Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe David Beckham Miami naar de Major League Soccer brengt

Laatste update:

David Beckham keert binnenkort terug in de Major League Soccer. Niet als speler, maar als mede-eigenaar van een nieuwe club. Aanstaande maandag wordt tijdens een persconferentie in het Adrienne Arsht Center in Miami de 25ste club van de MLS gespresenteerd, met de 42-jarige Beckham als het grote uithangbord. Hoe de te introduceren club is opgezet, wie de mede-eigenaren zijn en per wanneer het team wordt toegevoegd aan de competitie, lees je hier.

Hoe heet de club van David Beckham?

Op het antwoord van deze vraag moeten we nog even wachten tot maandag. De eigenaren hebben de naam van hun club nog niet prijsgegeven. Tijdens hun presentaties werden de namen Miami Vice en Miami Current genoemd. In de wandelgangen gaan geruchten dat Beckham als eerbetoon aan zijn oude liefde Manchester United de club Miami United wil noemen. Er is echter al een club met die naam, dus mogelijk gaat die vlieger niet op. In 2016 kon men op de Amerikaanse website BigSoccer stemmen op de naam van de op te richten club en het leeuwendeel van de stemmen ging naar International Miami en Inter Miami. Andere opties waren Athletic Miami, Athletic Club Miami en AC Miami.

Waar komt het team uit Miami te spelen en per wanneer?

Het Miami MLS Stadium wordt gebouwd en moet plaats gaan bieden aan 25.000 toeschouwers. Vlak nadat het in maart 2014 bekend werd dat de nieuwe club werd opgericht, presenteerde de groep onder leiding van Beckham de plannen voor het nieuwe stadion in PortMiami. Dat plan werd niet goedgekeurd en nadat ook een aantal alternatieven werden afgeschoten, viel de keuze op Overtown in Miami, langs de Miami River. De kosten van de bouw van het stadion worden geschat op driehonderd miljoen euro. Het duurt nog wel even voordat de nieuwe club wordt toegevoegd aan de MLS. Men hoopt op 2019, maar waarschijnlijker is 2020.

Wie zijn de eigenaren van de nieuwe club in de MLS?

Beckham, ex-speler van LA Galaxy, is slechts een van de eigenaren van het team uit Miami. Hij maakt deel uit van een groep genaamd Miami Beckham United. Ook Simon Fuller zit in dat team, hij is een van de bedenkers van het Britse Pop Idol en voormalig manager van de Spice Girls. Andere drijvende krachten zijn Tim Leiweke (voormalig eigenaar van de ijshockeyclub Toronto Maple Leafs), Todd Boehly (eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers), Marcelo Claure (CEO van Sprint), Jorge Mas (eigenaar van MasTec) en Masayoshi Son (CEO van SoftBank). Toen Beckham in 2007 naar de MLS verkaste, kreeg hij de aankooptie van de MLS waardoor hij in de toekomst een franchise kon opzetten voor 25 miljoen dollar, terwijl dat normaal 150 miljoen euro kost. In 2014 besloot hij gebruik te maken van deze optie en kreeg hij toestemming om een nieuw stadion te laten bouwen in Miami.

Wie gaan er spelen voor de club van Beckham?

Tot op heden zijn er nog geen spelers verbonden aan de nog op te richten club, maar zodra er wordt toegetreden aan de Major League Soccer, zal er een volwaardige selectie staan. Net als alle andere clubs uit de MLS zal ook de club van Beckham drie designated players mogen aantrekken. Dit zijn spelers die buiten het salarisplafond van de competitie vallen. Er mag ook worden deelgenomen aan de MLS SuperDraft, waar clubs spelers kunnen selecteren die doorstromen vanuit de universiteiten. Met zijn 42 jaar zal Beckham zelf de kicksen niet meer onderbinden. Ook een rol als trainer bij zijn club lijkt uitgesloten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit niet iets voor Ronaldo? Hij wilde toch een clubeigenaar worden. Kan hij mooi talenten uit brasil overhalen

27 januari 2018 om 12:58

maar Ronaldo heeft niet een optie van 25 Mio die 150 Mio waard is. Dit is puur een zakelijke transactie voor Beckham (zijn adviseurs want zelf is hij niet de slimste).

Die zakelijke transacties is ook waarom hij succesvolle andere zakenmensen aan boord krijgt. Die zien dit ook als een belegging.

27 januari 2018 om 16:52

Denk dat hij slimmer is dan je denkt. Zakelijk gezien de meest succesvolle voetballer ooit, en houdt zich in alle kringen goed staande. Lijkt me sterk dat dit alleen door wat adviseurs komt. Maar dat hij ook erg goede adviseurs heeft is duidelijk.

27 januari 2018 om 13:09

Becks is about That money

27 januari 2018 om 13:44

Ben wel benieuwd waarom International Miami of Inter Miami zoveel stemmen heeft gekregen. Veel fans van Serie A en Internazionale? Of omdat Miami een smeltkroes is van verschillende culturen?

27 januari 2018 om 20:19

@dani17,

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Kijk maar naar de clubkleuren op de foto.

27 januari 2018 om 17:01

Miami Vice.. met Crockett en Tubbs in de spits..
En dan een tenue in '80s pastelkleuren😁
Zou Miami United wel mooi vinden . Sterke naam.

27 januari 2018 om 17:14

De nba ploeg van miami heeft overlaatst zo'n truitjes voorgesteld. Volledig in miami vice stijl, zou ze eens googlen! Zijn echt vet

27 januari 2018 om 17:19

Precies dit

27 januari 2018 om 18:51

Beckham's overkomen past er helemaal in ! Misschien Ronaldo op zn eind strikken.. zou een enorme stunt zijn

27 januari 2018 om 18:52

Zal een googelen thanks!

27 januari 2018 om 19:04

Boaty McBoatface referentie altijd +1!

27 januari 2018 om 20:27

@hangover96,

Die was er wel, namelijk de Miami Fusion. Het klimaat speelt een grote rol waarom de Fusion geen succes was, de mensen liggen liever op het strand. Ook andere franchises in andere grote Amerikaanse sporten zijn vanwege tegenvallende ticketverkopen weggegaan.

Nu met Orlando heb je inderdaad een "plaatselijke" rivaal wat beiden kan helpen.

27 januari 2018 om 20:53

Die plaatselijke rivaal had Miami Fusion ook in de Tampa Bay Mutiny. Uiteindelijk gingen beide failliet

Miami Nice was een optie. Niet Miami Vice.. even opletten jongens... Google het woord "vice" en je snapt waarom dat überhaupt niet kan.

27 januari 2018 om 20:40

VZ zit er inderdaad een beetje naast, maar het was ook niet Miami Nice. Miami Vice City FC was 1 van de keuzes (ik was moderator op BS toen ik wat actiever was). Wat natuurlijk zowel een link legt met de tv show en Gta.

Vice als naam kan gewoon gebruikt worden voor een sportclub. Vice Media heeft daar geen trademark op.

27 januari 2018 om 21:41

de verdorvenheid (v) ; de zonde (v) ; de ondeugd (v) ; de zedelijke slechtheid (v) ; de bankschroef ; de schroefbank ; de guitigheid (v)

gewoon de naam fc Miami dolphins heheh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren