg artikelen hierover op VZ of elders…😶

Volgens mij heeft Steijn het draaiboek van Schreuder en Heitinga erbij gepakt. Man man wat gaat het allemaal op een traag tempo. Baltempo verschrikkelijk laag, drukzetten totaal nog niks van gezien? Intensiteit van vrijkomen is bijzonder laag. Dit zie ik nu bij al de 3 de trainers.

2 oktober 2023 om 01:56

@pietjuh. Het baltempo ligt toch niet aan de trainer. Trust me, elke trainer wil een hoog baltempo, elke! Als men niet eens simpel een bal kan inspelen...

2 oktober 2023 om 07:32

Elke trainer zou het willen maar niet iedereen kan het inslijpen en sommigen geven de voorkeur voor een nauwkeurige (lees: trage) opbouw (de Boer/Advocaat) die veelal via de backs verloopt, tov tenHag en Slot die dmv positiespel de centrale middenvelders snel willen bereiken. Gaat gepaard met meer risico en wordt sneller uitgevoerd.

2 oktober 2023 om 10:27

Nadat nu al 3 trainers hetzelfde probleem hebben is het nooit bij je opgekomen dat het aan de kwaliteit van de spelers zou kunnen liggen?

Ik zou wel eens een centrum Hato Avila willen zien met Sosa linksback. Denk dat dat verdedigend een stuk stabieler zou staan dan momenteel, ondanks dat je dan met drie linksbenige achterin speelt.

1 oktober 2023 om 23:51

De enige reden dat Hato minder of geen kritiek krijgt, is omdat hij ajax jeugd is. Hijzelf maakt vaak ook fouten of wordt kinderlijk eenvoudig uitgespeeld. Laat Hato maar gewoon op linksback zijn ding doen. Centrum komende tijd Sutalo - Avila laten zodat er wat gewenning komt.

2 oktober 2023 om 00:26

Inderdaad, je hoort iedereen wel over die Gaaei die tegen Feyenoord niet best was. Maar die Hato was bij de 1-0 Gimenez natuurlijk ook helemaal kwijt. Hoe hij vervolgens bij die 3-0 (?) een op een gewoon uitgekapt wordt als een junior was al helemaal belachelijk. Maar nee, daar hoor je inderdaad niemand over..

2 oktober 2023 om 05:32

Hato tegen rkc ook dramatisch. Hoor je iemand. Nee. Mensen meten altijd met 2 maten als het om eigen jeugd gaat. Dat is altijd zo geweest.

2 oktober 2023 om 06:54

Tuurlijk meet je met twee maten. Dat is de clubfilosofie. Jeugd verdient het voordeel van de twijfel. Als je spelers uit allerlei verre oorden die voor miljoenenbedragen komen gelijk wil beoordelen als spelers uit de eigen jeugd moet je een andere club zoeken om te supporten.

2 oktober 2023 om 08:35

Juegd verdiend de voordeel als ze gelijkwaardig zijn. Als ze minder zijn moet je de beste opstellen. Ondanks dat Gaaei bij de eerste goal van Feyenoord aan de verkeerde kant staat en zich relatief makkelijk weg laat zetten maakt Hato de grootste fout. In veel verslagen leek het of dat het alleen aan Gaaei lag. En bij de 0-2 zag Hato er als een pupil uit.

Geef het hem maar te doen. Op je 23ste voor het eerst in een nieuw land, voor het eerst buiten Croatië. En je komt in een slecht draaiend elftal tussen een stel clowns a la Gorter, Hato, Rensch en Vos te staan. Al zet je daar Araujo neer, verzuipt hij nog.

Gorter houd toch geen bal tegen. Pasveer ook niet, maar die blonk uit in het organiseren van de verdediging. Zet die er dan maar weer in. Op lcv dan Avila want die is gewoon een stuk verder dan Hato. Op rechtsback Gaaei, op zes zou ik Mannsverk alsnog wel willen zien. En het belangrijkste: Berghuis vrij op rechts. Laat hem a la Messi zich maar op de eigen helft aan komen bieden om zo het voetbal vanuit achteruit te ondersteunen.

Je moet ook niet van zo'n jongen verwachten dat hij opeens met zijn 23 jaar het achterin wel even gaat organiseren..

2 oktober 2023 om 05:58

Nee dat klopt, maar je mag toch wel een fatsoenlijke inspeel pass verwachten, deze jongen levert al wedstrijden lang zoveel ballen in. Het is helaas gewoon echt ondermaats.

Het is echt een matige speler, die veel te veel heeft gekost. Ajax is een topclub je hebt uitblinkers nodig die er gelijk staan, Sutalo is een Utrecht type speler, middelmatig en totaal geen Ajax dna, is ergens via mislintat gehypt en zo in Amsterdam veel te duur uitgekomen

2 oktober 2023 om 05:35

Via mislintat gehyped? Man dit is een topper in de verdediging van Kroatië. Het komt wel goed

2 oktober 2023 om 08:40

Bij het Nederlands elftal lopen ook spelers die geen topper zijn of nooit zullen worden. ik denk dat dat bij Kroatië ook voor meerdere spelers zou gelden.

Echter toen hij kwam werd hij door velen flink omhoog geschreven. Hij was in alles beter dan Timber. Tot op heden kan hij alleen beter koppen dan Timber (is dat niet heel moeilijk) en valt de rest tegen. Nu kan dat zeker nog komen, maar hij kwam binnen als de nieuwe leider van het elftal.

2 oktober 2023 om 13:38

in de laatste paar wedstrijden vind ik hem heel zenuwachtig overkomen. lijkt wel te huppelen en de bal zomaar opeens een richting op te schieten. 1 ding is zeker die jongen staat onder grote druk.

Bij Affelay heb ik steeds het idee dat hij voorafgaand aan de uitzending in de spiegel oefent welke chlichés hij ten gehore zal gaan spreiden. De manier waarop hij op Michiel Kramer inhaakte, was bijvoorbeeld nogal gekunsteld en daarbij een parafrase van wat Michiel daarvoor zelf had verteld.

Jeetje wat was hij slecht. Studio voetbal liet even alle verkeerde ballen zien. Gewoon hele simpele balen leverde Sutalo in waardoor er steeds gevaar ontstond .. dit verwacht je niet van een international

Ja afellay ik ga 1 naam noemen. Senesi!
Wat riepen we allemaal in zijn eerste weken? Hoe heeft Feyenoord die kunnen halen. Die kan er helemaal niets van.

2 oktober 2023 om 07:41

Dus Ajax had ook iets meer geduld moeten hebben met Bassey? Vind ik overigens wel.

2 oktober 2023 om 09:35

Senesi heeft 1 wedstrijd zwak gespeeld soccerfan, 1 wedstrijd. Dat was tevens een wedstrijd op kunstgras waar hij nog nooit op had gespeeld. Deze Sutalo staat al 5 wedstrijden te schutteren en laat nu nog totaal niet zien zich te kunnen herpakken, waar Senesi na 5 wedstrijden juist een prima indruk achterliet.

Van der Wiel was zelfs finalist op het WK. Dat zegt dus niets over de kwaliteit van een speler. Had ook Joris Mathijsen kunnen noemen

2 oktober 2023 om 08:41

Er zijn zoveel internationals (van heel veel landen) die geen ster zijn en leuk mee draaien.

Sutalo valt tot nu toe inderdaad vies tegen. Had ook meer van hem verwacht. Want opbouwen kan die niet of durft hij niet. Een Avila tegen RKC was al overtuigender aan de bal dan Sutalo. Ook als die Kroaat met Hato speelt passt die alleen maar de bal naar hem en dan moet Hato het maar uitzoeken. Maar ja kan ook komen doordat die blijkbaar niet goed Engels kan. Dat is toch wel zorgwekkend voor iemand die geboren is in 2000 vind ik. Communiceren doet die amper in het veld daardoor. Hopelijk dat hij Engelse lessen neemt en het over tijd maar beter wordt.

2 oktober 2023 om 09:50

Ik denk echt dat het een kwestie van vertrouwen is. Je kunt de samenvatting tegen Fortuna bekijken op het kanaal van Ajax, daar geeft hij ballen die je daarna niet meer hebt gezien. Misschien dat ik me vastklamp aan hoop, maar over tijd gaat hij zich wel verbeteren.

Hij is niet best in alle wedstrijden! En was van Hooijdonk dan zegt dat het wisselen van spelers hem voor extra moeite kost. Maar hij behoort een speler te zijn die juist de basis is.Alles speelt hij maar terug en opzij . Het is niet om aan te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
261 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 3 0 1 1
2017/2018 Stoke City 6 0 1 0
2016/2017 Stoke City U23 1 0 0 0
2016/2017 Stoke City 12 0 0 0
2015/2016 Stoke City 31 2 3 1
Laatste voetbalnieuws

Afellay keek met open mond naar ‘bloedmooie’ actie van uitblinker bij Ajax

Ibrahim Afellay heeft zaterdag genoten van het spel van Steven Berghuis. De aanvaller van Ajax onderscheidde zich in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (5-0) meermaals met fraaie passes én assists. Dat is...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren