Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hugo Borst vol ongeloof: ‘Die woorden zijn nog erger dan die kopstoot’

Laatste update:

Sparta Rotterdam-keeper Tim Coremans deelde zondagmiddag een kopstoot uit aan FC Groningen-spits Kaj Sierhuis en moest met rood van het veld. Hugo Borst vindt de actie van de doelman net zo kwalijk als zijn reactie na afloop van de 2-0 nederlaag, zo schrijft hij maandag in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Borst noemt het uitdelen van een kopstoot 'on-Spartaans'. “Wat een zondaar vervolgens moet doen is zijn excuses aanbieden. Aan de spits van FC Groningen, aan je mede-Spartanen. Verklaar dat het kortsluiting was, ga diep door het stof, zeg dat je elke strafmaat zal accepteren, zelfs zes wedstrijden schorsing. Maar deze Spartaan zegt: "Hij (Sierhuis, red.) trekt me aan mijn arm, ik draai me om en ik weet eigenlijk niet dat hij al zo dicht bij mij is. Ik zie hem niet." Die woorden zijn nog erger dan die kopstoot. Want de zondaar heeft er een minuut of tien over kunnen nadenken, hij heeft die kopstoot terug kunnen zien."

Coremans gaf aan dat het niet zijn bedoeling was om Sierhuis en kopstoot te geven. “Hoofdschuddend hoor en zie je dit als trouwe supporter aan. Want de essentie is: Spartanen horen dit niet te doen, en dan heb ik het én over die kopstoot én over die ongeloofwaardige verklaring na afloop”, aldus Borst, die verwacht dat de kopstoot meerdere gevolgen heeft voor de keeper. “Het jammerlijke voor die alleraardigste Coremans is dat hij door kortsluiting van de club een flinke boete krijgt, van de tuchtcommissie een pittige schorsing en dat hij zijn plaats dit seizoen kwijtraakt aan de hongerige reservekeeper.”

Sparta-trainer nam Coremans na afloop enigszins in bescherming. “Ik denk ook dat Sierhuis een stap naar voren deed. Maar het blijft een terechte kaart, de scheidsrechter heeft ook een goede wedstrijd gefloten. Het is ook ongelukkig. Ten eerste moet hij niet reageren. En op het moment dát hij reageert, is Sierhuis dichterbij dan hij had verwacht. Hij is totaal niet zo'n speler... Ik heb het gevoel dat het niet bewust was, maar als je naar de beelden kijkt, dan heeft de scheidsrechter gelijk. Het is een rode kaart", aldus Fraser tegen FOX Sports.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kortsluiting in het hoofd van de keeper... Ik denk dat hij hem normaal gesproken in zo'n situatie een duw zou hebben willen geven (sierhuis deed wel verschrikkelijk irritant) maar Coremans had een bal in zijn hand dus werd het een beweging met zijn hoofd. Kan wel eens het kantepunt in het seizoen zijn voor Sparta gezien de komende wedstrijden tegen Utrecht en Psv.

21 oktober 2019 om 10:13

Je zegt: Ik denk dat hij hem normaal gesproken in zo'n situatie een duw zou hebben willen geven (sierhuis deed wel verschrikkelijk irritant) maar Coremans had een bal in zijn hand dus werd het een beweging met zijn hoofd.... De 'dus' in je verhaal snap ik niet. Hoezo 'dus werd het een beweging met het hoofd'? Bij mij is dan: dus deed ie bijvoorbeeld een schouderduw of iets dergelijks. Een kopstoot is echt heel wat anders dan een duw. En dit was een echte. Ik denk trouwens dat de komende twee wedstrijden tegen PSV en Utrecht het niet uitmaakt wie er speelt. De punten moet je tegen de andere, mindere teams halen.

Die kopstoot was duidelijk qua beelden. Dat hij niet de bedoeling had, dat zal ook wel maar helpt dan niet. Maar dat er geen vraagtekens gesteld werden bij de penalty vond ik wel raar. De eerste overtreding, het vastpakken, is duidelijk van Sierhuis. Daar had de VAR in moeten grijpen.

21 oktober 2019 om 10:31

Vond ik ook apart. Toch gewoon gele kaart voor Sierhuis en rood voor Coremans. Vrije trap voor Sparta. Begreep er ook niks van.

21 oktober 2019 om 10:37

Ik probeer het ook maar te verklaren, maar het kan natuurlijk dat het als voordeel gezien werd, hij was al los natuurlijk. Daarna onderbreekt Coremans zelf het voordeel.

21 oktober 2019 om 11:21

Dat zou nog kunnen. Al zie je wel vaker dat spelers stoppen met voetballen omdat ze liever een vrije trap hebben. Dan gaat een scheidsrechter er ook altijd in mee. Maar goed ik vind het meer jammer dat Sierhuis niet bestraft werd.

21 oktober 2019 om 13:01

Als ze stoppen wel, als ze zich omdraaien en een trap geven meestal niet.

21 oktober 2019 om 11:02

Ik begrijp het niet, hoe kan iemand nou een kopstoot geven die onbedoelt was? Hij kijkt eerst naar de speler en haalt uit met zijn hoofd richting de speler. Wat is er dan onbedoelt?

21 oktober 2019 om 11:46

Is toch logisch? Coremans is los van Sierhuis, kan gewoon het spel hervatten maar kiest ervoor om een kopstoot uit te delen. 100% penalty.

De excuses die hier worden gebruikt zijn lachwekkend. Zelfs al doet sierhuis een stap richting de keeper, iedereen ziet toch op de beelden dat die gewoon een kopstoot geeft?? Volgens mij is het een hele rare reactie om op zo’n moment dan je kop naar voren te doen ipv naar achteren om sierhuis te ontwijken. Hij kijkt om en zet de kopstoot in, het is niet één beweging ofzo. Kom op, deze man moet je lekker tot de winterstop laten toekijken.

100 procent een bewussie. Als je schrikt maak je een tegenhangende beweging, weg van de dreiging. Zoals dat iemand je een klap wilt uitdelen, dan beweeg je weg van het dreigende object: ook wel ontwijken. De keeper hier schrikt niet, hij beweegt juist versnellend naar de aanvaller, oftewel uit irritatie een vergelding uitdelen (voor het trekken aan de arm). Wat mij betreft 5 wedstrijden.

21 oktober 2019 om 12:11

Neehoor. Er zijn 3 mogelijke eerste reflexen. Vechten, vluchten en bevriezen. Er zijn genoeg mensen die je uit reflex een mep verkopen als je opeens voor hun neus opduikt.

21 oktober 2019 om 12:28

Ja en in geen van de gevallen doe je dat instinctief met je hoofd. Ongeacht of je de bal vast hebt, dan kan hooguit de reflex zijn om te slaan. Wanneer je nog je hoofd kan gebruiken dat je keeper bent en de bal niet moet laten vallen uit angst voor een tegendoelpunt? Tja dan ben je genoeg bij de les om geen kopstoot uit te delen. Hoe dan ook, een bewussie!

Wegens zulke stupide uitspraken zou je er gewoon een wedstrijd bovenop moeten doen. Alsof de hele wereld gek is, maar even 5 wedstrijden brommen.

Wat een ongeloofwaardige reacties inderdaad van die keeper en van Fraser. Dit is gewoon een volledig bewuste kopstoot. Die keeper kan een aantal wedstrijden vanaf de tribune toekijken lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren