Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hevige protesten hebben effect: DFL zet streep door omstreden miljardendeal

Laatste update:

De Deutsche Fussbal Liga (DFL) heeft een streep gezet door de zeer omstreden miljardendeal met externe investeerders. Dat bevestigt Hans-Joachim Watzke, de bestuursvoorzitter van de DFL, in een persbericht. Fans uit zowel de Bundesliga als 2. Bundesliga protesteerden de afgelopen tijd hevig tegen de komst van geldschieters.

Een kleine meerderheid van de clubs stond afgelopen december achter de komst van investeerders. De Duitse supporters zagen dat echter totaal niet zitten en lieten dat tijdens verschillende wedstrijden overduidelijk merken met verschillende protestacties. Blackstone, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, trok zich daarom terug.

Het bedrijf zou naar verluidt 1,3 miljard euro over hebben gehad voor acht procent van de inkomsten uit de marketing van de komende twintig jaar. De DFL sprak daarna nog met een andere kandidaat. "Maar gezien de huidige ontwikkelingen lijkt een succesvolle voortzetting van het proces niet langer mogelijk”, zegt Watzke. “Ook al is er een grote meerderheid voor de zakelijke noodzaak van het strategische partnerschap.”

Meerdere protesten


De fans vreesden dat ‘het unieke karakter van het Duitse voetbal’ zou verdwijnen met de komst van externe investeerders. Daarom lieten zij vrijwel elk weekend hun onvrede blijken met verschillende protesten.

Zo werden er al tennisballen op het veld gegooid en kreeg Donyell Malen in januari chocolademunten op zijn hoofd gegooid in de uitwedstrijd tegen FC Köln (0-4).

Ook bij Hansa Rostock lieten ze zien uiterst creatief te zijn. Na tien minuten spelen in het thuisduel met Hamburger SV (2-2) kwamen er plots twee op afstand bestuurbare auto's het veld op gereden. Op het dak waren rookbommen gemonteerd.

Bij het duel tussen TSG Hoffenheim en FC Union Berlin (0-1) ging het eveneens mis afgelopen zaterdagmiddag. Daar werden tennisballen op het veld gegooid. Het duel in de PreZero Arena moest als gevolg van de actie korte tijd worden onderbroken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat deze protesten effect hebben gehad, maar ik ga die creativiteit van de fans wel missen.

Hoe kleine protesten van paar minuten, door massaal overal te doen toch effect kan hebben. Eindelijk eens dat er naar supporters geluisterd wordt. Geld maakt voetbal al jaren kapot en Duitsland is in dat opzicht toch de meest unieke competitie ter wereld en zwaar ondergewaardeerd.

Blijkbaar zaten er afgelopen speeldag meer supporters in de 2. Bundesliga dan in de 1e. Toch wel een vrij onwaarschijnlijke statistiek eigenlijk. Zegt iets over de supportersbeleving in Duitsland (en de statuur van de clubs in de 2e).

21 februari 2024 om 21:39

Niet onwaarschijnlijk, gewoon logisch. bundesliga en eredivisie hebben zelfde probleem. Grote teams spelen 2de liga terwijl veredelde amateurs teams hoogste divisie spelen, zoals Bochum, Mainz, Hoffenheim, Darmstadt etc

21 februari 2024 om 23:45

Logisch? Wanneer is het eerder gebeurd in de eredivisie? Of in de Bundesliga?

22 februari 2024 om 12:12

Lierse1997, Als je grotere clubs in de 2. liga spelen is en kleine clubs in de 1. Liga is het toch logisch dat er meer supporters in de 2. Liga komen?

21 februari 2024 om 21:54

Het scheelde natuurlijk veel dat Bayern, Dortmund, Stutgart en Frankfurt uit speelden deze ronde en teams als Heidenheim, Darmstadt, Bochum en Hoffenheim thuis moesten. Maar ergens heb je absoluut gelijk dat dit de supportersbeleving toont in Duitsland, niet allemaal van die bizarre regels als hier. Aankomende zaterdag speelt KFC Uerdingen weer thuis (5de niveau) in het Grotenburg stadion waar gewoon 35.000 mensen in kunnen. Ze zitten er absoluut nooit maar hij staat op de nominatie om gesloopt te worden dus ga alsjeblieft snel richting Krefeld, 2 uurtjes sturen vanaf Utrecht.

Goedzo weg met al dat geld! Je geeft gewoon de controle uit handen.

Hahaha hoe krijgen ze die bestuurbare auto's überhaupt mee naar binnen😂
Geniale actie, en blij dat dit nu niet doorgaat.

21 februari 2024 om 21:47

Beveiligers kunnen/doen niks tegen Ultras. In Duitsland zijn de Ultras een soort van baas over hun eigen “kurve”/tribune. Ze krijgen alles naar binnen en buiten wat ze maar willen.

Super mooi dit. Sowieso zijn duitse ultras one of a kind. Lijkt me geweldig een keer naar Eintracht of Herthabsc te gaan.

22 februari 2024 om 07:27

Gewoon doen! Ik ben zelf al bij BVB, HSV, Schalke, MSV Duisburg, Oldenburg, KFC Uerdingen en Fortuna Düsseldorf. Mooie clubs! Goede sfeer, biertje erbij en een heerlijke bratwurst. Met je maten naar het Duitse voetbal is altijd lachen. Zelfs in de 2e of 3e Liga valt wat te beleven daar

Ja en nee. Duits voetbal staat bekend om hun traditionsvereinen, opvallend spelen daar nu veel van in de 2. Bundesliga enorm grote clubs met een enorme achterban die door falend beleid flink zijn gedaald. Ga je geen externe investeerders toelaten dan kan je de aansluiting met Engeland vergeten. Je had sportief de 2de competitie van Europa kunnen worden als je het wel toelaat. Stel je eens voor dat er geïnvesteerd wordt in sleeping giants als Hamburg, Bremen, Schalke, Nurnberg.

21 februari 2024 om 21:39

Maar met dit bedrag ga je de aansluiting ook niet vinden.

Op de lange termijn kost het je meer dan dat ze er uithalen, dit zijn immers beleggers die daar iets voor terug willen zien (die 8 procent jaarlijks de komende 20 jaar).

En dit bedrag, eenmalig 1.3 milljard, gaat het verschil niet maken ten opzichte van de premier league. Die verdienen nu met de nationale en internationale TV rechten 4 miljard per jaar, ik meen dat de Bundesliga in totaal net iets meer dan een miljard binnen harkt per jaar. Dan helpt eenmalige 1.3 miljard je niet verder, zeker niet als daar tegen over staat dat je vervolgens jaarlijks lagere inkomsten hebt.

21 februari 2024 om 21:53

We willen ook helemaal geen aansluiting met de Premier League. Jij misschien en de DFL, de gemiddelde Duitser zit niet te wachten op dubieuze externe investeerders zoals in Engeland en al die andere zielloze competities. De Bundesliga is zoals het is door de supporters en door het vast blijven houden aan jaren lange afspraken zoals ze vroeger zijn bedacht met voornaamste de 50+1, het Duitse voetbal is van de mitglied en geen speelbal voor miljarden bedrijven zoals de PL etc.

21 februari 2024 om 21:58

Je zegt het zelf al, die clubs zijn door slecht beleid afgegleden. Die help je niet met meer geld. Kijk naar hertha, tientallen miljoenen uitgegeven om 'big city club' te worden en nu in de 2. liga. Meer geld betekent niet meteen meer succes (Chelsea).

Verder zullen ze in Duitsland nooit dezelfde mate van commercialisering toestaan waardoor je op financieel gebied altijd achter zal blijven op competities die bijvoorbeeld wedstrijden in saudi arabie laten spelen.

Heel goed.
Anders zou je net zo kunnen afglijden als de plastic premier leauge met de verdwenen fancultuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren