Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het Elftal van de Week, in samenwerking met Opta: drie Feyenoorders

Laatste update:

Wie waren in het afgelopen Eredivisie-weekeinde volgens Opta-statistieken de beste spelers op hun posities? Deze week is Feyenoord met drie spelers de hofleverancier en ook PSV en VVV-Venlo zijn goed vertegenwoordigd.

GK: Jeroen Zoet (PSV), statistiek: vijf reddingen - Het duel met Willem II was voor Zoet de 200e wedstrijd in de Eredivisie.

RV: Sofyan Amrabat (Feyenoord), statistiek: 11 balveroveringen, 92% passnauwkeurigheid - Amrabat is de enige Feyenoord-speler die dit Eredivisieseizoen elf balveroveringen noteerde in een wedstrijd.

CV: Maximilian Wöber (Ajax), statistiek: 4 schoten, 8 balveroveringen - Wöber was de eerste Oostenrijker die trefzeker is voor Ajax in de Eredivisie sinds Felix Gasselich op 25 mei 1985.

CV: Renato Tapia (Feyenoord), statistiek: 5 tackles, 10 gewonnen duels - Tapia noteerde voor het eerst in zijn carrière 86 balcontacten in een Eredivisiewedstrijd.

LV: Leroy Labylle (VVV-Venlo), statistiek: 8 balveroveringen, 5 voorzetten - VVV hield voor het eerst sinds speelronde 1 weer de nul in een Eredivisiewedstrijd.

CM: Fredrik Jensen (FC Twente), statistiek: 4 schoten, 2 kansen gecreëerd - Jensen kwam in de tweede minuut tot scoren en maakte daarmee het vroegste Eredivisiedoelpunt ooit in de Twentse Derby.

CM: Clint Leemans (VVV-Venlo), statistiek: 2 gecreëerde kansen, 6 balveroveringen - Leemans maakte dit Eredivisieseizoen van alle spelers de meeste doelpunten van buiten de zestien (3), alleen Feyenoord maakte er dit seizoen meer van buiten het strafschopgebied (6).

CM: Ryan Thomas (PEC Zwolle), statistiek: 91% passnauwkeurigheid, 7 balveroveringen - Thomas scoorde voor het eerst sinds 26 februari in de Eredivisie en evenaarde met één treffer nu al zijn totaal van vorig seizoen.

RA: Steven Berghuis (Feyenoord), statistiek: 4 schoten, 2 kansen gecreëerd - Berghuis (2 goals, 1 assist) was voor het eerst ooit direct betrokken bij drie doelpunten in een Eredivisieduel.

CA: Cyriel Dessers (FC Utrecht), statistiek: 1 schot, 1 doelpunt - De 0-1 van Dessers betekende de duizendste Eredivisietreffer in GelreDome.

LA: Hirving Lozano (PSV), statistiek: 4 schoten op doel, 4 voorzetten - Lozano is de derde speler deze eeuw die in zijn eerste zes Eredivisieduels voor PSV zes of meer goals maakt, na Danny Koevermans (6 in 2007) en Dries Mertens (7 in 2011).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hmmm Amrabat. De statistieken spreken voor hem maar ik schaar me achter van Hanegem: hij wilde te veel voetballen op de rechtsback positie.

Op zich is dat niet erg als het moment daar voor is. Maar hij wilde met 2 man in zijn rug de bal afschermen bij de cornervlag. Dat soort momenten had hij een keer of 4 in de wedstrijd.

2 oktober 2017 om 09:07

@luis

Voetbal technisch maakt het niet uit om in dit elftal te komen.
Al speel je nog zo zwak maar zijn de statestieken goed kom je er al in.
Dus gewoon maar met een korreltje zout nemen deze opstelling

2 oktober 2017 om 10:14

Dan nog was het echt een enorme verbetering ten opzichte van diks. Die mag lekker terug naar italie.

2 oktober 2017 om 11:29

Veltman (ajax) had vorig jaar ook altijd goede statistieken; stond zelfs nog een keer een artikel dat hij statistisch vorig seizoen de beste verdediger van de eredivisie was, qua gewonnen duels, intercepties, tegendoelpunten wanneer hij speelt, en goals gescoord waar hij bij betrokken was.

Opvallend was dat dit uit verschillende onderzoeken kwam van o.a. FOX Sports en Scisports

Dit terwijl iedereen zag, zelfs de Ajax supporters, dat Veltman bijna elke wedstrijd wel 1 of meerdere cruciale fouten maakte.

Nu wil ik Amrabat niet vergelijken met Veltman, maar statistieken zeggen niet alles. Die ene fout overigens ook niet, maar die kan wel desastreuze gevolgen hebben.

Dessers? Really? Die gast was zo slecht gisteren...

2 oktober 2017 om 13:22

Hele vreemde keuze inderdaad. Er zijn andere spelers die wel betere wedstrijd hebben gespeeld. Maar goed ik neem de keuze ook met een korrelje zout.

Is er een website van Opta waar alle spelers statistieken te vinden zijn? Of is zo'n database niet vrij toegankelijk?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren