Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

HSV durft weer even te dromen, maar loopt voor vijfde maal op rij promotie mis

Laatste update:

VfB Stuttgart blijft ook komend seizoen actief in de Bundesliga. Nadat tegenstander Hamburger SV in de heenwedstrijd van de promotie/degradatie-play-offs al met 3-0 werd verslagen, werd ook de return een prooi: 1-3. Daarmee lukt het HSV voor het vijfde seizoen op rij níét om naar het hoogste niveau te promoveren. Een week geleden waren ze er nog zó dichtbij.

HSV kon de Bundesliga eind mei al bijna ruiken. De ploeg van trainer Tim Walter won op de slotdag van de 2. Bundesliga met 0-1 bij SV Sandhausen en leek daaraan genoeg te hebben voor plek twee, die recht geeft op directe promotie. Totdat concurrent 1. FC Heidenheim in minuut 98 een 2-3 zege veiligstelde tegen Regensburg. HSV eindigde daardoor als nummer drie en ging de play-offs in. Daar wachtte Stuttgart, de nummer zestien van afgelopen Bundesliga-seizoen.

Stuttgart trok de eerste ontmoeting donderdag met 3-0 naar zich toe. Daardoor leek promotie nog een schier onmogelijke klus voor HSV. Toch lieten die Rothosen de hoop niet varen. Ze gingn met frisse moed de return in, en werden daarvoor al vroeg beloond. Sonny Kittel kreeg na vijf minuten spelen te veel ruimte van de Stuttgartse defensie, haalde uit en zag de bal schitterend buiten bereik van doelman Florian Müller belanden: 1-0. Het geloof was terug, maar dat werd na rust al gauw de kop in gedrukt.

De Hamburgse defensie stond namelijk te slapen bij een veelbelovende aanval van Stuttgart. Enzo Millot kon daardoor geheel vrijstaand raak mikken op aangeven van Serhou Guirassy. Een kwartier later zorgde diezelfde Millot ook voor de beslissing. HSV-goalie Daniel Heuer Fernandes ging gruwelijk in de fout bij een terugspeelbal en liet de Fransman dankbaar gebruikmaken van het buitenkansje: 1-2. In de slotfase maakte Silas er ook nog 1-3 van. Ludovit Reis stond aan de aftrap bij HSV en maakte de hele wedstrijd vol.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

HSV wat een roemruchte club was dat vroeger. Op de Amiga speelde ik StarbyteSuperSoccer en nam altijd deze club. 5 jaar lang niet promoveren en steeds zo dichtbij. Op naar poging 6!

6x is scheepsrecht toch...?

Blijft doodzonde dat deze grote club niet in de Bundesliga te zien is. Ik zie ze daarnaast ook nog niet zo snel directe promotie behalen volgend jaar. Wat een clubs ook in de 2. Bundesliga volgend jaar met oa Hertha, Schalke, Nürnberg, Hannover, Kaiserslautern, Paderborn (2020 nog BL) en dus HSV. De 2. Bundesliga opzich is spannender om te volgen dan de Bundesliga zelf, gezien je daar normaliter er al vanuit kan gaan dat Bayern kampioen wordt, ook al was het spannend dit jaar.

5 juni 2023 om 23:27

Moet wel zeggen dat buiten Ludovic Reis ik geen speler meer ken van HSV, dat zegt ook wel wat over het niveau daar de laatste jaren vooral.

5 juni 2023 om 23:52

Niet gek als ze al zo lang in de 2.Bundesliga spelen. Dan heb je niet echt bekende namen meer.

6 juni 2023 om 00:38

Die sentimenten over clubs die op de hoogste divisies volgens sommigen, snap ik niets van. Het is toch leuk als nieuwkomers de kans krijgen om ook geschiedenis te schrijven? HSV en Schalke hebben hun kans gehad, nu is de beurt aan anderen om wat te laten zien. Zo een avondje NAC vind ik absoluut geen must, ik ben bv benieuwd hoe een Almere City het zou doen.

6 juni 2023 om 02:37

Tja, dat is de verschillende kijk die mensen op het voetbal hebben. Ik denk zo: Zonde om een club met zo een grote historie, dat een stadion biedt voor 55.000 man, in de 2e Bundesliga te zien spelen. Zelfde heb ik met NAC. Die hebben gewoon het 8e stadion van Nederland. Heb 10 keer liever NAC in de eredivisie dan Emmen met hun kunstgras.

6 juni 2023 om 06:24

Daar heb je wel een punt inderdaad. Aan clubs als Schalke 04 en HSV mis je voetballend gezien niet zoveel momenteel. Als ze ooit weer op niveau komen dan is de combinatie van goed voetbal en een groot stadion dat erachter gaat staan leuk maar momenteel maken ze de bundesliga toch niet beter. In Duitsland heeft bijna iedere club meelevende fans en een sfeervol stadion, dan gaat mijn sympathie eerder uit naar leuke teams dan naar een grote historie.

6 juni 2023 om 07:58

Ik ben het met je eens hoor. Ik ben persoonlijk fan van HSV, dus vandaar dat ik het voor HSV weer leuk zou vinden. Maar verder ben ik heel erg benieuwd hoe bijv. Heidenheim het gaat doen in de Bundesliga, als ik dan moet kiezen tussen Schalke of Heidenheim dan doe mij ook maar Heidenheim voor een keer.

Mijn punt was dat er in de 2. Bundesliga tegenwoordig ontzettend grote clubs zitten, clubs die je in Nederland wellicht zou kunnen vergelijken met bijv. Utrecht, Vitesse en wellicht zelfs we AZ of Feyenoord. Dat maakt de 2. Bundesliga ook gelijk weer erg interessant om te volgen komend seizoen.

6 juni 2023 om 10:13

In Duitsland hebben ze in de 2de bundesliga alleen al meerdere wk waardige stadions 😂Berlijn, nurnberg, gelsenkirchen, hannover, kaiserslautern en Hamburg.Volgens mij waren er afgelopen wk daar in 2006 verder alleen Dortmund, munchen, koln en leipzig als speelstad.Dus meer dan de helft van dat wk heeft 2de bundesliga stadions. En dan ook nog met een enorme sfeer. Heel vet.Vergeet de stadions van frankfurt dn stuttgart nog, dus 6 om 6

6 juni 2023 om 23:48

Geen enkele club uit de 2e bundesliga maakt de bundesliga beter. Dat gebeurt pas zodra ze gepromoveerd zijn. Dan weten clubs als HSV ineens een paar ‘oude’ grote namen binnen te halen door hun historie en aantrekkingskracht. Vervolgens proberen ze het eerste jaar te handhaven, waarna de weg terug naar boven weer begint. Kijk naar FC Twente. Gedegradeerd en vervolgens weer relatief grote namen als een Van Wolfswinkel binnengehaald. Nu hebben ze hooguit 5 spelers van dat promotiejaar en zijn ze weer vaste subtop. Weliswaar een extreem voorbeeld, maar zo werkt het.

Lekker Schwaben!

Volgend seizoen hoop ik op Kaiserslautern, Nurnberg en Schalke.
Augsburg, Hoffenheim en Bochum out (liefst Leipzig :P ).

Jammer HSV hoort gewoon op het hoogste niveau actief te zijn helaas loopt het niet zo

Van niet kunnen degraderen naar niet kunnen promoveren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren