Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij was een grote meneer geweest als hij zijn keuze na WK had gemaakt’

Laatste update:

Jean-François Gillet moet het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan vanwege zijn betrokkenheid in een omkoopschandaal. De doelman van Torino, die zijn onschuld staande houdt, heeft een uitgesproken mening over zijn collega’s bij de nationale ploeg van België. Zo vraagt hij zich af of Adan Januzaj ook voor België zou hebben gekozen als de Rode Duivels het WK waren misgelopen.

/

“Hij is een klasbak”, erkent Gillet in gesprek met Het Nieuwsblad. “Maar nu bekendmaken dat je voor België kiest, dat vind ik comme ci, comme ça. Hij was een grote meneer geweest als hij zijn keuze na het WK had gemaakt. Misschien rook hij nu net zijn kans of was er druk van België. Maar wanneer je dat nu beslist, moet ik toch even glimlachen.”

Gillet, 34 jaar, kijkt uit naar de optredens van Thibaut Courtois op het mondiale eindtoernooi in Brazilië. “Hij is een fenomeen en voor mij is hij de beste doelman ter wereld", verzekert de veteraan. "Hij heeft alles. Zoals hij in de Champions League speelde: alsof hij een sigaretje opstak en dat na negentig minuten weer uitduwde in de asbak. Zo rustig oogt hij.”

Moet Adnan Januzaj mee naar het WK in Brazilië?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt wel alsof sommigen denken dat Januzaj helemaal niet goed genoeg is voor de Rode Duivels. Hij heeft 25 competitiewedstrijden gespeeld dit seizoen voor Man U, 2 CL-duels en 5 bekerduels. Iemand die 31 duels voor Man U speelt is hoort er gewoon bij. Nu Benteke geblesseerd is is er een plek vrij. Batshuayi en Vossen worden als eventuele vervangers genoemd maar je kunt ook gewoon Januzaj meenemen aangezien Mirallas ook in de spits kan spelen. Die heeft veel meer kwaliteit en ervaring dan de spitsen uit de Belgische Pro League.

4 mei 2014 om 12:25

Dat is het punt niet. Zou hij ook voor Belgie gekozen hebben als ze het Wk gemist hadden?

4 mei 2014 om 12:33

Voor wie had hij anders moeten kiezen hierna? Belgie is toch sowieso het land waar de grootste kans op een EK of WK aanwezig is uit de landen waaruit hij kon kiezen?

Wat maakt het nou uit of hij dat nu doet? Zou jij het niet bekend maken als je nog met Belgie het WK nu al kan meemaken?

4 mei 2014 om 12:33

Wie weet zou hij dan voor Engeland gekozen hebben.

4 mei 2014 om 12:36

Wellicht wel, maar die keuze zou hij sowieso nu pas maken. Vanaf het begin zei hij al pas te willen kiezen als hij een vaste eerste teamspeler was bij United, en dat is ie nu.

4 mei 2014 om 12:39

Wat kan het Gillet en jou schelen? Gillet zou vooral blij moeten zijn dat Januzaj voor België heeft gekozen.

Ik vind overigens de spelletjes die met Bakkali zijn gespeeld veel verwerpelijker dan een jongeman die naar een WK wil. Waarom trok Gillet zijn mond daar niet over open? Bang voor represailles van Wilmots zeker?

4 mei 2014 om 12:52

@pacomemo

Ach... voor Engeland na het WK kiezen was toch veel raarder geweest dan nu voor Belgie kiezen? Die jongen is geboren en getogen in Belgie, heeft zijn hele jeugd tot aan zijn 16e daar doorgebracht en zou dan na 3 jaar in Engeland te zijn geweest ineens voor Engeland gaan spelen. Nee, dan is deze keuze veel meer gerechtvaardigd.

4 mei 2014 om 13:22

Uhm Engeland bijvoorbeeld?

4 mei 2014 om 13:28

Engeland gaat toch ook gewoon naar het WK dus wat maakt dat uit.

4 mei 2014 om 13:32

Deeveedee

Lees a.u.b. eerst mijn reactie hierboven. Engeland is toch een apartere keuze dan kiezen voor het land waar je geboren, getogen en vrijwel je hele jeugd hebt doorgebracht.

4 mei 2014 om 13:40

Niet als je het commentaar van zijn vader gelezen hebt maar goed.

4 mei 2014 om 14:14

Mij antwoord daar op is nee hetzelfde geldt voor Bakkali die gaf ook aan dat België een beter keuze is omdat ze de WK gaan spelen en niet zo zeer dat hij een binding met het land heeft.

Als Belg zijnde moet je toch spelers willen hebben die een binding met België heeft en niet zozeer alleen voor het WK jou land kiest of ben ik nou raar bezig?

4 mei 2014 om 14:17

Wat heeft hij dan eigenlijk omgekocht?

"maar wanneer je dat nu beslist, moet ik toch even glimlachen.”

Ik moet glimlachen wanneer iemand die omgekocht is commentaar geeft op anderen.

4 mei 2014 om 12:41

Hier moet ik nu toch even op reageren...

Als je er het vonnis op naleest, zal je zien dat zijn onschuld hierin bewezen is...
Hij werd veroordeeld voor schuldig verzuim, aangezien ze bij het gerecht er vanuit gaan dat je als kapitein van de ploeg op de hoogte Moet zijn van dit soort praktijken...

Hierdoor werd zijn schorsing gereduceerd (origineel 4 jaar), maar kan hij er in Brazilië toch niet bij zijn.

Mvg

Grote woorden van een man die geen WK mag spelen omdat hij midden in een omkoopschandaal zit.

4 mei 2014 om 13:00

Het is ondertussen wel genoeg bewezen dat Gillet helemaal niets met die omkoping te maken had en enkel veroordeeld is omdat hij op dat moment kapitein was.

Vroeger deden ze het met Geert de vlieger als international haha die ouwe van willem2

En kijk nu eens.

4 mei 2014 om 12:46

De Vlieger was toch de beste doelman die we hebben gehad tot aan de doorbraak van Mignolet/courtois :P

4 mei 2014 om 13:00

Maat, dat is een grote belediging voor Preud'homme en Pfaff! Zeker Preud'homme is een van de beste keepers ooit en zover is courtois zeker nog niet! Mignolet is een goede keeper maar komt toch wel wat te kort om vergeleken te worden met de rest!

4 mei 2014 om 13:50

@_buffalo_
En jij bent een belg? Zoals Ajax43 hier zegt, komen beide keepers nog niet aan de enkels van Pfaff en Preud'homme! Ga je schamen en verdiepen in de geschiedenis van het voetbal.

4 mei 2014 om 14:21

Ik denk dat Buffalo eerder wijst op de periode van het WK 2002 en later.(dat hoop ik toch) Kan je hem geen ongelijk geven. Een De Wilde, Stijnen, Bailly, De Vlieger, daar word je nu echt niet bepaald warm van. Zelfs Franky Vandendriessche heeft nog in het doel gestaan
De Vlieger heeft het toch maar eventjes tot de bank van City geschopt.

4 mei 2014 om 14:37

Uiteraard had ik het over de periode na het WK 2002, was misschien niet duidelijk van mij maar als je even logisch nadenkt ga ik uiteraard De Vlieger niet boven Preud'homme of Pfaff plaatsen, wat denken jullie nu zelf?

5 mei 2014 om 03:53

Ik heb t ook zeker over jaren 2000 en later. Tuurlijk weet ik dat die twee zeer goed waren in hun tijd.

Gillet moet gewoon zijn mond houden, zeker als je middenin een schorsing zit omtrent een omkoopzaak.

Het talent van Januzaj staat buiten kijf, dat hij überhaupt mee gaat naar het WK is alles behalve zeker.
Hij krijgt straks een paar weken de tijd om zich te bewijzen.

5 mei 2014 om 04:45

Jij moet je eens in zaken gaan verdiepen voordat je reageert, kneusje. Hij is namelijk vrijgesproken

Januzaj moet je altijd meenemen. Een speler die na een minuut of 70 iets extra´s kan brengen. Een beetje zoals eljeiro Elia dat voor Nederland deed in die dooie wedstrijd tegen de denen 4 jaar terug.

Dit is natuurlijk onzin.

ALs het alleen om het WK ging had hij toch al lang kunnen bekend maken voor Belgie uit te willen komen. Bij Servië, Turkije, Albanië en Engeland had hij geen WK kunnen spelen dit jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren