Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Henk de Jong verrast na vertrek bij Cambuur met nieuwe baan in Eredivisie

Laatste update:

Henk de Jong heeft een verrassende nieuwe baan gevonden. FC Groningen maakt op de officiële website bekend dat de voormalig hoofdtrainer van SC Cambuur per 1 augustus aan de slag gaat als commercieel medewerker bij de club. Voor De Jong betekent dit een terugkeer bij de vereniging waar hij in het verleden al eens hoofdtrainer van de beloftenploeg was.

/

Het hernieuwde contact kwam tot stand via de buurman van De Jong, manager Bob Sikkenk van FC Groningen Media. “Een maand geleden heb ik het eerste gesprek gevoerd bij FC Groningen en meteen was weer het warme gevoel bij de club en de collega’s. Op de weg terug heb ik in de auto meteen aan mijn vrouw verteld, dat ik weer voor FC Groningen zou gaan werken”, klinkt het.

“Ik heb bewust gekozen om me breder te oriënteren in de voetballerij”, legt De Jong uit. Hij heeft voor een jaar getekend en moet voor FC Groningen Media sponsors en adverteerders binnenhalen. Verder krijgt hij een functie als gastheer rondom de wedstrijden van het eerste elftal. “Ook liggen er veel taken rondom het nieuwe TopsportZorgCentrum en zie ik daarin uit naar de samenwerking met Gerard Kemkers”, zegt De Jong.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is hem gegund! Veel succes in Groningen Henk!

24 juni 2016 om 12:10

Het is hem zeker gegunt, kleurrijk figuur in het Nederlands voetbal. Ik vraag me alleen af of hij geschikt is voor een commerciele functie. Het lijkt me toch een kerel van niet lullen maar poetsen, terwijl je bij het commerciele toch een hoop blabla moet verkopen.

24 juni 2016 om 12:46

Als er iemand een hoop blabla verkoopt is het Henk de Jong wel. Met z'n oversympathieke gedrag. Snap niet dat het gros van de Nederlandse voetbal kijkers daar niet doorheen prikt

24 juni 2016 om 15:08

Verkoopt juist weinig blabla. Zegt gewoon wat goed is,is goed, fout is fout.
Wat wil je dan horen? Fred Rutten met zn onzin?

FC Groningen heeft in ieder geval de leukste gastheer van de hele Eredivisie. Wens hem het beste toe.

24 juni 2016 om 12:05

Ik vind Henk maar niks aan hoor. Altijd zeggen wat mensen willen horen en komt naar mijn mening ook wat dom over (kan ook door zijn accentje komen), komt niet echt over als een man die er verstand van heeft. Wil daarmee niet zeggen dat hij er ook geen verstand van heeft. Brengt wel passie mee, daar houd ik wel van.

24 juni 2016 om 12:20

Dat de Cambuur-supporters nog lovend spreken over een trainer die opstapt, zegt denk ik veel. Hij is erg positief en wil dat iedereen het altijd naar zijn zin heeft. Dat kan soms ogen alsof het gemaakt is, maar dat is zoals hij is, niet alleen voor de camera. En dom, tja, dat denk ik niet. Hij zal inderdaad tactisch niet de sterkste trainer zijn.

24 juni 2016 om 16:11

jouw opmerking getuigd niet van veel intelligentie...je accent of hoe je over komt... lekker belangrijk. het gaat om je keuzes en hoe je mensen motiveert, ik denk dat Henk meer mensenkennis heeft en beter motiveert dan 15 van de 18 trainers in de eredivisie.

tja, werk is werk natuurlijk, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij hiermee afstand neemt van zijn eigen capaciteiten/ambities als hoofdtrainer in het betaalde voetbal

24 juni 2016 om 12:04

Hij heeft natuurlijk weleens gezegd dat hij niet zomaar zijn baan op kan zeggen als trainer. Zo n functie als hij nu heeft geaccepteerd, lijkt op zich wat dat beter op een beter toekomstperspectief (zeker om je baan te behouden) en dus kiest hij hier waarschijnlijk voor een uitdaging, maar ook voor zekerheid

24 juni 2016 om 12:14

'afstand neemt van zijn eigen capaciteiten/ambities als hoofdtrainer in het betaalde voetbal', vreemde zinsconstructie. Ik weet nou niet wat je hiermee bedoeld.

Hij gaat niet aan de slag als hoofdtrainer maar als commercieel medewerker. Een hele andere functie dus.

Mooie, nieuwe uitdaging voor de kleurrijke Henk de Jong. Had hem overigens graag aan de slag gezien bij een club als Vitesse Arnhem.

Hebben ze al een nieuwe hoofdcoach??

24 juni 2016 om 11:50

Ja, Ernest Faber (van NEC)

24 juni 2016 om 11:55

Vraagje; zijn de Groningen fans een beetje blij met de komst van Faber?
Ik moet zeggen dat ik af en toe toch wel sterke twijfels over hem heb. Vooral op het gebied van tactiek en wisselbeleid..

24 juni 2016 om 11:56

Oh ja tuurlijk dank

24 juni 2016 om 12:12

Op het gebied van tactiek en wisselbeleid kunnen we er alleen maar op vooruit gaan. Maar of de 'fantastische resultaten' die door zijn voorganger behaald zijn verbeterd zullen worden is nog maar de vraag.
Ik persoonlijk zie het wel zitten in Faber, maar er moet nog wel wat bij.

24 juni 2016 om 12:12

Faber doet nogal wel eens domme dingen zoals opstellingen omgooien als het juist goed gaat en bouwt defensief te veel in. Pure verdediger rechtsbuiten zetten bijvoorbeeld en zo heeft Golla wel eens op het middenveld gespeeld. Als hij zijn ego in bedwang kan houden kan, is het een prima coach. Maar dat is ook juist het probleem, tweede seizoenshelft leek het er op dat hij de supporters en directie wilde kraken door steeds vreemde keuzes te maken. Zoals van Eijden er neer zetten terwijl hij uit vorm was, fout na fout maakte, en met Golla een betere verdediger had. Ander voorbeeld is de derby winnen met goed voetbal en passie, de week erna besluiten met 5 verdedigers aan te treden tegen Utrecht zonder enig aanspeelpunt voorin. Alles moet gaan zoals Faber wil, als dat niet zo is heb je een vervelend mannetje in huis. Zonde van een trainer met potentie. NEC is dan niet de makkelijkste club omdat er nooit geld is, en je het waarschijnlijk meest kritische publiek (nuilers zoals we dat in Nijmegen noemen) van Nederland hebt.

24 juni 2016 om 13:06

bij groningen mag hij zelf de opstelling bepalen en zal hij niet zijn meest scorende speler op de bank moeten houden. Jammer genoeg bepaalde het beleid zijn functioneren bij nec.
ik als fan ben zeker blij met deze trainer, die bij eindhoven wel degelijk bewezen heeft tactisch vermogen te hebben.

24 juni 2016 om 20:06

Ik ben zeker blij met Faber. al moet hij het eerst maar laten zien.

Past perfect bij de club, zeer goed nieuws. Wel opvallend dat het totaal geen sportieve functie betreft.

Hmm... Het is hem gegund, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit een beetje een noodsprong van Henk is. Maar de hypotheek moet wel betaald worden. Henk hoort op het veld, niet achter een bureau. Ik verwacht dat dit niet lang gaat duren.

Leuk voor hem, toch een van de sympathiekste figuren in de voetballerij. Ik denk dat (bijna) iedereen die man het beste gunt. Ook voor de club FCG een prima man om je club uit te dragen. Iemand met een vlotte babbel, oprecht en ook uit de streek vandaan komend.

Succes Henk, je
hebt het zeker verdiend !

Enigzins rare move van een hoofdtrainer maar waarom niet? Staat in ieder geval bij vele gesprekken al 1-0 voor door zijn bekendheid.

Voor Henk is de club waar hij voor werkt altijd de mooiste van allemaal.
Vandaag wit/zwart, dan geel/zwart, rood/wit, geel/blauw en nu weer Euroborg groen.
Resumerend: wiens brood men eet, wiens woord men preekt.

ik vind het wel mooi hoe FC Groningen zo met Henk de Jong en Kempers personen met een echte topsport achtergrond aan zich weet te binden. Lijkt me qua ontwikkeling van die organisatie alleen maar positief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren