Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het eindrapport van Ajax in het Champions League-seizoen 2020/21

Laatste update:

In 2019 reikten de bomen voor Ajax tot aan de hemel in de Champions League, maar 2020 was een aanzienlijk minder succesvol jaar in het miljardenbal. Dit seizoen werd Ajax in de groepsfase uitgeschakeld: de ploeg van Erik ten Hag eindigde als derde in een poule met Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland en gaat vanaf februari door in de Europa League. Na iedere groepswedstrijd kende Voetbalzone een rapportcijfer toe aan de spelers die minstens 45 minuten in actie kwamen. Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om de balans op te maken.

Gedurende de groepsfase hebben zeventien spelers minstens een helft gespeeld. In onderstaande tabel worden enkel de twaalf spelers benoemd die minstens driemaal zijn beoordeeld in de groepsfase, om zoveel mogelijk te voorkomen dat er sprake is van een vertekend gemiddelde. Het vijftal dat minder dan drie keer werd beoordeeld, komt later aan de orde. Van de regelmatig terugkerende spelers heeft David Neres het hoogste gemiddelde cijfer met een 6,6. Er zijn twee spelers die door de ondergrens zakten en geen voldoende kunnen overleggen: Perr Schuurs en Quincy Promes.


Spelersrapport Ajax in de Champions League (2020)



SPELER GEMIDDELDE AANTAL BEOORDELINGEN
David Neres 6,6 4
Ryan Gravenberch 6,5 6
Nicolás Tagliafico 6,5 6
Lisandro Martínez 6,5 3
Noussair Mazraoui 6,4 6
André Onana 6,3 6
Davy Klaassen 6,3 6
Daley Blind 6,1 5
Dusan Tadic 6 6
Antony 5,5 4
Perr Schuurs 5,3 6
Quincy Promes 4,3 3

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | Olympique Lyon - Nantes | Depay met Lyon koploper in de Ligue 1
Meer video's

Van de vijf spelers die minder dan drie keer zijn beoordeeld, hebben drie spelers slechts één beoordeling ontvangen: Brian Brobbey, Edson Álvarez en Jurgen Ekkelenkamp. Brobbey verving de geblesseerde Lassina Traoré in de thuiswedstrijd tegen Atalanta, maar liep zelf ook een blessure op tijdens de wedstrijd en deed alleen in de eerste helft mee. Álvarez werd verrassenderwijs opgesteld in het verloren uitduel met Liverpool (1-0) en zijn taak was om de angel uit counters van Liverpool te halen. Die opdracht vulde Álvarez met name in de eerste helft goed in, wat hem een 6,5 opleverde. Ekkelenkamp beleefde een teleurstellend optreden in de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland en werd in de pauze gewisseld.


Ajacieden met minder dan drie beoordelingen



SPELER GEMIDDELDE AANTAL BEOORDELINGEN
Brian Brobbey 6,5 1
Edson Álvarez 6,5 1
Lassina Traoré 6,3 2
Zakaria Labyad 5,5 2
Jurgen Ekkelenkamp 3 1


Dieper in het rapport van Ajax


O De wedstrijd met gemiddeld de hoogste beoordeling was de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland (7,1). Geen enkele speler haalde toen een onvoldoende, al kwamen Davy Klaassen en Lassina Traoré met een 5,5 dichtbij.

O De laagste gemiddelde beoordeling vond plaats tegen dezelfde tegenstander in de uitwedstrijd (5,4). Het gemiddelde werd flink naar beneden gehaald door Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp en Quincy Promes, die allemaal een 3 ontvingen.

O In 2019 waren er acht Ajacieden die in een wedstrijd minstens een 9 haalden, maar in 2020 haalde geen enkele speler dat cijfer. De 8,5 van Ryan Gravenberch tegen FC Midtjylland is het hoogste cijfer.

O Quincy Promes en Jurgen Ekkelenkamp behaalden nooit een voldoende. De aanvaller werd driemaal beoordeeld en ontving een 5 (Liverpool-thuis), een 3 (FC Midtjylland-uit) en opnieuw een 5 (Atalanta-thuis). De middenvelder werd enkel in het uitduel met Midtjylland beoordeeld en kreeg een 3.

O Lassina Traoré en Lisandro Martínez zijn de enige spelers die vaker dan eenmaal zijn beoordeeld en geen onvoldoende behaalden.

O Daley Blind werd als middenvelder beoordeeld met een 6,5 (Liverpool-thuis) en een 5,5 (FC Midtjylland-uit), terwijl hij als verdediger een 6 (Atalanta-uit), een 7,5 (FC Midtjylland-thuis) en een 5 (Liverpool-uit) scoorde.


De hoogte- en dieptepunten per speler



SPELER BESTE WEDSTRIJD SLECHTSTE WEDSTRIJD
Ryan Gravenberch FC Midtjylland (t) - 8,5 Atalanta (t) - 5
Noussair Mazraoui Liverpool (u) - 8 Liverpool (t) - 4,5
André Onana FC Midtjylland (t) - 8 Liverpool (u) - 4,5
David Neres FC Midtjylland (t) - 8 Liverpool (u) - 5,5
Daley Blind FC Midtjylland (t) - 7,5 Liverpool (u) - 5
Nicolás Tagliafico Liverpool (u) - 7,5 Liverpool (t) - 5
Davy Klaassen Liverpool (t) - 7,5 Atalanta (t) - 5
Dusan Tadic FC Midtjylland (u) - 7,5 Atalanta (t) - 4,5
Perr Schuurs FC Midtjylland (t) - 7,5 FC Midtjylland (u) - 3
Lassina Traoré Atalanta (u) - 7 FC Midtjylland (t) - 5,5
Lisandro Martínez Atalanta (t) - 7 FC Midtjylland (u) - 5,5
Antony Atalanta (t), Atalanta (u) - 6 Liverpool (u) - 4,5
Zakaria Labyad FC Midtjylland (t) - 6,5 Atalanta (t) - 4,5
Quincy Promes Liverpool (t), Atalanta (t) - 5 FC Midtjylland (u) - 3

Lees hier alle spelersrapporten nog eens terug:

Ajax - Liverpool: Twee van de beste Ajacieden werden te vroeg gewisseld door Ten Hag

Bekijk rapport

Atalanta - Ajax: Slechts één Ajacied speelde wél soeverein tegen Atalanta

Bekijk rapport

FC Midtjylland - Ajax: Slechts één speler van Ajax komt in de buurt van uitblinker Tadic

Bekijk rapport

Ajax - FC Midtjylland: De uitblinker van Ajax duldt alleen Nigel de Jong en Kluivert voor zich

Bekijk rapport

Liverpool - Ajax: De man van de wedstrijd van Ajax was niet Schuurs of Gravenberch

Bekijk rapport

Ajax - Atalanta: Er was eigenlijk maar één Ajacied die echt een goede wedstrijd speelde

Bekijk rapport

Wie vond jij de beste Ajacied in de groepsfase van de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja conclusie is vrij duidelijk waarom ajax dit jaar tekort kwam. Teveel middelmaat. Hopelijk wordt er gebouwd aan een nieuw elftal met als belangrijkste doelwit een veelscorende spits zoals Malen.

25 december 2020 om 13:33

In welke wereld leef jij dat je denkt dat Aiax Malen even kan halen?

25 december 2020 om 18:25

Eigenijk vind ik malen nog geen veel scorende spits. Hij heeft veel kwaliteiten maar betreffende scoren is het (nog) geen huntelaar of van nistelrooy.

26 december 2020 om 13:25

Volgens mij bedoelt hij niet dat ze Malen gaan halen, maar dat ze juist een type zoeken zoals hem. En ik denk dat hij gelijk heeft dat Ajax zo'n type wel kan gebruiken, ze missen toch die echte afmaker, misschien is dat Brobbey in de toekomst.

27 december 2020 om 11:02

Dus iemand die in 22 wedstrijden 15 doelpunten scoort en 4 assists geeft is niet veel scorend? Daarnaast kwam hij net terug van een blussure en was hij niet helemaal scherp anders had ie zo 20 doelpunten al.

Ik denk dat je de cijfers van Midtylland-uit moet bijstellen. Sure, it wasn't great: maar na een moeizame eerste helft kwam Ajax na rust totaal niet in de problemen en won het toch relatief eenvoudig. Liverpool en Atalanta speelden later nog gelijk tegen deze opponent.

Lijkt mij dat jullie je eigen rapportcijfers veel te belangrijk maken met zo'n analyse. Veel subjectiever wordt het niet, degene die de cijfers geven hebben er bovendien weinig kaas van gegeten en meestal slaan de cijfers dan ook nergens op.

Dat gezegd hebbende kwam Ajax duidelijk tekort in de CL dit seizoen. Zonde, want twee jaar na dat geweldige seizoen moeten we helaas concluderen dat dat seizoen een incident was. Als Ajax straks verliest van Lille, wat geen verrassing zou zijn, is de conclusie dat Ajax geen steek is opgeschoten de laatste jaren.

24 december 2020 om 20:05

"We kunnen concluderen dat Ajax geen steek is opgeschoten." Twee Europese successen in vijf jaar dan? Het besef dat incidenteel stunten nog mogelijk is voor een Nederlandse club? Het feit dat we nu grote aankopen kunnen doen en als club echt gegroeid zijn? En tuurlijk is de halve finale een incident. Bij Liverpool kost Van Dijk bijna evenveel als de hele Ajax-selectie. Atalanta verdient 8x de tv-gelden van Ajax volgens mij.

24 december 2020 om 20:28

Maar wat zijn grote aankopen ? En bande, alvarez en martinez hebben veel geld gekost maar zijn zelden tot geen toegevoegde waarde. Als je naar de selectie kijkt vind ik ajax slechter dan een paar jaar geleden. Op zich is dat niet vreemd, want er zijn grote talenten weg, maar ik vind dat de gehaalde spelers te weinig kwaliteit hebben. Dat geld niet alleen voor de eerder maar ook voor een labyad en klaiber. Deze spelers maken je zeker internationaal niet beter.

27 december 2020 om 12:20

Ben je dat maandenlange gezever op klaiber en labyad nog steeds niet zat? Het zijn stand-ins, get over yourself.

26 december 2020 om 14:51

Hoewel ik Ajax erg matig vond in de Champion's League dit jaar; hadden ze zomaar door kunnen gaan. Het is niet dat Atalanta veel beter was. En zelfs tegen Liverpool hadden ze zomaar resultaat kunnen boeken thuis (liverpool deed ook minimaal hun best moet gezegd worden). Natuurlijk is Ajax geen topploeg; maar nu zijn we teleurgesteld wanneer je niet doorgaat; een aantal jaar geleden waren we uberhaubt blij wanneer er een Nederlandse ploeg overwinterde. Ajax is niet terug bij af; ze kunnen alleen onze verwachtingen niet bijhouden

Midtylland Thuis was de enige goede wedstrijd van Schuurs de hele 1e seizoenshelft voor de rest in de Cl en Eredivisie leek het nergens op. Geef aub Alvarez toch is 5 wedstrijden als RCV want nu hebben we hem nog steeds niet kunnen beoordelen behalve 1 of 2 wedstrijdjes in z'n Ajax periode op die positie. Met een sterke rcv, een creatieve 10 die zich niet verstopt en een spits heb je een heel behoorlijk elftal staan.

24 december 2020 om 20:11

De 10 heb je eventueel met kudus. Een sterke rcv zijn ze al jaren aan het zoeken. Dat de ligt zo snel in het eerste kwam had er ook mee te maken dat ze toen ook al niets konden vinden. En een goede spits is nog lastiger. Daarnaast vind ik tadic en blind alleen maar minder worden. Dus ik denk dat er nog wel meer moet gebeuren.

24 december 2020 om 21:33

De Ligt kwam daar te spelen omdat Davinson Sanchez werd verkocht voor een vermogen. Sanchez heeft er één seizoen gespeeld en De Ligt twee seizoenen. Dat zijn twee wereldtoppers die samen gewoon voor dik 100 miljoen zijn verkocht. Dat ze al jaren aan het zoeken is lijkt me onjuist. Wat betreft de 10 heb je inderdaad Kudus maar een bod op Eriksen zou me ook niet verbazen.

24 december 2020 om 22:09

Volgens mij heeft de ligt nog samen met hem gespeeld en hadden ze ook nog de miskoop westermann in hetzelfde jaar. Sanchez is ook samen met nico 1 van de weinige gekichte verdedigers die de laatste jaren die het gered hebben.

De cijfers zijn natuurlijk subjectief als je ze op zichzelf bekijkt. Ze zeggen alleen iets als ze het beeld van een grote groep mensen bevestigen. En dat doen ze in grote lijnen wel bij mij. Schuurs was zeer wisselvallig. Promes nooit op zijn niveau van eerdere jaren. Gravenberg van geweldig tot matig. Tadic ook niet echt op het eerdere niveau. Kortom het was nét niet en dat kwam ook naar voren in de derde plek in de CL poule.
Zeker als het wat minder gaat na de succesvolle jaren gaat het erom wat de leiding gaat doen. Je hoort nu ontevreden geluiden vanuit de harde
kern van de supporters, over ten Hag.
Januari gaat een spannende en belangrijke maand worden voor Ajax.

Mazraoui speelde uitstekend in de Champions League. Het duo Klaasen-Gravenberch was meestal erg goed en Martinez viel me in Europa in positieve zin op. Ekkelenkamp, Labyad, Klaiber en Schuurs komen veel te kort en zeker de eerste drie gaan er ook nooit komen. Ik vond vooral de dure spelers (blind, Nico, Tadic) echt tegenvallen, nooit superslecht maar ze hebben zeker de kar niet getrokken.

Joehoe trainert Erik Ten Hag? Zijn dit soort statistieken niet reteduidelijk? Besef je eens dat Perr totaal ongeschikt is als basiskracht voor je ploeg? Zwaar ondermaats. Perr gebruikt zijn fysiek totaal niet, heeft geen goede pass in de voeten (hij levert alle ballen in bij Daley) en heeft een draaicirkel van een defecte tractor. Dus, nogmaals, hoe lang duurt het nog voordat Perr gaat banken? Pfff. Over Quincy ga ik geen eens beginnen.

25 december 2020 om 18:44

Maar wat zeggen de cijfers over Anthony? Jammer van de 20 miljoen? Ik vind vooral de cijfers van Blind en Tadic veel zeggend. Dit zijn de spelers die het team bij de hand moeten nemen.

Het is in mijn ogen erg vergelijkbaar met vorig jaar: je zit er heel dichtbij en komt erg aardig mee, maar je komt op beslissende momenten voorin stootkracht tekort. Vorig jaar was dat met name tegen Valencia thuis, en nu natuurlijk de laatste match tegen Atalanta, maar ook de beide wedstrijden tegen Liverpool. Het gaat veel over Schuurs en de verdediging, en dat was ook niet geweldig, maar het is nog belangrijker, volgens mij, dat je aanvallend wanneer het erop aan komt te machteloos bent. Als het was gelukt om Suarez te halen in de zomer was je denk ik door geweest. Verder helpt het natuurlijk ook niet dat er in de cruciale fase blessures zijn: Neres mist nu voor de derde keer op rij de cruciale fase in de CL (Tottenham, Valencia, Atalanta). Je speelt met een 18-jarige Brobbey in de spits, die dan notabene ook nog geblesseerd uitvalt, en je mist in de hele CL serie Kudus, die juist qua creativiteit aan het begin van het seizoen meteen de beste speler was. Dat is ook pech. Maar je moet ook weten dat Neres dus vaak geblesseerd is, en dat je selectie daarom breed moet zijn voorin. Ik dacht dat we dat wel hadden, maar ja, dan bakt Promes er ineens niets meer van, dat kan je ook niet zien aankomen. Verder moet je natuurlijk niet vergeten dat je Ziyech en vd Beek hebt verkocht, die bij erg veel van je CL goals betrokken waren. Dat vang je niet zo makkelijk op. Al met al hoop ik eigenlijk dat er toch een zwaargewicht voor in de spits wordt gehaald in de winter.

25 december 2020 om 18:42

Je had ook met Huntelaar in de spits kunnen spelen. Maar het is wel opvallend dat de echte spitsen van Ajax de leeftijd 37, 19 of 18 hebben. Waarbij de tieners voor het seizoen bijna alleen jeugd wedstrijden of in de KKD gespeeld hadden. Maar het belangrijkste voor mij is nog steeds dat ervaren spelers als Tadic, Blind, Klaassen, Nico en zeker Promes veel minder laten zien dan dat ze hebben laten zien. Daarbij is Onana ook zeker niet beter en eerder minder.

25 december 2020 om 23:46

Onana vind ik dit jaar ook wat tegenvallen, hij is minder scherp. Tadic haalt gewoon zijn normale rendement en is een van de beste spelers, zoals hij steeds is vanaf dat hij voor Ajax speelt. Promes is een ander verhaal, die is dit seizoen geen schim van wat hij vorig seizoen was. Klaassen was aan het begin erg goed, ook in de CL, maar valt wel wat terug. Nico heeft tot nu toe ook niet zijn beste seizoen. Spelers als Nico en Klaassen doen het ook beter als het team wel draait, en scoren in elk geval qua arbeid en mentaliteit altijd een voldoende. En ja, je had ook met Huntelaar kunnen spelen, maar het idee was wel wat voor te zeggen: normaal gesproken komt Atalanta één op één achterin, en dan heb je wel wat aan een spits met snelheid, en Brobbey is twee keer zo snel als Huntelaar. Brobbey speelde ook best aardig in de eerste helft vond ik trouwens. Verder had Ajax een spits willen halen in de zomer, heeft Ten Jag ook gezegd, dat ze met iemand bezig waren maar het niet is gelukt. Misschien Suarez, misschien Milik, ik weet het niet. Zie wel graag een spits komen in de winter.

26 december 2020 om 09:42

In het succes jaar wilde ongeveer elke topclub Tadic halen. Hij maakte niet alleen zijn doelpunten, was zo belangrijk voor het team. Dat laatste mis ik. Daarbij zou het juist zo moeten zijn dat spelers als Nico en Davy het team beter maken, en niet dat het team deze spelers beter moet maken.

Wat ten Haag doet is ontzettend knap, ieder jaar je beste spelers weg en dan nog bijna 2E ronde champions league halen, top Eric. Die 0-2 Liverpool/Atalanta heeft ajax de das om gedaan

Schuurs een 5,3? Speelde gewoon prima, belachelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren