Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij is de beste verdediger van Feyenoord, misschien kan hij naar Engeland’

Laatste update:

Feyenoord incasseerde dit seizoen pas drie tegendoelpunten en dat is voor een deel op het conto te schrijven van Eric Botteghin. De Braziliaan is de laatste maanden uitgegroeid tot een sleutelspeler in de Rotterdamse verdediger en Jan Everse, die nog met de verdediger samenwerkte bij PEC Zwolle, denkt dat de Eredivisie wellicht niet zijn plafond is.

/

“Eric verzet veel werk voor zijn ploeggenoten en voetbalt goed mee. Hij is wat traag en flegmatiek, maar dit weet hij goed te verbergen”, vertelde de oud-trainer bij RTV Rijnmond. De ontwikkeling die Botteghin door heeft gemaakt, heeft hem verbaasd: “Ik had wel verwacht dat hij nog stappen zou gaan maken, maar de Nederlandse top, daar twijfelde ik over. Ik ben blij om te zien dat hij het toch aankan.”

Of Botteghin nog verder door gaat groeien durft Everse niet met zekerheid te zeggen: “Ik denk dat hij zijn plafond al heeft bereikt, ook gezien zijn leeftijd (29, red.). Misschien kan hij nog een paar jaar in Engeland aan de bak. Hij is door de jaren heen constanter geworden en is inmiddels de beste verdediger van Feyenoord.” De Braziliaan staat nog tot de zomer van 2019 onder contract in De Kuip.

Denk jij dat Eric Botteghin de Premier League aan kan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zou het best aankunnen om bij een laagvlieger in Engeland mee te doen, maar denk niet dat hij die stap nog zal maken. Ik zie eerder Kongolo de stap maken, aangezien hij nog zoveel potentie heeft om nog beter te worden.

21 oktober 2016 om 14:58

Kongolo heeft nog veel groei mogelijkheden, maar misschien zou het juist daarom beter zijn als Kongolo blijft en Botteghin de stap maakt. Die weet wat die kan en dat weten clubs ook.
Kongolo zal hoger eindigen qua niveau, maar 29 en dan nog zo'n stap kunnen maken, lijkt me juist ideaal.

21 oktober 2016 om 15:32

Kongolo en Van Beek hebben mogelijkheden, Karsdorp ook trouwens. En de beide doelmannen. Botteghin zie ik niet slagen bij een Watford ofzo. Die moet echt blij zijn dat hij bij Feyenoord speelt. Normaal gesproken is Van Beek een stuk beter dan Botteghin. Maar ik moet zeggen dat Botteghin en Feyenoord het natuurlijk fantastisch doen. Er is derhalve geen reden om te wisselen.

21 oktober 2016 om 15:32

Moet ik nog aan toevoegen dat ik de mening van Everse wel met een korreltje zout neem. Dit is tenslotte 'zijn' pupil.

Ik vind botheghin een goede verdediger die zijn verdedigende taken goed uitvoert, maar ik zie hem niet graag opbouwen.

De minste braziaanse voetballer die ik ook heb gezien, maar hij verbaasd me positief dit seizoen. Begin bij feyenoord had ik toch twijfel, liep niet zoals het moest. Maar op dit moment speelt hij gewoon erg goed en zet alles goed neer. Van der Heijden kan er nu ook gewoon naast spelen, wat vorig jaar toch niet helemaal goed ging.
PL weet ik niet, maar als hij me hier verbaasd, zou het daar natuurlijk ook kunnen.

21 oktober 2016 om 16:36

Tja het is een slechte voetballer maar kan gewoon goed verdedigen (voor eredivisie begrippen) kijk maar naar bv koulibaly, die kan verschrikkelijk goed verdedigen maar aan de bal niet al te best

Het zou mooi zijn om aan het eind van dit seizoen de stap te maken. Hij is nu op een leeftijd dat hij op zn top zit en aangezien Engelse clubs veel minder kijken naar restwaarde zou hij de stap nog wel kunnen maken.

Maar als Feyenoord kampioen wordt, dan word de keuze lastiger.

Waarom moeten zulke jongens meteen naar het buitenland anders dan voor het geld. Bij Feyenoord krijgt hij waardering die hij waarschijnlijk daar nooit zal krijgen. Geef hem een verbeterd contract en hij leert de jonge jongens ook nog eens wat verdedigen is.

21 oktober 2016 om 15:14

Denk dat je heel sterk in je schoenen moet staan om het niet te doen.
Ik weet niet wat zijn salaris is bij Feyenoord, maar de grootverdieners zitten daar op max 1 miljoen geloof ik?

Gaat hij naar Engeland dan kan hij nog 4 jaar mee en verdient daar in 1 jaar mogelijk meer dan 4 jaar Feyenoord.

Is daarnaast natuurlijk ook al vrij oud. Is maar de vraag of hij op zijn leeftijd nog veel rendement zal hebben, zeker als hij nu pas de overstap naar Engeland (of een andere grotere competitie) maakt.

Doet het Prima, maar Feyenoord heeft met van Beek gewoon een net zo goede vervanger.

21 oktober 2016 om 15:26

van Beek, kan verder komen dan Botteghin ja. Maar op dit momentis van Beek nogniet zo ver als hem. Hijspeeld altijd vol gefocust en maakt amper tot geen fouten. Waar vanbeek echt nog vaak paniek momentjes heeft.

Vind het prachtig voor deze Braziliaan. Die in niks op een Braziliaanlijk, manier van spelen niet, naam niet en uiterlijk niet! Maar ohh zo belangrijk eigenlijk een betere versie van de oude rotsuit Rio (bahia).

Ik zou hem lekker aan zijn contract houden. Gezien zijn leeftijd krijg je er toch geen enorme transfersom meer voor en we gaan hem de komende 2 a 3 jaar nog goed kunnen gebruiken.

Ik heb het idee dat de groei van de verdediging komt door de coaching van achteruit. Met name van de ervaren Jones. Botteghin zakte vorig jaar nog best vaak door het ijs. Mede door positionele fouten. Kan me tegen Zwolle nog herrinneren dat was het aanzien niet waard. Nu speelt hij iets meer in zijn kracht. Denk met de basisplaats van v.d Heijden er nu ook opbouwend meer in dit elftal zit. Feyenoord moet niet te hoog gaan staan met dit centrum maar vooralsnog gaat het uitstekend.

Maar waarom worden spelers die het een periode goed doen gelijk gelinkt aan het buitenland?
Botteghin past goed bij feyenoord, en daar moet hij het bij laten.
Hij moet bij feyenoord zijn wedstrijdjes blijven spelen, want in het buitenland moet hij weer omschakelen naar een ander niveau en dan om eerlijk te zijn lijkt mij het stug dat een 29-jarige speler dat nog vlekeloos kan.

21 oktober 2016 om 15:37

Naja is voor de speler vaak ook ambitie! De top haalt hij niet nee, maar een mooie subtop team zou mooi zijn.

Je speelt dan alsnog iedere week tegen toppers. plus je krijgt een salaris waar je U tegen zegt haha.

Toen hij nog bij PEC Zwolle speelde, zag je al, dat deze speler de nodige potentie had.

Ik denk ook dat die het in Engeland zal redden. Ik denk overigens dat de hele feyenoord verdediging het zou redden in Engeland!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren