Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ian Maatsen maakt in Berlijn zijn eerste doelpunt namens Borussia Dortmund

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag een zege geboekt op FC Union Berlin. In de Duitse hoofdstad was BVB met 0-2 te sterk voor de thuisploeg. Karim Adeyemi zorgde met een prachtige treffer voor de openingstreffer. Ian Maatsen maakte zijn eerste in dienst van die Borussen. Donyell Malen was geschorst voor het treffen in Berlijn.

De eerste grote kans van het duel werd gecreëerd door Union. Lucas Tousart ontving een pass met de hak van Kevin Volland in de zestien en haalde meteen uit, maar zag zijn poging voorlangs schieten.

De eerste grote kans voor Dortmund diende zich aan in de 35e minuut. Een hoekschop werd doorgekopt door Adeyemi, waarna Nico Schlotterbeck bij de tweede paal leek in te kunnen tikken. Union-doelman Fredrik Rønnow bracht echter op de lijn fantastisch redding op de inzet.

Diezelfde Rønnow had luttele minuten later weer een geweldige reflex in huis. Maatsen haalde van afstand uit en zijn poging werd door Julian Brandt van richting veranderd, waardoor Rønnow op het verkeerde been gezet leek. De Deense sluitpost veranderde echter snel van richting en hield zijn doel knap schoon.

Vlak voor rust moet Rønnow alsnog vissen. Adeyemi ontving de bal aan de zijkant van de zestien, dribbelde à la Arjen Robben naar binnen en schoot met links raak via de onderkant van de lat: 0-1.

In de tweede helft kreeg Volland een opgelegde kans op de gelijkmaker. De bal belandde in de kluts voor de voeten van de Duitse spits, maar hij schoot van heel dichtbij recht op Dortmund-keeper Alexander Meyer op.

Vlak daarna kwam Yorbe Vertessen binnen de lijnen. De voormalig PSV’er wist zijn stempel niet te drukken en Union werd niet echt gevaarlijk in het restant van de wedstrijd. In de slotfase van de wedstrijd snoepte Maatsen de bal af van de laatste man en faalde vervolgens niet: 0-2. Door de overwinning behoudt Dortmund de vierde plaats in de Bundesliga. Union blijft veertiende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan ga je midden in een kampioensjaar weg bij PSV omdat je ergens een vaste basisplaats wil en ben je daar veroordeeld tot dezelfde rol. Vertessen is al een tijdje bankzitter bij Union en voegt daar ook niet bijzonder veel toe. Had dan dat kampioenschap meegemaakt en in de zomer de stap gemaakt. Dan maak je tenminste de volle voorbereiding mee.

2 maart 2024 om 17:41

Kans lijkt me groot dat Vertessen zich buitengesloten voelde in de spelersgroep van PSV, indruk wekte hij wel met dat interview waar hij het over groepjes had in de selectie.

3 maart 2024 om 00:57

Vertessen kan in dat geval beter met zichzelf aan de gang gaan. Als dit PSV iets is dan is het wel een hecht team. Maar zoals Kieft al goed zei, die jongen komt over als zeer onzeker en heeft geen zelfvertrouwen. Dat is iets waarin Vertessen zich moet ontwikkelen en zegt weinig over de spelersgroep.

2 maart 2024 om 17:57

Of iedereen blijft fit, je speelt nog amper en in de zomer wil niemand je meer.

3 maart 2024 om 00:55

Of of of. Of je concurrent bij Union scoort er 2 per wedstrijd en je komt de bank niet meer af. Vertessen speelde minimaal net zoveel bij PSV en zou dat blijven doen.

2 maart 2024 om 17:59

Uiteindelijk was het toch niet echt zijn kampioenschap geworden daar zijn rol en inbreng marginaal waren. Daarnaast zoals hierboven benoemd kwam zijn interview wel over dat hij niet erg gelukkig was in de groep. Niet iedereen heeft de behoefte om a la Carson of Room destijds bij PSV de lolbroek uit de hangen op een feestje waar je zelf slechts een mini rol in hebt gespeeld. Vind het vrij bijzonder dat veel mensen voor hem invullen of het een goede of slechte keuze is geweest. Zit daar pas een paar potjes, en hij zal ook daar zich in de basis moeten knokken. Bij PSV zou hij nooit basisspeler geworden zijn, hier heeft hij in ieder geval de kans zich te bewijzen daarvoor.

3 maart 2024 om 01:02

Als je vanaf de Fjes bij de club zit en eindelijk kampioen kan worden dan moet dat toch iets moois zijn om mee te maken? Vooral als je gewaardeerd word en een bijdrage hebt geleverd in zo een succesvol seizoen. Laatst gaf hij ook aan dat hij zich wat meer speeltijd en basisplaatsen had voorgesteld bij Union dus heel tevreden zal hij daar ook niet zijn op dit moment. Lijkt mij dan mooier om het seizoen mooi af te sluiten en er zijn altijd wel wat BL of Serie A clubs die een 5mil neerleggen.

2 maart 2024 om 18:02

Nou lijkt me Berlijn niet verkeerd vertoeven en is Union een mooie club. Maarja ik las dat ie vond dat z'n avontuur nog niet geworden was wat het worden moest.

2 maart 2024 om 18:03

Alsof hij vooraf wist dat hij op de bank zou komen. Bij psv was zijn rol duidelijk. En een kampioenschap is lang niet zo leuk als je reserve bent hoor.Snap niet dat psvers daar steeds zo salty over zijn. (Tenminste, zag laatst ook allemaal vergelijkbare reacties onder een artikel) Vanuit het oogpunt van Vertessen was het helemaal geen vreemde stap

Toch wel groot nieuws als het 0-21 is geworden.
BVB moet wel winnen als ze nog kans willen hebben op dat CL ticket.

2 maart 2024 om 19:14

Je reactie gaat verwijderd worden hebben ze bij mij ook gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren