Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hoogste baas Postcode Loterij helpt Feyenoord aan 20 miljoen euro’

Laatste update:

Feyenoord heeft volgens Follow the Money (FTM) twintig miljoen euro aan goededoelengeld ontvangen. Volgens het onderzoeksplatform zou de hoogste baas van de Postcode Loterij, Boudewijn Poelmann, dat geld via een constructie hebben gedirigeerd naar de Rotterdamse club. Dergelijke belangenverstrengeling is volgens FTM verboden.

Poelmann is behalve de hoogste baas van de Postcode Loterij ook groot fan van Feyenoord en indirect mede-eigenaar van de havenclub. Hij heeft naar verluidt druk gezet op de Stichting Doen, de grootste ontvanger van de loterijmiljoenen, om dochterbedrijf Qurrent naar voren te schuiven als shirtsponsor van de Rotterdamse voetbalclub.

Qurrent was weliswaar verlieslijdend, maar doordat de Stichting Doen garant stond voor het groene-energiebedrijf, kon zij, gesteund door de Stichting Doen, toch sponsor van Feyenoord worden en de club zo financieel steunen. Volgens FTM drong Poelmann persoonlijk aan op de sponsordeal met Qurrent, tegen de zin van zowel het bedrijf als diens klanten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Feyenoord is net een 3e wereld club maar om het nou als een goed doel te zien gaat wel wat ver.

23 februari 2019 om 19:01

Daarom lijkt deze steun me weldegelijk terecht 😂😂. Maar als dit waar is dan heeft die Poelman wel wat uit te leggen

25 februari 2019 om 11:43

Een echte Feyenoorder wel, zou als held in de Kuip onthaalt moeten worden. Wat nou zo'n verwegistan armzalig landje helpen, gewoon miljoenen gooien in de al met miljoenen gevulde badkuip. Lekker gewerkt pik. Zo doen we dat in Rotterdam.

Doldwaas natuurlijk, wel een leuk verhaal waar Feyenoord (bijna) geen schuld treft. Maar t is natuurlijk ook een goed doel, ze willen een substantieel deel van mn afvalstofheffing eisen zodat ze die bak als afval kunnen bestempelen en wat nieuws bouwen.

Goed, het laatste wat ik hierover concreet gelezen en gehoord heb betreft het een constructie waar Feyenoord niets aan kan doen. Qurrent krijgt geld via de Loterij als zijnde 'goed doel' , qurrent heeft een legio aan projecten met betrekking tot goedkope duurzame energie opties voor lagere inkomen woningen en dergelijke. Vervolgens is Qurrent sponsor van Feyenoord. Dus Feyenoord krijgt natuurlijk geld van Qurrent voor sponserdoeleinden. Hoe de geldstromen binnen Qurrent lopen wordt niet uitgelegd, staat totaal niet of Qurrent put uit een ander potje. Kortom ZAAIVERHAAL TOT SCHULD BEWEZEN IS!!

23 februari 2019 om 17:37

Issue is ook niet Feyenoord, die trouwens ook prima een andere shirtsponsor kan krijgen. Het issue is een directeur die via een vage constructie geld eerst van "de goede doelenloterij" door sluist naar een verlieslatende energiemaatschappij (die trouwens alleen maar op papier groene energie verkoopt en zelf niet structureel investeert in groene windparken) en die gebruikt het weg om zogenaamd naamsbekendheid te krijgen. Die directeur gebruikt loterij geld dus voor zijn eigen favoriete club. Dat mag een rijke gast doen met zijn eigen geld, maar dit is loterij geld vanuit heel Nederland.

23 februari 2019 om 18:07

Het een en ander wordt wel degelijk uitgelegd over de geldstromen binnen Qurrent. Daarnaast is de rol van Chris Woerts ook zeer dubieus, ook iemand die een altijd veel macht heeft bij Feyenoord.

Rare constructie. Krijgen ze natuurlijk een hoop gezeik mee.

23 februari 2019 om 18:30

Feyenoord niet, die vent die geld ontrokken heeft vd loterij waarschijnlijk wel.

Het gaat er ook niet om of Feyenoord als club hier iets aan kan doen......het riekt alleen naar zeer ernstige belangenverstrengeling en nepotisme door de heer Poelman

23 februari 2019 om 17:32

Precies dit. FTM is een financiële site die vooral naar de financiële constructie kijkt. Dit soort slinkse acties gaat de pc loterij heel veel klanten kosten.
Dat de Lotto en andere loterijen middels open constructies via een faire verdeelsleutel geld over clubs verdelen is prima, maar dit is niet transparant
En ja Feyenoord kan prima een andere shirtsponsor vinden, dat is hier ook niet het issue.

23 februari 2019 om 17:59

@dewolfvanhetuu

Quote: "het gaat er ook niet om of Feyenoord als club hier iets aan kan doen......het riekt alleen naar zeer ernstige belangenverstrengeling en nepotisme door de heer Poelman".

Dat kan je wel zeggen en daar heb je op zich ook wel gelijk in, maar de titel van dit bericht is wel degelijk tendentieus en suggestief en suggereert dat Feyenoord geld ontvangen zou hebben van de postcodeloterij terwijl er in werkelijkheid geen sprake is van een relatie tussen Feyenoord en de Postcodeloterij, maar een relatie tussen Feyenoord en Qurrent, een energiebedrijf. Bovendien gaat het om een normale en marktconforme sponsorovereenkomst en is er van de kant van Feyenoord dus gewoon sprake van een tegenprestatie waardoor de uitspraak dat “de Postcode Loterij Feyenoord aan 20 miljoen euro helpt” op gespannen voet staat met feiten. De directeur van de sponsorloterij heeft slechts een indirecte relatie met Feyenoord, maar noch éã©n met de Stichting Doen, noch met Qurrent, dus is het zelfs nog maar zeer de vraag of er daadwerkelijk sprake is van belangenverstrengeling. Dat neemt niet weg dat als hij daadwerkelijk de Stichting Doen onder druk zou hebben gezet om een sponsorovereenkomst te sluiten met Feyenoord en de Stichting Doen zich dat heeft laten welgevallen, zowel de Postcode Loterij als de Stichting Doen een levensgroot probleem hebben omdat het zou getuigen van een zorgelijk gebrek aan integriteit. En dat is uitermate kwalijk als je gelden ontvangt uit een Goededoelenloterij.

23 februari 2019 om 18:51

Niet helemaal waar Scepticus, titel geeft aan dat Poelman Feyenoord helpt aan 20 miljoen en dat is toch feitelijk juist? Hij heeft Qurrent bijna gedwongen Feyenoord te sponsoren voor 20 miljoen. Anders had Qurrent Feyenoord nooit gesponsord. Snap dat het bewust een clickbait titel is maar wel juist.

23 februari 2019 om 19:36

Thamike, zoals ik het lees heeft Poelmann enkel op Stichting Doen druk gezet. Qurrent stapte vrijwillig deze boot in. Verder eens met wat je zegt natuurlijk.

24 februari 2019 om 09:20

@thamike

Quote: "niet helemaal waar Scepticus, titel geeft aan dat Poelman Feyenoord helpt aan 20 miljoen en dat is toch feitelijk juist? Hij heeft Qurrent bijna gedwongen Feyenoord te sponsoren voor 20 miljoen. Anders had Qurrent Feyenoord nooit gesponsord. Snap dat het bewust een clickbait titel is maar wel juist".

Ik vraag me steeds vaker af waarom mensen zoveel moeite hebben om zich gewoon aan de feiten te houden. Er staat helemaal nergens in het bericht dat Poelman "qurrent bijna gedwongen zou hebben Feyenoord te sponsoren voor 20 miljoen en dat Qurrent Feyenoord anders nooit gesponsord". Die bewering komt volledig op jouw conto. In het bericht staat dat Poelman druk heeft uitgeoefend en dat is iets heel anders dan dwang. Dat Qurrent Feyenoord anders nooit zou hebben gesponsord, staat helemaal nergens geschreven en is bovendien niet relevant omdat het bedrag dat Feyenoord voor de sponsoring ontvangt, niet eens marktconform is, maar met 4 miljoen per jaar zelfs ronduit aan de lage kant. De club was er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel in geslaagd om voor dat bedrag een andere gegadigde te vinden en het is dan ook vooral Qurrent dat garen spint bij deze overeenkomst. ABN Amro betaalt Ajax al 3 miljoen voor het sponsoren van de jeugd en vrouwen, waarmee m.i. genoegzaam wordt aangetoond dat Feyenoord heel schappelijk is geweest en Qurrent allesbehalve het mes op de keel heeft gezet. De titel is ronduit misleidend omdat er staat dat "de Postcode Loterij Feyenoord aan 20 miljoen zou hebben geholpen" en dat ronduit onwaar is. Als ik werkloos zou zijn en jij mij een baantje aanbiedt, help je mij daarmee aan werk, maar niet aan het geld dat ik daarmee verdien. Daarvoor moet ik immers een tegenprestatie leveren in de vorm van arbeid en het loon dat ik daarvoor ontvang, komt me dus gewoon toe, mits dat marktconform is. Bij Feyenoord is exact hetzelfde het geval, de club heeft een normale sponsorovereenkomst afgesloten met een energiebedrijf tegen een marktconforme prijs. Feyenoord levert gewoon een tegenprestatie voor dat contract, waardoor er geen enkele sprake van is dat de "de Postcode Loterij Feyenoord aan 20 miljoen zou hebben geholpen", sterker nog er is zelfs geen enkele relatie tussen die twee. Daarom is de titel van het bericht misleidend en suggestief en dat is kwalijk omdat het Feyenoord in een kwaad daglicht stelt terwijl daar geen enkele aanleiding voor is.

mooi! dan kunnen we weer scouts sturen naar Heerenveen en Utrecht

Kan toch niet waar zijn dit krijgt nog wel een vervolg schandalig

23 februari 2019 om 23:47

Als blijkt dat Feyenoord van deze constructie op de hoogte is, is dat erg dubieus

Schandalig hoe goede doelen geld in een voetbalclub wordt gestort. Poelmann doet net of ie er niets mee te maken heeft gehad. Medewerkers waten stomverbaasd, paste totaal niet bij Qurrent. Daarnaast draaiden ze structureel verlies. Postcodeloterij draait op jaloezie: als de buren winnen moet ik ook winnen. Poelmann en co strijken 20mln per jaar op. Stichting Doen subsidieert de hobbies van meneer en concurreert met Qurrent andere echt groene energieleveranciers eruit.
Het is totale waanzin en zelfverrijking zonder enig ethisch besef.
De RTL sterretjes strijken tonnen op door reclame te maken en doen net zo hard mee.
Ik vind het grof en laag, zelfverrijking met als excuus dat er wat goede doelen meeprofiteren.
Politiek durft niks te doen want meneer Poelmann heeft teveel macht in de sector.
In Davos ging Bregman nog tekeer tegen dit soort verwerpelijke filantropie en dan is dit 100% gebaseerd op hebzucht van mensen met dezelfde kans op miljoenen als dat er een meteoriet op je hoofd valt.
Feyenoord zal zich er niks van aantrekken maar de voetballerij is allang door het eis gezakt en accepteert geld van elke idioot, sjeik of uitbuitende olicharch.
Ik neem fans niks kwalijk maar dit is het zoveelste bewijs van de complete verrotting van de samenleving en de macht van het geld.
Ik walg ervan.

23 februari 2019 om 19:23

Wat kan Feyenoord hier precies aan doen? Deze constructie stond niet als voorwaarde in het contract ofzo. Achja, aangezien je “door het eis gezakt” schrijft verwacht ik ook geen geweldig antwoord..

23 februari 2019 om 19:23

Wat kan Feyenoord hier precies aan doen? Deze constructie stond niet als voorwaarde in het contract ofzo. Achja, aangezien je “door het eis gezakt” schrijft verwacht ik ook geen geweldig antwoord..

Kan iemand me uitleggen wat de gevolgen hiervan kunnen zijn? Ik denk niet dat Feyenoord hier veel aan kan doen, maar het lijkt me wel een probleem dat dit ook nog eens een belangrijke investeerder betreft die volgens de tekst mede-eigenaar is, al lijkt dat niet te kloppen.

Maar goed, het lijkt mij dat ze voor deze constructie alleen Boudewijn Poelmann aansprakelijk kunnen stellen. Ik vraag me af of Feyenoord uberhaupt weet had van deze zaken. Ik kan me voorstellen dat je als club geen weet hebt van de geldstromingen van sponsoren.

23 februari 2019 om 18:35

Denk niet dat Feyenoord hier direct een probleem mee krijgt.
Maar indirect zou het in komende jaren geld kunnen kosten.
Tenzij er een shirtsponsor is die meer geeft. Denk dat deze hoogste baas
van de postcodeloterij in de problemen komt met dit nieuws.

23 februari 2019 om 19:32

De situatie is naar alle waarschijnlijkheid alsvolgt:
1) Feyenoord opent de onderhandelingen over de sponsordeal.
2) Na het overeengekomen bedrag van 20 miljoen verspreid over 4 of 5 (?) jaren moet Qurrent kunnen aantonen dat ze het ook daadwerkelijk op kunnen hoesten.
3) Poelmann voelt stront aan de knikker (zie het gegeven dat het bedrijf verlieslijdend is), en zet het bovengenoemde verhaal in werking.
4) Feyenoord krijgt een garantstelling in de naam van Stichting Doen, en kan dus groen licht (pun not intended) over de deal geven.
5) FTM ontdekt wat er aan de hand is en Poelmann is waarschijnlijk wel het haasje.

Het is niet ondenkbaar dat Feyenoord op de hoogte kan (nadruk op kan) zijn van de daden van de heer Poelmann, maar lijkt me in een rechtszaak eigenlijk geen partij totdat dit bewezen is.

Via vreemde constructies meer geld genereren. Waar heb ik dat eerder voorbij zien komen? Hup, failliet laten verklaren of degraderen? Of ook meteen drie jaar uitsluiten voor Europees voetbal..

23 februari 2019 om 19:08

Op basis van wat?

23 februari 2019 om 19:13

Probeer maar eens hard te maken met wat je hier orakeld. Want zo te lezen kan jij kaf niet van t koren scheiden.

23 februari 2019 om 19:17

Twee totaal niet te vergelijken situaties. Bij ons was het een malafide bestuurder(sgroep) die uit naam van de club fraudeerde en belazerde. Feyenoord is gewoon middels een garantstelling aan een shirtsponsor gekomen, dat een eventueel andere shirtsponsor 18-19 miljoen zou aftikken verspreid over deze periode is daarnaast ook niet ondenkbaar. Het is dus niet de club die hier fout zit.

Tja..Van de hypocrieten die ooit Ziggo hebben opgezegd verwachten we een reactie..

Feyenoord heeft hier natuurlijk geen schuld aan, maar moet deze man natuurlijk wel 'vriendelijk' verzoeken om zijn belang in de club af te stoten. Hopelijk vindt Feyenoord wel snel een nieuwe sponsor want die miljoenen zijn broodnodig natuurlijk om psv en ajax enigzins bij te kunnen houden.

Ai, dat kan vervelend worden, maar gelukkig hebben we wel een goede advokaat

23 februari 2019 om 19:24

De garantstelling was aanwezig in de vorm van Stichting Doen. Daar zal de clubleiding ongetwijfeld van op de hoogte zijn. Met welk motief de stichting dit doet is irrelevant en tevens ook niet de zaak van Feyenoord. En wie weet hebben ze zelf de wenkbrauwen ook wat gefronst bij het idee, blijft koffiedik kijken. De heer Poelmann heeft nu wel een flink probleem lijkt me, ben benieuwd of hij persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.

Nou van geel. Ik ben benieuwd of je me dit keer wel kan verrassen met een goede speler. Ook al wacht ik daar al meer dan 5 jaar op.

23 februari 2019 om 19:26

Ik zou zeggen, blijf hopen. Overigens betwijfel ik of je de situatie snapt. De 20 miljoen wordt over de looptijd van de sponsordeal verspreid, 4/5mln per jaar dus. Voor 5 miljoen hoef je geen Messi te verwachten, kun je hoogstens de helft van Idrissi mee aftikken in de huidige markt. Blijf hopen.

Stel dat het Ajax was geweest. Dan had heel Rotterdam er schande over gesproken. En terecht overigens. Het is uiteraard schande. Je zal zo'n belangrijke sponsor in je club hebben. Moet je niet willen als je een nette club bent.

23 februari 2019 om 19:42

Oh, dus Feyenoord wist hiervan? Verklaar je nader....

23 februari 2019 om 20:47

Ik hoef me niet nader te verklaren. Dat moet Feyenoord doen.

23 februari 2019 om 21:02

In het kader van een beschuldiging moet de beschuldiger met bewijs, onderbouwing of sterk aannemelijk argumenten op zijn minst komen. Feyenoord heeft simpelweg een shirtsponsor verkregen middels ook nog eens een garantstelling van een derde partij. Moeten zij dan ook nog eens de garantstaande partij compleet doorlichten en compleet natrekken op eventuele wanpraktijken (wetende dat het een goede doelen organisatie is)? Van de zotte. Roeptoetergedrag.

23 februari 2019 om 21:19

Dank je Tukkertje, scheelt mij weer wat typewerkzaamheden, je hebt er meer als genoeg over geschreven in dit topic. Als ik dit nu weer moet gaan doen.... Daarnaast heb je volkomen gelijk.

Even dit @gert33: Feyenoord kreeg simpelweg een nieuwe shirtsponsor, gefinancierd door stichting doen. Als ze dit wisten op voorhand zou Feyenoord dan nog met hun in zee gaan? Er waren nog 2 sponsoren, scheelde 2 mln p.j. nee, Feyenoord valt weinig tot niets te verwijten.

24 februari 2019 om 14:06

De beste man is niet onbekend bij Feyenoord..... Dus het is niet zo simpel als je omschrijft. Feyenoord weet uiteraard heel goed welke functie de heer Poelman (indirecte mede-eigenaar van Feyenoord) bekleedt.

Ben benieuwd naar de reacties van de spelers van de Goede Doelen Loterijen (Postcode, Vrienden, Bankgiro).

Feyenoord kan hier niets aan doen. Zij zoeken een sponsor en vinden die. Geld wordt overgemaakt en klaar.

Feyenoord kan wel een steuntje in de rug gebruiken. 20 miljoen is nou ook geen bedrag waarmee je heel veel andere mensen kan helpen. Een skatebaan of klimrek voor de kleintjes of nieuwe kleedruimte voor FC Bal op het dak redt je ook niet met dat bedrag.

Frauduleuze praktijken bij een frauduleuze club; het verbaast me helemaal niks.

Iedereen schrijft dat Feyenoord er niks aan kan doen, maar is dat ook zo? De heer Poelman is indirect mede-eigenaar van Feyenoord, dus ze zullen hem wel degelijk goed kennen. Hij zal ook nog wel het eea te zeggen hebben.
Dubieus is het wel te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren