Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het ging ver, Eto’o bepaalde zelfs wie er werd opgeroepen en wie niet’

Laatste update:

De meningen over Samuel Eto’o zijn verdeeld. Het lijdt geen twijfel dat de clubloze aanvaller, die nadenkt over een voortzetting van zijn loopbaan bij Ajax, over de kwaliteiten beschikt om flink huis te houden in de Eredivisie: Kolbeinn Sigthórsson maakte er vorig seizoen niet meer dan tien voor de Amsterdammers. Eto’o staat er echter ook om bekend dat hij graag privileges geniet.

/

Ton du Chatinier leerde Eto’o kennen in hun gezamenlijke periode bij Anzhi Makhachkala, waar hij nu nog assistent-trainer is. De ex-trainer van FC Utrecht vertelt dat de voetballers ‘bepaalde’ privileges van de aanvaller zonder morren accepteerden. “Maar ik weet niet of het handig is als je als vaderfiguur een paar trainingen overslaat. Dan zegt zo’n jongetje: ‘waarom hij wel en ik niet’”, verklaart Du Chatinier dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Willie Overtoom kent Eto’o van het nationale elftal van Kameroen, waar de aanvaller al jaren de sterspeler is. De invloed van Eto’o reikt ver, heel ver. “Zo ver zelfs dat hij bepaalde wie er werd opgeroepen en wie niet”, stelt de middenvelder van AZ. “Althans, dat hoorde je wel eens. Hij had ook altijd een bodyguard bij zich. Of hij dat ook in Nederland gaat doen? Dat lijkt me niet kunnen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha die jongen is ook z'n hele leven voor het geld gegaan

12 augustus 2014 om 09:40

Dat is onzin man. Toen hij op leeftijd raakte, dus toen na zijn Inter periode was hij voor het geld gegaan. Daarvoor heeft deze jongen echt voor het voetbal gespeeld. Als hij zijn hele leven lang voor het geld gegaan was, kon hij beter na zijn Barcelona carrière naar Qatar of China gaan, maar dat heeft hij niet gedaan.

12 augustus 2014 om 09:41

Nou nou...voordat dat gebeurde had mnr Eto'o wel al een prijzenkast waar menig voetballer van droomt he...(ff 3 Champions League tussendoor om maar ff wat op te noemen)...

Deze man heeft geknokt voor zijn centjes my friend

12 augustus 2014 om 10:18

Heeeuyy daar hebben we weer een van de eersten die de prutsers van VI weer na begin te roepen. Eto' heeft prijzen gewonnen waar jij alleen van kan dromen, ik snap ook niet de negatieve gedachtens, hebben we nou eens een keer de kans om grote voetballer naar eredivisie te halen is het ook niet goed, het is nooit goed in Nederland.

12 augustus 2014 om 10:30

Wat zou jij doen als je uit Kameroen komt? Ben je uberhaubt wel ooit in Afrika geweest? Dan weet je dondersgoed waarom hij het voor het geld doet!

Deze mensen die voetballen vaak ook voor hun hele familie en dorp daar, kijk naar Drogba die stuurde de halve Chelsea merchandising naar Afrika toe

12 augustus 2014 om 11:27

Eto'o gaf zelfs 30% van zijn anzhu salaris aan afrika.

12 augustus 2014 om 10:53

Ik snap niet zo goed wat er mis mee is om voor het geld te spelen?

Hij groeit arm op en heeft een talent waarmee hij veel geld kan verdienen, dus doet hij dat, prima toch? Iedereen zou hetzelfde doen.

Ik snap het probleem niet dat mensen zo neer kijken op brood voetballers, als je een geniale wiskunde dude bent en je gaat voor google werken om veel geld te verdienen inplaats van een normaal salaris maar de mensheid veel meer helpen, hoor je ook niemand over.

Een broodvoetballer is net zo waardevol als iemand die alleen maar speelt voor de liefde voor de sport, als die er uberhaupt nog zijn.

12 augustus 2014 om 13:55

Wat een domme opmerking. Als jij een voorstel van 20 miljoen per jaar krijgt zeg je zeker nee?

12 augustus 2014 om 14:02

Dit artikel laat maar een deel van het interview zien. Overtoom en Ton du chatenier zijn in dat zelfde interview ook heel lovend over zijn betrokkenheid maar dat lees ik hier niet terug.

Het was ook geen geheim meer dat het Kameroen van de laatste 2 Wk's een splitsing in de kleedkamer had. Kamp Eto'o versus kamp Song. Dat was zelfs op het veld zo erg dat ze alleen met elkaar juichten en soms zelfs de bal niet wilden toespelen.

12 augustus 2014 om 09:28

Los van de kwaliteiten van de spelers, zegt dat natuurlijk wel heel veel over hoe volwassen de mannen zijn. Als je zelfs in de nationale ploeg niet gezamenlijk kunt optrekken, dan is er echt iets mis met je sportbeleving. Je hoeft geen vrienden te zijn, maar dit soort ontspoort haantjesgedrag is natuurlijk geen toonbeeld van professionaliteit. Sowieso is de professionaliteit van Eto'o een struikelblok.

Ik kan me ook niet voorstellen dat een Eto'o het bij Ajax leuk zal vinden. Natuurlijk lopen er aardige spelers bij Ajax, maar het merendeel is toch echt van het niveau dat Eto'o al jaren niet meer op een training is tegengekomen. Het lijkt me toch dat hij zich daar aan gaat ergeren.

12 augustus 2014 om 09:48

Ach hij heeft ook Willy Overtoom bij de Nationale 11 meegemaakt, dus dat zal wel meevallen.
Terwijl iedereen weet wat een leuke club Ajax is, denk zeker dat hij het daar leuk zal vinden.

Wat een gedoe rondom hem. . Dat mannetje komt toch nooit naar ajax en dat zou je niet eens moeten willen. Je gaat zoveel scheve gezichten krijgen dat het je buitenom de positieve ook negatieve publiciteit gaat krijgen. Dat moet je niet willen.

12 augustus 2014 om 11:28

Hahaha Bij Real Madrid heb je soms verschillen van 10 miljoen salaris. Eto is gewoon nodig om het niveau op te krikken. Snap niet waarom mensen het zo

12 augustus 2014 om 11:40

Wie heeft het over salaris?

Hij scheen ook nooit in het hotel met de rest van het team te overnachten, maar zijn eigen hotel te boeken. Het zou een stunt zijn als het ajax lukte, maar het zou in mijn ogen slecht in het beleid passen met Zivkovic, Milik en Sigtorsson, dat zijn zat spitsen om de competitie aan te beginnen. Zeker voor Zivkovic zou het lullig zijn als er nog een spits werd gehaald, dan bouw je rustig je carrière op en ga je naar ajax en kom je vervolgens niet aan spelen toe. En voordat er mensen beginnen met 'van Eto'o leer je ook veel op de training' , dan had Zivkovic ook naar één van de Europese topclubs kunnen gaan, daar staan nog meer wereldspitsen onder contract waarvan je kan leren op de training, dat argument vind ik niet zo sterk.

12 augustus 2014 om 09:29

Heb Zivkovic gisteren bij Jong Ajax gezien. Die heeft nog een heleboel te leren.

12 augustus 2014 om 09:34

Ik heb hem helemaal niet gezien. En Milik ook niet trouwens.

12 augustus 2014 om 10:09

Hij was gisteren inderdaad niet een van de uitblinkers... Hopelijk vind ie snel zn draai.

12 augustus 2014 om 09:30

Zivkovic sluit dit seizoen nieteens aan bij het eerste, dat was nu dacht ik toch ook wel een keer algemeen bekend?

12 augustus 2014 om 09:36

Ja inderdaad, ook bij Zivkovic zelf..daarnaast gaat Sigthorsson zeer waarschijnlijk verkocht worden..

12 augustus 2014 om 09:37

Nee dat was mij niet bekend, dus hij speelt bij Jong Ajax/ A1 dit seizoen? Dat vind ik zonde van een speler die het bij Groningen op eredivisieniveau toch aardig liet zien, hopelijk gaat dit niet net zo als met vd Hoorn.

12 augustus 2014 om 22:48

@baardgrasmus

Bij Ajax is men (terecht) van mening dat er nog een hoop werk te verzetten is qua basistechniek. Aannames, balcontrole, etc. Daarnaast is het systeem t.o.v. Groningen natuurlijk compleet anders, naast het feit dat deze jongen natuurlijk nog maar 17 jaar oud is.

V/D Hoorn was een iets andere situatie, die heeft een aantal kansjes gehad, maar iedere keer gefaald. Daardoor heeft men besloten om hem een heel seizoen Jong Ajax te laten spelen, omdat hij na een paar matige optreden door alles en iedereen werd verguisd. Hierdoor kon hij wat meer in de luwte treden. Hard werken op de trainingen en zich bekend maken met het systeem en de verwachtingen. Het was natuurlijk ook wel wat, bij Utrecht voornamelijk de hemel in geprezen, na een paar slechte wedstrijden bij Ajax met de grond gelijk gemaakt, dat is voor zo'n jonge speler die net bij een grote club zit ook geen makkelijke situatie om mee om te gaan.

12 augustus 2014 om 09:50

Van Eto,o leer je ook veel op de training...

Eerst leek het allemaal geweldig. Ondertussen begin ik twijfels te krijgen of zijn komst daadwerkelijk goed zou doen, los van zijn kwaliteiten.

Als je geld hebt en in Kameroen woont, dan kan je inderdaad beter bewaakt worden door een bodyguard.

Is daar gewoon normaal en ook wel nodig, doen alle mensen met geld daar.

Weer een argument voor Eto'o om naar hier te komen. Hier zal zo'n bewaker niet nodig zijn.

12 augustus 2014 om 09:50

Dus alle spelers van het nationale team van Kameroen hebben een bodyguard?

12 augustus 2014 om 10:16

Neen, want die verdienen niet allemaal veel geld.

12 augustus 2014 om 10:23

????

Het merendeel voetbalt in Europa en al dus een aardige bankrekening tot zijn beschikking hebben lijkt me.

12 augustus 2014 om 10:31

U heeft gelijk.

Maar enerzijds is niet iedereen een 'ster'. Ik vermoed dat de andere 'sterren' ook wel niet graag buitenkomen zonder bodyguard.

Zie ook:

"diverse Engelse media melden dinsdagochtend dat Song wordt beschuldigd van het mishandelen van een student in zijn vaderland Kameroen. “Ik was met mijn vriendin in een bar”, vertelde Ludovic Achille Mouaha. “zij ging naar de wc en toen ze na een kwartier nog niet terug was, ging ik kijken wat er aan de hand was. Ik werd tegengehouden door twee bodyguards, die zeiden dat ik niet naar binnen kon omdat Alex Song binnen was.”

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=141472

Song heeft er blijkbaar zelfs 2 als ie gaat bouten.

12 augustus 2014 om 10:45

Of hij was bezig met zijn chick. Dat kan natuurlijk ook nog!

12 augustus 2014 om 10:50

Hehe, daar zat ik ook aan te denken.

12 augustus 2014 om 10:58

Dus die gaan met 1 spelersbus en 2 bussen vol met bodyguard naar een training?

12 augustus 2014 om 11:27

U moet er ook nog de bus van de bodyguards van de bodyguards bij tellen.

12 augustus 2014 om 10:26

Dat zal ie ook niet in Milaan nodig hebben. Ik denk dat het gesprek vorige week een van de zovelen was. Dat wij Ajacieden ons al rijk rekenden en we hem vervolgens in Milaan kunnen bewonderen. Daarnaast vraag ik me af of zijn karakter niet gaat botsen met Frank en de spelers. Als ie eisen gaat stellen, moet je er niet eens aan beginnen.

Maar goed, we wachten nog even af.

Haha! Die gaat echt niet komen hoor . Zou voor beide partijen echt een trendbreuk zijn, voor de Boer omdat hij homogeniteit in het team erg belangrijk vind en iedereen in een keurslijf perst en voor Eto'o omdat hij geld wel erg belangrijk vind en zich als een vedette gedraagt, wat totaal niet bij de Boer past. Hoe graag ik hem ook in een Ajax shirt zie lopen, zie het echt niet gebeuren.

Zal leuk wezen maar niet teveel er van verwachten allemaal. Als hij komt wordt je fluitend kampioen. En anders van der vaart halen die kan ook nog wel mee. Het niveau lijkt steeds minder in Nederland.

12 augustus 2014 om 10:05

Van der Vaart heeft nu zelfs de aanvoerdersband gekregen en geaccepteerd. Dus die komt sowieso niet. En over fluitend kampioen worden.. ik vindt het wat voorbarig eerlijk gezegd.

12 augustus 2014 om 10:05

Van der Vaart gaat helaas niet lukken, jammer voor Ajax. Eto'o zou leuk zijn voor onze competitie, maar vrees dat het voor Ajax een lastig verhaal wordt.

12 augustus 2014 om 10:47

Voor mij hoeven ze allebei niet te komen de enige die ik wel wil terug zien bij Ajax is Nigel de Jong dat is de enige speler waarvan ik zeg die gaat echt iets toevoegen aan dit jonge team maar helaas is hij niet te betalen , dus ik zou zeggen niets meer erbij als er ook niets weggaat want wat moet je met een Eto’o die komt alleen een dot handgeld opstrijken en verder zal het hem een worst zijn maar ik denk zo wie zo dat hij niet komt want dit is gewoon een publiciteitsstunt geweest lijkt mij .

12 augustus 2014 om 10:11

Sigthorsson was inderdaad geen onverdeeld succes, maar toch scoorde hij belangrijke goals in topwedstrijden. Dus hij heeft wel n steentje bijgedragen ondanks dat hij ook liet zien niet Ajax-waardig te zijn.

12 augustus 2014 om 11:00

Ik wou al zeggen... ;-)

Misschien dit jaar, want eigenlijk zie ik 'm niet weggaan. Het is nml verdacht stil...

Zulke spelers met veel privileges werkt niet bij ons nuchtere volk, de nederlanders. Iedereen moet zich aanpassen of maar even normaal doen. Iedereen werkt maar even hard, anders krijg je scheve gezichten.

12 augustus 2014 om 13:00

@ Kinge

In vind het wel meevallen met die zogenaamde nuchterheid, die in mijn ogen behoorlijk selectief werkt. We zijn zogenaamd zo nuchter, maar we slaan onszelf maar wat graag ook op de borst. Daarnaast vind ik die Calvinistische gedachte ook niet meer van deze tijd, helemaal omdat het negen van de tien gewoon een reden is om alleen maar te zeiken over van alles en nog wat. Dan met name over mensen die ergens in uitblinken, in mijn ogen belet dat ouderwets Calvinistisch denken veel vooruitgang in Nederland wat kan leiden tot nieuwe successen, zij het sociaal maatschappelijk, economisch of op sportief vlak.

Hahaha, ik hoor al die ajaxieden nog geilen toen ze voor het eerst hoorden dat Eto'o met ajax in verband werd gebracht. Kenden waarschijnlijk alleen de naam eto'o, en verder niets. Zijn hele carriere al vervelend geweest. Het ene jaar meer dan het ander maar zo'n speler wil je toch niet bij ajax? Zeker niet als hij een ''voorbeeld functie'' zou moeten dragen daar. Haha nee, kunnen ze beter van der vaart terughalen. Die ziet een overstap tenminste wel zitten en heeft niet zulk naar gedrag als die afrikaan.

12 augustus 2014 om 11:45

Ik wil hem wel bij Ajax zien, eindelijk wat leven in de brouwerij.

Eto'o is een uitgerangeerde en volstrekt overbodige over-the-hill splijtzwam in elke selectie ,die zijn nadagen financieel uitmelkt tot de laatste druppel. Dat lijkt mij een uitstekend motief om hem naar Ajax te halen. Leuk voor de shirtjesverkoop in de fanshop. ET 0-0

Even los gezien of hij nu wel of niet komt. Waar komt die smeer campagne opeens vandaan ?

"maar ik weet niet of het handig is als je als vaderfiguur een paar trainingen overslaat. Dan zegt zo’n jongetje: ‘waarom hij wel en ik niet’”, verklaart Du Chatinier "

Ik geloof er geen moer van dat een speler bij Ajax dat zal zeggen om twee redenen, Stam, Davids en recent nog Poulsen genoten ook privileges , die hoefde ook niet met dezelfde intensiteit als de rest van de ploeg te trainen. Toen des tijds heb ik daar ook geen 1 jonge speler over horen klagen, ik ga er vanuit dat mocht hij nog komen dat alles spelers met respect zullen opkijken tegen een voetballer met zo´n cv.

Het grappige is dat mensen zoals van Hanegem, Derksen en anderen oude voetbal experts altijd lullen over de goede oude tijden waarin de oude spelers de baas waren in de kleedkamer. Nu is het opeens een probleem dat een top speler achter de schermen veel invloed schijnt te hebben in de teams waarin hij gespeeld heeft, het is in Nederland ook nooit goed.

Waar komt deze smeer campagne opeens vandaan, wat is Nederland toch af en toe een gigantisch zeik land. In de Eredivisie worden we lang niet altijd verwent qua voetbal. Als er een kans is dat spelers van dit kaliber er serieus over na willen denken om in Nederland te komen spelen moeten we daar toch blij mee zijn ? Zelfs als het Nederlanders betreft die jaren in de top hebben gespeeld staat de strontkar al klaar.

Het meest gehoorde argument is dan of zo´n speler het wel aankan, daar moet ik echt smakelijk om lachen. In Nederland laat het merendeel van de spelers wekelijks zien dat ze niet eens thuis horen in het betaalde voetbal. Iets waar we zo´n beetje dagelijks over klagen, nu is er weer eens zeldzame mogelijkheid dat een speler die jarenlang in de top heeft gespeeld naar Nederland komt en dan is het weer niet goed. Ik vind het echt opmerkelijk hoe slecht top spelers in Nederland bejegend worden, het is iets wat we ook vaak horen van Nederlandse toppers.

Dat hij wellicht een apart "gebruiksaanwijzing" heeft zal best, dat is wel vaker het geval bij mensen die ergens gigantisch goed in uitblinken, dat geldt niet alleen voor atleten. Daarnaast geeft hij ook behoorlijk wat geld aan armoede en andere goede doelen, nam hij de hotel rekening van de nationale selectie ook op zich, dat lijken mij niet de daden van een persoon met een verrotte persoonlijkheid.

Altijd maar dat azijn zeiken, wat volgens mij alleen maar gebaseerd is op jaloezie (in Nederland kunnen we niet omgaan met succesvolle mensen), onderbuik gevoelens die er voortkomen uit club rivaliteit en ten slotte die "oh zo" zogenaamde "oer Hollandse Calvinistische nuchterheid" die vandaag te dag lang niet meer zo nuchter, en die in mijn ogen te vaak doorslaat in zeuren om het zeuren.

12 augustus 2014 om 14:07

Hulde!

Ik snap wel dat Overmars een smsje naar de Boer stuurde hoor. Transfervrij, ervaring op topniveau en een spits van wereldklasse geweest. kan in de eredivisie echt nog wel mee. Staat inderdaad al jaren bekend als een apart mannetje. Ervaring is binnen de huidige selectie zeker nodig maar Eto'o lijkt mij niet de meest verstandige keuze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren