Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het EK is wel een doel, misschien dat ik stapje dichterbij ben gekomen'

Laatste update:

Voor Georginio Wijnaldum werd maandag een droom werkelijkheid. De aanvaller van Feyenoord werd door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen als vervanger van Wesley Sneijder en maakt daarmee zijn debuut in het Nederlands elftal. Wijnaldum hoop de kans zich te bewijzen met beide handen te kunnen grijpen: “En ik wil genieten van dit moment.”

/

De aanvaller is mee met Oranje naar Zuid-Amerika. “Deze week heb ik al aangegeven dat ik hoop had om een keer bij Oranje te komen", zegt Wijnaldum in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dan moet je geduldig zijn en hopen dat er ergens een keer een plekje vrijkomt. Dat is gebeurd. Van Jong Oranje maken steeds meer spelers de stap naar Oranje."

“Kevin Strootman, met wie ik jarenlang samenspeelde bij Sparta, heeft bewezen dat de stap vanuit de Eredivisie te maken is. Ik heb in de aanloop naar het WK al eens meegetraind met Oranje en toen vond ik het niveau heel hoog", aldus Wijnaldum. “Maar ik ga er alles aan doen om aan te haken. En ik wil genieten van dit moment. Het EK 2012 is natuurlijk wel een doel. Misschien dat ik een stapje dichterbij ben gekomen."

Georginio Wijnaldum kan mee naar het EK van 2012

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal zijn minuten maken, maar denk niet erg veel ik denk dat het goed is tussen zulke goede voetballers te staan en mee te trainen.

Ik wens hem het beste Feyenoords-trots! blijf!

31 mei 2011 om 09:36

Ik ben bang voor Feyenoord dat als Wijnaldum echt de smaak te pakken krijgt in deze oefentrip, hij onhoudbaar zal zijn voor Feyenoord. Het is al vaker gebeurd dat spelers na een interland week (trainen op hoog niveau met wereldtoppers) er toch voor kiezen om een transfer te maken om elke week op dit niveau te kunnen/mogen presteren...

Is maar een gevoel wat ik krijg, pin me er niet op vast...

Maar natuurlijk mooi voor die jongen en enigzins ook wel verdiend voor hem....

Hoop dat hij mag debuteren en zijn voeten mag laten spreken.
Met alle respect maar als Schaars mee mag naar een WK, mag deze jongen zeker mee naar een EK.

31 mei 2011 om 09:38

Gaan we weer met de appels en peren, of niet vriend!

Schaars speelt op een hele andere positie dan Wijnaldum, is een andere type speler en speelde voor het WK sterker dan Wijnaldum...

31 mei 2011 om 10:31

Na het WK ook. Wijnaldum heeft vooral dankzij zijn fantastische optreden tegen PSV in de spotlights gestaan. Hij wisselde een aantal fantastische wedstrijden echter af met een aantal dramatische. Schaars daarentegen is de absolute leider van een AZ dat vierde is geëindigd en boven zichzelf uit is gestegen. Schaars en AZ wordt ernstig tekort gedaan en ik vind Feyenoord en zijn talenten een beetje overschat. Schaars heeft een fantastisch seizoen gedraaid en de afgelopen jaren bewezen een van de beste middenvelders van de eredivisie te zijn.

31 mei 2011 om 12:04

Wat een onzin. Az krijgt genoeg credits en heeft een knappe prestatie geleverd dit jaar. Zoals Analyse ook al zegt Wijnaldum staat op een hele andere positie en heeft veel meer goede wedstrijden gespeeld dan alleen tegen Psv. Schaars is gewoon beter, dat ziet iedereen.

Ik verwacht dat het EK nog iets te vroeg voor hem komt gezien de spelers die op zijn positie kunnen spelen.. hij bezit nog niet dezelfde kwaliteiten

Leuk voor Wijnaldum en prima dat van Marwijk deze oefenwedstrijd gebruikt om wat potentiële oranjeklanten te testen. Lijkt me toch dat Wijnaldum (maar ook Strootman en de Jong) nu nog veel te kort komen voor het belachelijk hoge niveau van het nederlands elftal.

31 mei 2011 om 11:28

Ik vind persoonlijk het niveau van het Nederlands elftal nog wel meevallen, en zeker niet belachelijk hoog. Ik denk dat Wijnaldum er over een jaar (mits hij een transfer gaat maken naar een grotere club/club in een grotere competitie) wel klaar is om mee te draaien als vaste wissel bij het Nederlands elftal en zal vanuit daar zijn kans moeten pakken...

1 juni 2011 om 13:22

Hangt ervan af wat wordt bedoeld met 'belachelijk hoog niveau'. Wanneer wordt gekeken naar het resultaat van de afgelopen jaren en op de manier waarop (finale daargelaten), is NL 1 v/d best voetballende landen. In mijn vocabulaire noemde ik dat 'belachelijk hoog niveau'. Ik denk dat Wijnaldum een talent is, maar haalt bij lange na niet het niveau van de beste 23 Nl-voetballers. Over een jaar? Misschien wel, mischien niet...

Hij kan wel mee met het EK maar denk niet dat hij ooit in Basis zal beginnen :/..
Al vindt ik hem wel goed.

31 mei 2011 om 11:30

Waarom denk je dat niet? Ik bedoel, als Anita (met alle respect natuurlijk) al bijna uitverkoren is was voor een plaatsje in de WK selectie, dan kan Wijnaldum verdomme aanvalsleider worden bij Oranje. Maar dan zal hij wel dus grote stappen moeten maken nog, maar de tijd heeft hij gelukkig mee...

31 mei 2011 om 11:55

wanneer heeft anite in de basis gespeeld in een WK wedstrijd? en Wijnaldum is middenvelder he? Volgens my heeft Anita alleen maar in de back gespeeld.

31 mei 2011 om 11:57

Gozer, je snap toch zelf ook wel wat ik hiermee wil aangeven of niet soms?

31 mei 2011 om 12:01

Wijnaldum aanvalsleider? Kuyt, Van Persie, Robben, Huntelaar en Elia staan toch wel een flinke stap hoger in de pikorde. De vergelijking met Anita gaat ook niet op, omdat het compleet verschillende posities betreft.

31 mei 2011 om 13:33

Nee, jij zegt dat als Anita een plek in Oranje heeft, dat Wijnaldum aanvalsleider kan worden?

ten eerste, zijn totaal verschillende posities en ten 2de Anita heeft ook nog nooit in de basis gestaan in de Ek/wk, dus wat probeer je nou te zeggen?

31 mei 2011 om 12:25

Ik denk niet dat Wijnaldum in de basis zal beginnen, aangezien de concurrentie voor deze positie momenteel te groot is. Je hebt Sneijder, Van der Vaart, Afellay en nog een paar spelers in de pikorde op die positie. Wijnaldum moet nog constanter worden voordat het Nederlands Elftal vaker in beeld gaat komen.

Speel als volgt en je kan de afwezigheden nog redelijk opvangen. Je zou eventueel ook Maduro op de plek van Affelay kunnen zetten en dan Affelay op de plek van Elia. Maduro zou ook naar de achterste linie kunnen zodat Heitinga linksback kan spelen.

Krul
van der Wiel
Heitinga
Mathijssen
Pieters
de Jong
Affelay
Robben
van Persie
Elia
Huntelaar
31 mei 2011 om 16:20

Heitinga linksback hhmm best interessant idee. Mischien dan gelijk krul in de spits zodat hij ballen kan doorkoppen?

Wijnaldum kan een goede worden maar heeft de pech dat sneijder, vd vaart, affelay en van persie op zijn positie (kunnen) spelen. Mischien over paar jaar als ze te oud worden kan hij uitgroeien tot een vaste waarde in oranje

Vind dit een geweldige speler en het grootste aanvallende talent van Nederland maar natuurlijk nog niet goed genoeg voor basis oranje maar wat niet is kan nog komen. Op zijn positie is zoveel concurrentie vooral van wereldtoppers op ''10'' heeft die Sneijder, Vd Vaart, Persie en Afellay voor zich in op de flanken heeft hij Robben, Elia, Affelay voor zich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren