Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Hélène Hendriks weet het zeker: ‘Dat is de aanvoerder van Ajax, niet Bergwijn'

Vrijdag, 22 september 2023 om 23:05Rian Rosendaal • Laatste update: 23:37

René van der Gijp is bepaald niet onder de indruk van de verdediging van Ajax na het aanschouwen van het 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille in de Europa League. De analist en vaste tafelgast van Vandaag Inside is daarnaast kritisch op het optreden van doelman Jay Gorter, die donderdagavond driemaal de gang naar het net moest maken. Hélène Hendriks mengt zich in de discussie over de ideale aanvoerder voor dit Ajax.

"Een hele matige keeper is ook niet in je voordeel, hè", verzucht Van der Gijp na het zien van de 2-2 van Pierre-Emerick Aubameyang namens Marseille vlak voor rust. "Die pakt geen punt, die kost alleen punten", vult Johan Derksen direct aan. "Deze pakt Wilfred (Genee, red.) nog", gaat Van der Gijp verder met zijn analyse over het optreden van Gorter op het Europese podium. De oud-voetballer uit tevens zijn verbazing over de in zijn ogen zeer zwakke achterste linie van het elftal van trainer Maurice Steijn.

"Als je ziet hoe ze die kansen weggeven, dat kan toch echt niet. Bij die bal op de lat van Marseille speelt die rechtsback (Anton Gaaei, red.) die Sutalo aan op een manier die helemaal niet kan", aldus de verbijsterde Van der Gijp. Wilfred Genee stipt vervolgens de grote kans die Steven Bergwijn miste op 4-2 aan. "Die heeft meer dan 30 miljoen gekost en is nu aanvoerder", aldus de presentator. "Op basis van twee interlands, echt", haakt Van der Gijp in. De eveneens aanwezige Hendriks vind het ook onbegrijpelijk dat Bergwijn sinds enige tijd de aanvoerdersband draagt bij Ajax.

"Je moet heel snel die aanvoerder wisselen. Ik heb Steven Berghuis gisteren (donderdag, red.) gesproken, dat is gewoon de aanvoerder. En niet Bergwijn", adviseert de presentatrice annex verslaggever Steijn vanuit de studio. Derksen lijkt het daar niet helemaal mee eens te zijn. "Je aanvoerder is altijd een basisspeler, en Berghuis stond er niet altijd in. Maar ik ben het met je eens dat je Bergwijn daar niet mee moet lastigvallen (het aanvoerderschap, red.)."


Poll

Is Steven Berghuis de ideale aanvoerder voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door laurens e)

Berghuis wilde zelf niet … Daarnaast was er ten tijde van de keuze voor Bergwijn nog sprake van een eventuele transfer van Berghuis.

22 september 2023 om 23:40

Bron, dat hij het zelf niet wou?

23 september 2023 om 00:26

Volgens mij is dat gerucht een beetje een eigen leven gaan leiden. Berghuis heeft ooit in een interview gezegd dat ie zichzelf niet als gedoodverfde natuurlijk aanvoerder ziet, maar dat is natuurlijk iets anders dan "ik wil het niet". Bovendien gaf hij in datzelfde interview aan dat er altijd meerdere leidertypes in een ploeg rondlopen en dat hij zichzelf daar bij Ajax ook wel onder schaart. Is een van de meest ervaren gasten in de selectie, qua leeftijd en ook qua aanvoerderschap want in Rotterdam droeg hij de band ook een paar seizoenen volgens mij. Bovendien ook de meest welbespraakte voor de camera. Mijns inziens veruit de meest logsiche keuze momenteel bij Ajax.

23 september 2023 om 01:25

Lijkt mij ook best geschikt. Maar lees wel vaker dat hij zelf niet wilde. Nu ik jou zo hoor is dat misschien wat uit het verband getrokken idd.

23 september 2023 om 01:38

Zie hem persoonlijk juist wel als een aanvoerder. Veel eerder dan bergwijn die je alleen opzadelen met meer verantwoordelijkheid.

Vind Berghuis op dit moment ook meer overkomen als aanvoerder. Zet zich 100% in voor het team en probeert het verschil te maken. Dit zie ik niet in Bergwijn, die vaak verzaakt en niet zijn best doet. Probeert niet een iemand voorbij te komen.

23 september 2023 om 00:43

Niet zijn best doet. Probeert niet zijn man voorbij te komen… Beargumenteer dit ajb even. Ik zie juist iemand die struggled met zijn vorm, maar juist wel alles geeft elke wedstrijd

23 september 2023 om 00:52

Dat zie ik inderdaad ook. Wel inzet geen vorm. Maar toch ook geen aanvoerder want geen leider en goede communicator. Meer met zichzelf bezig.

23 september 2023 om 08:38

Ik zie iemand die al een paar jaar zijn man niet voorbij komt. Zie iemand die niet durft te spelen maar voor de veilige route kiest. Hoezo zou het dan aan zijn vorm moeten liggen.

Je moet ook soms durven fouten te maken. En niet alleen maar op die ene intikker wachten. Totaal ongeschikt als aanvoerder.

Bergwijn in de winter verkopen aan de Saudi's en Hato captain maken. Wordt met de wedstrijd volwassener, en bij gebrek aan een absolute topkandidaat heb ik liever een jongen uit de eigen jeugd dan een Sutalo o.i.d. Doe maar geen Rensch, a.u.b.

22 september 2023 om 23:38

Hato maakt zoveel fouten, is gewoon een knul nog. Hato staat daar puur uit armoede, hij is absoluut geen verdediger van het kaliber de Ligt die er direct stond. Hij is in alles nog lang niet klaar voor de basis. Je word toch nooit titelkandidaat met een knul van 18 jaar erin. Zo iemand word toch in elke duel overklast tegen spitsen als Gimenez, Luuk en Pavlidis. Mensen hebben totaal geen reeële blik op voetbal.

22 september 2023 om 23:50

Voetballend echt een genot om naar te kijken, maar verdedigend is het niks. ZIe hem ook meer als een 6 in de rol van Timber bij Feyenoord, dan als CV.

23 september 2023 om 00:07

Je wordt nooit titelkandidaat met een knul van 18 erin? Nee.. lukte met spelers als De Ligt en Timber ook niet nee. Of waren die 35?

23 september 2023 om 06:59

Het is niet populair om te zeggen en daarom hoorde je er de presentator, analisten en media niet over… Maar Hato had 5 a 6 krankzinnig slechte passes waardoor Marseille zo kon doorlopen. Sosa kreeg dan de schuld.

Iets in hetzelfde straatje wat me opviel is dat niemand even benoemde dat Mislintat de ontdekker is van Aubameyang… door hem weg te plukken bij een Franse middenmoter. Ow en dat Kagawa door Mislintat van een Japanse 2e divisionist kwam…haha…maar dat ter zijde…

23 september 2023 om 07:07

&SuperVO

Goed opgemerkt! Denk dat er best wat kwaliteit rondloopt bij Ajax. Het is nog vroeg, maar ben bang dat deze trainer niet sterk genoeg is om het goed neer te zetten. Denk dat zo’n Hato zeker de potentie heeft, maar die moet goed begeleid worden, nu verzuipt iedereen.

Berghuis weet altijd haarscherp te analyseren wanneer hij na de wedstrijd wordt geïnterviewd. In zijn tijd bij Feyenoord werd er al regelmatig gezegd dat er een toekomstig trainer in schuilt. Mits hij zijn gedrag een beetje binnen de perken weet te houden. Door Bergwijn aanvoeder te maken laat je hem een jas dragen die enkele maatjes te groot is. Verbaal is hij niet sterk genoeg, daarbij zie je aan alles dat hij zich er oncomfortabel bij voelt.

Hier ook al een bericht over Jay Gorter. Hij liet zich een keer verrassen in de korte hoek en dat was niet goed maar ook geen gigantische blunder. Verder houd hij er ook meerdere fantastische ballen uit. Met twee fantastische optredens tegen Ludogorets is hij samen met Kudus de reden dat ze uberhaupt in de EL spelen.

Het mooie van Ajax vind ik dat de jeugd kansen krijgt en fouten mag maken. Stekelenburg, een van de beste doelmannen van Ajax in dit decenium sprong in zijn debuutseizoen onder iedere hoge voorzet door. Van Pasveer, Onana, Cillesen, Vermeer, Rulli en Lobont kun je een behoorlijke compilatie maken van missers en blunders.

Of Gorter de foutjes kan verminderen en de lijn van fantastische reddingen kan doorzetten moeten we afwachten maar hij is bij VI nu al een rare gozer genoemd, vanavond een matige keeper en ondertussen bij de Telegraaf ook al afgezeken. Geef die jongen een eerlijke kans op zijn 23ste. Met de vele fantastische reddingen tot nu toe heeft hij dat ook gewoon zelf verdiend.

23 september 2023 om 02:11

Cillessen heeft afgelopen seizoen wel eens lopen schutteren bij NEC. Moet zeggen dat ik daar hem bij Ajax niet echt op heb kunnen betrappen… Was naar mijn idee toch altijd wel solide bij Ajax.

23 september 2023 om 08:15

Ik moest meteen denken aan de bal tegen Heerenveen die hij binnen wilde houden om een corner te voorkomen en zo voor de voeten van een Heerenveen spelers neerlegde.
Daarnaast de voorronde CL tegen Paok waar hij zonder reden ineens uit het doel rende.
Maar meer kan ik ook niet bedenken en dat maakt hem bij Ajax een heel solide doelman. Maar misschien is dat wel mijn punt. Zelfs de keepers die we als geweldig herinneren maakte af en toe een slippertje.


23 september 2023 om 07:11

@ScunmyMan eens. Je moet Gorter echt laten staan nu en vol het vertrouwen geven, minimaal tot de winterstop. Anders verkopen, maar je kan hem nu niet wisselen vind ik. Gorter maakt niet steeds een geweldige indruk, maar kijk wat een zootje er voor hem staat. Er worden zoveel kansen achterlijk weg gegeven, daar is Onana in topvorm ook niet tegenop gewassen.

24 september 2023 om 10:56

Hij laat houdbare ballen gaan, wat een onzin zeg. Hij zal het nooit ver schoppen, je kan liever nu de stekker doortrekken dan later.

Je aanvoerder is een basisspeler en Berghuis stond er niet altijd in.

Haarscherp geanalyseerd.

23 september 2023 om 00:28

Omdat ie geschorst was, maar mits fit lijkt Berghuis me toch gewoon een zekerheidje in de basis, of ben ik nou gek?

23 september 2023 om 04:43

Met de huidige selectie zou je zeggen van wel

Zie toch echt voldoende potentie in Gorter, wat foutjes maken mag. Overigens heeft bijna elke keeper van de laatste jaren in zijn beginperiode dat wel gehad..

23 september 2023 om 09:28

Precies en dat gezever dat Wilfred die bal nog zou pakken, vind ik altijd zo dom en overdreven. Dat soort vergelijkingen maken zij continu, of “die had me oma van 80 er nog ingeschoten” als Wilfred dat soort ballen zou pakken, wat doet hij dan aan de desk van dat slechte programma.

Bergwijn heeft al moeite zichzelf te motiveren, en eens goed te spelen. Laat staan zijn teamgenoten op te peppen.

Berghuis zou inderdaad een betere aanvoerder zijn, maar goed hij had het wel net aan de stok gehad met een supporter toen Steijn zijn keuze moest maken..

Eens dat Bergwijn niet de captain is, maar echt belachelijk om Berghuis te noemen!

In zijn tijd bij Feyenoord steeg het naar zijn bol als captain zijnde. Daarnaast ben je als captain een (nog groter) voorbeeld voor alles en iedereen. Een klap geven aan een sporter hoort daar in mijn optiek niet bij.

23 september 2023 om 11:48

@lampiej

daarbij heeft Berghuis in zijn Ajax-tijd continu het geluk gehad om in een winnend team te staan. Daardoor kwamen zijn rare fratsen niet naar boven (beetje net als Suarez bij Barca).

Op het moment dat het wat minder gaat kun je op basis van het verleden met recht zeggen da de kans groot is dat Berghuis flipt / rare acties gaat uitvoeren.

En dan heb je juist een echte aanvoerder nodig. Helene Hendriks praat onzin, zij zou als top hockeyer beter moeten weten.

Gorter er uit en maak Pasveer de captain.
Berghuis zou kunnen, maar als ik de mensen in de reacties mag geloven wil hij zelf niet.

Idd Bergwijn heeft het gewoon niet in zich, weet amper wat te zeggen in interviews, en op het veld verstopt hij zich te vaak

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 11 6 4 0
2022/2023 Ajax 32 12 0 0
2021/2022 Tottenham Hotspur 25 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren