Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huijsen legt uit waarom hij voor een interlandcarrière bij Spanje heeft gekozen

Laatste update:

Dean Huijsen koos er afgelopen maand voor om voor de nationale ploeg van Spanje uit te komen. Daardoor kan het achttienjarige toptalent niet langer wedstrijden voor het Nederlands elftal spelen. In gesprek met de Madrileense krant Marca legt Huijsen uit waarom hij heeft besloten om te switchen van voetballand.

De keuze van Huijsen zorgde enigszins voor gefronste wenkbrauwen, aangezien hij ruim een jaar geleden nog vol voor een interlandcarrière bij Oranje leek te gaan. “Thuis spreken we Nederlands en mijn hele familie komt uit Nederland, dus die keuze was niet moeilijk. Spanje was een optie, maar ik ben blij dat ik voor Oranje mag spelen”, zei hij destijds in gesprek met Voetbal International.

De Spaanse voetbalbond wist Huijsen vorige maand echter te verleiden om alsnog voor la Furia Roja uit te komen. De verdediger van Juventus, die sinds januari verhuurd wordt aan AS Roma, maakte afgelopen donderdag zijn debuut voor Jong Spanje in een vriendschappelijk duel met Slowakije (0-2 verlies).

In februari werd duidelijk dat Huijsen de Spaanse nationaliteit aangenomen heeft. “Ja, ik voel me echt Spaans. Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van het nationale team, omdat ik sinds mijn vijfde in Málaga ben opgegroeid”, laat de centrumverdediger weten.

“Ik droom ervan om met Spanje een prijs te winnen, en hopelijk ook met een club. Ik ben jong, maar op een dag zie ik mezelf daar wel staan. Ik ben achttien jaar oud en heb nog een lange weg te gaan, maar ik werk er elke dag voor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sorry, waar staat de uitleg precies?

26 maart 2024 om 08:38

Ik mis de uitleg ook. Enige wat ik zie zijn een paar PR-statements.

Waarom hij precies zich opeens 'volledig Spaans voelt' nadat hij een paar jaar terug nog iets vergelijkbaars zei over Nederlands zijn..

Denkt hij dat hij te weinig kans maakt op Oranje? Dan moet hij dat gewoon zeggen. Het staat nogal vreemd, maar het is een reden die nog te volgen is.
Of kijkt hij te veel Tiktok en NOS en is het politiek?

Dit is compleet geen duidelijkheid/uitleg.

26 maart 2024 om 09:40

Heel simpel:

"omdat ik sinds mijn vijfde in Málaga ben opgegroeid”

Je kunt er veel woorden aan vuil maken maar dit lijkt me genoeg.

Jammer voor NL, maar ik begrijp het ook wel, als je in Spanje bent opgegroeid dan zou ik me ook meer Spaans voelen. Al verschilt dat dus per persoon. Gelukkig hebben we qua verdedigers genoeg toekomst in NL. Al doet hij erg momenteel prima bij Roma, had ik in eerste instantie niet verwacht maar op deze leeftijd toont hij aan mee te kunnen op het niveau.

26 maart 2024 om 19:05

Tja wel vanaf zijn 5e op malaga opgroeien en je jeugd interlands voor nl spelen en nu bedanken. Dus lijkt me raar maarja zijn keus en hoop voor hem dat hij een mooie carriere heeft

Het lijkt me duidelijk waarom hij voor Spanje gekozen heeft toch? Een beter elftal, grotere talenten om hem heen, een betere bonscoach en een verstandigere bond die voor een eventuele nieuwe bondscoach moet zorgen. Eigenlijk zijn al dit soort keuzes, van jongens die kunnen kiezen voor Spanje/marokko/turkije boven Nederland, kleine inkijkjes in het vertrouwen dat de jonge voetballers hebben in de Knvb..

Ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om voor een bond te gaan spelen die ervoor kiest om bondscoaches neer te zetten als Frank de Boer, Danny Blind en Ronald Koeman.. Als je van zo'n organisatie afhankelijk bent zou ik ook even doorkijken.

26 maart 2024 om 08:40

de eerste paar zinnen betreft kwaliteit en prijs perspectief was niks geks aan maar om het zo op de bond te spelen lijkt eerder op jou persoonlijke mening dan logica. overigens vind ik de kwaliteit van nederland nooit zo slecht of minder dan de andere teams dan andere mensen doen lijken. we doen vaak redelijk serieus mee. het toernooi wordt toch op details beslist waar geluk ook een grote factor is.

26 maart 2024 om 08:45

Ik zou er zelf inderdaad ook goed over nadenken voor ik een keuze zou maken. Natuurlijk is het mijn mening dat de KNVB niet functioneert en rare beslissingen maakt. Maar ik denk dat iedere professional die zijn carriere plant of iedere gebruiker hier op VZ het met me eens zal zijn dat de kans groter is dat de KNVB een bondscoach van niks aanstelt dan dat de Spaanse bond dat zal doen?

We hebben nog niet zo lang geleden 2 eindtoernooien gemist door de waanzin die zich binnen de KNVB afspeelden. We zijn op het EK '20 kansloos uitgeschakeld door de vreemde keuzes
van een complete incompetente bondscoach.. Bij welk toernooi hebben we voor het laatst "serieus meegedaan"?

26 maart 2024 om 09:21

Afgelopen WK er in de kwartfinale op penalties uit tegen de latere kampioen. Dan heb je serieus meegedaan, ondanks dat het voetbal niet om aan te gluren was.

26 maart 2024 om 09:26

Dan hebben wij andere definities van het begrip meedoen. Nederland heeft geen seconde aanspraak mogen maken op de wereldtitel en is tegen de lammen en de blinden tot de kwartfinale gekomen. Dat vind ik niet meedoen, je bent op 10 minuten na de volledige wedstrijd weggespeeld tegen de eerste serieuze tegenstander waar je tegen gespeeld hebt? Hoe is dat meedoen?

26 maart 2024 om 09:42

weet jij hoe portugal voor het laatst het ek heeft gewonnen? die hebben geen pot gewonnen tot de finale en waren door als nummer 3 in de poule.. er zijn teams met de helft van de kwaliteit van nederland behoorlijk ver gekomen. Nederland deed uiteindelijk dus aardig serieus mee en op basis van kwaliteit hadden portugal of frankrijk alle afgelopen toernooien met gemak moeten winnen maar dat blijkt ook niet zo makkelijk te zijn. frankrijk miste de helft van de selectie aan blessures, zoals ik zeg geluk is een belangrijke factor.

26 maart 2024 om 18:47

@YoeriCFC
Als ik een jonge Nederlandse verdediger was en ik kon voor meerdere landen kiezen, zou ik ook voor een ander land kiezen. Je kans op speeltijd is gering. Nederland knalt er aan de lopende band goede verdedigers uit, die geeneens op de bank zitten. Helemaal centrum verdedigers. En in de jeugd komt er alweer een hele lading aan, dus het wordt alleen maar meer dringen. Als er nu ook eens goede aanvallers bij komen en vooral een echt goede spelverdeler dan wordt het heel leuk voor Nederland de komende jaren.

26 maart 2024 om 08:41

Ben ik wel mee eens.

26 maart 2024 om 08:47

Wellicht kiest iemand die sinds zijn 5e in Spanje heeft gewoond wel voor Spanje omdat hij zich Spaans voelt. Zou zomaar kunnen.

Ook kun je dit niet vergelijken met spelers die voor Marokko/turkije kiezen. Dat zijn namelijk jongens die in NL zijn opgegroeid en die bewust kiezen voor een (doorgaans) minder elftal.

Ik denk eerder dat de keuze van Turkse en Marokkaanse spelers een kijkje geeft in onze maatschappij, dan in de bondscoach-keuze van de Knvb.

Turkije is/was al jaren best slecht en Ziyech lag ook gewoon in de clinch met de Marokkaanse bondscoach. De kans op succes bij Oranje is (zeker in vergelijking met Turkije) net wat groter. En in de regel geldt dat ook voor Marokko, al zijn die op dit moment best sterk.

26 maart 2024 om 08:54

Dan moet hij niet eerst roepen dar hij voor Oranje gaat omdat hij zich Nederlander voelt. Is gewoon een opportunistische keuze van hem.

26 maart 2024 om 08:58

@feye_88, Het zou zomaar kunnen maar het komt niet overeen met de uitspraken die hij nog niet zo lang geleden gedaan heeft in de VI (zoals geloof ik ook in het artikeltje staat). Als jouw logica op zou gaan, die je gebruikt voor de Turkse - en Marokkaanse spelers, dan zou Huijsen dus ook voor Nederland hebben gekozen. Als je namelijk thuis "gewoon" Nederlands spreekt en je er waarde aan hecht dat je hele familie in Nederland woont dan kies je voor Nederland.

Ik denk dat je niet moet onderschatten in hoeverre jonge spelers tegenwoordig hun carriere proberen uit te plannen. Waar kunnen ze de meeste minuten maken, waar kunnen ze waarschijnlijk veel prijzen winnen en waar is de kans op een fatsoenlijke bondscoach het grootst?

Natuurlijk zijn er ook spelers die uit andere overwegingen keuzes maken, maar voor in mijn optiek is de KNVB een hele negatieve schaduw die over dit soort keuzes hangt.

26 maart 2024 om 10:11

@grovertje hij was toen 17 dacht ik, nu 18, hij is eigenlijk nog een kind. Ik wist op mijn 17de/18de ook niet altijd wat ik wilde, kan toch best gebeuren dat hij van gedachten veranderd.

26 maart 2024 om 11:31

@yoericfc

Dat is mijn logica helemaal niet. Ik geef gewoon aan dat de situatie anders is. En dat het met name om een maatschappelijk sentiment gaat dat bij Turkse/marokkaanse voetballers heerst, die zich meer verbonden voelen met die landen dan met Nederland.

Zoals ik al zei: Turkije en Marokko hebben echt geen geweldige track record als het gaat om goede bondscoaches. Nederland heeft wat dat betreft betere/grotere namen gehad in het verleden. Hiddink en Van Gaal staan gewoon hoog aangeschreven. Koeman ook.

Als je denkt dat de bonden van Turkije en Marokko beter functioneren vraag ik me echt af of je hier wel echt over nagedacht hebt.

26 maart 2024 om 08:49

De Spaanse bond die zo verstandig is dat ze een jonge Pedri naar zowel het EK als de Olympische spelen lieten gaan? Vreemd dat hij nu van blessure in blessure valt.

26 maart 2024 om 08:49

Zo zou ik er zeker niet instaan. Ik zou trots zijn om het shirt van mijn eigen land te mogen dragen. Daar wil je toch prijzen mee winnen en niet met een ander land omdat die toevallig meer talent heeft? Als iedereen volgens jouw redenering zou handelen m.b.t. nationale teams, dan hadden Giggs en Bale ook nooit voor Wales gespeeld of een Litmanen bij Finland.

26 maart 2024 om 08:50

Heb je de lijst met bondscoaches gezien die spanje heeft versleten? Beetje random trainersnamen noemen slaat nergens op. Ik mis van Gaal, Hiddink en van Marwijk trouwens in je lijstje.

26 maart 2024 om 08:53

Denk dat het gewoon veel simpeler ligt. Die jongen voelt zich gewoon echt Spaans. De jongen is sinds zijn 5e opgegroeid in Spanje. Ten tijde van de hoogtijdagen van het Spaans voetbal. EK, WK winst. Als je dan midden in het succes opgroeit en samen met je vriendjes het succes viert, dat creert ook gewoon een bepaalde binding met dat land.

26 maart 2024 om 09:31

Maar waarom zegt hij een jaar geleden dan dat hij zich zo Nederlands voelt en dat er bij hem thuis alleen maar Nederlands gesproken wordt?

Maakt mij niks uit waar hij speelt. Die jongen moet doen wat goed voelt voor hem, maar dat is wel een hele grote draai in een jaar tijd.

26 maart 2024 om 08:56

Misschien moet jij ook Spanje gaan supporten, het is daar erger of dezelfde chaos bij de bond.

Goede kans dat hij de 20 caps voor Spanje nooit gaat halen. Wellicht nooit een EK of WK zal spelen.

26 maart 2024 om 09:28

De KNVB is idnerdaad geen top organisatie, maar als dat een reden is om niet voor de KNVB te kiezen dan is de keuze voor de Spaanse bond nog gekker. Die organisatie schat ik nog lager in dan de KNVB met alle schandalen die daar spelen en hoe ze die (niet) onder controle hebben.

Ach ja, we zullen in de toekomst ook weleens naast een van de zoontjes van Quincy Promes grijpen. Lijkt me geen halszaak verder

Mij bekruipt vooral het gevoel dat hij heeft gekeken naar de huidige CV's van het NL elftal en ziet dat hij daar de komende 5 tot 10 jaar een heel groot gevecht moet houden om überhaupt bij de selectie te komen.

Bij Spanje is de CV spoeling wat dunner.

Al met al een begrijpelijke keuze, al zullen we deze reden nooit echt horen. Die zoete koek die hij nu als uitleg geeft was een jaar geleden compleet anders en vertrouw ik derhalve niet.

26 maart 2024 om 09:34

Ik denk ook dat hij (ook) geen zin had om een zware concurrentiestrijd te moeten aangaan. Als ik zie wie er bij Spanje achterin staan, dan heb je toch wat meer kans op termijn daar te kunnen spelen dan in Oranje. Dus heeft hij een grotere kans om op eindtoernooien te kunnen spelen. Overigens vind ik de selectie van Spanje op dit moment niet heel erg sterk. Veel jonge spelers of spelers van subtoppers. Tuurlijk spelen ze mooi voetbal, maar denk niet dat Spanje tot de favorieten behoort om het EK te winnen. Daarvoor moet je denk ik toch denken aan Frankrijk, daarachter Engeland, Portugal en Duitsland, en daarachter komen landen als Nederland, Italië en Spanje.

26 maart 2024 om 11:22

Dat dus, dacht ik ook meteen. En als ie zijn halve leven in Spanje heeft gewoond.... niks mis mee.

Kunnen we nu dan ook a.u.b. stoppen met deze jongen aandacht te geven. Hij woont al sinds zijn 5e in spanje en dan toch alle wedstrijden voor oranje jeugd spelen om vervolgens voor spanje te kiezen. Walgelijke actie en slecht gedaan door de KNVB

26 maart 2024 om 09:10

waar heeft de knvb volgens jou de boot gemist?
zoals je zelf al aangeeft is deze jongen al bij veel nederlandse jeugd elftallen betrokken geweest, hij stond dus op de radar en dat werd ook erkent met oproepen.

dat spanje hem nu lijkt te paaien met mooie praatjes is toch zijn keuze dan, om daar voor te kiezen.

het lijkt mij niet dat de knvb/koeman of wie dan ook deze jongen die net 18 is een basisplek in het grote oranje gaat beloven.. hij speelt nog geen jaar op het hoogste niveau en iedereen weet wat de andere opties zijn op die positie momenteel.

Hopelijk krijgt hij hier veel spijt van en heeft Oranje de aankomende 10 jaar ontzettend veel succes
Vind het persoonlijk erg raar dat je voor een ander land kiest als je gewoon een volbloed Nederlandse gozer bent, helemaal als je wel in de jeugdelftallen hebt gespeeld en zoals hij zelf benoemd er thuis 'gewoon' Nederlands wordt gesproken. Tuurlijk, je kunt affectie hebben met een ander land, vooral als je er lang hebt gewoond, maar op een gegeven moment tegen je eigen land te spelen.. heel bijzonder

Wat een ommekeer in 1 jaar tijd joh. Van wij spreken Nederlands naar ik voel me echt Spaans. Zeg gewoon dat je bij Spanje meer kans hebt op prijzen én meer kans op speeltijd, neemt niemand je kwalijk.

En zijn pa hoeft dan ook niet naar Amsterdam als we in de Arena spelen. Je weet nooit of er nog iemand boos is...

26 maart 2024 om 09:09

Dit is inderdaad precies wat hij eigenlijk zegt:"ik maak bij Spanje veel meer kans om ook echt international te worden. Bij Nederland is die kans veel kleiner."

De reden kan natuurlijk ook zijn dat hij zich het afgelopen jaar veel Spaanser is gaan voelen doordat hij het gehele afgelopen jaar in Italië rond heeft gebracht.

26 maart 2024 om 09:16

Kereltje was toen maar 17 natuurlijk. Dan weet 90% van de kinderen nog niet eens wat ze willen studeren.

26 maart 2024 om 09:35

@lierse eens dat je op een jongen leeftijd nog niet heel goed weet wat je wilt. En voor mij persoonlijk is het prima. Ik hoop dat hij een keuze maakt waar hij zich goed bij voelt.

Maar, ik vind het wel een gigantische draai. Als je een jaar geleden nog aangeeft hoe Nederlands je wel niet bent, om dan nu te zeggen hoe Spaans je je wel niet voelt... (terwijl hij in Italië woont...). Het kan allemaal, maar het lijkt mij dat hij andere redenen heeft en die gewoon niet wilt delen met de rest van de wereld. Ook prima. Is zijn goed recht, maar ik houd meer van mensen die recht door zee zijn.

26 maart 2024 om 09:18

Ja en hij is zich dus pas Spaans gaan voelen in de tijd dat hij in Italië woonde

26 maart 2024 om 10:14

Haha ja das helemaal mooi, had ik niet eens bedacht 😅

De concurrentie achterin is ook wat steviger. Wat ik geen reden moet vinden mbt je landkeuze.

Misschien ook omdat hij toch bekender is geworden mensen ook meer gaan graven in het verleden van zijn vader. Wat voor in Nederland een issue is/zou zijn natuurlijk.
Misschien toch wat gestuurd door zijn ouders, zijn vader die ook zijn zaakwaarnemer is, heet nu ook Don ipv Donny bv.

Kunnen we dan ook niet voor elke scheet van deze jongen meer een artikel plaatsen? Binnen het voetbal is hij nu een Spanjaard. Wat hij verder doet boeit mij persoonlijk weinig meer.

Prima als die jongen kiest voor Spanje, kan het mij ook indenken wanneer je er sinds je 5e woont. Lijkt mij dat wij hier geen aandacht meer aan moeten geven. De keuze is gemaakt en veel succes

Deze knaap heeft amper wedstrijden gespeeld. Toch zijn er vrijwel dagelijks artikelen over hem te lezen. Hij moet kiezen waar hij zich goed bij voelt. Enig opportunisme wat mij betreft prima.

Goede uitleg zou zijn:
“ Nederland bulkt van de top CV’s.
Ik ben daar nummer 6 in de rij.”

Het zal absoluut niets met zijn vader te maken hebben denk ik…

Huijsen maakt ook op korte termijn weinig kans om het NL elftal te halen.
Qua achterhoede heeft NL niet te klagen met goede spelers: van Dijk, Ake, de Ligt, Geertruida, van der Ven, Botman etc.

Het heeft ook simpelweg met perspectief te maken.
Bij Spanje maakt hij veel sneller kans om opgeroepen te worden en op korte termijn basisspeler te worden.

Laten we ook eerlijk wezen; Spanje is ook gewoon een mooi land en elftal om voor te spelen. Voldoende talent en altijd een team dan het ver schopt op eindtoernooien. Als je je dan verbonden voelt aan beide landen, dan is Spanje qua speelminuten de meest realistische optie.

Ik weet niet wat of hoe maar er moet wat veranderen. Steeds meer kiezen jongens ervoor om voor een ander land dan ned te spelen. Ned elftal bestaat in de basis ook voornamelijk uit buitenlandse jongens(roots). Straks gaan ook de toppers kiezen voor het land van hun roots. Zie het misschien te somber in. Ned. Elftal bestaat nu in de basis ook voornamelijk uit jongens met buitenlandse roots. Niveau zal alleen nog maar meer naar beneden gaan. Kortom het valt op dat steeds meer jongens zich blijkbaar niet meer erg identificeren met de Nederlander. Vraag me af hoe dat zo komt, Jammer….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren