Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk de Jong kan halvefinaledroom vergeten na mislukte gok in beker

Laatste update:

Go Ahead Eagles heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd in de TOTO KNVB Beker. De nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie schakelde koploper SC Cambuur uit: 1-2. Go Ahead boog een 1-0 achterstand om en krijgt zaterdagavond te horen wie de tegenstander wordt in de achtste finales. Cambuur trad aan met liefst negen andere spelers ten opzichte van het competitieduel met Jong AZ (2-0) van zaterdagavond en ziet een reeks van zes opeenvolgende gewonnen wedstrijden beëindigd worden.

Trainer Henk de Jong stelde voorafgaand aan de wedstrijd dat zijn gewijzigde opstelling niets afdeed aan het belang van de beker. "We willen de halve finale halen", verzekerde De Jong, die alleen keeper Sonny Stevens en middenvelder Mees Hoedemakers liet staan. "We nemen de beker hartstikke serieus. Dan zullen mensen zich misschien afvragen hoe je dan negen anderen kunt opstellen. Maar dat is gewoon onze ploeg. We hebben een heel goede selectie." Van een B-ploeg wilde De Jong dan ook niet spreken, gaf hij aan.

Het was desondanks Go Ahead dat zich in de openingsfase het meest nadrukkelijk liet gelden. Jacob Mulenga vuurde in de eerste twintig minuten liefst vier doelpogingen af, terwijl keeper Stevens van Cambuur ook redding moest brengen op een afstandsschot van Erkan Eyibil. Halverwege de eerste helft ontstond een goede mogelijkheid voor Jarchinio Antonia, die na voorbereidend werk van verdediger Joris Kramer rakelings naast schoof in een tegenaanval.

Na een klein halfuur was het raak voor Cambuur. Goed doorzetten van Alex Bangura, een scherpe steekpass van Michael Breij en een hard schot van Ragnar Oratmangoen leidden tot de openingstreffer: 1-0. Cambuur kon maar enkele minuten genieten van die voorsprong, want Go Ahead kwam twee minuten later al langszij. Eyibil bediende Julliani Eersteling, die Luuk Brouwers vond. De middenvelder rondde af met een puntgave inzet.

Op slag van rust mikte Giovanni Korte, ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen doelpuntmaker Oratmangoen, de bal centimeters voorlangs en na de pauze liet ook Maarten Pouwels een goede kans onbenut. Het waren dure missers, want na 62 minuten trok Go Ahead de wedstrijd naar zich toe. Op aangeven van Boyd Lucassen maakte Bradly van Hoeven er 1-2 van. Korte kreeg nog twee serieuze kansen om een verlenging af te dwingen, maar had het vizier opnieuw niet op scherp staan. In de blessuretijd gold hetzelfde voor Jamie Jacobs en Kramer.

Vind je Go Ahead Eagles de terechte winnaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit echt een blunder van Henk de Jong. Ik verwacht dat het in de competitie zonder problemen goed komt en dan kun je nu proberen een ronde verder te komen dan neem zo’n grote gok.

17 december 2020 om 20:54

Dat vind ik ook. Het is bijna winterstop en uitrusten doe je dan maar. Ook hoef je geen eerste te worden in de competitie, met een tweede plek promoveer je ook.

17 december 2020 om 21:04

Welke winterstop? Wordt toch gewoon doorgevoetbald?

17 december 2020 om 21:24

Volgens mij 3 weken gestopt

17 december 2020 om 21:27

mini winterstop dan. Iets meer dan 2 weken rust voor de spelers

Maakt niet uit, de competitie is voor Cambuur dit seizoen 10 keer belangrijker dan de beker.

17 december 2020 om 20:55

Maar ben jij dan bang dat ze geen eerste of tweede worden ?

17 december 2020 om 23:01

Nou ik hoop dat we met overmacht eerste worden en wat mij betreft zoveel mogelijk competitieronden voor het einde al.

Kwartje viel goede deze keer. Ik kan geen speler van Go Ahead aanwijzen die de slecht heeft gespeeld. Van Hoeven lijkt steeds beter in zijn vel te zitten. Kuipers toont meer lef dan anders. Mulenga een verademing. Hij deed niet alles goed, maar er komt gewoon dreiging vanaf. Nog een wedstrijd en het is winterstop. Tijd om de volgende stap te zetten want een Eagle maakt nog geen zomer.

Jaja lekker hoor!!!!

Snap dat Cambuur de focus ergens anders op heeft liggen, maar dan nog moet je het doen.

Gun Cambuur de promotie trouwens wel

17 december 2020 om 21:24

ik teken voor Cambuur en Gae. Twee cultclubs. alle respect maar wat moeten we met Almere City in de Eredivisie...

17 december 2020 om 21:27

Beste is Nac die horen sowieso in de eredivisie

17 december 2020 om 21:30

Nee want het ziet er al jaren niet uit wat ze doen op het veld, en buiten het veld nog steeds een rommeltje..

17 december 2020 om 23:13

Bij NAC is het zeker af en toe een rommeltje op het veld maar bij GAE net zo goed en die presteren nog minder. Dat is dus niet belaald logisch wat je zegt daviddaan.

18 december 2020 om 00:11

Eagles is ook gewoon verre van eredivisie waardig helaas. Vooral tegen beloftenteams en op papier mindere tegenstanders zie je steeds weer dat er creativiteit tekort komt.

18 december 2020 om 06:58

Wij hebben daar momenteel helemaal niets te zoeken. Qua cultstatus vind ik Nac ook prachtig en ik mag het misschien niet zeggen van veel medesupporters, maar vind de Graafschap ook zo'n prachtige club

18 december 2020 om 08:28

Waarom zou je dat niet mogen zeggen? Omdat ze ook een blauw-wit tenue hebben?

Eindelijk een keer een wedstrijd van ons GAE afgekeken zonder tegenzin. Blijkbaar waren en blessures voor nodig om het een beetje te laten draaien. Winterstop gebruiken om de lijnen uit te zetten en hopelijk wat minder afzien de 2e seizoenshelft.

Wat een onzin lult die Henk. Hij zou de allereerste coach zijn die 22 gelijkwaardige spelers kan opstellen. Tuurlijk neemt hij hier wel een gok, had waarschijnlijk gehoopt dit wel ff te fixen, maar gelukkig is het afgestraft.

17 december 2020 om 22:26

Ondanks dat Cambuur het nu al lange tijd goed doet lult Henk wel vaker uit zijn nek. Ik was bij de graafschap al heel snel klaar met hem . Helaas voor mij is snoei niet heel veel beter.

Cambuur wint zeker niet de beker...nu lekker concentreren op de competitie..

17 december 2020 om 22:28

De kans dat ze de beker winnen is inderdaad klein. Dat gold ook voor Zwolle. Alleen als je het niet probeerde win je hem nooit.

De Jong heeft mooi mijn poule verkloot door negen anderen op te stellen. Als ik dat geweten had!.
Overige 4 wedstrijden staan allemaal met 2 doelpunten voor(snif snif)

18 december 2020 om 08:43

Ik vind dit geen zonde maar meer eigenschuld. Zelfs topclubs kunnen niet zomaar veel spelers wisselen, laat staan Cambuur.

Best wel een aparte doelstelling: De halve finale halen. Dan ben je 1 wedstrijd verwijderd van de finale. Afijn, doet er in dit geval niet meer toe.

Als Eagles nog rondje overleeft, dan heel misschien mooie kwart finale in eigen huis met publiek. Financieel ook niet verkeerd in deze barre tijden

8 Meijer kunnen winnen als die droogkloot een normale opstelling had gehanteerd... Goed klaar met Cambuur Leeuwarden ook man man man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren